Gość: Zosia Re: Ja tylko podbijam notowania !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 21:07 Życzę owocnych i ciekawych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian -rozbawiony Lew w teatrze wystapił wprost zza oceanu IP: *.gdynia.mm.pl 19.01.04, 22:05 Autor: Widz (USA) Głos zza ekranu: Wytwórnia filmowa "Zielona Gęś" ma zaszczyt przedstawić Państwu dramat dziejowy pt "Król Ubu, czyli polska wydmuszka", występują: Pracownicy (byli) wydmuchanego "Polamu", Nowy wlaściciel "Polamu" (Lord angielski), Pielegniarki, Lekarze, Uczeni, Wojskowi, Prymas, Redaktor poważnej gazety, Stary Wiarus, Staruszka, Lew, Bieda, Wichura. Rzecz dzieje się w Polsce, czyli nigdzie Kurtyna Scena przedstawia pokój z wielkim oknem. Za oknem szaleje wichura. Za scianą ktoś gra mazurka Szopena. Pośrodku Lew i Redaktor poważnej gazety ćwiczą prysiudy, trzymając się za ręce. Redaktor gazety (zadyszany tańcem zacina się lekko): Ca-ała Po-olska ta-ańczy z nami. Pa-anowie pro-oszą panów, lub pa-anie! Co-o kto-o lu-ubi! Teraz już mo-ożna! Bieda: Piszczę.... Wichura: Swiszczę.... Lew (z rosyjskim akcentem): A moj prijatiel Rykow uchodził za mistrza limerykow. Kochała go wiekszość dam, a i Prezydent wołał sam: "Ej Rykov, tylko bez przytykow"! Chór byłych pracowników "Polamu" (ponuro): Żyj, czlowieku, żyj, jak masz za co, to jedz i pij, zegar Twoj tyka, a czas umyka, na starość torba i kij... Staruszka (przeszukując podwórkowy kubeł od śmieci ): Wesołe jest życie wydmuszki... Redaktor gazety: Chyba "staa-aruszki", nie "wydmu-uszki"! Staruszka: A Ty kochaneczku kto? Czy to nie Ty bronileś dawniej robotnikow? A teraz co? Już ich nie bronisz, nie protestujesz, nie strajkujesz? Redaktor gazety: Wiel-eelce Szanoo-owna Paa-ani Staa-aaa-aaa-aruszko, czasy sie zmieniły... Staruszka: Tak, czas płynie... Popatrz na ten kubeł, co stoi przy scianie, Ciebie nie bedzie, on pozostanie.... Bieda: Piszczę.... Wichura: Swiszczę.... (Przez okno wylatują pielegniarki, lekarze, uczeni i wojskowi) Pielegniarki: Wydmuchuje nas do Norwegiiiiiiiiiii.... Lekarze: A nas do Afrykiiiiiiii..... Uczeni: Nas do Ameryki..... Staruszka: Wywiewa ich na dobre! Wojskowi: My do Iraku, lewa, lewa.... Prymas: Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzac trzeba! Stary Wiarus: Dał nam przykład Bonaparte! Staruszka: Pod Waterloo??? Stary Wiarus: Nie, na Haiti... Lew: Nu, a ja zostaję... Jest interes do zrobienia.... - w imieniu grupy trzymającej władzę.... Chór pracowników "Polamu": Posiedzimy sobie w oknie, pospacerujemy samotnie, herbaty się napijemy, naczynia zmyjemy, powspominamy markotnie... Lew: Wszystko teraz zgrabnie ułożę, podliczę co za i co przeciw toże, potem pojadę na Pomorze... i tam na traktorze kawał ziemi sobie zaorze! Chór pracowników "Polamu": Położymy się potem obok innych pokotem, obaleni przez czasu bieg, przykryje nas biały śnieg, Tylko nie mów nikomu o tem... Lord angielski, inwestor (z angielskim akcentem): Miałeś chamie złoty róg, ostał Ci się jeno sznur...... Redaktor Gazety (do kamery): Wiel-eelce Szanoo-owni Paa-aństwo, z tym sznu-urem teraz mo-ożecie ro-obić co-o ty-ylko chce-ecie, zdobyliśmy bowiem dwie a-atrakcje: wooo-oolnośc i deeee-emokracje-ę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Co i kto określa misyjność ks.Mariana=HomoCośTamma 19.01.04, 22:10 Gdańsk: mężczyzna przez trzy tygodnie mieszkał ze zmarłą matką pi, PAP 17-01-2004, ostatnia aktualizacja 17-01-2004 15:23 Odkrycia dokonał wnuk zmarłej kobiety, który przyszedł w odwiedziny do babci. Mieszkający z 74-letnią kobietą syn Stanisław K. uciekł z mieszkania przed przybyciem policji. Według lekarza kobieta nie żyła od ok. trzech tygodni czytaj dalej » Do roboty! tj. do> misji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian -rozbawiony Lew nieobecny był w szopce & & #35 8222;Saddama Gomora& & IP: *.gdynia.mm.pl 19.01.04, 22:40 Szopka Noworoczna 2004 czyli „Saddama Gomora” Irak, koniec 2003 roku Prezydent Kwasniewski do zaproszonych gosci: (Melodia „Witajcie w naszej bajce”) „Witajcie w polskiej zonie Prawdziwym Babilonie, Zolnierzy tu bez liku Kazdy w innym jezyku Chce sie dogadac z nami, Albo tez z Arabami... Szaleje tu ferajna Niejakiego Hussajna Z granatników strzelaja, Sami sie wysadzaja!” Na spadochronie laduje prezydent Bush i mówi, ze powiedziano mu, ze na „kwacha” moze sie tu zalapac. Dalej spiewa, na melodie „Jak to na wojence ladnie”. „Jak to na wojence ladnie, Jak to na wojence ladnie, Gdy Saddama pomnik spadnie, Gdy Saddama pomnik spadnie. Rodacy go nie zaluja, Rodacy go nie zaluja I butami go tratuja I butami go tratuja. Siedz Saddamie w ciemnej dziurze, Siedz Saddamie w ciemnej dziurze, Ja cie wnet z niej wykurze, Ja cie wnet z niej wykurze.” Wrzuca do dziury petarde i po chwili wychodzi z otworu zarosniety Saddam Hussajn. Spiewa na melodie „Miedzynarodówki”. „Basistów partio wyjdz z podziemi, Powstancie, których dreczy Bush, Mysl nowa blaski promiennemi, Wiedzie na bój o Bliski Wschód. Bój to jest nasz ostatni, Krwawy skonczy sie trud, Gdy zwiazek nasz bratni, Zniszczy iracki lud!” I dalej na melodie „Guantanamera”: „A tak wlasciwie z Osama, My chcemy do Guantanamo, Guantanamera, bo bardzo boli go nera, Guantanamera, tam choc on znajdzie felczera, Guantanamera, tam swój jest kazdy kapelan! Guantanamera, kazdy Al-Kaidy weteran, Guantanamera, na Kube ja sie wybieram!” Tony Blair pomaga Bushowi zakuc Saddama w kajdanki. Blair spiewa: „Miales chamie zloty róg, Ostal ci sie jeno sznur!” Zadowolony Bush zarzuca lasso na Saddama i odciaga go od pobliskiej rzeczki. „Polacy - dodaje - mówia, ze co ma wisiec, nie utonie!”. rys. Tomasz Ziaja Nastepnie oddaja Hussajna zandarmom. Jeden z nich, czestujac go czekoladka mówi: „Not going anywhere, have a "Snicker"!” Schroeder i Chirac widzac Kwasniewskiego i Busha spiewaja na melodie „Stachu”. „Kwachu, wróc darujem ci winy, Porzuc Busha i Cheney, Wróc do nas, wróc! Kwachu, my po tobie wciaz placzem, Gdy cie z Bushem zobaczem, Wróc do nas wróc!” I dalej: Chirac ze Schroederem przebierajac sie w strusie kostiumy spiewaja na melodie „Stary niedzwiedz”. „Niech Al-Kaida mocno spi, Niech Al- Kaida mocno spi, My jej nie zbudzimy, Bo sie jej boimy, Jak sie zbudzi Bedzie zle!”. Donald Rumsfeld ciagnie na melodie „Bal na Gnojnej”: „Kto zna Busha czuje mojre, Ale Saddam nie znal jej I narazil sie dlatego na dintojre, Skonczyl sie z przyczyny tej. Bagdadzkie latarnie swieca, Smetnie gwizdze nocny stróz, A Saddam w wiezieniu, Tam pod szubienica, Na swój proces czeka juz.” Wychodzi mieszkaniec Iraku i na melodie „Teraz jest wojna” spiewa: „W Iraku jest tlok, Tu krater co krok Co mila, na drodze zapora. Wojsko patroluje, Wszystkich zatrzymuje, Taka Saddama Gomora. Teraz jest wojna, Kto handluje, nie zginie Gdy sprzedam granaty, Bomby, automaty Do raju polece na minie! Spod burki kap, kap, Granatniki dwa, I jeszcze "kalasze" cztery, Jankesi szukaja, wszystko wygruzaja, Niech wezmie ich jasna cholera! Teraz jest wojna...” Po kolacji skladajacej sie z barszczu, bigosu, bagietek, butelek i innych potraw na litere „B” (wiadomo, nazwisko Bush jest tez na ta litere ) podano desery (budyn, babki, baklawe). Po posilku spiewano koledy. Wszyscy zlozyli sobie zyczenia pomyslnosci w nowym roku, w tym takze dla czytajacych „Szopke”. Na zakonczenie wszyscy zaspiewali na melodie piosenki Daniela Kloska „Bezpanska milosc” „Pokój iracki zawieruszony, Chodzi ulica, nie wie nikt skad, Czeka, bysmy go wzieli w ramiona I mu znalezli przytulny kat. Niech demokracja sie tu rozwija, W spokoju zyje iracki lud, Niech sie brat z bratem wiecej nie bije Niech pokój wróci na Bliski wschód!” Jerzy Szewczyk, z pomoca zony Lidii. rys. Tomasz Ziaja Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Szopka jest super, hiper itd.:) 20.01.04, 00:46 Gość portalu: Marian -rozbawiony napisał(a): > Szopka Noworoczna 2004 czyli „Saddama Gomora” > Skąd to wytrzasnąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Szopka jest super, hiper itd.:) IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.04, 11:32 Już nie pamietam dokładnie z jakiejś amerykańsko-polskiej strony.Przez google trafiłem bo szukałem co prasa zachodnia pisze o Rywingate,uzywałem wyrazu LEW i tak trafiłem.Pożyteczny kociak ten lew GOWNO pisze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Gdyby kto co chciał , To Tu jestem ! :) IP: *.gdynia.mm.pl 19.01.04, 23:13 służbowo oczywiscie! www.australianopen.com/en_AU/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gdyby kto co chciał , To Tu jestem ! :) 19.01.04, 23:21 OK, tylko pamiętaj, żeby nie wręczać żadnych listów nikomu podczas tego turnieju tenisowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re: Gdyby kto co chciał , To Tu jestem ! :) IP: *.gdynia.mm.pl 19.01.04, 23:34 goniacy.pielegniarz napisał: > OK, tylko pamiętaj, żeby nie wręczać żadnych listów nikomu podczas tego > turnieju tenisowego! Robert nic nie napisali z Włodkiem lenie patentowani. To co i komu mam wręczać? a propos pisania, pomalenku króciutkie sprawozdanko napisac niebawem trzeba. Liczę na współpracę Twoją , BB i pewnie Iza.Bell.Izy jak wróci z emigracji. ps A Ty odbijasz tę czrodziejską piłkę ten i sową? Może i Bromba się odezwie .On podążał swoim tropem ale dawno nie dawał oznak życia forumowego. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gdyby kto co chciał , To Tu jestem ! :) 19.01.04, 23:45 Gość portalu: Prze. napisał: > a propos pisania, > pomalenku króciutkie sprawozdanko napisac niebawem trzeba. Liczę na > współpracę Twoją , BB i pewnie Iza.Bell.Izy jak wróci z emigracji. Ale zdaje się, że nie szybciej niż za jakiś tydzień z kawałkiem, bo szybciej nie zbierzemy się w komplecie. > ps > A Ty odbijasz tę czrodziejską piłkę ten i sową? Nie odbijam. Co najwyżej czasami podglądam w tv. > Może i Bromba się odezwie .On podążał swoim tropem ale dawno nie dawał oznak > życia forumowego. Rzeczywiście dawno Bromby nie było, a ciekawie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Słyszeliście? 20.01.04, 00:59 Posłuchajcie sobie 7. dnia tygodnia u Olejnik. Warto:) Na koniec byłą zabawna historia, bo Nałęcz opowiadał, że dostał pięciolinijkowy liścik (Olejnik się wtrąciła i zapytała czy w kopercie do kieszeni) od Roberta, który go zawiadamia, że złożył przeciwko niemu pozew na podstawie 212par. kk, art.1 i 2 i, że jak jest człowiekiem honoru to się zrzeknie immunitetu! Była kupa śmiechu a Nałęcz powiedział, że sprawdził w kodeksie te artykuły i nic mu do głowy nie przychodzi i nie wie kiedy nadepnął Robertowi na odcisk:) Ale głównym tematem rozmowy były przyśpieszone wybory i dostało się Kwachowi i Millerowi. Olejnik była strasznie dożarta a Oleksy zrobił z siebie durnia. Ona zapytała Oleksego jak to jest, że premier rano mówi, że nie rozumie tego gadania, że jakoby ma odebrać teki Hausnerowi i Polowi a w parę godzin później mówi, że to jest problem i trzeba to rozważyć. I jak to może być, że premier zmienia zdanie co 2 godziny i wmawia publice, że konfabuluje. Na co Oleksy wywołany do tablicy mówi, że Premierowi wolno mówić co mu się podoba i wolno mu zmieniać zdanie. Wszyscy zaczęli się śmiać. To też była szopka polityczna:) Posłuchajcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re:Słyszeliście? słyszeliśmy!! tera jezd ten i s IP: *.gdynia.mm.pl 20.01.04, 23:54 www.australianopen.com/images/nav/left/ao01000n1.gif ale wyniki zaskakujace! obejrzyjcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czarzasty do Prze. Kś 21.01.04, 11:58 Czarzasty do Nałęcza Mówienie o tym, że to ja robiłem jakieś interesy z TVP i w związku z tym wpływałem na określony kształt ustawy medialnej, jest takim samym absurdem jak twierdzenie, że poprzez pobieranie przez pana przewodniczącego honorariów z >>Muzy<< za wydanie Pana książki wywieram - jako akcjonariusz >>Muzy<< - wpływ na kształt przygotowywanego przez Pana raportu komisji" - napisał sekretarz KRRiTV Włodzimierz Czarzasty w liście do Tomasza Nałęcza (UP), przewodniczącego sejmowej komisji śledczej. Czarzasty odniósł się do opublikowanego w weekendowym "Magazynie TRYBUNY" wywiadu z wicemarszałkiem Sejmu. Spytaliśmy Nałęcza m.in. o to, dlaczego w pierwszej części projektu raportu z prac komisji napisał, że Czarzasty i Robert Kwiatkowski, prezes TVP, "w pierwszej kolejności korzystali z przepisów prawa będących przedmiotem największych kontrowersji". Według naszego rozmówcy, "nowy sposób organizacji telewizji czynił z niej sprawniejsze i bardziej efektywne ekonomicznie przedsiębiorstwo. Prezes stał na czele telewizji, a Czarzasty robił interesy z telewizją". "Nieprawdą jest, że robiłem jakiekolwiek interesy z telewizją publiczną. Jestem kilkuprocentowym (wraz z żoną kilkunastoprocentowym) udziałowcem wydawnictwa >>Muza<<" - podkreślił sekretarz KRRiTV. Przypomniał, że wydawnictwo było jedynie mniejszościowym udziałowcem firmy Euromedia, która produkowała programy dla telewizji publicznej. "Również absurdem jest zarzucanie mi jako urzędnikowi państwowemu tego, że chciałem uczynić TVP >>przedsiębiorstwem sprawniejszym i bardziej efektywnym ekonomicznie<<. Działanie takie raczej zasługuje na pochwałę" - zauważył Czarzasty. Autor listu nie zgadza się z tezą Nałęcza, iż KRRiTV nie kontaktowała się z rządem Jerzego Buzka w sprawie projektu nowej ustawy o radiofonii i telewizji. Sekretarz Krajowej Rady przypomniał, że jej ówczesny przewodniczący Juliusz Braun spotkał się z premierem Buzkiem 22 lutego 2001 r. Rozmowa dotyczyła właśnie projektu ustawy. Poza tym Braun mówił o rozpoczęciu prac nad nowelizacją podczas posiedzenia sejmowej Komisji Kultury i Środków Przekazu 19 czerwca 2001 r., gdy parlament zdominowany był przez prawicę. "Również i Pan był informowany, np. przeze mnie, o tych pracach (nad nowelizacją ustawy medialnej - przyp. red.). Przypomnę Panu przewodniczącemu nasze spotkanie z przełomu 2001 i 2002 roku (...), gdy był Pan przeze mnie szczegółowo informowany o wynikach prac ekspertów i postępach prac nad projektem w ogóle. Omawialiśmy kształt przyszłej ustawy, w tym koncepcję przepisów dekoncentracyjnych, których Pan przewodniczący był wówczas zdeklarowanym zwolennikiem. Dziś najwidoczniej Pan przewodniczący woli o tym nie pamiętać, bądź zmienił zdanie i stosuje metodę: jeśli fakty nie potwierdzają teorii, to tym gorzej dla faktów". (WIT) ------------------------------------------------------------------------------- - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Lwa spuscił robert zeznał Urban w sadzie. IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.04, 11:23 Czytamy i jak zwykle myslimy :)) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1879719.html Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Lwa spuscił robert zeznał Urban w sadzie. 22.01.04, 11:28 Cholera, uprzedziłeś mnie :) Dlaczego Urban dopiero teraz o tym powiedział? Dlaczego kilka osób "przypominało" sobie bardzo ważne wątki w sprawie dopiero po jakimś czasie? Czy porównanie czasu "przypomnienia" z wydarzeniami, jakie zbiegły się z tym w czasie, może dokądś nas zaprowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Pytania dodatkowe 22.01.04, 11:34 Musimy poczekać na bardziej szczegółową relację z zeznań Urbana. Kilka pytań dodatkowych: Czy Urban był konkretnie pytany o tę sytuację przez sąd, czy sam o tym powiedział? Czy Urban był pytany o kontakty i rozmowy z Kwiatkowskim przed KŚ? (trzeba przejrzeć stenogram, później to zrobię) Dlaczego Urban milczał w tej sprawie przed KŚ i pisząc artykuły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Do GP Pytania dodatkowe i próba odpowiedzi na inne IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.04, 09:30 Sąd pytał a Urban odpowiadał Sąd pytał a halbert i silorz odpowiadali.Fakt ,że wróciło trochę pamieci.Słuchałem sprawozdania tokfm 24. Wsród składu sędziowskiego wyraznie widać ,że brakuje kogoś podobnie tropiącego prawdę jak J.M.Rokita w KS. Pamiętajmy ,że to nie głównie proces sądowy, tylko walki politycznej cd.Dlatego leszek zeznawać bedzie na samym końcu . Pod koniec lutego jak sprawozdanie Lwa Andowskiego bedzie napisane.Co powie?.No własnie, po takim wstrząsie jaki przeżył przy ladowaniu helikoptera z jego pamiecią może być bardzo różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Do GP cd i wołanie o pomoc do ludzi głowy i pióra IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.04, 10:03 Nasze stanowisko musi być pryncypialne i twardo bedziemy stac na gruncie dotychczasowej wiedzy o aferze. My wierzymy Lwu w 95 %(zwierze kieruje sie instynktem i nie zna zakłamania - z podręczników zoologii - )Tło motywy afery wyjasnił Lew Adamowi, bo tak to się robi.Szczerze.Premiera jako gł.architekta całosci dodał bo tak myslał.Leszek na pewno głośno zastanawiał sie w gronie przyjaciół jak zmiękczyć Michnika.Kwach postepował podobnie.Takich odgłosów z obu pałaców słuchał prymus robert i postanowił byc pierwszym a chcać przy okazji zabrac sobie 2- kę, co zrobił ? Spusił roberta. cd nastapi jak mi powiecie jak ma wygladac.KK podpowiedz troszkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re:do GP Zosia odpowiedziała Tak: IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.04, 09:17 Autor: Gość: Zosia IP: *.internetdsl.tpnet.pl Data: 23.01.2004 07:04 + odpowiedz na list ------------------------------------------------------------------------------- - Ja odnosze wrażenie ,że cała trójka zeznająca wczoraj w sądzie dostała zlacenie brzmiące: "Przestajemy bronić Kwiatkowskiego",albo poprostu bojąc się o własne tyłki sami doszli do wniosku że przed sądem to nie ma co ukrywać.Jestem tylko ciekawa co na to Kwiatkowski ? Jak się zachowa przed sądem ?Bo w swojej telewizji to może sobie /jeszcze/pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Ireneusz Lisiak o pracach SKŚ i nie tylko IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.04, 16:43 www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/przewodnia_sila_48.html Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi ksMarian= HomoCośTam = pląsający 22.01.04, 18:54 Re: Do Homosovieticusa - ze zrozumieniem homosovieticus 08.01.2004 22:47 No, to z cała pewnoscią Bill Halley. Puszczam sobie to czasami i tańczę ku oslupieniu innych zakonników, ksiezy róznych wyznań, i przeciwnikow posła i polityka Rokity z Krakowa.To ,że z Krakowa i UJ też ma swó smaczek. Churchil też nie był lubiany przez Labour Party bo miał zalety jak Rokita. Klasowo trzeba myslec klasowo:)) Niedawno skonczyłem seminarium wielowyznaniowe wiec młodym, madrym, pieknym, jak...no zgadnij? Gość portalu: Abi napisał(a): > No już dobrze, nic się nie stało. Rozumiem, ze nie chodzi tu o sam halny co > raczej o wpływ "środków ratunkowych". Znam to, znam. > Co do Rokity. Jeżeli mogę, oczywiście. Zwróć uwagę, że nie jest to postać nowa > na scenie politycznej. Sądzę, ze pamiętasz kim był i co robił i nie bardzo > pamiętasz jego dotychczasowe sukcesy, prawda? Ja też nie. Nie patrz na niego > wyłącznie przez pryzmat Komisji Śledczej, bo tam zabłysnąć nie jest tak trudno. > I chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego. Ma swoje pięć minut, to oczywiste, ale, > drogi mój, to naprawdę za mało, aby okrzyknąć go wybitnym politykiem. Jest > niewątpliwie piekielnie (to nie aluzja!) inteligentny co budzi sympatię, u mnie > również, nie ukrywam, mimo, że jestem z innej wsi. Ale to trochę za mało, > przynajmniej na dziś. Życzę mu jak najlepiej (mówię to szczerze, słowo!), > szczególnie dlatego, że wysyp mądrych, inteligentnych i błyskotliwych jakiś > ostatnio nie najbogatszy, ale wolę poczekać. Jestem ostrożny, widziałem już > tyle pięknie zapowiadających się karier....Ty zresztą też, bo jak sądzę po tym > Halleyu jesteśmy w zbliżonym wieku. Ja oczywiście jestem starszy! Co wymaga z > Twojej strony określonych zachowań! I nie zapominaj się więcej! Żartuję > oczywiście:) > Co do Halleya - powiedz po cichu, też przechodzi Cię dreszczyk, kiedy go > słuchasz? Mnie to nie przejdzie aż do śmierci. > Czuj się pozdrowiony! Jak sobie przypomnisz, do kogo tak napisałeś to wszystko > > się wyjaśni. See you later aligater! > Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie 24.01.04, 00:30 Gość portalu: Marian napisał(a): > Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie wyjasnijmy tę dosyć prymitywną afere. Czy już znalziono rozwiązanie? Jakoś komisja zamilkła, a raportu ni ma. Ja wiem, że dziwny jest ten świat i ta nasza Polska, ale ludzi dobrej woli jest więcej. Uwierzmy! Dziwny jest ten świat gdzie jeszcze wciąż mieści się tyle zła. I dziwne jest to, że od tylu lat człowiekiem gardzi człowiek. Dziwny ten świat, świat ludzkich spraw. Czasem aż wstyd przyznać się, a jednak często jest, że ktoś słowem złym zabija tak, jak nożem. Lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie nigdy dzięki nim. Nie! Nie! Nie! Nadszedł już czas nienawiść zniszczyć w sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re: Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.04, 11:09 iza.bella.iza napisała: > Gość portalu: Marian napisał(a): > > > Utwórzmy forumową konisje śledzczą i wspólnie wyjasnijmy tę dosyć prymityw > ną > afere. > > Czy już znalziono rozwiązanie? Jakoś komisja zamilkła, a raportu ni ma. Ja > wiem, że dziwny jest ten świat i ta nasza Polska, ale ludzi dobrej woli jest > więcej. Uwierzmy! > Rozwiazanie tej prymitywnej afery sprowadza się do odpowiedzi na kilka pytań. Pytania te powinni sformułować sledzczy. Była taka próba na poczatku prac naszej komisji. Można zajrzec do materiału. Prze.odpowie na pytania zgodnie ze stanem swej wiedzy i przekonań o aferalnej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus "W czarnym kocie" Nałęcz , Bugaj i Macierewicz!!! 25.01.04, 08:33 Było ineresujaco.Nałęczowi Bugaj wykazał poważną stronniczość i niechęc do wykrycia całej Prawdy o Lwie ,Premierze i Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A jednak Premier zmierzał do Pałacu Dużego 25.01.04, 10:43 Wyglada na to ,że afera Rywina marsz leszka do duzego pałacu uczyniła niemożliwym. Mowilismy o tem, na poczatku prac. Przyznał to Nałęcz Skowrońskiemu w " Białym czy czarnym kocie". Szkoda ,że Państwo tego nie widzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi ksMariana=HomoCośTamma prośba o pocałunek 25.01.04, 17:49 • Tuwima prośba o pocałunek IP: *.gdynia.mm.pl Gość: Homosovieticus 22.01.2004 22:42 odpowiedz na list odpowiedz cytując "Całujta mnie w dupę!" Wiersz, w którym autor grzecznie, ale stanowczo uprasza liczne zastępy bliźnich, by go w dupę pocałowali Apsztyfikanci grubej Berty I katowickie węglokopy, I borysławskie naftowierty, I lodzermensche, bycze chłopy, Warszawskie bubki, żygolaki Z szajką wytwornych pind na kupę, Rębajły, franty, zabijaki, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Izraeliccy doktorkowie, Widnia, żydowskiej Mekki, flance, Co w Bochni, Stryju i Krakowie Szerzycie kulturalną francę! Którzy chlipiecie z Naje Fraje Swą intelektualną zupę, Mądrale, oczytane faje, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item aryjskie rzeczoznawce, Wypierdy germańskiego ducha (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę, Wierzcie mi, jedna będzie jucha), Karne pętaki i szturmowcy, Zuchy z Makabi czy z Owupe, I rekordziści i sportowcy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Socjały nudne i ponure, Pedeki, neokatoliki, Podskakiwacze pod kulturę, Czciciele radia i fizyki, Uczone małpy, ścisłowiedy, Co oglądacie świat przez lupę I wszystko wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ów belfer szkoły żeńskiej, Co dużo chciałby, a nie może, Item profesor Cy... wileński (Pan wie już za co, profesorze!) I ty za młodu niedorżnięta Megiero, co masz taki tupet, Że szczujesz na mnie swe szczenięta, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item Syjontki palestyńskie, Haluce, co lejecie tkliwie Starozakonne łzy kretyńskie, Że szumią jodły w Tel-Avivie, I wszechsłowiańscy marzyciele Zebrani w malowniczą trupę, Z byle mistycznym kpem na czele, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I ty fortunny skurwysynu, Gówniarzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu, Całujcie mnie wszyscy w dupę. Item ględziarze i bajdury, Ciągnący z nieba grubą rentę, O, łapiduchy z Jasnej Góry, Z Góry Kalwarii parchy święte, I ty, księżuniu, co kutasa Zawiązanego masz na supeł, Żeby ci czasem nie pohasał, Całujcie mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skarzesz mnie na ciupę, Iżem się stał świńtuchów hersztem, Całujcie mnie wszyscy w dupę!... Tuwim Julian Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: prośba o pocałunek 26.01.04, 01:31 Rolotomasi - ty nas też i przez papierek. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) 26.01.04, 01:37 Odpoczywałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) 26.01.04, 01:42 homosovieticus napisał: > Odpoczywałaś ? Wprost przeciwnie - niestety. Dzisiaj trochę buszowałam na wątku o Lisie i Jolce. Nawet wierszyk tam wkleiłam. Muszę jeszcze zajrzeć na Twój wątek o Kuklińskim. Nie włączę się do niego, bo nie mam w temacie rozeznania. Mam nadzieję, że się po lekturze wszystkich wpisów trochę z tematem bliżej zapoznam. Na razie mam tylko podstawową wiedzę. Poza tym oczy mam mokre, bo dziwny jest ten świat, a bez Niemena jeszcze dziwniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) 26.01.04, 01:47 iza.bella.iza napisała: > homosovieticus napisał: > > > Odpoczywałaś ? > > > Wprost przeciwnie - niestety. > Dzisiaj trochę buszowałam na wątku o Lisie i Jolce. Nawet wierszyk tam > wkleiłam. Muszę jeszcze zajrzeć na Twój wątek o Kuklińskim. Nie włączę się do > niego, bo nie mam w temacie rozeznania. Mam nadzieję, że się po lekturze > wszystkich wpisów trochę z tematem bliżej zapoznam. Na razie mam tylko > podstawową wiedzę. > Poza tym oczy mam mokre, bo dziwny jest ten świat, a bez Niemena jeszcze > dziwniejszy. "Buszująca w Wątku" poczytaj moje wypociny o Kuklinskim i zgań lub pochwal. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) 26.01.04, 01:55 Poczytam i wypowiem się, "ale jutro, kochany, ja Ci wszystko jutro" (to z "Bruneta wieczorową porą"). Oglądasz komedie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homosovieticus Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) IP: *.gdynia.mm.pl 26.01.04, 01:59 iza.bella.iza napisała: > Poczytam i wypowiem się, "ale jutro, kochany, ja Ci wszystko jutro" (to > z "Bruneta wieczorową porą"). Oglądasz komedie? GRAM czesto i ogladam :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) 26.01.04, 02:03 To tak jak ja. Moje życie jak ze scenarisza Barei. No, ale tymczasem dobranoc Prze. Łubu dubu, łubu dubu Niech nam żyje prezes naszego klubu!!! Niech żyje nam!!! A zrolowany niech szaleje sam!!! Tamtararam, tamtararam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: co nowego? dawno nie gadaliśmy :)) 26.01.04, 02:07 Dobranoc! oczka zmróż i... spij kochanie, niech ci ... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A jednak Premier zmierzał do Pałacu Dużego 26.01.04, 01:35 homosovieticus napisał: > Wyglada na to ,że afera Rywina marsz leszka do duzego pałacu uczyniła > niemożliwym. > Mowilismy o tem, na poczatku prac. > Przyznał to Nałęcz Skowrońskiemu w " Białym czy czarnym kocie". > Szkoda ,że Państwo tego nie widzieli! To opowiedz! Byłam ostanio zajęta (bardziej niż zwykle) zarabianiem pieniedzy i nie miałam czasu na forumowanie i na nic w ogóle. Nawet na droczenie się z takim jednym zrolownym. I jak popatrzyłam jak mu moja nieobecność zaszkodziła, to mu niezbyt grzecznie poniżej odpowiedziałam - ale obiecuję, że więcej nie bedę. Pozdrowienia dla Prze. i pozostałych śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A jednak Premier zmierzał do Pałacu Dużego 26.01.04, 01:37 iza.bella.iza napisała: > I jak popatrzyłam jak mu moja nieobecność zaszkodziła, > to mu niezbyt grzecznie poniżej odpowiedziałam - Miało być "powyżej" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: A jednak Premier zmierzał do Pałacu Dużego 26.01.04, 01:40 iza.bella.iza napisała: > iza.bella.iza napisała: > > > I jak popatrzyłam jak mu moja nieobecność zaszkodziła, > > to mu niezbyt grzecznie poniżej odpowiedziałam - > > Miało być "powyżej" Gubie się troszkę, niżej czy wyżej z tym całowaniem? zdaje sie ,że chłop swoje a baba swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Rywin o sobie 27 O1 o4 IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.04, 16:15 www.australianopen.com/en_AU/scores/draws/ms/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze, powyżej pomyłka , przepraszam, Rywin o sobie IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.04, 16:18 info.onet.pl/860693,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. historia sprawy Rywina IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.04, 16:34 info.onet.pl/1142307,11,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi W górę>> ksMariaana= HonmoCośTamma 27.01.04, 16:42 Szanowni, Nie zapomnijcie – szczególnie w Gdyni –dorzucić na tacę Marianowi Kobrze na czynsz za mieszkanko darowane onegdaj przez zidiociałą emerytkę/a na komputer z modemem i fakturkę za połączenia internetowe. Aby mógł Was lżyć do woli i za Tuwimem kazać się „całować w dupę’link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9346918&a=10327377 a Wy płaćcie mu za to i dziękujcie powierzając na spowiedzi swoje intymności, jako i Ja robiłem – będzie mu łatwiej w Was trafić -- już> Dajemy radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Kwach ocenia Roberta odchodzacego z TVP IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.04, 22:19 info.onet.pl/861534,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Jego już NIE DA się słuchać! 28.01.04, 22:26 "Nie ukrywam, że przez te lata spierałem się z prezesem Kwiatkowskim o różne słabości telewizji, choćby w publicystyce, działalności informacyjnej, w prezentowaniu sportu, choć tutaj może nastąpił postęp" - dodał prezydent. Ciekawe czy w kwestii ukrywania taśm z Charkowa przez TVP też się spierał z Kwiatkowskim. Co za skur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re: Jego już NIE DA się słuchać! IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.04, 22:35 Dzisiaj w tv roberta wygladał na człowieka sukcesu i bardzo z siebie zadowolonego.Pouczał Amerykanów jak myslec perspektywicznie.Chory człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re: Jego już NIE DA się słuchać! no to poczytaj to IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.04, 22:42 Zdaniem Kwaśniewskiego nie ma żadnych powodów, by wyniki jego wizyty w Stanach Zjednoczonych określać porażką czy klęską, jak czynią to niektórzy przedstawiciele opozycji. Tłumaczył, że oczekiwanie, że prezydent Bush wymusi na swych urzędnikach czy amerykańskich firmach współpracę z Polską, było "naiwnością od samego początku Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Naiwność 28.01.04, 22:51 Za to nie było pewnie "naiwnością od samego początku" podskakiwanie przed polską opinią publiczną i majaczenie, że jedzie w sprawie zniesienia wiz i że ma argumenty na poparcie tego pomysłu :) Może Kwaśniewski powinien był zatańczyć i zaśpiewać w Kongresie w celu załatwienia spraw. A tak fenomenalnie tańczył podczas kampanii w 95r. Oni tam przecież chyba lubią break-dance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re: Naiwność i żelazna konsekwencja poczytaj tu! IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.04, 22:56 żadnych zahamowiań.On jest chory. fakty.interia.pl/news?inf=466685 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Idiotyzm! 28.01.04, 23:37 Gość portalu: Prze. napisał(a): > żadnych zahamowiań.On jest chory. > > fakty.interia.pl/news?inf=466685 On sobie wymyślił, że pojedzie do swojego kumpla Busha, klepnie go po plecach i ma załatwione:) Wróci, pochwali się i zaraz mu notowania skoczą o 10%. To jest nieszczęście - ten facet. On nas ośmiesza!!! Siedziałby w domu lepiej i nic nie gadał - na żaden temat a wtedy jakoś zniesiemy następne dwa lata:( Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Naiwność i żelazna konsekwencja poczytaj tu! 28.01.04, 23:52 Czy on musi się zachowywać jak ostatnia łajza i pleść takie głupoty? www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A57615-2004Jan28.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Re: I tu też ani słowa o Rywinie :)) IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.04, 23:59 goniacy.pielegniarz napisał: > Czy on musi się zachowywać jak ostatnia łajza i pleść takie głupoty? > > www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A57615-2004Jan28.html Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A wieczorne "Fakty" komisja oglądała? 29.01.04, 02:09 Był bardzo interesujący materiał o Robercie - takie małe podsumowanie jego kariera via duży pałac. Padło m.in. takie zdanie - "karierę zaczynał razem z Aleksandrem Kwaśniewskim, Markiem Siwcem i Włodzimierzem Czarzastym". Rymanowski prezentował też najnowsze badania PENTOR -a nt. podaprcia dla: a) rządu 8% b) Millera 10% c) SLD 15% (lub coś koło tego) d) Kwaśniewskiego 50% e) PO 28% f) Samoobrony 18% Reszty nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Naiwność i ufność a ksMaarian de HomoCośTamma 28.01.04, 22:57 ~~ Kto frajerskie nicki montuje W pracy zawodowej łacinę stosuje Na forum Kraj manipuluje tu na Rolo‘Chicago’Tomasi kabluje Pod lufę sam się ładuje Od Admina pomocy oczekuje ? To ksMarian HomoCosioWaty Swej klęski wciąż nie kumaty * Marian re-actywacja Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Nudno by tu było bez Rolo:) 28.01.04, 23:39 rolotomasi napisał: > ~~ > Kto frajerskie nicki montuje > W pracy zawodowej łacinę stosuje > Na forum Kraj manipuluje > tu na Rolo‘Chicago’Tomasi kabluje > Pod lufę sam się ładuje > Od Admina pomocy oczekuje ? > To ksMarian HomoCosioWaty > Swej klęski wciąż nie kumaty > * > Marian re-actywacja > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze, W oficjalnym komunikacie ani słowa o Rywinie IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.04, 23:28 www.prezydent.pl/ser/index.php3?tem_ID=6646&kategoria=Archiwum kroniki Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Nudno by tu było bez Rolo:) 29.01.04, 00:02 Tu jest nudno i śmierdzi kłamstwem y manipulanctwem na cały Kraj, dlatego KsMarian'Kobra'Bezwstydny de domoHomo,robi mi za wzorzec do nie-naśladowania n.t poglądów przemycania pod płaszczykiem wiary i Pan B. Niedoczekanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Jak Czarzasty doprowadził do wyboru Dworaka:) 29.01.04, 12:52 Czy zwróciliście uwagę na to jak to się stało, że Dworak wygrał? Wszystko dzieki Czarzastemu:) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1888472.html "Czarzasty się spóźnił Ordynacka była tak zdenerwowana kolejnymi porażkami Pacławskiego, że sam Czarzasty, wpływowy członek Ordynackiej, pojawił się w nocy na Woronicza. Jednak ani jednego głosu więcej na Pacławskiego nie uciułał. Przyjechał bowiem do gmachu TVP za późno. Gdy do opozycyjnej części rady dotarła wiadomość, że Czarzasty pędzi na Woronicza, bardzo szybko przeforsowała głosowanie nad kandydaturą Dworaka. I gdy Czarzasty przekraczał próg TVP, klamka już zapadła - Dworak właśnie został prezesem! - Skończyły się układanki Czarzastego - komentuje to Pawłowicz." Przeczytałam wszystko co o sprawie pisano. Wygląda na to, że nigdy nie doszliby do porozumienia gdyby nie to, że Czarzasty postanowił wziąć sprawy w swoje ręce! Oni wszyscy mają już chyba uczulenie na tego typa! No i raz dwa wybrali Dworaka! A potem się okazało, że to właśnie on wypadał najlepiej ze wszystkich kandydatów a jednak nie znalazł się w finałowej dziesiątce. Wańkowa teraz tokuje, że to najlepszy wybór z możliwych ale musi być jej nie w smak:))))) Górą nasi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. kibic Re: Jak Czarzasty doprowadził do wyboru Dworaka:) IP: *.gdynia.mm.pl 29.01.04, 13:47 Droga BB Będziemy górą jak jak "banda czworga" znajdzie się poza publicznym życiem a niektórzy jej człnkowie w odosobnieniu. Ale był mecz ,półfinał w Australian Open, wygrał w konću 24-letni Safin pokonując, po bajecznym miejscami pojedynku, o dziesięć lat starszego Agassiego. Idę ochłonąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Czarzasty odchodzi Lew pozostaje IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.04, 07:05 Odchodzi bo musi! serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1891239.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Czarzasty odchodzi Lew pozostaje 30.01.04, 08:00 Gość portalu: Prze. napisał(a): > Odchodzi bo musi! > > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1891239.html Można się spodziewać,że Lew jednak niedługo skorzysta z zaproszenia Niemczyckiego Piotra i zacznie "puszczać farbę". Może też być tak,że odejście Czarzastego i Kwiatkowskiego jest ceną za dalsze milczenie Lwa. papierkiem lakmusowym moim zdaniem będzie dalszy los Aleksandry.Jesli spadnie to Lew zaryczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. D. Waniek o kulisach wyboru Dworaka! IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.04, 09:14 www.trybuna.com.pl/200401/d.htm?id=3011 Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: D. Waniek o kulisach wyboru Dworaka! 30.01.04, 18:20 Trybuna nie może wyjść z szoku i odzałować straty. Pan redaktor wyraźnie wytyka Wańkowej, że dopuściła do takiego obrotu sprawy. Płacze, jakby lewica została okradziona z osobistego majątku. Nawet na forum GW pojawiają się emisarisze eselowców, którzy głoszą podobne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prze. Ciekawa rozmowa z Selinem dzisiaj o 14-tej IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.04, 09:17 czateria.interia.pl/gosc?cid=1080 Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Canal Plus o Rywinie 30.01.04, 11:57 Kraj PAP, MD /2004-01-30 11:03:00 "Były plotki, że Rywin doradza »tamtej stronie«" Lew Rywin osobiście nigdy nie mówił, że doradza premierowi, ale niektórzy w Canal Plus mówili, że jest on znany "tamtej stronie" i służy jako doradca - zeznał przed sądem Dominique Lesage. Zaznaczył, że traktował to raczej jako plotki, a nie fakty. Lesage powiedział, że o całej sprawie dowiedział się z mediów - najpierw latem 2002 r. z notatki we "Wprost", a potem z publikacji w "Gazecie Wyborczej" 27 grudnia 2002 r. W październiku Lesage spotkał się z wiceprezesem "Agory" Piotrem Niemczyckim. Świadek spytał go, czy to prawda, co donosi " Wprost" - Niemczycki potwierdził. Według świadka, gdy sprawa Rywina wybuchła w opinii publicznej, "każdy kto spotykał się w towarzystwie, zaczynał przywitanie od pytania »czy masz magnetofon przy sobie«". Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czyzby przełom w sprawie Rywina? 30.01.04, 14:29 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1892132.html Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Czyzby przełom w sprawie Rywina? 30.01.04, 18:33 Miałam to wkleić o 13, ale przyszła sąsiadka i musiałam jej kawę zaparzyć i trochę z nią pogadać. A potem obowiązki mnie wezwały. No i mnie ubiegłeś. Sprawy zaczynają wyglądać coraz ciekawiej - Kwiatkowski poleciał, Czarzasty musi ustąpić z sekretarzowania, o Jakubowskiej nic się ostatnio nie mówi (nawet tego, czy wyszła już ze szpitala), Wańkowa hamuje zapędy redaktora Trybuny, prokuratura zaczyna być coraz bardziej niemiła dla Rywina, Nałęcz zapowiada zmiany w soposobie pisania raportu KŚ. A Kwaśniewski i Siwiec roboli co mogli, w żeby Majestat odzyskał utracone punkty zufania i tak się upominali o zniesienie wiz do USA, że wyszli na durniów. Jednym zdaniem wiatr się zmienił Ale czy to już wiosnę przywiewa? Czy można liczyć na to, że sąd poprosi o bilingi Millera i zechce przesłuchać Kwacha? Od sądu Kwach nie mógłby się wymigać konstytucją. Jeśli do tego dojdzie, to dopiero wtedy możemy mówić o przełomie. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi -|-Jak nie po Jakości to Prze.m pisze po ilości-|- 30.01.04, 20:28 PRZE.M_ian * Na cóż PRZE.M znana łacina i greka Jeśli nie widzi za nią Człowieka? Komuż teksty o krytej istocie ? Skutku to nie da, tej ciemnej . Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Ziobro o raporcie robercie i włodku 30.01.04, 23:20 www.radiozet.com.pl/rozmowy_gosc.html?wid=4808722 Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A Iza o innej osobie 31.01.04, 00:02 -|-Jak nie po Jakości to Prze.m pisze po ilości-|- Autor: rolotomasi Data: 30.01.2004 20:28 PRZE.M_ian * Na cóż PRZE.M znana łacina i greka Jeśli nie widzi za nią Człowieka? Komuż teksty o krytej istocie ? Skutku to nie da, tej ciemnej -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu, który często tu spamuje I również pociesznie sobie tu błaznuje, Zakładając wątki dla samego siebie, Loguje się wtedy, kiedy jest w potrzebie By walnąć bliźniego krzywymi rymami, Wątek nam podbija, gdy go zaniedbamy. A teraz prostowanie zrolowanego i dopowiadanie niedopowiedzianego: PRZE.M – po cóż Ci łacina i greka Jeśli nie widzisz za nią człowieka? Po co teksty o krytej istocie? Nic nie dają ciemnej hołocie. Nie wiem czy o to właśnie chodziło autorowi, ale inaczej się tego nie da przetłumaczyć z rolowanego na nasze, ale nawet po tym zabiegu nie dało się znaleźć związku między pierwszym dwuwierszem a drugim. A co poeta miał namyśli pisząc „kryta istota” ? Kto mi wyjaśni? Sądząc z tytułu naszego wątku, można podejrzewać, że chodziło o Rywina. Jednak myśli naszego tutejszego wieszcza błądzą po niedostępnych dla zwykłych śmiertelników wysokościach, nie mogę mieć pewności. p.s. złamałam słowo dane samej sobie i komuś jeszcze – niech mi ten Ktoś odpuści, jako i ja sama sobie odpuszczam, a Rolo nie mnie więcej nie wodzi na pokuszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: A Iza o innej osobie 31.01.04, 00:08 iza.bella.iza napisała: > p.s. złamałam słowo dane samej sobie i komuś jeszcze – niech mi ten Ktoś > odpuści, jako i ja sama sobie odpuszczam, a Rolo nie mnie więcej nie wodzi na > pokuszenie. dobry wieczór! Wodzić na pokuszenie piekną jest męską rzeczą.Skad zdziwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Czarzasty poszoł won:) 31.01.04, 00:32 dajcie spokój Rolo, popastwmy się nad Czarzastym, który z tej wielkiej desperacji, że jego plany wzięły w łeb poprosił o urlop:) Dubaniowski dzisiaj w rmf miał przyjemność wyrazić satysfakcję z klęski ulubieńca Jagnieszki:) www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?temat=31 ps Machina portalowa wolno chodzi i może dlatego nudno tu dzisiaj strasznie:) ps2 Iza, nie miej wyrzutów sumienia, bo ja jakoś nie mogę się złościć na Rola, który nieustannie dostarcza mi rozrywki:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Ogólne załamanie 31.01.04, 00:41 basia.basia napisała: > dajcie spokój Rolo, popastwmy się nad Czarzastym, > który z tej wielkiej desperacji, że jego plany > wzięły w łeb poprosił o urlop:) Ogólne załamanie chyba nastąpiło w czerwonym obozie. Trybuna głosem pana Skury w wywiadzie z Wanną Daniek, który wrzucił Prze., nawet nie kryje oburzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Ogólne załamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 00:48 Wanna Daniek najfajniej wypowiedziała się dla Faktów dzień po wyborze Dworaka, zarzucając Pilotowi, że zachował się "niemoralnie", nie głosując na Pacławskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ogólne załamanie 31.01.04, 00:55 Czy Pilot to ten z PSLu? Bo w sumie nie ma się co dziwić. Polityczne wiatry zmieniają kierunek, więc i PSL leci jak zawsze z wiatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Ogólne załamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 01:01 Pilot zawsze z wiatrem lata, jak zresztą cały PSL, to fakt. Ale przyznać musisz, że "niemoralność" znacząca tyle co niepoparcie kandydata SLD to zarzut przedni, oni to mają wybitną zdolnośc do redefiniowania tak prostych zdawałoby się pojęć :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ogólne załamanie 31.01.04, 01:06 To tylko potwierdza to, że lewy obóz jest silnie sfrustrowany tym wszystkim. To nie tak miało być. A Wanna w KRRiT jak Olek w pałacu, słynie z gładkiej, okrągłej mowy. A tutaj taki bełkot. Frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ogólne załamanie 31.01.04, 00:55 goniacy.pielegniarz napisał: > > Ogólne załamanie chyba nastąpiło w czerwonym obozie. Trybuna głosem pana Skury > w wywiadzie z Wanną Daniek, który wrzucił Prze., nawet nie kryje oburzenia :) Zapoznałam się:) A czytałeś w rzepie o majestacie? PRASA ZAGRANICZNA PISZE A nie mówiliśmy? "Ostrzegaliśmy prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, że zapłaci cenę za naruszenie świętych zasad sesji zdjęciowych w Gabinecie Owalnym, w czasie których obowiązują same komplementy i uśmiechy, ale żadnych konkretów. Kwaśniewski we wtorek ostro skoczył do oczu prezydentowi Bushowi, przerywając mu i wyraźnie go denerwując żądaniami, aby Polacy mogli tu przyjeżdżać bez wiz jak inni Europejczycy, nawet ci, którzy sprzeciwiali się wojnie w Iraku. Polska wysłała bowiem do Iraku 2,5 tysiąca żołnierzy, mając nadzieję na objęcie jej programem bezwizowym. W obliczu pracujących kamer Bush uśmiechał się, robił uniki, kluczył, by w końcu zmienić temat na jego propozycję wiz na tymczasowe zatrudnienie - co oczywiście nie ma żadnego związku z programem bezwizowym. Powszechnie znienawidzone wymogi wizowe to w Polsce sprawa gardłowa, gdyż zmuszają one Polaków do stania w długich kolejkach i czucia się Europejczykami drugiej kategorii. Bush zaoferował im więc traktowanie jak Meksykanów czy innych Latynosów pierwszej kategorii. Po tym spotkaniu Kwaśniewski wyjechał do domu z pustymi rękoma i został z miejsca zatrzymany przez władze kanadyjskie, gdy burza śnieżna zmusiła jego samolot do lądowania na innym lotnisku w Nowej Fundlandii. (...) Następnym razem, jeśli tu jeszcze zostanie ponownie wpuszczony, Kwaśniewski być może powinien zwrócić większą uwagę na obowiązujący podczas sesji zdjęciowych protokół." AL KAMEN TłUM. K.D. "THE WASHINGTON POST", 30.01.2004 Majestat chyba nie trzeźwieje od powrotu:) A jeszcze w rzepie natrząsają się z lewicy przeokropnie, bez żadnych zachamowań:) Idzie wiosna:) Nie rozumiem tylko co się dzieje z Kataryną! Zamiast oblewać klęskę Roberta i Czarzastego (pośrednio też majestatu przecież) to ona energię zużywa na udowadnianie Euromirowi, że nie jest wielbłądem;) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Ogólne załamanie 31.01.04, 01:01 Desperacja Kwaśniewskiego jest żałosna. Dobrze, że się jeszcze na tym spotkaniu polską flagą nie owinął. p.s. Wysłałem Ci maila. Lepiej nie otwieraj tego pliku. Wysłałem Ci choć jeden tekst, jako plik tekstowy. Ale też go lepiej sprawdź :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Czarzasty poszoł won:) 31.01.04, 01:05 basia.basia napisała: > dajcie spokój Rolo, popastwmy się nad Czarzastym, > który z tej wielkiej desperacji, że jego plany > wzięły w łeb poprosił o urlop:) > > Dubaniowski dzisiaj w rmf miał przyjemność wyrazić satysfakcję > z klęski ulubieńca Jagnieszki:) Ostatnie wypadki ciągle dają mi do myślenia: - Robert i Włodek są aut - Danka po pierwszym szoku i paplaniu o nielojalności peeselowskiego członka Rady Nadzorczej TVP zmitygowała się i dziś hamowała wypowiedzi redaktora Trybuny. (Prze. wkleił wyżej link) Czyli ludzie dużego pałacu zmienili front. No i dzisiejsze wnioski prokurator Kwiatkowskiej - jakby dostała przzwolenie. Co o tym sądzicie? Ja mam takie nieco pokrętne wnioski. Robcio i Włodzio, dawni kumple Kwacha, którzy od jakiegoś czasu grali mu na nosie musieli mieć skądś silne poparcie. Teraz przy 10% poparcia Millera nagle są słabi. Czyżby frakcja leszkowa dawała tyły i wracała pod skrzydła Majestatu oraz wystawiała na odstrzał dwóch najbardziej umoczonych w aferze? > ps > Machina portalowa wolno chodzi i może dlatego > nudno tu dzisiaj strasznie:) W Warszawie chodzi dziś dobrze, ale wczoraj były kłopoty. > ps2 > Iza, nie miej wyrzutów sumienia, bo ja jakoś Mam wyrzuty, bo dając upust swojemu natchnieniu mogę spowodować duże szkody. > nie mogę się złościć na Rola, To dobrze. Ja niestety mogę, a nie powinnam, bo złośc piękności szkodzi i do niczego nie prowadzi. > który nieustannie dostarcza mi rozrywki:) Mnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Czarzasty poszoł won:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 01:11 iza.bella.iza napisała: > Ja mam takie nieco pokrętne wnioski. Robcio i Włodzio, dawni kumple Kwacha, > którzy od jakiegoś czasu grali mu na nosie musieli mieć skądś silne poparcie. > Teraz przy 10% poparcia Millera nagle są słabi. Czyżby frakcja leszkowa dawała > tyły i wracała pod skrzydła Majestatu oraz wystawiała na odstrzał dwóch > najbardziej umoczonych w aferze? To w sumie bardzo prawdopodobne, ja tylko nie wiązałbym tego wszystkiego z 10% poparciem dla Millera, bo on 10 czy 12% poparcia ma już od dawna, coś innego musiało ich do odwrotu skłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Czarzasty poszoł won:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 01:15 Może nie spadek poparcia w społeczeństwie, bo to zazwyczaj ich mało obchodziło, ale wolta Jagiellińskiego, która pokazuje, że jednak taki wszechwładny Miller nie jest, że w Sejmie też coś się zaczyna chrzanić? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Czarzasty poszoł won:) 31.01.04, 01:24 Gość portalu: franek napisał(a): > Może nie spadek poparcia w społeczeństwie, bo to zazwyczaj ich mało obchodziło, > > ale wolta Jagiellińskiego, która pokazuje, że jednak taki wszechwładny Miller > nie jest, że w Sejmie też coś się zaczyna chrzanić? Wszystko razem do kupy. I gazety, co się takie bezszczelne zrobiły, i dokopuję eselduchom ile wlezie. I noworoczne życzenia w RMF-ie, i poparcie dla Lisa. Oni po prostu czują smród u własnej dupy, a Kwaśniewski jako jedny z tego towarzystwa ma się jeszcze dobrze i będą mu teraz z ręki jeść. W nim ich nadzieja na przetrwanie. Dlatego pisałam dziś tutaj (ok.18), że dopiero jak sąd zmusi Kwacha od zeznań w sprawie Rywina, to wtedy bedziemy mieli prawdziwy przrełom. Wtedy i Kwach dużo może stracić, a może nawet Rywin zechce zeznawać. Ale ten sceneriusz jest chyba zbyt optymistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Czarzasty poszoł won - panika w obozie? 31.01.04, 01:44 Gość portalu: franek napisał(a): > Może nie spadek poparcia w społeczeństwie, bo to zazwyczaj ich mało obchodziło, > > ale wolta Jagiellińskiego, która pokazuje, że jednak taki wszechwładny Miller > nie jest, że w Sejmie też coś się zaczyna chrzanić? Wszystko się chrzani. Nic nie idzie zgodnie z planem. Zbieg okoliczności? - z jakiegoś powodu Kwaśniewski (być może już wiedział o fatalnych dla siebie notowaniach Pentoru) koniecznie chciał te wizy nam zlikwidować i zachował się jak idiota. Niewypał. - Czyżewski się postawił i omówił Kulczykowi, został zdymisjonowany, opozycja krzyczy, że nowy minister sprzeda Kulczykowi co tylko zechce. - Wybór Dworaka to fuks, wypadek przy pracy. Został wybrany wbrew ustaleniom. Na wieść, że Czarzasty pędzi interweniować w sprawie Pacławskiego RN (ci z członków, którzy znaja styl jego działania) postanowiła zademonstrować samodzielność i ku swemu zdumieniu wybrała najlepszego kandydata. Włodek po przybyciu musiał im chamsko naurągać i stąd ta dymisja z sekretarzowania oraz urlop. Po prostu przekroczył granice. - Plan Hausnera zagrożony. PO nie chce popierać kota w worku. - Urban zeznając pogrążył Kwiatkowskiego i gtw. - Walter się sam zdemaskował. Jolka okazała się być wydmuszką. - Notowania Pentora - 27% PO + 14% PiS = 41% - tyle w wyborach uzyskała lewica i to dało jej prawie 50% mandatów! Wszystko wskazuje na to, że jeszcze miesiąc czy dwa i będzie przewaga! No i 90% obywateli twierdzi, że rząd źle rządzi. Dno sie zbliża nieuchronnie:) Pozdrawiam komisję Prze Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czerwcowe wybory przyczyną ruchów w SLD! 31.01.04, 01:27 Tak sadzę! Chcą jeszcze zachować szansę dostania się do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Trzeba się zastanowić jak my to zrobimy :) 31.01.04, 01:35 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1892314.html Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Trzeba się zastanowić jak my to zrobimy :) 31.01.04, 01:37 No to idę się zastanawiać, a ja się najlepiej zastanawiam w łóżku, tuż przed snem. Dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Trzeba się zastanowić jak my to zrobimy :) 31.01.04, 01:39 iza.bella.iza napisała: > No to idę się zastanawiać, a ja się najlepiej zastanawiam w łóżku, tuż przed > snem. > Dobranoc wszystkim. A może byśmy się zastanawiali razem? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Trzeba się zastanowić jak my to zrobimy :) 31.01.04, 01:44 homosovieticus napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > No to idę się zastanawiać, a ja się najlepiej zastanawiam w łóżku, tuż prz > ed > > snem. > > Dobranoc wszystkim. > > A może byśmy się zastanawiali razem? Razem? W moim łóżku? Nie da rady - tam przez całą noc wylegują się oprócz mnie obie moje kocice zastanawiając się nad tym, dlaczego ten facet też tu jest i dlaczego tak chrapie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Trzeba się zastanowić jak my to zrobimy :) 31.01.04, 01:47 iza.bella.iza napisała: > homosovieticus napisał: > > > iza.bella.iza napisała: > > > > > No to idę się zastanawiać, a ja się najlepiej zastanawiam w łóżku, tu > ż prz > > ed > > > snem. > > > Dobranoc wszystkim. > > > > A może byśmy się zastanawiali razem? > > Razem? W moim łóżku? Nie da rady - tam przez całą noc wylegują się oprócz mnie > obie moje kocice zastanawiając się nad tym, dlaczego ten facet też tu jest i > dlaczego tak chrapie. :(( dobranoc! wsiem Odpowiedz Link Zgłoś