Dodaj do ulubionych

Ale jazda ;-) D.Huebner jako jedynka w Warszawie

16.02.09, 21:55
z listy PO do wyborów do Europarlamentu.Socjaldemokratka, socjalistka będzie
startować z listy przeciwników politycznych ( drzewiej ;-)), ja rozumiem, że
mamy kryzys ... autorytetów moralnych, ale takiej wolty poza Rysiem Czarneckim
nie pamiętam ;-)) Mam nadzieję, że Warszawianki/cy wytną panią Danutę w
przedbiegach...
U mnie nie ma na co liczyć ;-))
"Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
Obserwuj wątek
    • elfhelm Re: Ale jazda ;-) D.Huebner jako jedynka w Warsz 16.02.09, 22:04
      > Socjaldemokratka, socjalistka

A skąd taki pogląd?

> U mnie nie ma na co liczyć

Przymierzasz się do poparcia spoconego Kamińskiego?
      • cxvi A nie jest lewa? 16.02.09, 22:18
        Popytaj lepiej w partii ;-)

www.dziennik.pl/polityka/article320658/Huebner_w_PO_Przeciez_to_lewica.html
        • elfhelm Kłamliwy tytuł dziennika? 16.02.09, 22:28
          Ja w tym bełkocie nie widzę ani oburzenia, ani liczby mnogiej "politycy PO".

Raczej zaskoczenie JSW, którego na warszawską jedynkę obstawiały tylko
          dziennikarzyny w swoich głębokich i bezwartościowych przemyśleniach.
          • cxvi Sądzisz, że inni politycy Platformy są 16.02.09, 22:34
            ukontentowani, że twarzą ich partii będzie "kandydatka lewicy"? ;-)
            • elfhelm Re: Sądzisz, że inni politycy Platformy są 16.02.09, 22:36
              Kandydatura nie będzie problematyczna. A ma jeszcze jedną zaletę - topi SLD.
              • camille_pissarro jesteś specem od dorabiania filozofii i niezłym 16.02.09, 23:09
                relatywistą;-)) Tacy ludzie mają dziś przody, także na internetowych forach
                ;-)), nie ma to jak elastyczny kręgosłup polityczny ;-)))
                • elfhelm Re: jesteś specem od dorabiania filozofii i niezł 16.02.09, 23:22
                  Już napisałem, że nie ma nic złego w pragmatyzmie w określonym zakresie.

I nie wiem, gdzie mam mieć przody, bo wszystko co osiągam w życiu, zawdzięczam
                  przede wszystkim własnej pracy.
                  • camille_pissarro Re: jesteś specem od dorabiania filozofii i niezł 17.02.09, 05:35
                    O.K.zajarzyłem , to się teraz nazywa pragmatyzm ;-)))
                    Właściwsze określenie to relatywizm lub konformizm, aby nie określić takiej
                    postawy dosadniej ;-))
    • iza.bella.iza Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:07

• ayran Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:09
        wyssana z brudnego palca u nogi. Znowu nasz forumowy pisiorro nie miał się kiedy
        umyć.
        • silesiusmonachijski10 Corka UBeka na 1 miejscu listy PO w Warszawie 16.02.09, 22:12
          wiadomosci.onet.pl/1917590,12,wyjasnila_sie_tajemnica_wyborczej_jedynki_po,item.html

Brawo PO

ayran napisał:

> wyssana z brudnego palca u nogi. Znowu nasz forumowy pisiorro nie
          miał się kied
          > y
          > umyć.
          • ayran Re: Corka UBeka na 1 miejscu listy PO w Warszawie 16.02.09, 22:15
            może i córka ubeka, ale akurat informacja zetki nie jest wiarygodna.
            Przynajmniej w tej części, która dotyczy Warszawy. Ile ojro postawisz w
            zakładzie Genosse "monachijski"?
          • camille_pissarro [...] 16.02.09, 22:19
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • iza.bella.iza [...] 16.02.09, 22:19
            • iza.bella.iza Ci było niezgodne z netykietą w moim poscie? n/t 16.02.09, 22:48

• x2468 Re: Corka UBeka na 1 miejscu listy PO w Warszawie 16.02.09, 22:45
            To prawie tak jak Kryze.Prawie,bo kudy ubekowi do sedziego od krzyzy.
            Prawie tak jak Kaczynscy.Prawie,bo gdzie ubekowi do "Albiny" i
            Rajmunda i Rajmundowiczow,beneficjentow Bieruta.
        • kataryna.kataryna Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:16
          ayran napisał:

> wyssana z brudnego palca u nogi.

Najwyraźniej to sama Hubner wyssała z brudnego palca u nogi Tuska.
          • cxvi A może z wibratora Palikota? ;-))) 16.02.09, 22:17

• ayran Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:17
            kataryna.kataryna napisała:

> Najwyraźniej to sama Hubner wyssała z brudnego palca u nogi Tuska.

A ty chciałabyś się złożyć?
          • iza.bella.iza Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:22
            kataryna.kataryna napisała:

> ayran napisał:
            >
            > > wyssana z brudnego palca u nogi.
            >
            >
            >
            > Najwyraźniej to sama Hubner wyssała z brudnego palca u nogi Tuska.
            >
            >

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=91456838&a=91458478
          • magnat.olejowy [...] 16.02.09, 22:28
            • magnat.olejowy piętnowanie chamstwa jest sprzeczne z regulaminem? 16.02.09, 22:47
              • ayran Re: piętnowanie chamstwa jest sprzeczne z regulam 16.02.09, 22:49
                Niepotrzebnie się wdajesz w dywagacje personalne. Wprawdzie pisiorro też to
                robi, ale on jest cokolwiek upośledzony, w związku z czym moderatorzy traktują
                go z większą wyrozumiałością.
        • argonewald Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:21
          ayran napisał:

> wyssana z brudnego palca u nogi. Znowu nasz forumowy pisiorro nie miał się kied
          > y
          > umyć.

Jest gorzej bo świeżo umyty platfus niepotrzebnie ubliża pisiorowi.
          Bo pisior mówi prawdę,ty zaś ubliżasz.
          • iza.bella.iza Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:24
            argonewald napisał:

> pisior mówi prawdę

Raczej podnieca się newsami z Zetki i nic poza tym.
          • camille_pissarro Jaki tam z niego platfus ;-)) 16.02.09, 22:39
            To jakiś niedobitek demokratów miotający się od ściany do ściany ;-))
      • zoil44elwer Re: Skąd ta informacja? n/t 16.02.09, 22:13
        Komisarz Huebner patetycznie oświadczyła:Jest zaszczycona propozycją premiera D
        Tuska.Tusek ma tak małą ławkę kandydatów że musi sięgać do lewego rezerwuaru?
    • cxvi Po tym jak niejaki Dyduch Marek dostał 16.02.09, 22:11
      od Platformy miejsce w radzie nadzorczej jednej z państwowych spółek
      nic mnie już nie zdziwi ;-)
      • camille_pissarro [...] 16.02.09, 22:26
    • masuma D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:19
      Nie ma bardziej kompetentnej w sprawach UE osoby!
      • zoil44elwer Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:26
        Sędzia Kryżev też był kompetentny w sprawach sądowniczych,pra?A jakie joby
        zbierał Kaczyński od szlachetnych platfusów.
      • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:26
        A np. Saryusz-Wolski? Czy PO naprawdę nie ma nikogo ze swoich szeregów na
        jedynkę do stolicy? Szczerze wątpię, żeby w Warszawie wystawili kogoś z odzysku.

• masuma Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:28
          Huebner ma znakomite notowania w Warszawie
          • ayran Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:32
            masuma napisał:

> Huebner ma znakomite notowania w Warszawie

Nikt nie robił takich badań. Osobiści obstawiam, że jeżeli będzie kandydować, to
            z Podkarpacia.
          • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:32
            masuma napisał:

> Huebner ma znakomite notowania w Warszawie

Jakie notowania? Jako kto? Jako komisarz UE. To nie znaczy, że zwolennicy PO w
            Warszawie chcą kogoś spoza PO. Tę sprawę trzeba dopiero przebadać marketingowo.
        • elfhelm Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:37
          Do PE trzeba wystawić trochę nazwisk spoza partii.
          A kandydatura Huebner ma jeszcze jedną zaletę - bije w SLD.
          • masuma Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:40
            Ona przez swoją świetnie wypełnianą funkcję w UE
            juz od dawna jest bezpartyjna.
            A elektorat PO w Warszawie jak najbardziej stawia na autorytety.
            Zalewski, gdyby startował z dwójki w wawie, TEŻ ma wielkie szanse
            • ayran Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:43
              masuma napisał:

> Ona przez swoją świetnie wypełnianą funkcję w UE
              > juz od dawna jest bezpartyjna.
              > A elektorat PO w Warszawie jak najbardziej stawia na autorytety.
              > Zalewski, gdyby startował z dwójki w wawie, TEŻ ma wielkie szanse

Wybacz, ale to bez sensu. W Warszawie PO i tak wygra wybory, a umieszczanie
              kandydatów "z odzysku" ma większy sens tam, gdzie pozycja PO w jej obecnym
              składzie jest słabsza.
              • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:50
                ayran napisał:

> Wybacz, ale to bez sensu. W Warszawie PO i tak wygra wybory, a umieszczanie
                > kandydatów "z odzysku" ma większy sens tam, gdzie pozycja PO w jej obecnym
                > składzie jest słabsza.

Dokładnie tak:)
            • elfhelm Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:44
              Zalewski to strata mandatu w Sejmie. Powinien zostać w Polsce i objąć stanowisko
              szefa sejmowej KSZ, zwłaszcza jeśli Lisek uzyska mandat w PE.
            • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:47
              masuma napisał:

> Ona przez swoją świetnie wypełnianą funkcję w UE
              > juz od dawna jest bezpartyjna.
              > A elektorat PO w Warszawie jak najbardziej stawia na autorytety.
              > Zalewski, gdyby startował z dwójki w wawie, TEŻ ma wielkie szanse

I ja byłby to sygnał dla wyborców? Kochani - w naszych szeregach nie znaleźliśmy
              nikogo, kto by Was godnie reprezentował w PE, zastanówcie się więc czy w ogóle
              Was godnie reprezentujemy. Ja na Zalewskiego nigdy w życiu nie oddam głosu.
              Owszem, to w miarę uczciwy gość, ale poglądy ma dalej bliskie ideologii PiS.
              Gdyby go spotkała osobista zniewaga ze strony Kaczyńskich, nadal byłby lojalnym
              członkiem ich partii.
              • elfhelm Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 23:15
                > I ja byłby to sygnał dla wyborców? Kochani - w naszych szeregach nie znaleźliśm
                > y
                > nikogo, kto by Was godnie reprezentował w PE,

Nieprawda. Raczej - otwieramy się na nowe osoby. Tak było w 2007, gdy listy PO
                zasilili Borusewicz, Kutz, Mężydło, Sikorski, a także szereg lokalnych
                działaczy. Wielu z nich zrobiło znakomity wynik wyborczy, a w przypadku Kutza to
                był nokaut.
                • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 23:24
                  elfhelm napisał:

> Nieprawda.

To nie jest asertywna wypowiedź:(
                  Wolę zwroty - mam inny pogląd:)

> Raczej - otwieramy się na nowe osoby. Tak było w 2007, gdy listy PO
                  > zasilili Borusewicz, Kutz, Mężydło, Sikorski, a także szereg lokalnych
                  > działaczy.

Borusewicz był w wyborach 2005 wspólnym kandydatem PO i PiS, startował zawsze z
                  Gdańska, skąd pochodzi. Po rządach PiS wybrał PO, co mu dodatkow napędziło
                  zwolenników. Kutz startował u siebie - na Śląsku, a tam go kochają. Mężydło i
                  Sikorski wypięli się na PiS i dokonali spektakularnej konwersji. Poza tym
                  wymienione przez Ciebie osoby łączy solidarnościowa przeszłość, a to dla
                  większości wyborców PO ma znaczenie. Zatem przypadki powyższe i przypadek
                  rozważanej w tym wątku kandydatki są nieporównywalne.
                  • elfhelm Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 23:39
                    > > Nieprawda.
                    >
                    > To nie jest asertywna wypowiedź:(
                    > Wolę zwroty - mam inny pogląd:)

W tym znaczeniu ta nieprawda oznaczała przecież skrót myślowy znaczący "mam inny
                    pogląd" ;)
                    • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 23:42
                      Ok. Nie wiem co mnie naszło:)
                  • elfhelm Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 23:46
                    To podam parę mniej znanych przykładów:

Przed wyborami 2007 na listę PO w Krośnie wpisany został Piotr Tomański, wójt
                    gminy Żurawica, przez parę lat związany (czy nawet należący) z SLD - i to na
                    Podkarpaciu.

W głosowaniu z dość dalekiego miejsca na liście zajął 2. miejsce za liderką
                    listy, znacznie przyczyniając się do 3. mandatu w tym trudnym okręgu.

Transfery "do" z reguły się opłacają. W dwóch okręgach małopolskich (Nowy Sącz i
                    Tarnów) mandaty dla PO wywalczyło dwóch kandydatów powiązanych wcześniej z PiS -
                    w tym b. wojewoda małopolski.

Wielkie partie europejskiej centroprawicy muszą być wielonurtowe. Sarkozy też
                    zaprosił do rządu paru działaczy Partii Socjalistycznej (w tym Kouchnera).
                    • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 17.02.09, 00:00
                      Ty o zupie, a ja o drugim daniu! Mówimy o kandydaturze na jedynkę w Warszawie a
                      nie na prowincji. Jedyny transfer (i chodzi tym przypadku jedynie o import z
                      terenu) jaki się tutaj udał to był Tusk. Ludzie głosowali na niego jako na
                      przyszłego premiera. Pani Hubner to znakomita kandydatura, np. w Szczecinie czy
                      innym wielkim mieście, gdzie PO nie mocnych nazwisk.
                      • elfhelm Re: D.Huebner - znakomity wybór! 17.02.09, 00:03
                        Jedynką w Wawie powinien być prof. Safjan. Tyle że mu się po prostu nie chce pewnie.
          • camille_pissarro nie ma to jak "flexibility" ;-))) n/t 16.02.09, 22:48

• elfhelm Re: nie ma to jak "flexibility" ;-))) n/t 16.02.09, 22:50
              Pragmatyzm jest czymś w miarę pożytecznym.
              Poza tym lepiej mieć Huebner na liście niż Łyżwińskiego w koalicji ;)
              • camille_pissarro Re: nie ma to jak "flexibility" ;-))) n/t 16.02.09, 23:02
                Oczywista ;-)), zmienność poglądów w dzisiejszym rozchybotanym świecie jest
                czymś normalnym, przy jednym wszak założeniu, ze faktycznie mamy ze zmianą
                optyki widzenia spraw a nie tylko zachowania swego biurokratycznego ( w pamięci
                materialnego ) status quo ( mowa o poglądach Huebner, a nie Twoich - dla
                jasności ;-))
                • elfhelm Re: nie ma to jak "flexibility" ;-))) n/t 16.02.09, 23:14
                  Akurat co do Huebner to zarzut mało trafny, ona raczej występowała jako urzędnik
                  państwowy a nie polityk.

Czy względy finansowe? Kasa w PE sympatyczna, ale jako były komisarz, a
                  wcześniej minister ds. europejskich problemów ze znalezieniem miłej posady w
                  jakimś eurourzędzie czy na placówce by nie miała.
                  • iza.bella.iza Re: nie ma to jak "flexibility" ;-))) n/t 16.02.09, 23:17
                    elfhelm napisał:

> jako były komisarz, a
                    > wcześniej minister ds. europejskich problemów ze znalezieniem miłej posady w
                    > jakimś eurourzędzie czy na placówce by nie miała.
                    >

W bogatych firmach prywatnych też jej CV nie poleciałoby do kosza:)
                    Ale przecież w temacie kariera pisdziarro nie potrafi myśleć innymi kategoriami
                    niż stołek gwarantowany przez partię.
                  • camille_pissarro dobra, dobra , dla Ciebie wszystko jest 17.02.09, 05:50
                    do łyknięcia, jak mawiał "Kisiel".Podjął byś się obrony nawet takiej (
                    wyimaginowanej sytuacji ) gdyby Miller, Kiszczak tez zgłosili akces do PO ;-))
      • ayran Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:26
        masuma napisał:

> Nie ma bardziej kompetentnej w sprawach UE osoby!

Myślę, że są, nie odmawiając kompetencji pani H. Ale jestem gotów przyjąć
        zakład, że nie będzie jedynką z Warszawy.
        • masuma Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:28
          Będzie.
        • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:39
          ayran napisał:

> Ale jestem gotów przyjąć
          > zakład, że nie będzie jedynką z Warszawy.

Ja też mogę przyjmować takie zakłady:) Otwieramy totalizator?
          • ayran Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:44
            iza.bella.iza napisała:

> Ja też mogę przyjmować takie zakłady:) Otwieramy totalizator?

Mam lepszy pomysł (dla mnie lepszy). Zarejsetruję sobie jakiś numer na 0-700 i
            zapraszam na audio-tele.
            • iza.bella.iza Re: D.Huebner - znakomity wybór! 16.02.09, 22:52
              Rozumiem - nadal chcesz pozostać anonimowy;)
    • etwas-geheimnis Re: Ale jazda ;-) D.Huebner jako jedynka w Warsz 16.02.09, 22:40
      camille_pissarro napisał:

> z listy PO do wyborów do Europarlamentu.Socjaldemokratka, socjalistka będzie
      > startować z listy przeciwników politycznych ( drzewiej ;-)), ja rozumiem, że
      > mamy kryzys ... autorytetów moralnych, ale takiej wolty poza Rysiem Czarneckim
      > nie pamiętam ;-)) Mam nadzieję, że Warszawianki/cy wytną panią Danutę w
      > przedbiegach...
      > U mnie nie ma na co liczyć ;-))
      > "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro
      > /

Tylko krowa nie zmienia poglądów
      • camille_pissarro nie wydaje mi się, aby tu chodziło o zmianę 16.02.09, 22:43
        poglądów, tylko i wyłącznie o zachowanie tzw. "stołka" ;-))
        • x2468 Re: nie wydaje mi się, aby tu chodziło o zmianę 16.02.09, 22:50
          To bardzo dobrze ze PO chce wystawic p Huebner.Pismatolka bym nie
          strawil.

• etwas-geheimnis Re: nie wydaje mi się, aby tu chodziło o zmianę 16.02.09, 23:31
          camille_pissarro napisał:

> poglądów, tylko i wyłącznie o zachowanie tzw. "stołka" ;-))

Ale tylko ci sie wydaje ,czy masz pewność? Czy przypadkiem teraz nie lepiej
          zarabia ?Jako europosel bedzie miała mniej.
    • zg13 ubecki potomiot zaglosuje na nia 16.02.09, 23:53
      a tego w Wwie sporo
    • ayran nie ma to jak rzetelność dziennikarska 17.02.09, 09:55
      ... ale taki pisiorro łyka wszystko:

"Danuta Hübner będzie pierwsza na warszawskiej liście Platformy
      Obywatelskiej w wyborach do Europarlamentu – dowiaduje się Radio
      ZET."

www.radiozet.pl/news/news.aspx?newsid=9668

"Hübner potwierdza informacje Radia ZET"

www.radiozet.pl/News/News.aspx?NewsId=9683
      Potwierdza, ale jakby nie w całości - akurat o informacji o jedynce
      z Warszawie mowy nie ma.