Gość: gerth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 16:40 Chalber Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ol Re: Proces za SMS-a IP: 217.8.161.* 20.11.03, 16:43 stary halber o*ujal na starosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem P., Indiana HALBER TO IDIOTA... IP: *.iucf.indiana.edu 20.11.03, 17:02 ...SMS-y nie sa chronione prawem autorskim ani klauzula tajnosci. W tej sytuacji poniesie on koszty przegranego procesu. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: HALBER TO IDIOTA... 20.11.03, 17:18 Gość portalu: Nikodem P., Indiana napisał(a): > ...SMS-y nie sa chronione prawem autorskim ani klauzula tajnosci. Smsy podlegają takiej samej ochronie jak korespondencja (Konstytucja mówi o ochronie tajemnicy komunikowania się a nie tajemnicy korespondencji, obejmuje to więc listy, maile, telefony, sms-y). A złamanie tajemnicy korespondencji to zapoznanie się w sposób nieuprawniony z cudzą korespondencją/komunikacją (otworzenie cudzego listu, podsłuchiwanie) i podpada pod kodeks karny. W tym przypadku takiego przestępstwa nie było bo Rokita zapoznał się z treścią smsa w sposób jak najbardziej uprawniony. > W tej sytuacji poniesie on koszty przegranego procesu. Tylko po co? A nuż się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: HALBER TO IDIOTA... a kataryna nie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 08:41 Czyli nie ma w Polsce szpiegow, bo skoro Rokita moze odczytac dokumenty objete klauzula poufnosci, to i szpieg moze takie przeslac do obcego wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: HALBER TO IDIOTA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 09:33 Gość portalu: J-23 napisał(a): > Czyli nie ma w Polsce szpiegow, bo skoro Rokita moze odczytac dokumenty objete > klauzula poufnosci, to i szpieg moze takie przeslac do obcego wywiadu. Umknęło Twojej szanownej uwadze, że sms nie był objęty klauzulą poufności, jak stwierdziła (w wyniku dość długotrwałego, co trzeba przyznać, postępowania sprawdzającego) prokuratura. Obecny proces nie ma nic wspólnego z naruszeniem klauzuli - to proces z oskarżenia prywatnego, który dowolna osoba może sobie wnieść w prawie dowolnej sprawie. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jvk bho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 17:27 mysle ze on chce rokite sadzic za ujawnienie nowej metody kursow korespondencyjnych - organizacji pracy i władzy. Ja chetnie poznam szczegoly ile taki kurs chodzi i czy pan mily Kwiatkowski tez by mnie zapisal, bo w tv to malo sie osobiscie szkoleniowo udziela. Choc pewnie cena kursu poleci w dol jak wielu kolegow chetnych sie wpakuje ze tak powiem rozmiekczy sie nasz bilecik wstepu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp_314 To Halber powinien byc ukarany za "utajnienie" SMSa 20.11.03, 17:29 Jesli dobrze slyszalem w radio czy telewizji to ten SMS rekomendowal kogos tam do pracy w TVP czyli firmie publicznej, a wiec powinien byc dokumentem jawnym. Wszyscy mamy prawo wiedziec, w jaki sposob zatrudnia sie ludzi w firmie dzialajacej za nasze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: To Halber powinien byc ukarany za "utajnienie IP: *.chello.pl 20.11.03, 18:07 Jestem pewien, że to nie Rokita a HALBER powinien być oskarżony w procesie, bo przypomnijcie sobie jak nazwał tych, którzy nie są z nim, czyli zdecydowaną większość społeczeństwa. Nazwał takim wyrazem, którego nawet nie potrafił napisać zgodnie z regułami polskiej ortografii - a udawał przez wiele lat dziennikarza (to fakt że był w tej roli kiepski, ale i tak lepszy niż jako poseł PPPP i SLD. A już szczególnie w KRRiTV nie przemęczał się wcale za te kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie na koszt tych ch...w !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: To Halber powinien byc ukarany za IP: *.man.polbox.pl 20.11.03, 18:14 adamp_314 napisał: > Jesli dobrze slyszalem w radio czy telewizji > to ten SMS rekomendowal kogos tam do pracy w TVP > czyli firmie publicznej, a wiec powinien byc > dokumentem jawnym. Wszyscy mamy prawo wiedziec, > w jaki sposob zatrudnia sie ludzi w firmie > dzialajacej za nasze pieniadze. .... i ten sms byl wyslany ze sluzbowej komorki czlonka KRRiTV (a wiec za nasze pieniadze) na sluzbowa komorke prezesa TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: To Halber powinien byc ukarany za 20.11.03, 18:17 Gość portalu: Adi napisał(a): > adamp_314 napisał: > > > Jesli dobrze slyszalem w radio czy telewizji > > to ten SMS rekomendowal kogos tam do pracy w TVP > > czyli firmie publicznej, a wiec powinien byc > > dokumentem jawnym. Wszyscy mamy prawo wiedziec, > > w jaki sposob zatrudnia sie ludzi w firmie > > dzialajacej za nasze pieniadze. > .... i ten sms byl wyslany ze sluzbowej komorki czlonka KRRiTV > (a wiec za nasze pieniadze) na sluzbowa komorke prezesa TVP... Halber za publiczne pieniądze, Robert za publiczne pieniądze, sms za publiczne pieniądze, tylko kurka dobra naruszone osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
lub.czasopisma Ordynacka nadzieja Polski! 20.11.03, 18:12 Ordynacka jest szansa na oczyszczenie sceny politycznej, jako ze ta "swieza krew lewicy", nie byla do tej pory zamieszana w zadne afery i co wiecej nigdy nie dazyla do wladzy. W stowarzyszeniu tym istnieje duzy potencjal i przyszlosc, gdyz stoja za nim ludzie wyksztalceni, o czystych rekach i nie uwiklani w roznego rodzaju koterie polityczne. Gwarancja niech beda nazwiska: Czarzasty, Kwiatkowski, Oleksy oraz wielu, wielu innych. Ja wiaze z nia duze nadzieje. A chujom precz! Odpowiedz Link Zgłoś
synek Re: Proces za SMS-a 20.11.03, 19:07 A jeszcze kilkanascie lat temu to byl bardzo fajny facet z ktorym pilismy piwko na pikniku country w mragowie rozmawiajac o muzyce, kobietkach, jego audycjach w trojce itd. Wtedy bylby to dla mnie zaszczyt gdyby Halber nazwal mnie kolega. Dzis jego koledzy to dla mnie wlasnie te ch z sms-a. "Polityka zmienia ludzi" to banal, ale w tym wypadku to az nazbyt wyrazne, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia inne SMSy 20.11.03, 19:25 Myślę, że świadkiem koronnym na procesie powinien być Robek Kwiatek. Robal Kwiatek bardzo lubi smsy. Otrzymywać i pisywać. Okazuje się smsował na maxa. Pisywał smsy do Czarzatego: "Włodku, qrwa jak mnie ta komisja wqrwia. Choc pojedziemy na weekend na Mazury do Lwa, rozerwać się, bo mnie ..hhuj trafi", - albo do Halbera: "Drogi towarzyszu, precz z siepactwem, zapraszam na golonke z piwem na stare miasto dzis wieczorem, zjemy, wypijemy, ..hhuje precz. Sraj ne tech siepaczy co ci mówią, że jesteś tłusty jak takie różowe zwierzątko!" - albo do siebie na własną komórkę: "Robercie, jestes geniuszem, nie uznajesz siepactwa. Ach jak ty tesknisz za Wlodkiem" - albo do oliwkowego magistra z pałacu: "Olek! Tak dawno sie nie widzielismy. Dopiero wczoraj, a jakby wiek uplynal. Spotkajmy sie! Porozmawiamy, wypijemy! Siakieś dupki wyrwiemy na smsa!" - albo do don Leszka: "Leszku, zrobże coś, żeby mnie przestali szarpac. Grupą sprawujacą wladze to jesteśmy, ale mialo być po cichu qrwa ich jebbanana mać. Rozpierrddaallaa mnie juz ten Rokita i zeroZibro. Naślij na nich abwehre lub cebeeś, bo wiesz jak jest, przecz z siepactwem!!!" - albo do Rywina: "Wiesz Lewe, qrwa tak teraz żałuję, że te komury mamy za darmo, bo bym do ciebie tyle wonczas nie pisał, nie sesemesował. Ale wbij tu czlowieku zęby w drewno i nie dadza nam qrwa nakraść, tak jak to na Mazurach naplanowalismy z Leszkiem i z Włodkiem". Mało nowoczesny jest ten różowiótki halber. jak by był nowowczesny, to by Robalowi pyknął MMSa a nie zwykłego prostackiego sesemesa. W MMSie mógłby sobie sfotografować hhuja i wstawić zdjęcie swojego niesiepackiego hhuja jako załącznik. Qndzia. ps. uwielbiam sesemesować (zna ktoś nr komury halbera i kwiatka? Puściłabym im parę fajnych sesemesów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Proces za SMS-a 20.11.03, 20:16 Chalber dobrze, że się przypomniałeś. Jeszcze by ludzie o twoim smsie zapomnieli. Twoja urzędowa korespondencja powinna zostać utwalona na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka "Ch...m precz" ("Chamom precz") IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 21.11.03, 04:04 Jestem przeciwna takiemu słownictwu. Ale tajemnica korespondencji jest w Polsce obywatelskim prawem konstytucyjnym. Mam nadzieję, że Rokita pójdzie z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: "Ch...m precz" ("Chamom precz") IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 08:34 Szanowny Panie Prezesie, Drogi Robercie, pozwalam sobie skreślić tych kilka linijek. Wybrałem tę nieformalną drogę, omijając sekretarki, pieczątki, druki firmowe, gdyż ktos niezyczliwy nam obu mógłby próbować robić niecny użytek z korespondencji przesłanej jawną drogą. Chodzi o znanego zapewne Tobie, Panu Prezesowi, Piotra Urbankowskiego, który ostatnio stracił posadę po tym, jak PSL wyszła z rządu. Znamy go obaj - pracował wszak w Twojej telewizji, zgodzisz się, zgodzi się Pan, Panie prezesie, że wykazał się kompetencją, lojalnością, poza tym to po prostu symatyczny człowiek i dobry kolega. Twój zawsze oddany Adam Halber PS. Powinniśmy trzymać się razem i nie oddawać pola ludziom niezyczliwym nam i lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: "Ch...m precz" ("Chamom precz") 21.11.03, 23:27 Ładny smsik. kwaskowy. Grzeczny taki, w stylu wiadomości wymienianych na zjeździe polskiej zjednoczonej partii robotniczej. Towarzysze, towarzyszki!, już towarzysz Stalin twierdził, że kapitalistyczny sms może zostać jednak użyty w walce z wrogiem narodu!!! Ty halber, ty różowiótki, nawet nie wiesz jakim jesteś sprytnym błaznem poprawiającym nastrój zmożonego codziennością społeczeństwa. Chwała tobie i twoim kolegom, hhuje muje dzikie węże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: "Ch...m precz" ("Chamom precz") IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 22:15 Myslę, żę to płonna nadzieja. Gdyby polskie sądy chroniły obywatela to może miałabyś rację. Niestety tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś