Gość: chorowity IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 17:19 Ostry ten pan-As. Bardziej niżli Neuman. Miał wytyczne, czy tak z własnej inicjatywy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WT Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.11.03, 17:22 A może nie będzie drugiej szansy dla NFZ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica ZADARLIŚCIE KONOWAŁY Z KRZYSIEM, ŁÓDZKIM ŁOBUZEM IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 18:45 NEUMAN TO MAŁE PIWKO - ALE LEPSZY W PRZEKRĘTACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica DRŻĘ O MOJĄ LEKARZ RODZINNĄ, NIEWYOBRAŻAM SOBIE WRÓCIĆ IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 20:03 DO STAREGO SYSTEMU "PRZYCHODNI". TRZYMA KCIUKI ZA WYGRANĄ LEKARZY RODZINNYCH ZE ZWYKŁYM AWANTURNIKIEM I ŁOBUZEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: ZADARLIŚCIE KONOWAŁY Z KRZYSIEM, ŁÓDZKIM ŁOBU IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:40 Łódzki łobuz - wspaniałe określenie pana prezesa Panasa - od jutra je upowszechniam w swoim środowisku. Odnośnie konowałów to poczekajmy jak trafisz do przychodni finansowanej przez NFZ - życzę dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica NIE CHWYCIŁEŚ ! TO BYŁA FARAFRAZA WYPOWIEDZI PANASA IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:14 KIEDY MÓWIŁ O LEKARZACH RODZINNYCH, KTÓRZY NIE ZŁOŻYLI OFERT. WSRÓD MOICH PRZYJACIÓŁ POŁOWA TO LEKARZE FINANSOWANI PRZEZ NFZ I ZARĘCZAM CI KRZYCHO, ŻE SZANUJĘ ICH, JAK I ONI SZANUJĄ MNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rura Re: ZADARLIŚCIE KONOWAŁY Z KRZYSIEM, ŁÓDZKIM ŁOBU IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:29 Panas to łobuz taki sam łódzki jak i warszawski. On pochodzi z Krasnegostawu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica WYPOWIEDŹ CELIŃSKIEGO: IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:39 Piętnując złe obyczaje na lewicy dodał: "jeżeli słyszę, że prezes największego płatnika polskiego, NFZ, kiedy mija termin podpisywania umów, które nie są podpisane, od trzech dni jest na polowaniu w Bieszczadach, to ja się pytam, co on tam robi?". info.onet.pl/832224,11,item.html ALE STUDIOWAŁ I NAMIESZAŁ NAJWIĘCEJ DO TEJ PORY GDZIE??? NO... GDZIE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: 80.48.185.* 23.11.03, 20:46 Informacje podane przed chwilą TVP są nieprawdziwe.Jest to klasyczny przykład manipulacji opinią społeczną.Na Górnym Śląsku i w wielu innych wojewodztwach oferty oddało około 30 % tzw. świadczeniodawców a w niektórych miastach znacznie mniej i nie dla tego ,że ,,lekarze nie chcą leczyć pacjentów " ale dlatego że warunki jakie proponuje NFZ są nie do przyjęcia są one niebezpieczne dla życia społeczeństwa.Po przyjęciu tych że warunków za 2-3 miesiące ten sam NFZ zrzuci całą odpowiedzialność za katastrofę w Służbie Zdrowiana na Tych którzy podisali kontraty,,bo mogli nie podpisywać ".Jest to jednocześnie próba zantagonizowania pacjentów i lekarzy. Kiedy wreszcie społeczeństwo zrozumie ,że lekarze nie przystępując do konkusu ofert działają w interesie pacjentów,że dyrektorzy szpitali nie składając ofert na proponowanych przez NFZ warunkach WIEDZĄ , że na nich spadnie odpowiedzialność za kilka miesięcy za zamykane szpitale. Stwierdzenie przez Pana Panasa iż Izby Przyjęć Szpitali przejmą leczenie pacjentów za Przychodnie, które nieprzystąpiły do Konkursu Ofert jest kolejnym absurdem urzedniczym o tym wiedzą sami pacjenci nie mówiąc o opinii lekarzy na ten temat.Podawanie natomiast nieprwawdziwych informacji w środkach masowego przekazu jest próbą zastraszenie ,, niepokornych" przed rozpisaniem dodatkowego Konkursu na warunkach dyktatu NFZ.Nie dajmy się ,,zwariować" My lekarze i pacjenci stoimy po jednej stronie barykady po przeciwnej stoi Rząd, który nie chce się przyznać do kolejnej klęski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 02:33 Prezes NFZ, ktory w decydujacym momencie skladania ofert jest na trzydniowym polowaniu w Bieszczadach powinien byc wyrzucony na pysk ze stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWM I być nie powinno IP: 62.233.240.* 23.11.03, 18:42 To jest normalna kapitalistyczna gra rykowa. Mam nadzieję że NFZ skutecznie reprezentuje moje, czyli pacjenta interesy. Dlatego takie stanowisko jest jedynie właściwe. Boję się tylko czy jak zwykle u nas pod wpływem różnych grup interesów to się nie rozmyje. Wystarczy w tym celu ustawienie przez media trzymające władzę publiki i po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: I być nie powinno IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 18:57 Ty to musisz mieć tęgie zdrowie! A ja, lekarzyna szpitalna, w dodatku niezbyt zdrowa i przemęczona, ciekawa jestem jak będą mnie zmuszać do przyjęcia chorych w zastępstwie lekarzy POZ. Jesli mi nie zapłacą pensji, to niewiele stracę, bo ostatnio szpital akademicki płaci lekarzom 90 zł miesięcznie. Zasiłek dla bezrobotnych, dużo czasu żeby się wreszcie wyspać i żadnych ludzkich nieszczęść jawi mi się powoli jak Eden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sak Re: I być nie powinno IP: *.czerwinsk.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 18:59 Naiwny człowieku, to dyktat monopolisty. Ciekawa czy złożyłbyś ofertę która w przedbiegach powoduje bankructwo firmy. Gdzie konkurencja. To jest kapitalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: I być nie powinno IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 19:00 To są skutki tzw."darmowych studiów" jak lekarz by się wykształcił za własne pieniądze np.pożyczkę ,stypendium,itp to by żaden urzędniczy śmieć nie ośmieliłby się z nim tak rozmawiać ,to jest możliwe tylko w socjaliźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: I być nie powinno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 10:45 A ty łaciłeś za swoje WUML'owskie wykształcenie? Jeżeli masz jakiekolwiek - to tylko takie - wynika to z twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent Re: I być nie powinno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 19:01 NFZ reprezentuje tylko swoje interesy.W woj.Kujawsko-Pomorskin na przykład dla POZ (podstawowej opieki zdrowotnej)na pacjenta przeznacza się 70 złotych na rok.Jest to trochę mało.Z tychpieniędzy trzeba opłacić pracowników,opłaty za prąd,wodę.Opłaty za zlecone i wykonane badanie laboratoryjne i jeszcze całą masę innych opłat.W szpitalach natomiast są liczone punkty za wykonanie odpowiednich procedur,np.operacji chirurgicznych.1p=8 PLN.Tak więc cholecystektomia (wycięcie pęczerzyka żółciowego metodą tradycyjną wynosi:180p=1440 PLN.Z tych pieniędzy trzeba opłacić wszystko,łącznie z materiałami typu nici,gaziki,gazy do znieczulenia,zapłatę dla personelu i jeszcze całą masę innych opłat. I dlatego,że oprócz woj.mazowieckiego, ceny za punkty są mniej więcej podobne szpitale i przychodnie nie chca podpisywać kontraktów.Od ubiegłego roku płatność NFZ (czy kas chorych-to jeden ch...)spadła o około 10-15%.Natomiast wszystkie ceny:leków,wody,prądu,żywności poszły do góry.Z tego prosto wynika,że na jednego pacjenta ilość pieniędzy uległa znacznemu zmniejszeniu. Jako ciekawostkę podam,że za okulary wypisane przez okulistę NFZ obliczył rekompensatw w wysokości 5,80 PLN,niezależnie od rodzaju szkieł potrzebnych choremu. I to w/g Ciebie jest gra rynkowa ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: I być nie powinno IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 19:31 Drogi JWM, wyobraż sobie, że mimo twojego tęgiego zdrowia potrącił Cię samochód, masz połamane kończyny, pękła ci śledziona ( wykrwawiasz się wiec gwałtownie do jamy brzusznej), masz uraz czaszki i kilka innych "drobiazgów" typowych dla urazow komunikacyjnych. W ostatnich chwilach Twej świadomości ( zakładamy optymistycznie ,że jeszcze jesteś przytomny)lekarz pyta Cię ,czy wolisz żeby zatamować krwawienie ze śledziony czy śródczaszkowe? Obie procedury ( tak, teraz o twoich nieszcześciach mówi się rynkowo "procedury") nie mieszczę się w rachunku ekonomicznym szpitala. I tak wykosztowano się okropnie na zrobienie Ci tomografii lub rezonansu głowy, a trzeba jeszcze podać krew+ koszty operacji, anybiotyki itp. No, chyba że zrezygnujesz z tej śledziony- to by było najbardziej ekonomicznie, bo byś szybko umarł na skutek krwotoku i nie byłoby więcej problemów. Z drugiej strony jeśli umrzesz za wcześnie ( ponizej 24 godz.), to zaplacą tylko 150 zł i szpital też popada w długi , bo rezonans kosztuje 700 zł. Trzeba by to dokladnie policzyć, czy mniejsza będzie strata dla szpitala jak umrzesz w 1-szej dobie, czy gdyby Cię jednak odratować. Chyba wersja pierwasza jest bardziej uzasadniona ekonomicznie. O połamanych konczynach nawet nie wspominajmy, bo gwożdzi i gipsu nie ma juz od września. Serdecznie pozdrawiam,Twój niedouczony ekonomicznie lekarz PS. Obiecuję, że podciągnę się dla Ciebie w ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I być nie powinno IP: *.com / 192.168.1.* 23.11.03, 20:24 panowie Koledzy nie gorączkujcie się odpisując jakiemuś jełopowi JWM.Takim Jak on Wałęsa obiecywał po 300mln.zl,Kwaśniewski po mieszkaniu a inni różne gruszki na wierzbie i tacy jak JWM wte bajki wierzyli i głosowali na takich.Panas tak jak inni z tej ekipy reprezentuje ich i tak samo wierzy we wszystkie bzdury które sam mówi...Rok temu było tak samo ze strony rządowej (kasy)kłamstwa do samego końca a potem i tak zmękli bo musieli.statystyke ZOZ robią przede wszystkim stomatolodzy.Za te pieniądze nie da sie przecież po prostu leczyć a co dopiero jakoś zyć!Nie pękajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lekarz Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.azory.net.pl 23.11.03, 21:46 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Drogi JWM, wyobraż sobie, że mimo twojego tęgiego zdrowia potrącił Cię > samochód, masz połamane kończyny, pękła ci śledziona ( wykrwawiasz się wiec > gwałtownie do jamy brzusznej), masz uraz czaszki i kilka innych "drobiazgów" > typowych dla urazow komunikacyjnych. W ostatnich chwilach Twej świadomości ( > zakładamy optymistycznie ,że jeszcze jesteś przytomny)lekarz pyta Cię ,czy > wolisz żeby zatamować krwawienie ze śledziony czy śródczaszkowe? Obie procedury > > ( tak, teraz o twoich nieszcześciach mówi się rynkowo "procedury") nie mieszczę > > się w rachunku ekonomicznym szpitala. I tak wykosztowano się okropnie na > zrobienie Ci tomografii lub rezonansu głowy, a trzeba jeszcze podać krew+ > koszty operacji, anybiotyki itp. No, chyba że zrezygnujesz z tej śledziony- to > by było najbardziej ekonomicznie, bo byś szybko umarł na skutek krwotoku i nie > byłoby więcej problemów. Z drugiej strony jeśli umrzesz za wcześnie ( ponizej > 24 godz.), to zaplacą tylko 150 zł i szpital też popada w długi , bo rezonans > kosztuje 700 zł. Trzeba by to dokladnie policzyć, czy mniejsza będzie strata > dla szpitala jak umrzesz w 1-szej dobie, czy gdyby Cię jednak odratować. Chyba > wersja pierwasza jest bardziej uzasadniona ekonomicznie. O połamanych > konczynach nawet nie wspominajmy, bo gwożdzi i gipsu nie ma juz od września. > Serdecznie pozdrawiam,Twój niedouczony ekonomicznie lekarz > PS. Obiecuję, że podciągnę się dla Ciebie w ekonomii. i to jest wlasnie cala prawda o lekarzach zamiast myslec o czlowieku mysla o mamonie zapominaja ze gdyby nie bylo pacjentow byli by nikim podciagnij sie lepiej z etyki zawodowej konowale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KI Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:12 Cała prawda jest taka , że wszystko opiera się na ekonomi i to we wszystkich krajach nawet tych najzamożniejszych. U nas już nie chodzi o pensje tylko o bezpieczeństwo społeczeństwa. Jak można zorganizować całodobową opiekę nad Pacjentem za 3,43(w tym badania takie jak RTG srednio 25 zł, morfologia 7,5, TSH-27 zł, przewóz Pacjenta do szpitala, utrzymanie przychodni pensja lekarza , pielęgniarki, rejestratorka ,woda, prąd, czynsz, leki i sprzęt do przychodni) i do tego lekarz POZ, który ma czuwać 24 godziny na dobę. Jak uczciwie prowadzić , diagnozować Pacjentów - skąd brać pieniądze???? NFZ nie dołoży ani złotówki. Gdzie pracujesz , że ekonomia sie nie liczy? Gwarantuję, że lekarze robią dużo więcej by Pacjent nie był traktowany przedmiotowo Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach 23.11.03, 22:18 Słuchałeś Panasa w TVP2. To lekarze nie chcą leczyć pacjentów i dlatego nie złożyli ofert. To już jest prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.visp.energis.pl 23.11.03, 23:13 ty jestes zapewne misjonazem ktory pracowalby za darmo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 23:14 Nie wiem jak Ci to delikatnie powiedzieć, ale chyba niezupełnie zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi. Dla mnie i większości lekarzy zawsze ludzkie życie i zdrowie jest najważniejsze. Brzmi to śmiesznie i patetycznie, ale tak jest. Nie umiem racjonalnie i ekonomicznie wytłumaczyć dlaczego znowu polazłam w sobotę i niedzielę do szpitala chociaż nie mam dyżuru, ale wiem, że dyżur ma młody lekarz na 2 duże oddziały i może nie mieć czasu dla moich ciężko chorych. Czemu siedzę od kilku godzin przy komputerze, żeby podgonić zaległe papiery, grzebię w internecie szukając nowego sposobu leczenia dla trudnego pacjenta? Przecież doskonale wiem, że nikt tego nie doceni. Pacjentowi do głowy nie przyjdzie , że jakiś jak się ładnie wyraziłeś "konował" zamiast popijać piwko oglądając mecz czy serial, poświęca mu za darmo swój czas i martwi sie o niego. Nikt w stosunku do mnie tak się nie zachowuje. Jeśli wzywam pana do naprawy pralki, kranu itp. to płacę za jego czas i przyjazd do domu. No i na pewno nie przyjedzie do mnie w niedzielę. Mogę sobie zakręcić cieknący pion jeśli umiem. Nie przypominam sobie, żeby jakis fachowiec ochotniczo zadzonił lub wpadł do mnie i zapytał , czy pralka działa po naprawie. A ty , jaki jesteś nie-lekarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: I być nie powinno IP: *.254.203.62.dial.bluewin.ch 23.11.03, 21:11 Kapitalizm wymaga konkurencji, czyli prywatnych kas chorych. /Choc szpitale w wielu krajch sa tez panstwowe./ NFZ prawdopodbnie dba glownie o swoje interesy. Ale na pocieszenie, mozna liczyc na to, ze kolejny prezes w przypadku problemow sie odstrzeli. Jako pacjent bedziesz sie wtedy mogl troche poleczyc smiechem, bo smiech to zdrowie, szczegolnie wazne gdy na NFZ nie ma co liczyc. Gość portalu: JWM napisał(a): > To jest normalna kapitalistyczna gra rykowa. Mam nadzieję że NFZ > skutecznie reprezentuje moje, czyli pacjenta interesy. Dlatego > takie stanowisko jest jedynie właściwe. Boję się tylko czy jak > zwykle u nas pod wpływem różnych grup interesów to się nie > rozmyje. Wystarczy w tym celu ustawienie przez media trzymające > władzę publiki i po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rura Re: I być nie powinno IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:37 ...i pewnie z tego powodu na prezesów NFZ wybierają myśliwych. Panas też poluje, to może się sam odstrzeli Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: I być nie powinno 23.11.03, 21:43 na to nie licz, trzeba mieć poczucie honoru, a tego ten pan nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bońbo Tylko proste leczenie dla tego społeczeństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 18:57 Doktorzy! nie stawajcie na głowie, żeby zapewniać KAŻDEMU nowoczesne leczenie. Po co????? 99% społeczeństwa można leczyć metodami przestarzałymi ale tanimi.A Pokonajcie NFZ jego metodami - po prostu róbcie dziadostwo (przynamniej do końca rządów SLD). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Tylko proste leczenie dla tego społeczeństwa IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 19:05 Tak jest będziemy leczyć to " przypadkowe społeczeństwo " za 3.7 zł na miesiąc. Zdrowia. Napisałem będziemy - nie będą - ja wyjeżdżam tam gdzie można godnie żyć z pensji lekarza. Jeszcze raz wszystkim Polakom dużo zdrowia pod rządami NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naród Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 20:10 Mam nadzieję, że rząd SLD też nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unia NFZ i Rząd RP wyleczy się sam IP: *.nsm.pl / 192.168.211.* 23.11.03, 20:22 NFZ zgodnie z dyrektywami Rządu RP nie będzie zabezpieczał zdrowia Polaków. W najbliższym czasie dojdzie do likwidacji większości placówek służby zdrowia. Za kilka lat wolne miejsca wypełni kapitał zagraniczny. Do tego czasu będzie prowadzona polityka usankcjonowanego ludobójstwa. NFZ i Rząd wyleczy się sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naród Re: NFZ i Rząd RP wyleczy się sam IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 20:35 Ta cała pseudoprywatyzacja to zmierza do oddania wszytskiego Bauerowi. Jak on przyjdzie to wtedy się podniesie składkę na leczenie bo jemu to się będzie musiało opłacać. Zwolni się go z podadatku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: NFZ i Rząd RP mie wyleczy się bo to nieuleczlna c IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:51 Po 4 latacj pracy lerarza rodzinnego w NZOZ nie będę potrafił dawać swoim pacjentom lipy, oni naprawdę mi zaufali a ja czuję się za nich odpowiedzialny , dlatego oferty nie złożyłem.Myślę , że zbliżamy się nieuchronnie do rozliczeń.Chyba wszyscy nie zdążą uciec do Brukseli ,a może zdążymy ich złapać na granicy, również granicy naszej wytrzymałości Zdrowia sobie życzmy RODACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:57 A kto to oczekuję na drugą szansę .Przecież ani się nie spóźniłem się ani nie mam zamiaru przepraszać czu też błagać. Widocznie Pankas nie potrzebuje wydawać pieniędzy dla zabezpieczenia potrzeb zdrowotnych społecseństwa , więcej zostanie.Gwarantowany Nobel w dziedzinie ekonomii"jeśli masz za mało - co zrobic by jeszcze zostało" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zayonc Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 21:25 Choć jestem "konsumentem" usług medycznych i też ( skoro płacę składkę zdrowotną - ODDZIELNIE OD KAŻDEGO RODZAJU DZIAŁALNOŚCI!) chciałbym miec te usługi dostepne i bez dodatkowych opłat - absolutnie popieram lekarzy którzy nie złożyli ofert. Oni po prostu nie chcą zdechnąć z nędzy i kto tego nie rozumie - po prostu stracił poczucie rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
nam propozycja...... 23.11.03, 21:07 co z tego ze tutaj wszyscy krytykuja (słusznie z reszta czemu nie przecze) czekam na cos... kto zaproponuje pozytywnego myslenie chec zmiany a ciagle biadolenie, OBUDZCIE SIE......PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: 80.48.185.* 23.11.03, 21:24 Kiedy wreszcie pacjenci zrozumieją ,że stoimi po jednej stronie barykady, po drugiej Rząd ,który jak za starych ,,dobrych" czasów manipuluje informacjami probując nas zanatgonizować a swoją niedulność tym razem przerzucić na tych ,, co nie chcą leczyć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.proxy.aol.com 23.11.03, 21:36 Nastepny czerwony lajdak z zaciagu Millera pokazuje swoja bute i pasie narod klamstwami. Szkoda, ze jest tak male poczucie solidarnosci w tym zawodzie. Bylaby szybsza mozliwosc pozbyc sie tego scierwa i wdeptania ich w ziemie ale juz OSTATECZNIE. Narod powinien rzadzaca mafie pozbawic ich rzadowyc klinik i jak w normalnym panstwie w zwyczaju zmusic do korzystania z uslug FOZ jak kazdego obywatela. Dziwie sieze spoleczenstwo nie widzi jaki los mu lajdacy szykuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr cel NFZ IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:02 powstały konflikt doprowadzi do tego,że w ramach składki zdrowotnej będziemy się leczyć na izbach przyjęć padających szpitali.A gdzie standarty narzucone w ofercie i wymaganiach SANEPIDu do prowadzenia działalności z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej tj. osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych, izolatki, ilość pacjentów zapisana do jednego lekarza , punkty szczepień , wymagania sprzętowe, 24 godzinna opieka nad pacjentem łacznie z zapewnieniem transportu sanitarnego - tego będę wymagał po 1 stycznia od podmiotów, które podpiszą umowę z NFZ. PS. 2.01.04. o 2-giej w nocy dzwonię na izbę przyjęć okolicznego Szpitala gdzie 1-go złożę deklarację i będę oczekiwał opieki zgodnej z warunkami oferty konkursowej na świadzczenia zdrowotne z zakresu POZ.Prokurator czeka na tych co podpiszą umowy.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: H.W.D.P. IP: *.proxy.aol.com 23.11.03, 22:08 ...tu sie niedlugo zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g@mdan Re: H.W.D.P. IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.11.03, 22:49 Co to jest H.W.D.P.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten chorowity Re: H.W.D.P. IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 22:55 Panowie! Więcej spokoju ! Dzisiaj Szewardnadze, jutro Paksas a pojutrze pan-as. I po bólu. Zresztą - może go postrzela. Bieszczady dzikie a Swierczewski nawet się kulom nie kłaniał. I co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.ebola.lublin.pl 23.11.03, 23:00 Szczerze mówiąc mam w "głębokim poważaniu" kto w tym sporze ma rację a kto nie. Jestem zwykłym pacjentem i jak na to patrzę to zwyczajnie szlag mnie trafia. Z jednej strony lekarze - środowisko jakby mało tknięte zmianami, szczególnie w szpitalach i klinikach. Siedzące na stołkach profesorki jeszcze z dawnych układów, czujący się jak ryba w wodzie w łapówkogennym systemie (przepraszam z góry tych uczciwych - też się trafiają i to jakby coraz częściej). Z drugiej strony brutalnie narzucony zarówno im jak i pacjentom monopol państwa dzielącego sprawiedliwie (sprawiedliwie znaczy 50/50 - połowę dla siebie, połowę na leczenie) haracz od podatników. Za parę lat, jak lekarze dogonią niekwestionowanych liderów - górników, znów trzeba będzie robić reformę za nasze pieniądze. A tu pan Panas pi..li coś, że lekarze pacjentów leczyć nie chcą. Panie Panas leczenie to taki sam zawód jak każdy inny i lekarz też ma wydatki. A jak pan chcesz kontrolować koszty usług to rób pan to za pomocą zasad rynkowych i jasnych, czystych zasad. Ale wtedy okazałoby się może, że źródełko wyschło - co? Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie 23.11.03, 23:30 Rząd miał dwa wyjścia. Pierwsze - powiadomić społeczeństwo, że za obecną składkę należy im się tylko to i to. Oczywiście okazali się tchórzami. Drugie - zwalić winę za całą tą sytuacje na lekarzy. Wybrali tą drogę, która nie prowadzi do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Do Majchera IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 23:51 Masz niestety dużo racji co do beneficjentów tego bałaganu okupujacych rożne stołki. Weż jednak pod uwagę, że pensje profesorskie i asystenckie w szpitalach klinicznych wypłacane są z pieniędzy na szkolnictwo i naukę , a nie z funduszy na zdrowie. To są pensje za nauczanie studentów i pracę naukową. Wszystkie szpitale akademickie mają praktycznie za darmo wysoko wykwalifikowanych lekarzy. Gdzie w takim razie jest czarna dziura w której giną pieniądze? W moim doprowadzonym do skrajnej nędzy szpitalu akademickim z piękną przeszłością, zjada je komornik. Zjada bo Kasa Chorych płaciła nieterminowo i za co jej się podobało, a dyrekcja brała wysoko oprocentowane kredyty i nie umiała, a może nie chciała kierować sie tylko ekonomią w zawierniu różnych kontraktów. Zarówno była dyrekcja jak i zarząd byłej kasy mają się świetnie na nowych dochodowych posadach. Winni -brak. Ukarani- pacjenci i pracownicy szpitala. Obawiam się, ze na wyższych szczeblach jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:27 Ha! Chciało społeczeństwo likwidacji Kas Chorych, to ma to, na co samo zasłużyło! Sam jestem lekarzem (po stażu), ale pracuję poza zawodem (nie w firmie farmaceutycznej) i jestem z tego bardzo zadowolony (nie tylko finansowo!). Nigdy chyba już nie wrócę do zawodu, zwłaszcza za to gó..no, co jest nazywane pensją. A jak pacjentów nie będzie miał kto leczyć, bo połowa młodych zwieje na zachód, to w koncu ludzie zrozumieją, że za zdrowie trzeba płacić, a nie domagać się 'za darmo', bo 'sie należy'. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.icpnet.pl 23.11.03, 23:30 Tego bałwana nie interesuje zdrowie Polaków - im wiecej umrze, tym lepiej dla niego i jego kasy. A Miller strzela sobie kolejną samobójczą bramkę. Czy premier, przy wszystkich jego znanych wadach, jest też głuchy i ślepy (a może jednak, pardon, głupi), że notowania SLD spadną w konsekwencji poniżej 5%??? Mam nadzieję, że rzecznik praw obywatelskich (ostatnio tak mało aktywny, że z trudem sobie przypomniałem, że jest nim niejaki Zoll) obudzi się i wystąpi w obronie konstytutycjnych praw Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: NFZ: Bedzie druga szansa!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.11.03, 23:52 udalo sie w Gruzji,na Litwie to kwestia czasu,a my w Polsce napewno wyjdziemy na ulice lada dzien! Precz z bezrobociem ! Kwasniewski niech sobie tanczy i spiewa dla swojej Jolki ,opalany pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.T. Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: debian:* / 192.168.1.* 24.11.03, 00:40 Jeden ch..j już zapewniał że rząd się sam wyżywi, nie ma wątpliwości że teraz się sam wyleczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matbat Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 00:48 Czy Pan Panas nie wie że tylko śmierć jest nieodwołalna (jak u jego poprzednika). A stare powiedzenie mówi "nigdy - nie mów nigdy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: 213.17.204.* 24.11.03, 01:00 CZY W TYM KRAJU NIE MA JUŻ LEKARZY????? NIE STÓJCIE BEZCZYNNI LECZCIE SZEFA NFZ.. Warto nawet za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: lekarze wszystkich specjalności uciekajcie ... IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.14.* 24.11.03, 03:23 za granicę. My - zwykli obywatele - i tak pozbawieni możliwości leczenia jakoś to przetrwamy. Część bardziej chorowita wymrze, zdrowsi może przetrwają. Ale przynajmniej te buraki z nfztu nie będą miały się u kogo leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deimosek Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.itam.zabrze.pl 24.11.03, 08:17 A najgorsze jest to, ze z naszego gadania tutaj i tak nic nie wyniknie.Bo kasy i tak nam kochany Miller nie da.Przyklad: ja musze poczekac do stycznia na leczenie u gastrologa, bo sie przychodni limit wyczerpal.Oczywiscie moge isc prywatnie - ale na to, niestety z pensji nauczycielskiej mnie niestac.Nie wazne, ze te 1.5 miesiaca moze skrocic moje szanse na powrot do zdrowia.Boje sie pomyslec, ze od nowego roku wogole moge do lekarza sie nie dostac.Ale jak ktos ladnie napisal - slabsi wymrą silniejsi zostaną - naturalna selekcja. A moze ludobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdesperowany Pacjent Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.03, 09:33 Panie Lepper - zrób Pan porządek z tym SLD i jakimś tam NFZ-etem. Tak dalej być nie może !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdesperowany Pacjent Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.03, 09:36 Panie Lepper - zrób Pan porządek z tym SLD i jakimś tam ZNF- zetami. TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Jakie to piękne... IP: 212.244.173.* 24.11.03, 12:22 "Żadnych dogrywek w konkursie nie będzie. - Wszyscy mówili, że protestują, ale jednak oferty mieli przygotowane. Wiedzieliśmy, że je w końcu złożą - mówił Panas." Jaki piękny styl... Tak na marginesie - nie dało by się NFZ przed Sąd Antymonopolowy za wykorzystywanie pozycji monopolisty w celu wymuszenia niekorzystnych umów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 12:30 Chyba rzeczywicie nie zasługujesz na drugą szansę, ty panasie Facet nie rozróżnia zlożenia oferty od podpisania umowy. Jak przeczyta oferty to otrzeźwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdesperowany Pacje Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.03, 13:14 Nie otrzeźwieje ten panas bo on w ogóle chyba nie wie o co chodzi w tym wszystkim. Na buraków niestety nie ma lekarstwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.acn.waw.pl 24.11.03, 20:56 Im dłużej się przyglądam temu państwu, tym bardziej czuję się anarchistką. Nie chcę zmieniać mojego lekarza, z którego jestem zadowolona i któremu ufam, na jakiegoś zakontraktowanego, którego nie znam. A co, gdyby tak przstać płacić składki na ochronę (?) zdrowia w podatku i te pieniądze przeznaczyć na prywatne wizyty u mojej pani doktor, kiedy przyjdzie taka potrzeba? wiem, wiem. Wtedy przysłaliby komornika i ściągnęli ten podatek środkami przymusu. Wnioski są beznadziejne: żyjemy w wolnym państwie, w którym nie mamy nic do powiedzenia. Wiecie, to ja chyba wolę komunę: wtedy też był totalitaryzm, ale przynajmniej nikomu nie wmawiano, że go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś