Dodaj do ulubionych

NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie

IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 17:19
Ostry ten pan-As. Bardziej niżli Neuman. Miał wytyczne, czy tak
z własnej inicjatywy?
Obserwuj wątek
    • Gość: WT Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.11.03, 17:22
      A może nie będzie drugiej szansy dla NFZ?!
      • Gość: źrenica ZADARLIŚCIE KONOWAŁY Z KRZYSIEM, ŁÓDZKIM ŁOBUZEM IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 18:45
        NEUMAN TO MAŁE PIWKO - ALE LEPSZY W PRZEKRĘTACH
        • Gość: źrenica DRŻĘ O MOJĄ LEKARZ RODZINNĄ, NIEWYOBRAŻAM SOBIE WRÓCIĆ IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 20:03
          DO STAREGO SYSTEMU "PRZYCHODNI". TRZYMA KCIUKI ZA WYGRANĄ
          LEKARZY RODZINNYCH ZE ZWYKŁYM AWANTURNIKIEM I ŁOBUZEM.
        • Gość: krzych Re: ZADARLIŚCIE KONOWAŁY Z KRZYSIEM, ŁÓDZKIM ŁOBU IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:40
          Łódzki łobuz - wspaniałe określenie pana prezesa Panasa - od jutra je
          upowszechniam w swoim środowisku.
          Odnośnie konowałów to poczekajmy jak trafisz do przychodni finansowanej
          przez NFZ - życzę dużo zdrowia.
          • Gość: źrenica NIE CHWYCIŁEŚ ! TO BYŁA FARAFRAZA WYPOWIEDZI PANASA IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:14
            KIEDY MÓWIŁ O LEKARZACH RODZINNYCH, KTÓRZY NIE ZŁOŻYLI OFERT.
            WSRÓD MOICH PRZYJACIÓŁ POŁOWA TO LEKARZE FINANSOWANI PRZEZ NFZ
            I ZARĘCZAM CI KRZYCHO, ŻE SZANUJĘ ICH, JAK I ONI SZANUJĄ MNIE.
            • Gość: źrenica PARAFRAZA - (literówka-sorry) IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:17
          • Gość: rura Re: ZADARLIŚCIE KONOWAŁY Z KRZYSIEM, ŁÓDZKIM ŁOBU IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:29
            Panas to łobuz taki sam łódzki jak i warszawski. On pochodzi z
            Krasnegostawu.
            • Gość: źrenica WYPOWIEDŹ CELIŃSKIEGO: IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:39
              Piętnując złe obyczaje na lewicy dodał: "jeżeli słyszę, że
              prezes największego płatnika polskiego, NFZ, kiedy mija termin
              podpisywania umów, które nie są podpisane, od trzech dni jest
              na polowaniu w Bieszczadach, to ja się pytam, co on tam robi?".
              info.onet.pl/832224,11,item.html
              ALE STUDIOWAŁ I NAMIESZAŁ NAJWIĘCEJ DO TEJ PORY GDZIE??? NO...
              GDZIE ???
      • Gość: gość Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: 80.48.185.* 23.11.03, 20:46
        Informacje podane przed chwilą TVP są nieprawdziwe.Jest to klasyczny przykład
        manipulacji opinią społeczną.Na Górnym Śląsku i w wielu innych wojewodztwach
        oferty oddało około 30 % tzw. świadczeniodawców a w niektórych miastach
        znacznie mniej i nie dla tego ,że ,,lekarze nie chcą leczyć pacjentów " ale
        dlatego że warunki jakie proponuje NFZ są nie do przyjęcia są one
        niebezpieczne dla życia społeczeństwa.Po przyjęciu tych że warunków za 2-3
        miesiące
        ten sam
        NFZ zrzuci całą odpowiedzialność za katastrofę w Służbie Zdrowiana na Tych
        którzy podisali kontraty,,bo mogli nie podpisywać ".Jest to jednocześnie próba
        zantagonizowania pacjentów i lekarzy. Kiedy wreszcie społeczeństwo
        zrozumie ,że lekarze nie przystępując do konkusu ofert działają w interesie
        pacjentów,że dyrektorzy szpitali nie składając ofert na proponowanych przez
        NFZ warunkach WIEDZĄ , że na nich spadnie odpowiedzialność za kilka miesięcy
        za zamykane szpitale. Stwierdzenie przez Pana Panasa iż Izby Przyjęć Szpitali
        przejmą leczenie pacjentów za Przychodnie, które
        nieprzystąpiły do Konkursu Ofert jest kolejnym absurdem urzedniczym o tym
        wiedzą sami pacjenci nie mówiąc o opinii lekarzy na ten temat.Podawanie
        natomiast nieprwawdziwych informacji w środkach masowego przekazu jest próbą
        zastraszenie ,, niepokornych" przed rozpisaniem dodatkowego Konkursu na
        warunkach dyktatu NFZ.Nie dajmy się ,,zwariować" My lekarze i pacjenci stoimy
        po jednej stronie barykady po przeciwnej stoi Rząd, który nie chce się
        przyznać do kolejnej klęski.
      • Gość: pacjent Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.03, 02:33
        Prezes NFZ, ktory w decydujacym momencie skladania ofert jest
        na trzydniowym polowaniu w Bieszczadach powinien byc wyrzucony
        na pysk ze stanowiska.
    • Gość: JWM I być nie powinno IP: 62.233.240.* 23.11.03, 18:42
      To jest normalna kapitalistyczna gra rykowa. Mam nadzieję że NFZ
      skutecznie reprezentuje moje, czyli pacjenta interesy. Dlatego
      takie stanowisko jest jedynie właściwe. Boję się tylko czy jak
      zwykle u nas pod wpływem różnych grup interesów to się nie
      rozmyje. Wystarczy w tym celu ustawienie przez media trzymające
      władzę publiki i po zabawie.
      • Gość: lekarz Re: I być nie powinno IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 18:57
        Ty to musisz mieć tęgie zdrowie! A ja, lekarzyna szpitalna, w dodatku niezbyt
        zdrowa i przemęczona, ciekawa jestem jak będą mnie zmuszać do przyjęcia
        chorych w zastępstwie lekarzy POZ. Jesli mi nie zapłacą pensji, to niewiele
        stracę, bo ostatnio szpital akademicki płaci lekarzom 90 zł miesięcznie.
        Zasiłek dla bezrobotnych, dużo czasu żeby się wreszcie wyspać i żadnych
        ludzkich nieszczęść jawi mi się powoli jak Eden...
      • Gość: sak Re: I być nie powinno IP: *.czerwinsk.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 18:59
        Naiwny człowieku, to dyktat monopolisty. Ciekawa czy złożyłbyś
        ofertę która w przedbiegach powoduje bankructwo firmy. Gdzie
        konkurencja. To jest kapitalizm?
      • Gość: jak Re: I być nie powinno IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 19:00
        To są skutki tzw."darmowych studiów" jak lekarz by się
        wykształcił za własne pieniądze np.pożyczkę ,stypendium,itp to
        by żaden urzędniczy śmieć nie ośmieliłby się z nim tak
        rozmawiać ,to jest możliwe tylko w socjaliźmie.
        • Gość: Karol Re: I być nie powinno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 10:45
          A ty łaciłeś za swoje WUML'owskie wykształcenie? Jeżeli masz
          jakiekolwiek - to tylko takie - wynika to z twojej wypowiedzi.
      • Gość: Malkontent Re: I być nie powinno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 19:01
        NFZ reprezentuje tylko swoje interesy.W woj.Kujawsko-Pomorskin na przykład dla
        POZ (podstawowej opieki zdrowotnej)na pacjenta przeznacza się 70 złotych na
        rok.Jest to trochę mało.Z tychpieniędzy trzeba opłacić pracowników,opłaty za
        prąd,wodę.Opłaty za zlecone i wykonane badanie laboratoryjne i jeszcze całą
        masę innych opłat.W szpitalach natomiast są liczone punkty za wykonanie
        odpowiednich procedur,np.operacji chirurgicznych.1p=8 PLN.Tak więc
        cholecystektomia (wycięcie pęczerzyka żółciowego metodą tradycyjną
        wynosi:180p=1440 PLN.Z tych pieniędzy trzeba opłacić wszystko,łącznie z
        materiałami typu nici,gaziki,gazy do znieczulenia,zapłatę dla personelu i
        jeszcze całą masę innych opłat.
        I dlatego,że oprócz woj.mazowieckiego, ceny za punkty są mniej więcej podobne
        szpitale i przychodnie nie chca podpisywać kontraktów.Od ubiegłego roku
        płatność NFZ (czy kas chorych-to jeden ch...)spadła o około 10-15%.Natomiast
        wszystkie ceny:leków,wody,prądu,żywności poszły do góry.Z tego prosto
        wynika,że na jednego pacjenta ilość pieniędzy uległa znacznemu zmniejszeniu.
        Jako ciekawostkę podam,że za okulary wypisane przez okulistę NFZ obliczył
        rekompensatw w wysokości 5,80 PLN,niezależnie od rodzaju szkieł potrzebnych
        choremu.
        I to w/g Ciebie jest gra rynkowa ?!
      • Gość: lekarz Re: I być nie powinno IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 19:31
        Drogi JWM, wyobraż sobie, że mimo twojego tęgiego zdrowia potrącił Cię
        samochód, masz połamane kończyny, pękła ci śledziona ( wykrwawiasz się wiec
        gwałtownie do jamy brzusznej), masz uraz czaszki i kilka innych "drobiazgów"
        typowych dla urazow komunikacyjnych. W ostatnich chwilach Twej świadomości (
        zakładamy optymistycznie ,że jeszcze jesteś przytomny)lekarz pyta Cię ,czy
        wolisz żeby zatamować krwawienie ze śledziony czy śródczaszkowe? Obie procedury
        ( tak, teraz o twoich nieszcześciach mówi się rynkowo "procedury") nie mieszczę
        się w rachunku ekonomicznym szpitala. I tak wykosztowano się okropnie na
        zrobienie Ci tomografii lub rezonansu głowy, a trzeba jeszcze podać krew+
        koszty operacji, anybiotyki itp. No, chyba że zrezygnujesz z tej śledziony- to
        by było najbardziej ekonomicznie, bo byś szybko umarł na skutek krwotoku i nie
        byłoby więcej problemów. Z drugiej strony jeśli umrzesz za wcześnie ( ponizej
        24 godz.), to zaplacą tylko 150 zł i szpital też popada w długi , bo rezonans
        kosztuje 700 zł. Trzeba by to dokladnie policzyć, czy mniejsza będzie strata
        dla szpitala jak umrzesz w 1-szej dobie, czy gdyby Cię jednak odratować. Chyba
        wersja pierwasza jest bardziej uzasadniona ekonomicznie. O połamanych
        konczynach nawet nie wspominajmy, bo gwożdzi i gipsu nie ma juz od września.
        Serdecznie pozdrawiam,Twój niedouczony ekonomicznie lekarz
        PS. Obiecuję, że podciągnę się dla Ciebie w ekonomii.
        • Gość: gosc Re: I być nie powinno IP: *.com / 192.168.1.* 23.11.03, 20:24
          panowie Koledzy nie gorączkujcie się odpisując jakiemuś
          jełopowi JWM.Takim Jak on Wałęsa obiecywał po
          300mln.zl,Kwaśniewski po mieszkaniu a inni różne gruszki na
          wierzbie i tacy jak JWM wte bajki wierzyli i głosowali na
          takich.Panas tak jak inni z tej ekipy reprezentuje ich i tak
          samo wierzy we wszystkie bzdury które sam mówi...Rok temu było
          tak samo ze strony rządowej (kasy)kłamstwa do samego końca a
          potem i tak zmękli bo musieli.statystyke ZOZ robią przede
          wszystkim stomatolodzy.Za te pieniądze nie da sie przecież po
          prostu leczyć a co dopiero jakoś zyć!Nie pękajcie!!!
        • Gość: nie lekarz Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.azory.net.pl 23.11.03, 21:46
          Gość portalu: lekarz napisał(a):

> Drogi JWM, wyobraż sobie, że mimo twojego tęgiego zdrowia potrącił Cię
          > samochód, masz połamane kończyny, pękła ci śledziona ( wykrwawiasz się wiec
          > gwałtownie do jamy brzusznej), masz uraz czaszki i kilka innych "drobiazgów"
          > typowych dla urazow komunikacyjnych. W ostatnich chwilach Twej świadomości (
          > zakładamy optymistycznie ,że jeszcze jesteś przytomny)lekarz pyta Cię ,czy
          > wolisz żeby zatamować krwawienie ze śledziony czy śródczaszkowe? Obie procedury
          >
          > ( tak, teraz o twoich nieszcześciach mówi się rynkowo "procedury") nie mieszczę
          >
          > się w rachunku ekonomicznym szpitala. I tak wykosztowano się okropnie na
          > zrobienie Ci tomografii lub rezonansu głowy, a trzeba jeszcze podać krew+
          > koszty operacji, anybiotyki itp. No, chyba że zrezygnujesz z tej śledziony- to
          > by było najbardziej ekonomicznie, bo byś szybko umarł na skutek krwotoku i nie
          > byłoby więcej problemów. Z drugiej strony jeśli umrzesz za wcześnie ( ponizej
          > 24 godz.), to zaplacą tylko 150 zł i szpital też popada w długi , bo rezonans
          > kosztuje 700 zł. Trzeba by to dokladnie policzyć, czy mniejsza będzie strata
          > dla szpitala jak umrzesz w 1-szej dobie, czy gdyby Cię jednak odratować. Chyba
          > wersja pierwasza jest bardziej uzasadniona ekonomicznie. O połamanych
          > konczynach nawet nie wspominajmy, bo gwożdzi i gipsu nie ma juz od września.
          > Serdecznie pozdrawiam,Twój niedouczony ekonomicznie lekarz
          > PS. Obiecuję, że podciągnę się dla Ciebie w ekonomii.

i to jest wlasnie cala prawda o lekarzach
          zamiast myslec o czlowieku mysla o mamonie
          zapominaja ze gdyby nie bylo pacjentow byli by nikim
          podciagnij sie lepiej z etyki zawodowej konowale
          • Gość: KI Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:12
            Cała prawda jest taka , że wszystko opiera się na ekonomi i to
            we wszystkich krajach nawet tych najzamożniejszych. U nas już
            nie chodzi o pensje tylko o bezpieczeństwo społeczeństwa. Jak
            można zorganizować całodobową opiekę nad Pacjentem za 3,43(w
            tym badania takie jak RTG srednio 25 zł, morfologia 7,5, TSH-27
            zł, przewóz Pacjenta do szpitala, utrzymanie przychodni pensja
            lekarza , pielęgniarki, rejestratorka ,woda, prąd, czynsz, leki
            i sprzęt do przychodni) i do tego lekarz POZ, który ma czuwać
            24 godziny na dobę. Jak uczciwie prowadzić , diagnozować
            Pacjentów - skąd brać pieniądze???? NFZ nie dołoży ani
            złotówki. Gdzie pracujesz , że ekonomia sie nie liczy?
            Gwarantuję, że lekarze robią dużo więcej by Pacjent nie był
            traktowany przedmiotowo
            • lennon1 Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach 23.11.03, 22:18
              Słuchałeś Panasa w TVP2. To lekarze nie chcą leczyć pacjentów i dlatego nie
              złożyli ofert. To już jest prowokacja.
          • Gość: doktor Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.visp.energis.pl 23.11.03, 23:13
            ty jestes zapewne misjonazem ktory pracowalby za darmo, prawda?
          • Gość: lekarz Re: I być nie powinno - cala prawda o lekarzach IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 23:14
            Nie wiem jak Ci to delikatnie powiedzieć, ale chyba niezupełnie zrozumiałeś
            sens mojej wypowiedzi. Dla mnie i większości lekarzy zawsze ludzkie życie i
            zdrowie jest najważniejsze. Brzmi to śmiesznie i patetycznie, ale tak jest. Nie
            umiem racjonalnie i ekonomicznie wytłumaczyć dlaczego znowu polazłam w sobotę
            i niedzielę do szpitala chociaż nie mam dyżuru, ale wiem, że dyżur ma młody
            lekarz na 2 duże oddziały i może nie mieć czasu dla moich ciężko chorych. Czemu
            siedzę od kilku godzin przy komputerze, żeby podgonić zaległe papiery, grzebię
            w internecie szukając nowego sposobu leczenia dla trudnego pacjenta? Przecież
            doskonale wiem, że nikt tego nie doceni. Pacjentowi do głowy nie przyjdzie , że
            jakiś jak się ładnie wyraziłeś "konował" zamiast popijać piwko oglądając mecz
            czy serial, poświęca mu za darmo swój czas i martwi sie o niego. Nikt w
            stosunku do mnie tak się nie zachowuje. Jeśli wzywam pana do naprawy pralki,
            kranu itp. to płacę za jego czas i przyjazd do domu. No i na pewno nie
            przyjedzie do mnie w niedzielę. Mogę sobie zakręcić cieknący pion jeśli umiem.
            Nie przypominam sobie, żeby jakis fachowiec ochotniczo zadzonił lub wpadł do
            mnie i zapytał , czy pralka działa po naprawie. A ty , jaki jesteś nie-lekarzu?
      • Gość: Pawel Re: I być nie powinno IP: *.254.203.62.dial.bluewin.ch 23.11.03, 21:11
        Kapitalizm wymaga konkurencji, czyli prywatnych kas chorych.
        /Choc szpitale w wielu krajch sa tez panstwowe./
        NFZ prawdopodbnie dba glownie o swoje interesy. Ale na
        pocieszenie, mozna liczyc na to, ze kolejny prezes w przypadku
        problemow sie odstrzeli. Jako pacjent bedziesz sie wtedy mogl
        troche poleczyc smiechem, bo smiech to zdrowie, szczegolnie
        wazne gdy na NFZ nie ma co liczyc.

Gość portalu: JWM napisał(a):

> To jest normalna kapitalistyczna gra rykowa. Mam nadzieję że
        NFZ
        > skutecznie reprezentuje moje, czyli pacjenta interesy. Dlatego
        > takie stanowisko jest jedynie właściwe. Boję się tylko czy jak
        > zwykle u nas pod wpływem różnych grup interesów to się nie
        > rozmyje. Wystarczy w tym celu ustawienie przez media trzymające
        > władzę publiki i po zabawie.
        • Gość: rura Re: I być nie powinno IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 21:37
          ...i pewnie z tego powodu na prezesów NFZ wybierają myśliwych.
          Panas też poluje, to może się sam odstrzeli
          • lennon1 Re: I być nie powinno 23.11.03, 21:43
            na to nie licz, trzeba mieć poczucie honoru, a tego ten pan nie ma.
    • Gość: Bońbo Tylko proste leczenie dla tego społeczeństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 18:57
      Doktorzy! nie stawajcie na głowie, żeby zapewniać KAŻDEMU nowoczesne leczenie.
      Po co????? 99% społeczeństwa można leczyć metodami przestarzałymi ale tanimi.A
      Pokonajcie NFZ jego metodami - po prostu róbcie dziadostwo (przynamniej do
      końca rządów SLD).
      • Gość: lech Re: Tylko proste leczenie dla tego społeczeństwa IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 19:05
        Tak jest będziemy leczyć to " przypadkowe społeczeństwo " za
        3.7 zł na miesiąc. Zdrowia. Napisałem będziemy - nie będą - ja
        wyjeżdżam tam gdzie można godnie żyć z pensji lekarza.
        Jeszcze raz wszystkim Polakom dużo zdrowia pod rządami NFZ.
    • Gość: naród Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 20:10
      Mam nadzieję, że rząd SLD też nie będzie miał.
    • Gość: Unia NFZ i Rząd RP wyleczy się sam IP: *.nsm.pl / 192.168.211.* 23.11.03, 20:22
      NFZ zgodnie z dyrektywami Rządu RP nie będzie zabezpieczał
      zdrowia Polaków. W najbliższym czasie dojdzie do likwidacji
      większości placówek służby zdrowia. Za kilka lat wolne miejsca
      wypełni kapitał zagraniczny. Do tego czasu będzie prowadzona
      polityka usankcjonowanego ludobójstwa. NFZ i Rząd wyleczy się
      sam
      • Gość: naród Re: NFZ i Rząd RP wyleczy się sam IP: *.toya.net.pl 23.11.03, 20:35
        Ta cała pseudoprywatyzacja to zmierza do oddania wszytskiego Bauerowi. Jak on
        przyjdzie to wtedy się podniesie składkę na leczenie bo jemu to się będzie
        musiało opłacać. Zwolni się go z podadatku itd.
        • Gość: bodzio Re: NFZ i Rząd RP mie wyleczy się bo to nieuleczlna c IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:51
          Po 4 latacj pracy lerarza rodzinnego w NZOZ nie będę potrafił
          dawać swoim pacjentom lipy, oni naprawdę mi zaufali a ja czuję
          się za nich odpowiedzialny , dlatego oferty nie złożyłem.Myślę ,
          że zbliżamy się nieuchronnie do rozliczeń.Chyba wszyscy nie
          zdążą uciec do Brukseli ,a może zdążymy ich złapać na granicy,
          również granicy naszej wytrzymałości
          Zdrowia sobie życzmy RODACY
    • Gość: bodzio Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:57
      A kto to oczekuję na drugą szansę .Przecież ani się nie
      spóźniłem się ani nie mam zamiaru przepraszać czu też błagać.
      Widocznie Pankas nie potrzebuje wydawać pieniędzy dla
      zabezpieczenia potrzeb zdrowotnych społecseństwa , więcej
      zostanie.Gwarantowany Nobel w dziedzinie ekonomii"jeśli masz za
      mało - co zrobic by jeszcze zostało"
      • Gość: Zayonc Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 21:25
        Choć jestem "konsumentem" usług medycznych i też ( skoro płacę
        składkę zdrowotną - ODDZIELNIE OD KAŻDEGO RODZAJU DZIAŁALNOŚCI!)
        chciałbym miec te usługi dostepne i bez dodatkowych opłat -
        absolutnie popieram lekarzy którzy nie złożyli ofert. Oni po
        prostu nie chcą zdechnąć z nędzy i kto tego nie rozumie - po
        prostu stracił poczucie rzeczywistości.
    • nam propozycja...... 23.11.03, 21:07
      co z tego ze tutaj wszyscy krytykuja (słusznie z reszta czemu nie przecze)
      czekam na cos... kto zaproponuje pozytywnego myslenie chec zmiany a ciagle
      biadolenie, OBUDZCIE SIE......PZDR
    • Gość: lekarz Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: 80.48.185.* 23.11.03, 21:24
      Kiedy wreszcie pacjenci zrozumieją ,że stoimi po jednej stronie
      barykady, po drugiej Rząd ,który jak za starych ,,dobrych"
      czasów manipuluje informacjami probując nas zanatgonizować a
      swoją niedulność tym razem przerzucić na tych ,, co nie chcą
      leczyć"
    • Gość: adan Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.proxy.aol.com 23.11.03, 21:36
      Nastepny czerwony lajdak z zaciagu Millera pokazuje swoja bute i
      pasie narod klamstwami.
      Szkoda, ze jest tak male poczucie solidarnosci w tym zawodzie.
      Bylaby szybsza mozliwosc pozbyc sie tego scierwa i wdeptania ich
      w ziemie ale juz OSTATECZNIE.
      Narod powinien rzadzaca mafie pozbawic ich rzadowyc klinik i jak
      w normalnym panstwie w zwyczaju zmusic do korzystania z uslug
      FOZ jak kazdego obywatela.
      Dziwie sieze spoleczenstwo nie widzi jaki los mu lajdacy szykuja?
      • Gość: piotr cel NFZ IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:02
        powstały konflikt doprowadzi do tego,że w ramach składki zdrowotnej będziemy
        się leczyć na izbach przyjęć padających szpitali.A gdzie standarty narzucone w
        ofercie i wymaganiach SANEPIDu do prowadzenia działalności z zakresu
        podstawowej opieki zdrowotnej tj. osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych,
        izolatki, ilość pacjentów zapisana do jednego lekarza , punkty szczepień ,
        wymagania sprzętowe, 24 godzinna opieka nad pacjentem łacznie z zapewnieniem
        transportu sanitarnego - tego będę wymagał po 1 stycznia od podmiotów, które
        podpiszą umowę z NFZ.
        PS. 2.01.04. o 2-giej w nocy dzwonię na izbę przyjęć okolicznego Szpitala gdzie
        1-go złożę deklarację i będę oczekiwał opieki zgodnej z warunkami oferty
        konkursowej na świadzczenia zdrowotne z zakresu POZ.Prokurator czeka na tych co
        podpiszą umowy.Powodzenia.
    • Gość: mee... Re: H.W.D.P. IP: *.proxy.aol.com 23.11.03, 22:08
      ...tu sie niedlugo zmieni...
      • Gość: g@mdan Re: H.W.D.P. IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.11.03, 22:49
        Co to jest H.W.D.P.?
        • Gość: Ten chorowity Re: H.W.D.P. IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 22:55
          Panowie! Więcej spokoju ! Dzisiaj Szewardnadze, jutro Paksas a
          pojutrze pan-as. I po bólu. Zresztą - może go postrzela.
          Bieszczady dzikie a Swierczewski nawet się kulom nie kłaniał. I
          co ?
    • Gość: Majcher Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.ebola.lublin.pl 23.11.03, 23:00
      Szczerze mówiąc mam w "głębokim poważaniu" kto w tym sporze ma
      rację a kto nie. Jestem zwykłym pacjentem i jak na to patrzę to
      zwyczajnie szlag mnie trafia. Z jednej strony lekarze -
      środowisko jakby mało tknięte zmianami, szczególnie w
      szpitalach i klinikach. Siedzące na stołkach profesorki jeszcze
      z dawnych układów, czujący się jak ryba w wodzie w
      łapówkogennym systemie (przepraszam z góry tych uczciwych - też
      się trafiają i to jakby coraz częściej). Z drugiej strony
      brutalnie narzucony zarówno im jak i pacjentom monopol państwa
      dzielącego sprawiedliwie (sprawiedliwie znaczy 50/50 - połowę
      dla siebie, połowę na leczenie) haracz od podatników. Za parę
      lat, jak lekarze dogonią niekwestionowanych liderów - górników,
      znów trzeba będzie robić reformę za nasze pieniądze. A tu pan
      Panas pi..li coś, że lekarze pacjentów leczyć nie chcą. Panie
      Panas leczenie to taki sam zawód jak każdy inny i lekarz też ma
      wydatki. A jak pan chcesz kontrolować koszty usług to rób pan
      to za pomocą zasad rynkowych i jasnych, czystych zasad. Ale
      wtedy okazałoby się może, że źródełko wyschło - co?
      • lennon1 Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie 23.11.03, 23:30
        Rząd miał dwa wyjścia.
        Pierwsze - powiadomić społeczeństwo, że za obecną składkę należy im się tylko
        to i to. Oczywiście okazali się tchórzami.
        Drugie - zwalić winę za całą tą sytuacje na lekarzy. Wybrali tą drogę, która
        nie prowadzi do nikąd.
      • Gość: lekarz Do Majchera IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.03, 23:51
        Masz niestety dużo racji co do beneficjentów tego bałaganu okupujacych rożne
        stołki. Weż jednak pod uwagę, że pensje profesorskie i asystenckie w szpitalach
        klinicznych wypłacane są z pieniędzy na szkolnictwo i naukę , a nie z funduszy
        na zdrowie. To są pensje za nauczanie studentów i pracę naukową. Wszystkie
        szpitale akademickie mają praktycznie za darmo wysoko wykwalifikowanych
        lekarzy. Gdzie w takim razie jest czarna dziura w której giną pieniądze?
        W moim doprowadzonym do skrajnej nędzy szpitalu akademickim z piękną
        przeszłością, zjada je komornik. Zjada bo Kasa Chorych płaciła nieterminowo i
        za co jej się podobało, a dyrekcja brała wysoko oprocentowane kredyty i nie
        umiała, a może nie chciała kierować sie tylko ekonomią w zawierniu różnych
        kontraktów.
        Zarówno była dyrekcja jak i zarząd byłej kasy mają się świetnie na nowych
        dochodowych posadach. Winni -brak. Ukarani- pacjenci i pracownicy szpitala.
        Obawiam się, ze na wyższych szczeblach jest podobnie.

• Gość: Woda Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 23:27
      Ha! Chciało społeczeństwo likwidacji Kas Chorych, to ma to, na co
      samo zasłużyło!
      Sam jestem lekarzem (po stażu), ale pracuję poza zawodem (nie w
      firmie farmaceutycznej) i jestem z tego bardzo zadowolony (nie
      tylko finansowo!). Nigdy chyba już nie wrócę do zawodu, zwłaszcza
      za to gó..no, co jest nazywane pensją. A jak pacjentów nie będzie
      miał kto leczyć, bo połowa młodych zwieje na zachód, to w koncu
      ludzie zrozumieją, że za zdrowie trzeba płacić, a nie domagać się
      'za darmo', bo 'sie należy'. :-P
    • Gość: xxx Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.icpnet.pl 23.11.03, 23:30
      Tego bałwana nie interesuje zdrowie Polaków - im wiecej umrze,
      tym lepiej dla niego i jego kasy. A Miller strzela sobie kolejną
      samobójczą bramkę. Czy premier, przy wszystkich jego znanych
      wadach, jest też głuchy i ślepy (a może jednak, pardon, głupi),
      że notowania SLD spadną w konsekwencji poniżej 5%???
      Mam nadzieję, że rzecznik praw obywatelskich (ostatnio tak mało
      aktywny, że z trudem sobie przypomniałem, że jest nim niejaki
      Zoll) obudzi się i wystąpi w obronie konstytutycjnych praw
      Polaków?
    • Gość: nurek Re: NFZ: Bedzie druga szansa!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 23.11.03, 23:52
      udalo sie w Gruzji,na Litwie to kwestia czasu,a my w Polsce
      napewno wyjdziemy na ulice lada dzien!
      Precz z bezrobociem !
      Kwasniewski niech sobie tanczy i spiewa dla swojej
      Jolki ,opalany pajac.
    • Gość: P.T. Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: debian:* / 192.168.1.* 24.11.03, 00:40
      Jeden ch..j już zapewniał że rząd się sam wyżywi, nie ma
      wątpliwości że teraz się sam wyleczy...
      • Gość: matbat Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 00:48
        Czy Pan Panas nie wie że tylko śmierć jest nieodwołalna (jak u jego
        poprzednika). A stare powiedzenie mówi "nigdy - nie mów nigdy".
    • Gość: jac Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: 213.17.204.* 24.11.03, 01:00
      CZY W TYM KRAJU NIE MA JUŻ LEKARZY?????
      NIE STÓJCIE BEZCZYNNI LECZCIE SZEFA NFZ..
      Warto nawet za darmo.
    • Gość: kaktus Re: lekarze wszystkich specjalności uciekajcie ... IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.14.* 24.11.03, 03:23
      za granicę. My - zwykli obywatele - i tak pozbawieni możliwości
      leczenia jakoś to przetrwamy. Część bardziej chorowita wymrze,
      zdrowsi może przetrwają. Ale przynajmniej te buraki z nfztu nie
      będą miały się u kogo leczyć.
    • Gość: Deimosek Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.itam.zabrze.pl 24.11.03, 08:17
      A najgorsze jest to, ze z naszego gadania tutaj i tak nic nie
      wyniknie.Bo kasy i tak nam kochany Miller nie da.Przyklad: ja
      musze poczekac do stycznia na leczenie u gastrologa, bo sie
      przychodni limit wyczerpal.Oczywiscie moge isc prywatnie - ale
      na to, niestety z pensji nauczycielskiej mnie niestac.Nie
      wazne, ze te 1.5 miesiaca moze skrocic moje szanse na powrot do
      zdrowia.Boje sie pomyslec, ze od nowego roku wogole moge do
      lekarza sie nie dostac.Ale jak ktos ladnie napisal - slabsi
      wymrą silniejsi zostaną - naturalna selekcja. A moze
      ludobójstwo?
    • Gość: Zdesperowany Pacjent Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.03, 09:33
      Panie Lepper - zrób Pan porządek z tym SLD i jakimś tam NFZ-etem.
      Tak dalej być nie może !!!
    • Gość: Zdesperowany Pacjent Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.03, 09:36
      Panie Lepper - zrób Pan porządek z tym SLD i jakimś tam ZNF-
      zetami.
      TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE !!!
    • Gość: xx Jakie to piękne... IP: 212.244.173.* 24.11.03, 12:22
      "Żadnych dogrywek w konkursie nie będzie.
      - Wszyscy mówili, że protestują, ale jednak oferty mieli
      przygotowane. Wiedzieliśmy, że je w końcu złożą - mówił Panas."
      Jaki piękny styl...
      Tak na marginesie - nie dało by się NFZ przed Sąd Antymonopolowy
      za wykorzystywanie pozycji monopolisty w celu wymuszenia
      niekorzystnych umów?
    • Gość: Irek Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 12:30
      Chyba rzeczywicie nie zasługujesz na drugą szansę, ty panasie
      Facet nie rozróżnia zlożenia oferty od podpisania umowy.
      Jak przeczyta oferty to otrzeźwieje.
      • Gość: Zdesperowany Pacje Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.mofnet.gov.pl 24.11.03, 13:14
        Nie otrzeźwieje ten panas bo on w ogóle chyba nie wie o co chodzi w tym
        wszystkim.
        Na buraków niestety nie ma lekarstwa !!!
    • Gość: kruk Re: NFZ: Drugiej szansy na kontrakty nie będzie IP: *.acn.waw.pl 24.11.03, 20:56
      Im dłużej się przyglądam temu państwu, tym bardziej czuję się
      anarchistką. Nie chcę zmieniać mojego lekarza, z którego jestem
      zadowolona i któremu ufam, na jakiegoś zakontraktowanego,
      którego nie znam. A co, gdyby tak przstać płacić składki na
      ochronę (?) zdrowia w podatku i te pieniądze przeznaczyć na
      prywatne wizyty u mojej pani doktor, kiedy przyjdzie taka
      potrzeba?
      wiem, wiem. Wtedy przysłaliby komornika i ściągnęli ten podatek
      środkami przymusu.
      Wnioski są beznadziejne: żyjemy w wolnym państwie, w którym nie
      mamy nic do powiedzenia. Wiecie, to ja chyba wolę komunę: wtedy
      też był totalitaryzm, ale przynajmniej nikomu nie wmawiano, że