Gość: wesoła kózka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 17:20 Jak załatwic najszybciej NIP -w US Wałbrzych powiedzieli ,ze to trwa -uwaga! 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aands Re: NIP 26.12.05, 21:37 pressforum napisał: > a to Polska właśnie MARUDA JESTES..........WLASNIE Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re:kiedy ja zalatwialem NIP kilka lat temu 27.12.05, 02:09 nie czekalem wiecej niz tydzien znaczy idziemy w przeciwnym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.kiepski Re: NIP 27.12.05, 17:50 Musisz powiedzieć im, że właśnie wygrałeś/wygrałaś kilka milionów złotych w lotto i nie wiesz jak się rozliczyć z fiskusem. Momentalnie ci NIP załatwią, choć coś mi kołacze po głowie że Lotto od razu płaci podatek bezpośrednio do US :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nipek Re: NIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:58 To nie tak! W Us składa się wypełniony wniosek, który jest wysyłany do Warszawki. Stamtąd przychodzi po 2-3 tyg. numer, który jest drukowany na decyzji, którą z kolei podpisuje naczelnik US i doręcza. Najciekawsze jest to, że formalnie rzecz biorąć od tej decyzji można sie odwołać. I to dopiero sa jaja, bo niby z czym mam się nie zgadzać? To nie wina US-u lecz tych idiotycznych przepisów. Ale macie rację- to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś