Dodaj do ulubionych

Uczciwe państwo Unii Wolności

IP: *.ny325.east.verizon.net 23.11.03, 18:31
O uczciwosci i UW powinna wypowiedziec sie Kataryna!
Obserwuj wątek
    • maksimum Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 23.11.03, 18:40
      Strasznie niewydarzona ta pierwsza opinia!
      Nie mozna jej jakos usunac?
    • Gość: marko Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.babimost.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 18:42
      Ale smieszne,najlepszy dowcip roku.Przeciez to liderzy UW
      doprowadzili to panstwo do ruiny.Polityka Balcerowicza pozwala
      krasc do dzis liderom wszystkich opcji.Wy smiecie jeszcze mowic
      o naprawie i uczciwosci panstwa,a nie jego urzednikow?Polska to
      uczciwy kraj,lecz jej klasa polityczna to smietnik swiata.UW
      uwazam was za smietnik historii.
      • Gość: kermit Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 18:45
        UW, cóż można powiedzieć... Nawet archanioł cierpliwości i przebaczenia pan
        premier Mazowiecki opuścił pokład.
        Z resztą każdy zna aktywistów UW i wie o co chodzi...
        • maksimum Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 23.11.03, 19:18
          Gość portalu: kermit napisał(a):

> UW, cóż można powiedzieć... Nawet archanioł cierpliwości i przebaczenia pan
          > premier Mazowiecki opuścił pokład.
          > Z resztą każdy zna aktywistów UW i wie o co chodzi...

Masz racje kermit,ale zalozenia maja dobre:

"Główne założenia to demokratyczny system prawa, przestrzeganie praw
          obywatelskich, uczciwy dostęp do wszelkich funkcjonujących procedur i instancji
          prawnych, edukacja prawna i obywatela." Podczas sobotniego seminarium o
          funkcjonowaniu podstawowych wartości w państwie dyskutowali m.in. : Jacek
          Bocheński, Teresa Bogucka, o. Stanisław Musiał, Jerzy Sosnowski, Jerzy Szacki.

• Gość: kermit Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 19:26
            maksimum napisał:

> Gość portalu: kermit napisał(a):
            >
            > > UW, cóż można powiedzieć... Nawet archanioł cierpliwości i przebaczenia pa
            > n
            > > premier Mazowiecki opuścił pokład.
            > > Z resztą każdy zna aktywistów UW i wie o co chodzi...
            >
            > Masz racje kermit,ale zalozenia maja dobre:
            >
            >
            > "Główne założenia to demokratyczny system prawa, przestrzeganie praw
            > obywatelskich, uczciwy dostęp do wszelkich funkcjonujących procedur i
            instancji
            >
            > prawnych, edukacja prawna i obywatela." Podczas sobotniego seminarium o
            > funkcjonowaniu podstawowych wartości w państwie dyskutowali m.in. : Jacek
            > Bocheński, Teresa Bogucka, o. Stanisław Musiał, Jerzy Sosnowski, Jerzy Szacki.
            >
            Maksimum, obaj doskonale wiemy, że to sprytni ludzie, więc czemu nie mieli by
            miec słusznych założeń. Z resztą założenia są tak oczywiste, że aż banalne i
            tak niekonkretne, że nie ma nad czym dyskutować.
            Jeżeli UW chce coś dobrego zrobić, niech zajmie się popularyzacją tych założeń,
            kontrolą działąlności instytucji państwowych i społecznych i wdrukowywaniem
            społeczeństwu aktywności społecznej. I może starczy tyle w ich wykonaniu.
        • inaww Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 23.11.03, 19:20
          No nieee... Nie można ich aż tak krytycznie oceniać! Oni tylko nie widzą
          różnicy między teorią i praktyką i żyją w "równoległej rzeczywistości", gdzie
          być może dobre intencje przekładają się samoistnie na realia. I gdzie samo
          istnienie dziesięciorga przykazań natychmiast usuwa wszystkie wady ludzkości
          ogólnie, a polskiego społeczeństwa w szczególności. Ach, jaka to piękna
          rzeczywistość!... Szkoda, że tylko równoległa....
          • Gość: logik Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: 62.244.146.* 23.11.03, 20:55
            UW ma potencjał (we Wrocławiu) na pewno, wiem bo tu mieszkam. Jestem pełen
            podziwu i szacunku dla tych ludzi (szczególnie młodych np. dla W.Surego czy P.
            Dubaniewicza) bo angażują się w sprawy społeczne, są uczciwi, wykształceni i
            inteligentni. Mam nadzieję że w przyszłości UW jeszcze wróci do łask
            elektoratu.
          • maksimum Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 24.11.03, 06:17
            inaww napisała:

> No nieee... Nie można ich aż tak krytycznie oceniać! Oni tylko nie widzą
            > różnicy między teorią i praktyką i żyją w "równoległej rzeczywistości", gdzie
            > być może dobre intencje przekładają się samoistnie na realia. I gdzie samo
            > istnienie dziesięciorga przykazań natychmiast usuwa wszystkie wady ludzkości
            > ogólnie, a polskiego społeczeństwa w szczególności. Ach, jaka to piękna
            > rzeczywistość!... Szkoda, że tylko równoległa....

Ja juz myslalem,ze cos wiem,a Ty znowu swoja madroscia powalilas mnie na plecy.

• marcepanna ROWNOLEGLA RZECZYWISTOSC 24.11.03, 08:34
              Przeciez ta Baba ktora to pisze to jakas oszolomka jest. Rownolegla
              rzeczywistosc. To musi byc jakas filozofia domorosla.
              Brak slow na ten madry idiotyzm
            • marcepanna dobre intencje przekladaja sie 24.11.03, 08:38
              samoistnie na realia

czy moglby mi to ktos wytlumaczyc??
              co to moze oznaczac?
              ze chca dobrze ale im nie wychodzi bo sa REALIA ktore nie pozwalaja aby te
              dobre intencje wyrosly na dzialania zgodne z prawem albo chociaz zgodne z etyka?

realia nie pozwalaja?

• marcepanna 10 przykazan 24.11.03, 08:44
                spoleczenstwo polskie w ogole nie odwoluje sie do 10 przykazan
                ja nic z tego nie rozumiem
                to jest zwykly BELKOT ubrany w pseudonaukowa narracje

no bo skoro realia nie pozwalaja tzn ze sa one bohaterem jakby
                jak Ksiadz Robak u Mickiewicza co najmniej

czy ja dobrze mysle Wartburg?
                • inaww Re: 10 przykazan 24.11.03, 11:22
                  Gdyby Twoje krytyczne uwagi marcepanno, nie były tak... prostoduszne to bym je
                  pewnie zlekceważyła, ale Ty chyba naprawdę chcesz zrozumieć o czym mówię, więc
                  wujaśnię to bez przenośni:
                  - Rzeczywistość równoległa to pojęcie znane mi z literatury sf; można sobie
                  przecież wyobrazić, że równolegle ze znaną nam rzeczywistością istnieje
                  (istnieją?) i inna rzeczywistość np. w innym wymiarze czasowym.
                  - Samoistnie - znaczy mniej więcej tyle co automatycznie, bez dodatkowych
                  bodżców, bez dodatkowego działania.
                  - Że coś się samo przekłada na realia znaczy mniej więcej tyle, że po
                  wygłoszeniu idei "słowo staje się ciałem" i jak za dotknięciem różdżki
                  czarodziejskiej rzeczywistość zmienia się sama, niezależnie od tego, czy ta
                  przemiana jest możliwa czy nie. Przykład takiego myślenia zaprezentował nam p.
                  Balcerowicz kiedy twierdził, ze "niewidzialna ręka rynku" ureguluje wszystko w
                  polskiej gospodarce natychmiast po sprywatyzowaniu wszystkich przedsiębiorstw.
                  Ta "niewidzialna ręka" miała np. spowodować że nierentowne i żle zarządzane
                  przedsiębiorstwa po oddaniu w prywatne ręce natychmiast zaczną pracować
                  znakomicie i rozwijać się, przynosząc dochody właścicielom. M.in. PGR-y po
                  rozwiązaniu i oddaniu ich w użytkowanie dotychczasowych pracowników - miały
                  przekształcić się w kwitnące gospodarstwa. Nadmiar rąk do pracy z PGR-ów miał
                  razem z właścicielami przenieść się do miast i tam zasilić nowopowstające
                  masowo zakłady usługowe (oczywiście prywatne) i spowodować niesłychany rozkwit
                  polskiej gospodarki. Realia, czyli brak kwalifikacji tych robotników rolnych,
                  brak możliwości zamieszkania tego napływowego tłumu w miastach cierpiących i
                  bez tego na niedosyt mieszkań i brak (przynajmniej wtedy) wykwalifikowanych i
                  zasobnych w kapitał twórców tych zakładów usługowych - nie miał dla p.
                  Balcerowicza żadnego znaczenia. Jego teoretyczne pomysły w zderzeniu z realiami
                  dały nędzę w większości popegeerowskich wsi. Lawina kredytów zaciąganych przez
                  kompletnych ignorantów ekonomicznych na tworzenie nowych zakładów pracy -
                  spowodowała upadek tych zakładów w chwili kiedy trzeba było zacząć te kredyty
                  spłacać, bo przyzwyczajeni do pseudosocjalistycznej gospodarki ludzie nie
                  potrafili ani zaplanować swoich działań, ani oprzeć się pokusie
                  natychmiastowego podniesienia standardu swoich mieszkań czy samochodów i
                  zamiast inwestować pożyczki w nowotworzone większe i mniejsze przedziębiorstwa,
                  żeby przyniosły dochód na tyle duży, żeby spłata kredytu ich nie zrujnowała -
                  te kredyty po prostu "przejedli". Polskie jeszcze wtedy banki, państwowe (!)
                  dawały kredyty "lekką ręką", a kiedy zostały sprzedane (sprywatyzowane) ich
                  właścicielami stały się zagraniczne konsorcja i spółki i zaczęła się egzekucja
                  długów. Powszechnie znany jest przecież przykład małżeństwa Łyżwińskich do dziś
                  ściganych za niespłacone kredyty.
                  No ale pomysł kredytowania nowo powstających przedsiębiorstw w teorii był
                  znakomity, jak wiele innych pomysłów Unii Wolności. Niestety rzeczywistość nie
                  chciała się do tych teorii dostosować. Tak jak do reform bez przygotowania
                  wprowadzonych przez UW i AWS. Skutki - widać gołym okiem na każdym kroku w
                  służbie zdrowia, ubezpieczeniach, szkolnictwie. Zresztą sam rząd AWS+UW wykazał
                  taki sam brak przygotowania do prowadzenia przedsiębiorstwa jakim jest Państwo,
                  jak ci "mali" kredytobiorcy: swego rodzaju kredyt jakim były pieniądze
                  wpływające do Skarbu Państwa ze sprzedaży (prywatyzowania) przedsiębiorstw
                  hojną ręką rozdał na odprawy dla górników, przedłużone do 3 lat urlopy
                  macierzyńskie, wcześniejsze emerytury i luksusowe siedziby Kas Chorych, że
                  przypomnę tylko te większe "inwestycje" zamiast w rozwój gospodarki to w
                  podnoszenie spożycia. A teraz nadszedł czas na spłatę kredytu przez Państwo
                  (czyli nas wszystkich) i to jest ta sławetna "dziura budżetowa". Niestety z
                  takiego rozwoju wydarzeń UW i AWS (obecna Platforma Obywatelska) - nie
                  wyciągnęły żadnych wniosków, niczego się nie nauczyły.
                  - Co do 10 przykazań - wszyscy je znają, prawie wszyscy twierdzą, że są dobrymi
                  katolikami, co zobowiązuje ich do stosowania np. przykazania "nie kradnij", ale
                  mniejsze i większe bezpośrednie, albo ukryte złodziejstwo jest powszechne, może
                  dlatego, że jak to ktoś dowcipnie powiedział o kodeksie karnym - nie wali on po
                  łbach przestępców i potrzebne są sądy... Dziesięcioro przykazań mimo, że
                  spisane zostały na kamiennych tablicach także nie wali po łbach grzeszników.
                  Poniekąd - szkoda.
                  --
                  • Gość: züberman Re: 10 przykazan IP: *.biaman.pl 24.11.03, 12:10
                    Ciekawe, naprawdę. Zastanawiam się tylko, kto wymyśli wreszcie coś mądrego, co
                    będzie mogło zaistnieć nie tylko w świecie równoległym, ale tu i teraz.
                  • Gość: MACIEJ Re: 10 przykazan IP: *.ny325.east.verizon.net 24.11.03, 18:01
                    A jak przychodzi czas wziecia odpowiedzialnosci za swoje postepowanie,czyli
                    splaty kredytow,to nagle poziom zycia sie obniza.
                    • marcepanna Re: 10 przykazan 24.11.03, 23:44
                      bo sie bralo te kredyty w rownoleglej rzeczywistosci podsuwajac falszywe
                      zabezpieczenie, w banku tez akurat realia sie samoistnie nagielo

a jak wpadl nadzor bankowy to dopiero dyrektorka w kajdanki a kredytobiorcy
                      pozew i egzekucja

i tak ta sf wyglada w rzeczywistosci niewirtualnej
                      • maksimum Re: 10 przykazan. PRZEDSIEBIORCZOSC JEST NAM OBCA 25.11.03, 00:01
                        marcepanna napisała:

> bo sie bralo te kredyty w rownoleglej rzeczywistosci podsuwajac falszywe
                        > zabezpieczenie, w banku tez akurat realia sie samoistnie nagielo
                        >
                        > a jak wpadl nadzor bankowy to dopiero dyrektorka w kajdanki a kredytobiorcy
                        > pozew i egzekucja
                        >
                        > i tak ta sf wyglada w rzeczywistosci niewirtualnej

Czyli rzad chcial zastartowac przedsiebiorczosc wsrod ziomali,a okazalo sie,ze
                        kombinowanie wzielo gore.
                        • inaww Re: 10 przykazan. PRZEDSIEBIORCZOSC JEST NAM OBCA 25.11.03, 08:34
                          Oboje (marcepanna i maximum) dyskutujecie o moim komentarzu, więc pozwalam
                          sobie stwierdzić, że nie zrozumieliście co napisałam i to co mówicie nie ma nic
                          wspólnego z rzeczywistością z okresu rządów AWS i Unii Wolności. Wasza wiedza o
                          tamym czasie jest najwyrażniej żadna, a Wasze komentarze odnoszą się do Waszego
                          wyobrażenia o tym co się wtedy w Polsce działo. Nie ośmieszajcie się takimi
                          naiwnymi sądami, bo to mi przypomina zdumienie mojej wówczas 7-letniej córki
                          która zapytała: "To w czasie wojny ludzie jadali obiady?!"
                          • marcepanna Re: 10 przykazan. PRZEDSIEBIORCZOSC JEST NAM OBCA 25.11.03, 08:40
                            Oczywiscie Inaww.
                            Ty za to wyroslas na ksiazeczce profesora Kazimierza Wyki o wojnie. Stad te
                            rownolegle swiaty i ciagoty do sf. Mam racje? Ano mam.
                            Moze trzeba bylo siegnac wprost do Borowskiego , Tadeusza zreszta.

Twoja wiedza natomiast to literatura. Tez sie osmieszasz. Tylko nie ma tu
                            nikogo madrego aby ci to unaocznil.
                            • inaww Do "marcepanny" 26.11.03, 14:30
                              Ja nie mam "wyobrażenia o wojnie" i nie muszę dowiadywać się o niej z
                              literatury, bo jestem dość stara, żeby ją pamiętać. Tak samo jak okres
                              transformacji gospodarczej Polski. W przygotowywaniu tej transformacji brałam
                              czynny udział. Niestety na sposób w jaki przekształcano gospodarkę Polski nie
                              miałam wpływu, jako że pracowałam wtedy "w kulturze", a to pion gospodarki
                              który jako pierwszy padł ofiarą transformacji pod dyktando teoretyka p.
                              Balcerowicza. W tych czasach opowiadano sobie dowcip o tym czym się różni
                              teoretyk, p. Balcerowicz od naukowców? On wprowadza zmiany bo usłyszał o
                              istnieniu takich teorii, a naukowcy najpierw wypróbowują teorie na szczurach.
                            • inaww Do "marcepanny" 26.11.03, 14:35
                              Ja nie mam "wyobrażenia o wojnie" i nie muszę dowiadywać się o niej z
                              literatury, bo jestem dość stara, żeby ją pamiętać. Tak samo jak okres
                              transformacji gospodarczej Polski. W przygotowywaniu tej transformacji brałam
                              czynny udział. Niestety na sposób w jaki przekształcano gospodarkę Polski nie
                              miałam wpływu, jako że pracowałam wtedy "w kulturze", a to pion gospodarki
                              który jako pierwszy padł ofiarą transformacji pod dyktando teoretyka p.
                              Balcerowicza. W tych czasach opowiadano sobie dowcip o tym czym się różni
                              teoretyk, p. Balcerowicz od naukowców? On wprowadza zmiany bo usłyszał o
                              istnieniu takich teorii, a naukowcy najpierw wypróbowują teorie na szczurach.
                              P.S.: Rzeczywistość wirtualna i rzeczywistość równoległa to mimo zbieżności
                              słów dwa zupełnie różne obszary pojęciowe. I.
                              • Gość: marcee ZYCIE NA NIBY IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 19:40
                                czyli stary poczciwy Wyka ...

tak, aparatczyki od kultury poszli jako pierwsi w odstawke
                                chyba sie nie dziwisz? w koncu to szol biznes
                                a u nas tak zescie sie pzryzwyczaili ze szol to niby wy robicie a biznes czyli
                                kase musi panstwo wylozyc, to chyba sie nie dziwisz ze juz mielismy tego dosyc

tera kto umie sponsora sobie znalezc to i kreci co tam chce
                                a dotuje sie tylko tego zgreda Wajde

• maksimum Re: ZYCIE NA NIBY TO NIEMOZLIWE,ZE WAJDA JEST DOTO 27.11.03, 01:47
                                  Gość portalu: marcee napisał(a):

> czyli stary poczciwy Wyka ...
                                  >
                                  > tak, aparatczyki od kultury poszli jako pierwsi w odstawke
                                  > chyba sie nie dziwisz? w koncu to szol biznes
                                  > a u nas tak zescie sie pzryzwyczaili ze szol to niby wy robicie a biznes
                                  czyli
                                  > kase musi panstwo wylozyc, to chyba sie nie dziwisz ze juz mielismy tego dosyc
                                  >
                                  > tera kto umie sponsora sobie znalezc to i kreci co tam chce
                                  > a dotuje sie tylko tego zgreda Wajde

Az mnie sie nie chce wierzyc,ze Wajda jest dotowany.
                                  On kiedys robil najlepsze filmy w Polsce!
                                  • Gość: marcee zgred Wajda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 07:42
                                    Faktycznie zle sie wyrazilam
                                    Wajda po prostu nie musi szukac sponsora bo w calosci mu kase wyklada panstwo
                                    na te jego filmy, a czy to sie zwraca to ja nie wiem
                                    nie chce mi sie wierzyc ze Zemsta zarobila kupe szmalcu, chociaz kto wie?
                                    pewnie mlodziez sobie to oglada z magnetowidu zamiast czytac
                                    w kazdym razie krytykowalo sie ten film dosyc, ponoc kostiumy nie byly za
                                    bardzo z epoki
                              • maksimum Re: Do "marcepanny" 26.11.03, 19:46
                                inaww napisała:

> Ja nie mam "wyobrażenia o wojnie" i nie muszę dowiadywać się o niej z
                                > literatury, bo jestem dość stara, żeby ją pamiętać. Tak samo jak okres
                                > transformacji gospodarczej Polski. W przygotowywaniu tej transformacji brałam
                                > czynny udział. Niestety na sposób w jaki przekształcano gospodarkę Polski nie
                                > miałam wpływu, jako że pracowałam wtedy "w kulturze", a to pion gospodarki
                                > który jako pierwszy padł ofiarą transformacji pod dyktando teoretyka p.
                                > Balcerowicza. W tych czasach opowiadano sobie dowcip o tym czym się różni
                                > teoretyk, p. Balcerowicz od naukowców? On wprowadza zmiany bo usłyszał o
                                > istnieniu takich teorii, a naukowcy najpierw wypróbowują teorie na szczurach.
                                > P.S.: Rzeczywistość wirtualna i rzeczywistość równoległa to mimo zbieżności
                                > słów dwa zupełnie różne obszary pojęciowe.

Kultura za komuny jak wiadomo,to bylo oczko w glowie rzadu i partii,bo wszyscy
                                oni chcieli sie ukulturalnic na sile.
                                Domow i palacow kultury bylo zatrzesienie i rzadko mialy one duzo wspolnego z
                                kultura.
                                Transformacja polega na tym,ze porzuca sie dawny styl tworzenia kultury a
                                nastepnie nagnania ludzi do niej,a czeka sie na popyt kultury ze strony
                                spoleczenstwa,bo jak wiesz popyt moze byc calkiem rozny niz podaz.
      • Gość: Dziewczynka z zapa Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.retsat1.com.pl 24.11.03, 09:36
        Popieram całkowicie powyższą opinię. Twórcy haseł "Nieważne skąd masz
        pieniądze, byle byś z nimi przyszedł do nas" (Bielecki) czy "Przeciez z czegoś
        klasa średnia musi powstać" (Lewandowski, w odpowiedzi na nadużycia na
        giełdzie), nagle zrobili się UCZCIWI.
        • sosna80 Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 24.11.03, 20:58
          Gość portalu: Dziewczynka z zapa napisał(a):

> Popieram całkowicie powyższą opinię. Twórcy haseł "Nieważne skąd masz
          > pieniądze, byle byś z nimi przyszedł do nas" (Bielecki) czy "Przeciez z
          czegoś
          > klasa średnia musi powstać" (Lewandowski, w odpowiedzi na nadużycia na
          > giełdzie), nagle zrobili się UCZCIWI.

pragne zauwazyc, ze zarowno p. Bielecki, jak i p. Lewandowski sa
          w Platformie Obywatelskiej (wczesniej Kongres Liberalno-Demokratyczny).
        • maksimum Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 24.11.03, 23:14

czegoś

Identycznie jak rod Kennedych.
        • maksimum Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 26.11.03, 23:32

czegoś

Nastala moda na uczciwosc,nawet Begerowa ciagaja po sadach,a tak jej dobrze z
          oczu patrzy.
    • Gość: alex Obecna skorumpowana Polska to dzieło UW. IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 23.11.03, 22:12
      UW brała udział prawie we wszystkich ekipach rządowych od 1989r
      i wreszcie została definitywnie odsunięta po ostatnich wyborach,
      głównie za doprowadzenie kraju do stanu, w którym uczciwość była
      chyba na ostatnim miejscu. Najlepiej, aby jej byli
      przedstawiciele nie zabierali głosu w sprawie "uczciwego
      państwa", bo to śmierdzi wyjątkową hipokryzją.
      • Gość: KP bilobil sie przyda? IP: *.physik.uni-giessen.de 24.11.03, 00:17
        UW brala udzial we wszystkich ekipach rzadowych?
        Czy Ty sie dobrze czujesz?

rzad Olszewskiego,
        rzad Pawlaka,
        rzad Oleksego,
        rzad Cimoszewicza,
        rzad Millera

gdzie widzisz udzial UW w tych rzadach?

> UW brała udział prawie we wszystkich ekipach rządowych od 1989r
        > i wreszcie została definitywnie odsunięta po ostatnich
        > wyborach, głównie za doprowadzenie kraju do stanu, w którym
        > uczciwość była chyba na ostatnim miejscu. Najlepiej, aby jej
        > byli przedstawiciele nie zabierali głosu w sprawie "uczciwego
        > państwa", bo to śmierdzi wyjątkową hipokryzją.
      • Gość: Historyk Re: Obecna skorumpowana Polska to dzieło UW. IP: *.chello.pl 29.11.03, 09:29
        Alex,
        moze i smierdzi hipokryzja ale Ciebie brakiem wiedzy. UD a potem UW nie brala
        udzialu w rzadach: Bieleckiego, Olszewskiego, Pawlaka, Oleksego, Cimoszewicza,
        Millera. Brala udział w rzadzie Mazowieckiego (choc jej jeszcze nie bylo, ale
        byli w nim jej tworcy)i Buzka. Doksztalc sie, wtedy i tezy o hipokryzji beda
        bardziej wiarygodne, bo tak to zero !
    • oszolom.z.radia.maryja [...] 23.11.03, 22:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • oszolom.z.radia.maryja prawda cię zabolała admin ? 24.11.03, 10:42
    • redek Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 23.11.03, 22:25
      "Uczciwe państwo Unii Wolności" -
      • Gość: KP ;-) IP: *.physik.uni-giessen.de 24.11.03, 00:18
        no widzisz, a dla mnie pleonazm
    • menel1 Re: Uczciwe państwo Unii Wolności 23.11.03, 22:30
      to wlasnie Mazowiecki zafundowal nam tekie panstwo jakie widzimy, bo nie
      chcial przeprowadzic remanentu po poprzednim.
      Scierwo.
      • Gość: KP Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.physik.uni-giessen.de 24.11.03, 00:19
        a kto nowy wszedlby na puste miejsca po szefach przedsiebiorstw?

> to wlasnie Mazowiecki zafundowal nam tekie panstwo jakie
        widzimy, bo nie
        > chcial przeprowadzic remanentu po poprzednim.
        > Scierwo.
    • Gość: Jagnieszka To UW jeszcze istnieje? IP: *.aster.pl / 10.71.4.* 23.11.03, 22:40
      O kurcze blade!
    • Gość: woda Ranking uczciwych z UW IP: *.acn.pl 24.11.03, 00:30
      Ludwika Wujec (Złote Tarasy), Czekalski (Łódź), Piskorski itd
      • Gość: KP Piskorski jest z PO. Wspolzalozyciel. IP: *.physik.uni-giessen.de 24.11.03, 00:42

> Ludwika Wujec (Złote Tarasy), Czekalski (Łódź), Piskorski itd
        • sosna80 Re: Piskorski jest z PO. Wspolzalozyciel. 24.11.03, 21:02
          Gość portalu: KP napisał(a):

>
          > > Ludwika Wujec (Złote Tarasy), Czekalski (Łódź), Piskorski itd

Wiesz... Moze najpierw wypowiedzialby sie niezawisly sad?
          W Lodzi jedyny swiadek oskarzenia (leczony psychiatrycznie)
          po raz czwarty zmienil zeznania...
    • Gość: samsob Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 07:14
      Czytam i oczom nie wierzę - "Główne założenia to demokratyczny
      system prawa, (...). Ciekawe kto ro wymyślił, jako że trudno
      takie "coś" w doktrynie. Według dotychczasowych wypowiedzi osób
      znających się na rzeczy wiedziałem, że " państwo prawne, to
      prawo szanowane zarówno przez rządzonych, jak i rządzących,
      które nie może byc zmieniane według partykularnych i
      okazjonalnych odczuć i zamierzeń". Zatem, co oznacza "
      demokratyczny system prawa" wymaga dopowiedzenia i wyjaśnienia
      celów jakim ma służyć "nowym" przywódcom Polski.
      pzdr.
    • Gość: Kowalski Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 07:37
      Uczciwość i Mumia Wolności ... Dobre sobie ... No, nic, niech se
      pogadają, mam nadzieję, że te kurwiszony wezmą w łeb w następnych
      wyborach i na dobre nareszcie znikną z krajobrazu.
    • colas.breugnon Demokratyczne Uczciwe Państwo 24.11.03, 08:04
      hm
    • Gość: polishAM Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.nas51.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 24.11.03, 08:17
      Kto tam siedział w Uni Wolności. Panowie, którzy wypuścili na rynek taką ilość
      obligacji, że zadłużenie Gierka można uznać za niewielką pożyczkę. Na
      marginesie komuna pożegnała nas z zerowym deficytem budżetowym. ZEROWYM.
      Obrabowane państwo, majątek narodowy, zamach na naszą dumę narodową i
      częstowanie nas antypolskimi sloganami. To dała nam Unia Wolności.
    • Gość: Dziewczynka z zapa Re: Uczciwe państwo Unii Wolności IP: *.retsat1.com.pl 24.11.03, 09:40
      Słusznie, iż liderzy UW zostali odznaczeni Orderem OB, który
      ustanowił August Mocny dla swoich metres.
    • oszolom.z.radia.maryja " Uczciwe" państwo Unii Wolności 24.11.03, 11:33
      Drodzy Państwo!
      Pamiętam, jak po ostatnich wyborach wielu odtrąbiło śmierć polityczną Unii
      Wolności. Oberwało mi się od wielu za przeciwne zdanie - że ten "trup" jeszcze
      nie raz podskoczy na desce. Dziś każdy już widzi, że ta "kilkuosobowa" kanapa,
      wciąż żyje i kopie. Wygląda na to, że i funduszy im nie braknie.
      Teraz, wraz z innymi koncesjonowanymi partiami, od SLD po POPiS, łkają rzewnymi
      łzami nad losem Polski z niezachwianym przekonaniem, że tylko ONI są w stanie
      Polsce pomóc!

(Konferencja programowa Unii Wolności: kryzys państwa czy klasy politycznej?
      W poszukiwaniu zagubionych wartości)

Państwo jest słabe, nastroje w społeczeństwie antypartyjne, a styk polityki i
      świata przestępczego sprawia, że sytuacja w Polsce zaczyna przypominać to, co
      się działo na mafijnym południu Włoch na początku lat dziewięćdziesiątych -
      przestrzegali socjolodzy podczas konferencji programowej Unii Wolności.

0- Nie, panowie ćwierć-socjolodzy. Sytuacja raczej przypomina mafijne stosunki
      w USA i działalność takich panów jak Meyer Lansky, Bugsy Siegel czy Lucky
      Luciano.

- Państwo przestało być traktowane przez ludzi jako "moje", "nasze". Polską
      podobnie jak w PRL, włada się, a nie rządzi - dowodził socjolog Ireneusz
      Krzemiński.

0-Ani rządzi, ani włada, tylko rozkrada! W tym problem, koleś! Żaden, nawet
      najgorszy rząd, ale polski, nie pozwoliłby sobie na opłacanie takich pożal się
      Boże socjologów jak Krzemiński - łowca antysemitów i poszukiwacz homofobów!
      Oto, za co polski podatnik płaci Krzemińskiemu:
      Krzemiński o polskim antysemityzmie

Wśród przyczyn kryzysu wymienił: ogromne upartyjnienie, istnienie na różnych
      szczeblach "grup trzymających władzę", oligarchizację prawa, brak silnego
      przywództwa.
      - Państwo jest słabe, a silne są grupy interesów. Od związków zawodowych po o
      wiele groźniejsze nieformalne grupy towarzysko-biznesowe - kontynuował
      politolog Edmund Wnuk-Lipiński.

0-Następny ćwierć-naukowiec za polskie pieniądze. A może tak Panowie wymienicie
      wreszcie po imieniu tych winnych?

- Przenikają one instytucje państwa, wypaczają ich sens i wykorzystują do
      realizacji własnych celów - dodał. Wskazał też na "kryminalny styk klasy
      politycznej i świata przestępczego", który jego zdaniem zaczyna przypominać to,
      co jeszcze na początku lat dziewięćdziesiątych działo się na południu Włoch.

0-Co was to "południe Włoch" tak kłuje w oczy? Konkurencja?

Dyskusja nabrała rumieńców po wystąpieniach publicystki "Polityki" Janiny
      Paradowskiej i Jerzego Woźnickiego, szefa Fundacji Rektorów Polskich.

0- O, teraz niewątpliwie poziom intelektualny wzrośnie ponad poziom szefa Unii
      Wolności!

Przekonywali oni, że o żadnym kryzysie nie może być mowy. - Widzę coraz więcej
      pozytywnych trendów. Trzeba przekonywać ludzi, by optymistycznie patrzyli w
      przyszłość. Odrzućmy propagandę klęski! - nawoływał Woźnicki. Paradowska
      skrytykowała pomysł budowania IV RP. - III Rzeczpospolita to moje państwo. Jego
      instytucje działają dobrze, tylko nieraz zawodzą ludzie - mówiła.

0-Niestety nie. Poziom wyrównany z Frasyniukiem. Co to ta Fundacja Rektorów
      Polskich, mająca w swym gronie takich bęcwałów?

Na tym tle doszło do spięcia. - Przed chwilą pani Paradowska powiedziała mi, że
      afera starachowicka to mit medialny - ujawnił Wnuk-Lipiński. Przez salę
      przetoczył się pomruk zdziwienia. - Powiedziałam coś panu po cichu, a pan
      profesor to upublicznił - zareagowała Janina Paradowska.

0-Ach, te wysublimowane żarty naszej ćwierć-inteligencji!

Dodała, że w ten sposób nawiązała do jego tezy o "kryminalnym styku polityki i
      świata przestępczego". - A to nie jest taki przykład? - dziwił się Wnuk-
      Lipiński. - Nie jest, bo tam chyba żadnego gangu nie było - odparowała
      Paradowska. I twierdziła, że Starachowice to prowincjonalna, banalna sprawa.
      Prędzej dla posterunkowego, a nie Centralnego Biura Śledczego. Afera, która
      została rozdmuchana z niewiadomych powodów. - Ależ to, co pani mówi, tylko
      potwierdza, że mamy do czynienia z potężnym kryzysem państwa - włączył się
      Ireneusz Krzemiński. - Bo jeśli nawet przyjmiemy pani optykę, to w takim razie
      policja, wymiar sprawiedliwości, media zostały wciągnięte w jakąś potężną
      intrygę - dodał.

0-Czy ja dobrze widzę? Spiskowa teoria dziejów w ustach poprawnych
      politycznie "socjologów"?

Różne recepty na poprawę swoich notowań otrzymali unici od znanych osób
      uczestniczących w innym seminarium
      - "W poszukiwaniu zagubionych wartości" prowadzonym przez dziennikarkę Monikę
      Olejnik.
      - Najważniejszą wartością dla ludzi stał się pieniądz. Unia powinna stworzyć
      ofertę, która przekona społeczeństwo, że można zarabiać pieniądze w uczciwy
      sposób - przekonywał pisarz Jacek Bocheński. - W połączeniu z wprowadzeniem
      surowych zasad etycznych w partii to może okazać się hitem politycznym - dodał.

0-Surowych zasad etycznych? U liberałów? No, no! Wam już zupełnie zdrowy
      rozsądek pomieszało.

Ksiądz Stanisław Musiał namawiał z kolei partię Władysława Frasyniuka, by
      otworzyła się na ludzi ubogich.
      - UW powinna przejść z defensywy do ofensywy! - apelował.

0-Nie bardzo rozumiem, co ks. Musiał miał na myśli mówiąc o ofensywie
      otworzonej na biednych! Proszę uważać na słowa, proszę szanownego księdza.
      Frasyniuk może to zrozumieć dosłownie!
      Co za banda skretyniałych ćwierć-ideologów! Toż już Nikodem Dyzma byłby chyba
      lepszy!
      • Gość: MGRU Re: OGOLNIE IP: 62.233.180.* 24.11.03, 12:51
        takie forum dyskusyjne to fantastyczna rzecz! kazdy moze
        poslugiwac sie dowolnymi inwektywami. nawet oszolom z rm
        korzysta z mozliwosci jaka daje LIBERALIZM :)) CUUDOWNE
      • Gość: kermit Re: ' Uczciwe' państwo Unii Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 14:14
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Drodzy Państwo!
        > Pamiętam, jak po ostatnich wyborach wielu odtrąbiło śmierć polityczną Unii
        > Wolności. Oberwało mi się od wielu za przeciwne zdanie - że ten "trup"
        jeszcze
        > nie raz podskoczy na desce. Dziś każdy już widzi, że ta "kilkuosobowa"
        kanapa,
        > wciąż żyje i kopie. Wygląda na to, że i funduszy im nie braknie.
        > Teraz, wraz z innymi koncesjonowanymi partiami, od SLD po POPiS, łkają
        rzewnymi
        >
        > łzami nad losem Polski z niezachwianym przekonaniem, że tylko ONI są w stanie
        > Polsce pomóc!
        >
        > (Konferencja programowa Unii Wolności: kryzys państwa czy klasy politycznej?
        > W poszukiwaniu zagubionych wartości)
        >
        > Państwo jest słabe, nastroje w społeczeństwie antypartyjne, a styk polityki i
        > świata przestępczego sprawia, że sytuacja w Polsce zaczyna przypominać to, co
        > się działo na mafijnym południu Włoch na początku lat dziewięćdziesiątych -
        > przestrzegali socjolodzy podczas konferencji programowej Unii Wolności.
        >
        > 0- Nie, panowie ćwierć-socjolodzy. Sytuacja raczej przypomina mafijne
        stosunki
        > w USA i działalność takich panów jak Meyer Lansky, Bugsy Siegel czy Lucky
        > Luciano.
        >
        > - Państwo przestało być traktowane przez ludzi jako "moje", "nasze". Polską
        > podobnie jak w PRL, włada się, a nie rządzi - dowodził socjolog Ireneusz
        > Krzemiński.
        >
        > 0-Ani rządzi, ani włada, tylko rozkrada! W tym problem, koleś! Żaden, nawet
        > najgorszy rząd, ale polski, nie pozwoliłby sobie na opłacanie takich pożal
        się
        > Boże socjologów jak Krzemiński - łowca antysemitów i poszukiwacz homofobów!
        > Oto, za co polski podatnik płaci Krzemińskiemu:
        > Krzemiński o polskim antysemityzmie
        >
        > Wśród przyczyn kryzysu wymienił: ogromne upartyjnienie, istnienie na różnych
        > szczeblach "grup trzymających władzę", oligarchizację prawa, brak silnego
        > przywództwa.
        > - Państwo jest słabe, a silne są grupy interesów. Od związków zawodowych po o
        > wiele groźniejsze nieformalne grupy towarzysko-biznesowe - kontynuował
        > politolog Edmund Wnuk-Lipiński.
        >
        > 0-Następny ćwierć-naukowiec za polskie pieniądze. A może tak Panowie
        wymienicie
        >
        > wreszcie po imieniu tych winnych?
        >
        > - Przenikają one instytucje państwa, wypaczają ich sens i wykorzystują do
        > realizacji własnych celów - dodał. Wskazał też na "kryminalny styk klasy
        > politycznej i świata przestępczego", który jego zdaniem zaczyna przypominać
        to,
        >
        > co jeszcze na początku lat dziewięćdziesiątych działo się na południu Włoch.
        >
        > 0-Co was to "południe Włoch" tak kłuje w oczy? Konkurencja?
        >
        > Dyskusja nabrała rumieńców po wystąpieniach publicystki "Polityki" Janiny
        > Paradowskiej i Jerzego Woźnickiego, szefa Fundacji Rektorów Polskich.
        >
        > 0- O, teraz niewątpliwie poziom intelektualny wzrośnie ponad poziom szefa
        Unii
        > Wolności!
        >
        > Przekonywali oni, że o żadnym kryzysie nie może być mowy. - Widzę coraz
        więcej
        > pozytywnych trendów. Trzeba przekonywać ludzi, by optymistycznie patrzyli w
        > przyszłość. Odrzućmy propagandę klęski! - nawoływał Woźnicki. Paradowska
        > skrytykowała pomysł budowania IV RP. - III Rzeczpospolita to moje państwo.
        Jego
        >
        > instytucje działają dobrze, tylko nieraz zawodzą ludzie - mówiła.
        >
        > 0-Niestety nie. Poziom wyrównany z Frasyniukiem. Co to ta Fundacja Rektorów
        > Polskich, mająca w swym gronie takich bęcwałów?
        >
        > Na tym tle doszło do spięcia. - Przed chwilą pani Paradowska powiedziała mi,
        że
        >
        > afera starachowicka to mit medialny - ujawnił Wnuk-Lipiński. Przez salę
        > przetoczył się pomruk zdziwienia. - Powiedziałam coś panu po cichu, a pan
        > profesor to upublicznił - zareagowała Janina Paradowska.
        >
        > 0-Ach, te wysublimowane żarty naszej ćwierć-inteligencji!
        >
        > Dodała, że w ten sposób nawiązała do jego tezy o "kryminalnym styku polityki
        i
        > świata przestępczego". - A to nie jest taki przykład? - dziwił się Wnuk-
        > Lipiński. - Nie jest, bo tam chyba żadnego gangu nie było - odparowała
        > Paradowska. I twierdziła, że Starachowice to prowincjonalna, banalna sprawa.
        > Prędzej dla posterunkowego, a nie Centralnego Biura Śledczego. Afera, która
        > została rozdmuchana z niewiadomych powodów. - Ależ to, co pani mówi, tylko
        > potwierdza, że mamy do czynienia z potężnym kryzysem państwa - włączył się
        > Ireneusz Krzemiński. - Bo jeśli nawet przyjmiemy pani optykę, to w takim
        razie
        > policja, wymiar sprawiedliwości, media zostały wciągnięte w jakąś potężną
        > intrygę - dodał.
        >
        > 0-Czy ja dobrze widzę? Spiskowa teoria dziejów w ustach poprawnych
        > politycznie "socjologów"?
        >
        > Różne recepty na poprawę swoich notowań otrzymali unici od znanych osób
        > uczestniczących w innym seminarium
        > - "W poszukiwaniu zagubionych wartości" prowadzonym przez dziennikarkę
        Monikę
        > Olejnik.
        > - Najważniejszą wartością dla ludzi stał się pieniądz. Unia powinna stworzyć
        > ofertę, która przekona społeczeństwo, że można zarabiać pieniądze w uczciwy
        > sposób - przekonywał pisarz Jacek Bocheński. - W połączeniu z wprowadzeniem
        > surowych zasad etycznych w partii to może okazać się hitem politycznym -
        dodał.
        >
        > 0-Surowych zasad etycznych? U liberałów? No, no! Wam już zupełnie zdrowy
        > rozsądek pomieszało.
        >
        > Ksiądz Stanisław Musiał namawiał z kolei partię Władysława Frasyniuka, by
        > otworzyła się na ludzi ubogich.
        > - UW powinna przejść z defensywy do ofensywy! - apelował.
        >
        > 0-Nie bardzo rozumiem, co ks. Musiał miał na myśli mówiąc o ofensywie
        > otworzonej na biednych! Proszę uważać na słowa, proszę szanownego księdza.
        > Frasyniuk może to zrozumieć dosłownie!
        > Co za banda skretyniałych ćwierć-ideologów! Toż już Nikodem Dyzma byłby chyba
        > lepszy!
        Dobre.
        ps. Janina na prezydenta reszta na giermków i wszystko będzie chulać(w oparach
        absurdu )
        • Gość: MOr UW - a co to takiego? IP: 193.0.117.* 24.11.03, 15:15
          O czym tu mowa?
          'Unia Wolności'?
          Nie ma takiej partii ;)
        • inaww Re: ' Uczciwe' państwo Unii Wolności 24.11.03, 17:22
          Kermit, po co cytujesz całą cudzą wypowiedż którą każdy może przeczytać kilka
          wierszy wyżej? Czy po to, żeby dodać wagi swojemu jednemu zdaniu?
          • Gość: tak se Re: ' Uczciwe' państwo Unii Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 18:21
            Żeby zacytować.
            Nie widziałem w tym aż takiej ideologii, ale jeżeli tak, to tak. ;)
            kermit
    • Gość: Kugel Karierowicz Furgalski w PO ? Jeszcze tego brakowalo IP: 62.181.161.* 24.11.03, 15:53
      .
    • Gość: Megi OSZUKANCZY trup UW to ostoja KORUBCYJNA w RP IP: *.rasserver.net 24.11.03, 19:16
      Żydowska partia Unia Wolności KPI SOBIE z Polski i Polaków !!!

zapoznajcie sie wiec z życorysem chopsztaplera żydowskiego Frasymiuka:

www.torun.mm.pl/~kontur/20030724.htm
      .
      Pamiętam, jak po ostatnich wyborach wielu odtrąbiło śmierć polityczną Unii
      Wolności. Oberwało mi się od wielu za przeciwne zdanie - że ten "trup" jeszcze
      nie raz podskoczy na desce. Dziś każdy już widzi, że ta "kilkuosobowa" kanapa,
      wciąż żyje i kopie. Wygląda na to, że i funduszy im nie braknie.

Teraz, wraz z innymi koncesjonowanymi partiami, od SLD po POPiS, łkają rzewnymi
      łzami nad losem Polski z niezachwianym przekonaniem, że tylko ONI są w stanie
      Polsce pomóc!

Konferencja programowa Unii Wolności: kryzys państwa czy klasy politycznej?
      W poszukiwaniu zagubionych wartości Państwo jest słabe, nastroje w
      społeczeństwie antypartyjne, a styk polityki i świata przestępczego sprawia, że
      sytuacja w Polsce zaczyna przypominać to, co się działo na mafijnym południu
      Włoch na początku lat dziewięćdziesiątych - przestrzegali socjolodzy podczas
      konferencji programowej Unii Wolności.

NIE, NIE !!! panowie ćwierć-socjolodzy. Sytuacja raczej przypomina mafijne
      stosunki w USA i działalność takich panów jak Meyer Lansky, Bugsy Siegel czy
      Lucky Luciano.

- Państwo przestało być traktowane przez ludzi jako "moje", "nasze". Polską
      podobnie jak w PRL, włada się, a nie rządzi - dowodził socjolog Ireneusz
      Krzemiński.

Ani rządzi, ani włada, tylko rozkrada!

W tym problem, koleś!

Żaden, nawet najgorszy rząd, ale polski, nie pozwoliłby sobie na opłacanie
      takich pożal się Boże socjologów jak Krzemiński - ŁOWCA ANTYSEMITÓW i
      poszukiwacz homofobów!

Oto, za co polski podatnik płaci Krzemińskiemu:

www.niniwa.cad.pl/wsp.htm.
      .
      Wśród przyczyn kryzysu wymienił: ogromne upartyjnienie, istnienie na różnych
      szczeblach "grup trzymających władzę", oligarchizację prawa, brak silnego
      przywództwa.

- Państwo jest słabe, a silne są grupy interesów. Od związków zawodowych po o
      wiele groźniejsze nieformalne grupy towarzysko-biznesowe - kontynuował
      politolog Edmund Wnuk-Lipiński.

Następny ćwierć-naukowiec za polskie pieniądze. A może tak Panowie wymienicie
      wreszcie po imieniu tych winnych?

- Przenikają one instytucje państwa, wypaczają ich sens i wykorzystują do
      realizacji własnych celów - dodał.

Wskazał też na "kryminalny styk klasy politycznej i świata przestępczego",
      który jego zdaniem zaczyna przypominać to, co jeszcze na początku lat
      dziewięćdziesiątych działo się na południu Włoch.

Co was to "południe Włoch" tak kłuje w oczy? Konkurencja?

Dyskusja nabrała rumieńców po wystąpieniach publicystki "Polityki" Janiny
      Paradowskiej i Jerzego Woźnickiego, szefa Fundacji Rektorów Polskich.
      O, teraz niewątpliwie poziom intelektualny wzrośnie ponad poziom szefa Unii
      Wolności!

Przekonywali oni, że o żadnym kryzysie nie może być mowy.

- Widzę coraz więcej pozytywnych trendów. Trzeba przekonywać ludzi, by
      optymistycznie patrzyli w przyszłość. Odrzućmy propagandę klęski! - nawoływał
      Woźnicki.
      Paradowska skrytykowała pomysł budowania IV RP. - III Rzeczpospolita to moje
      państwo. Jego instytucje działają dobrze, tylko nieraz zawodzą ludzie - mówiła.

Niestety nie. Poziom wyrównany z Frasyniukiem. Co to ta Fundacja Rektorów
      Polskich, mająca w swym gronie takich bęcwałów?

Na tym tle doszło do spięcia.

- Przed chwilą pani Paradowska powiedziała mi, że afera starachowicka to mit
      medialny - ujawnił Wnuk-Lipiński. Przez salę przetoczył się pomruk zdziwienia.

- Powiedziałam coś panu po cichu, a pan profesor to upublicznił - zareagowała
      Janina Paradowska.

Ach, te wysublimowane żarty naszej ćwierć-inteligencji!

Dodała, że w ten sposób nawiązała do jego tezy o "kryminalnym styku polityki i
      świata przestępczego".

- A to nie jest taki przykład? - dziwił się Wnuk-Lipiński.

- Nie jest, bo tam chyba żadnego gangu nie było - odparowała Paradowska.

I twierdziła, że Starachowice to prowincjonalna, banalna sprawa. Prędzej dla
      posterunkowego, a nie Centralnego Biura Śledczego. Afera, która została
      rozdmuchana z niewiadomych powodów.

- Ależ to, co pani mówi, tylko potwierdza, że mamy do czynienia z potężnym
      kryzysem państwa - włączył się Ireneusz Krzemiński.

- Bo jeśli nawet przyjmiemy pani optykę, to w takim razie policja, wymiar
      sprawiedliwości, media zostały wciągnięte w jakąś potężną intrygę - dodał.

Czy ja dobrze widzę? Spiskowa teoria dziejów w ustach poprawnych
      politycznie "socjologów"?

Różne recepty na poprawę swoich notowań otrzymali unici od znanych osób
      uczestniczących w innym seminarium

- "W poszukiwaniu zagubionych wartości" prowadzonym przez dziennikarkę Monikę
      Olejnik.

- Najważniejszą wartością dla ludzi stał się pieniądz. Unia powinna stworzyć
      ofertę, która przekona społeczeństwo, że można zarabiać pieniądze w uczciwy
      sposób - przekonywał pisarz Jacek Bocheński.

- W połączeniu z wprowadzeniem surowych zasad etycznych w partii to może okazać
      się hitem politycznym - dodał.
      Surowych zasad etycznych? U liberałów? No, no! Wam już zupełnie zdrowy rozsądek
      pomieszało.

Ksiądz Stanisław Musiał namawiał z kolei partię Władysława Frasyniuka, by
      otworzyła się na ludzi ubogich.
      - UW powinna przejść z defensywy do ofensywy! - apelował.

Nie bardzo rozumiem, co ks. Musiał miał na myśli mówiąc o ofensywie otworzonej
      na biednych! Proszę uważać na słowa, proszę szanownego księdza.

Frasyniuk może to zrozumieć dosłownie!

Co za banda skretyniałych ćwierć-ideologów! Toż już Nikodem Dyzma byłby chyba
      lepszy!

• Gość: Kazia Frasyniuk to OSZUST co PRZEGRAŁ sprawe w sądzie IP: *.tnt20.det5.da.uu.net 24.11.03, 20:28
      Wladyslaw Frasyniuk OSZUKIWAL i OCZERNIAL w trakcie kampani wyborczej w 2001
      roku.

W. Frasynuk dopuscił sie SFALSZOWANIA i OCZERNIANAI prezesa parti Uni Polityki
      Realnej Korwin-Mikke starajacego sie o fotel senatora.

W trakcie jednego z przemówień przedwyborczych w dniu 1 sierpnia 2001 roku we
      Wroclawiu Korwin-Mikke wypowiedzial sie w czasie dyskusji z wyborcami użył
      nastepujacego sformolowania: "że za Hitlera podatki były dużo mniejsze"

W.Frasymiuk przeinaczył te słowa na:

"Za Hitlera było lepiej"

a ROZPOWSZECHNIL w oficjalnych oswiadczeniach Uni Wolnosci, tak aby OCZERNIC
      pana Korwin-Mikke.

Korwin-Mike podal W.Frasyniuka do sądu i W.Frasyniuk OCZYWISCIE przegrał
      sprawe.

Oswiadczenie WYROKU sadwego przeciwki Frasyniukowi bylo nastepujace:
      "Wkładając w usta wnioskodawcy słowa:

„Za Hitlera było lepiej', których nie powiedział, dopuszczono się dużej obrazy
      wnioskodawcy, sugerując tym zdaniem czytelnikowi, że wnioskodawca pochwalał
      całą politykę i działalność Adolfa Hitlera i to co Adolf Hitler symbolizował:
      faszyzm, ludobójstwa, a co miało być rzekomo lepsze dla Polaków. Nie budzi
      wątpliwości sądu, iż uczestnik przekręcił wypowiedź wnioskodawcy (...) CELOWO,
      z dużym nasileniem ZŁEJ woli.
      Mając świadomość tego, iż wnioskodawca jest Polakiem i kandydatem do Senatu RP,
      prezesem Unii Polityki Realnej i jest osobą popularną, tym większa jest
      krzywda.
      I podając nieprawdziwą wypowiedź wnioskodawcy wskazał przewrotnie, iż jest to
      kontrowersyjna wypowiedź kontrowersyjnego polityka" - uznał sąd.

Frasyniuk wiec jest KLAMCA i OSZCZERCA, a dyskutowanie czy wysłuchiwanie czego
      kolwiek co BREDZI ten OSZCERCA Frasiniuk jes ZWYKŁA STRATĄ CZASU.

Ten REANIMAWYNY TRUP "partia żydowską UW" w polsce za forse żydów z zagranicy
      być może nawet za szmal żyda Soros chce trześć w Polsce jak żydy w Ameryce.

• Gość: Lolek NAPAD Frasymiuka na RM i telewizje TRWAM IP: *.tnt20.det5.da.uu.net 24.11.03, 20:46
      Na wiosne 2003 roku pierwszy sekretarz parti UW, Władysław Frasyniuk skierował
      do KRRiT list, w którym ostrzegł przed zagrożeniem, jakie niesie ze sobą danie
      koncesji telewizja "Trwam", bo też takie "zagrożnie" wg żyda Frasyniuka niesie
      Radio Maryja.

Poprzez Radio Maryja, szerzona jest nienawiść, nietolerancja i brak
      poszanowania dla ludzi o odmiennych poglądach. Udzielenie koncesji fundacji
      Lux Veritatis o. Rydzyka oznacza zgodę na łamanie zasad konstytucyjnych
      naszego państwa" - podkreślił w liście Frasyniuk.

Odwołał się Frasyniuk do wyników monitoringu radia, przeprowadzonego
      przez "departament programowy" Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji przez dwa
      tygodnie na przełomie lutego i marca. Według Frasyniuka, wynika z nich, że na
      antenie pojawiają się treści antysemickie i kłamliwe słowa Ojca Świętego.

Żyd Juliusz Braun co monitoruje RM , przyznał, że pewne informacje
      rozpowszechniane przez Radio Maryja są naganne i zasługują na krytykę - "ale
      mieszczą się w granicach gwarantowanej wolności słowa". Zapewnił też, że jeśli
      będą skargi na telewizję "Trwam", zostanie ona objęta monitoringiem.

SZKODA ŻE żydy Frasyniuk i Broun nie "monitoruja" Michnika, Geberta,
      Krzeminskiego i innych żydowskich SZOWINSTÓW w Polsce za SKRAJNY ANTYPOLONIZM.

• Gość: jkmjkm UW i"grupie przyjaciół' dziekujemy. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 21:20
      Nie odmawiamy natomiast miejsca w muzeum historycznym.
      • here.tyk pomniki tak, stanowiska nie 25.11.03, 08:51
        ot co
        • Gość: krobata Jakie pomniki? IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 18:18
          U nich pomniki nazywają się macewy. Nie wprowadzajmy w błąd przyszłych
          archeologów.
          • maksimum CZYZBY NIKT Z DAWNYCH UWOLI NIE CZUL SIE W OBOWIAZ 27.11.03, 19:10
            bronic Takich znakomitosci zycia politycznego jak Geremek i Mazowiecki?
            Co Ty na to Kataryno?
            Nie ukrywaj ,ze lubisz chlopakow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka