marzatela 16.04.09, 12:26 Instrukcje rządowe? Najwyższemu przedstawicielowi RP? Znowu będzie awantura. Jego Nadętość najlepiej wie, co ma robic i mówić. A jak nie - to zawsze może zapytac brata. mojapolskadomowa.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
util Re: Rząd chucha na zimne 16.04.09, 13:24 Zobaczysz Lesiu reelekcję jak świnia niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rząd chucha na zimne 16.04.09, 13:31 "Chucha na zimne"? A co niby chcieliście przez to powiedzieć? Że rząd stara się ocieplić wizerunek zimnego trupa? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Rząd chucha na zimne 16.04.09, 13:55 Jakm uzywasz przyslów ,to chociaż z sensem uzywaj.:-) Dmucha na zimne a nie chucha:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Rząd chucha na zimne 17.04.09, 13:09 Nie ma tak dobrze. Czasownik "dmuchać" zyskał w ostatnich latach zupełnie inne znaczenie i myślę, że redaktor po prostu boi się go użyć. To samo dotyczy innych, kiedyś niewinnych czasowników w rodzaju stukać, pukać, przelatywać, czy bzykać. Kto dziś powie bez rumieńców "pszczółka bzyka"? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rząd chucha na zimne 17.04.09, 13:12 ayran napisał: Kto dziś powie bez rumieńców "pszczółka bzyka"? A Gucio! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran oto dowód... 17.04.09, 13:17 ....jak czasy się zmieniają twojepiosenki.pl/lyric.php?id=172881 Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: oto dowód... 17.04.09, 13:33 :) Dowód rzeczywiście niezbity, ale nie byłbym sobą, gdybym go trochę nie zdefasonował: Przeleć mnie" - to słowa obsceniczne, "Przeleć mnie" – to nazbyt erotyczne, "Przeleć mnie" - co to jest? Na co, po co, skąd i dokąd wlecze się to tango ordynarne? "Przeleć mnie" – i cnota znów na marne, jak to jest, że rumienię się? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran teksty piosenek.... 17.04.09, 13:38 O ile kiedyś jedyną możliwą wersją całkiem innej piosenki było "Hej przeleciał ptaszek", o tyle dziś całkiem poprawną wersją byłoby też "Hej przeleciał ptaszkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: teksty piosenek.... 17.04.09, 13:48 Zgadza się. Chociaż zdarza się, niestety, że do ptaszka przyczepione jest takie nic, że jedyną uprawnioną wersją nadal pozostaje "Hej przeleciał ptaszek". Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.szechter [...] 17.04.09, 12:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rząd chucha na zimne 17.04.09, 12:53 :) A więc jednak "dmucha"? Tylko że w zestawieniu z tytułami postów wygląda to dość zabawnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Rząd chucha na zimne 17.04.09, 12:55 Sorki - to oczywiście nie do ciebie, tylko do tych Politgroszków. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Rząd chucha na zimne 17.04.09, 13:33 Jakie gierki? Zwykla prewencja ,przed późniejszymi kłamstwami i pojściem w zaparte.Prezio nie daje wyboru ,więc trzeba nim sterować oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Bezmyślni dziennikarze-"chuchacze" 18.04.09, 02:19 Kolejny idiota (wczoraj naliczyłem czworo) pisze "chuchać na zimne"... Na zimne się DMUCHA, kochane matołki (a chucha - jeśli już - na zmarznięte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Bezmyślni dziennikarze-"chuchacze" 18.04.09, 09:14 www.nasznocnik.pl napisał: > Na zimne się DMUCHA, kochane matołki (a chucha - jeśli już - na > zmarznięte ;) Ależ wręcz przeciwnie dmucha się na GORĄCE. "Na zimne" dmucha się tylko w przysłowiu, które ilustruje przypadek nadmiernej ostrożności jako skutek wcześniejszych przykrych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś