camille_pissarro 23.05.09, 11:16 Gdyby wywiad ukazał się przed zamknięciem list do PE dostałby zapewne od Donalda "jedynkę" ;-)), ale chyba nie w Warszawie, chociaż, kto to wie ? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek.bis Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 11:19 Wszyscy kibice z parafii tutejszej doskonale wiedzą, że falstart to start opóźniony, a nie przedwczesny, jak uparcie utrzymują różne oszukujące naród wykształciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro [...] 23.05.09, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 11:34 Miszczu drogi! Rąbka tajemnicy się nie uszczyka (uszczykuje?) jeno się go uchyla. A ja niczego nie uchylam ani nie uszczykam (uszczykuje?) osobnikom posługującym się językiem wolskim, bo przecież i tak po polskiemu nic nie zruzumiom. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro [...] 23.05.09, 11:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 11:58 Kamilek, jako typowy Wolak, ma problemy z językiem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:02 Powiem tak, ja nie uważam , ze mam problemy z językiem polskim natomiast sądzę, że ty masz spore probelmy natury mentalnej ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:13 camille_pissarro napisał: > Powiem tak, ja nie uważam , ze mam problemy z językiem polskim natomiast sądzę, > że ty masz spore probelmy natury mentalnej ;-)) Ja też myślę, że ty nie uważasz, byś miał problemy z językiem polskim, czy jakimkolwiek innym, który znasz lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:17 choćby angielskim, którym lubi przyszpanić. Szkoda, że giwi wywaliła jego ostatnie popisy o tym, jak to ból głowy komuś minie. Bodajże trzy byki w jednym prostym zdaniu - znakomity wynik, nawet jak na pisiora. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:21 kon.by.sie.usrnial napisał: > choćby angielskim, którym lubi przyszpanić. Szkoda, że giwi wywaliła > jego ostatnie popisy o tym, jak to ból głowy komuś minie. Bodajże > trzy byki w jednym prostym zdaniu - znakomity wynik, nawet jak na > pisiora. To był tzw. mały pikuś. Kiedyś pisiorro szpanował, jak to parę lat temu czytał był w oryginale (tzn. po angielsku) książkę, przy czym nie udało mu się poprawnie napisać ani tytułu, ani imienia, ani tym bardziej nazwiska autora. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:31 ha, ha, typowo pisiackie. Vide kikut żegnająca się słowami bay bay tudzież powołująca się na Nietschego. Szpan na miarę pisiactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:27 Jego łacina jest o wiele lepsza. Któryś z jego klonów miał w sygnaturce jakąś króciutką sentencję łacińską i był w niej tylko jeden błąd. Naprawdę byłem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:29 witek.bis napisał: > Jego łacina jest o wiele lepsza. Któryś z jego klonów miał w sygnaturce jakąś > króciutką sentencję łacińską i był w niej tylko jeden błąd. Naprawdę byłem pod > wrażeniem. Bo on się posługuje łaciną furmańską. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:33 językoznastwo na miarę pisiego intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:14 skoro ty tak uważasz, to nie mam się czego obawiać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:20 ;-)), ty poza swoim ( złudnym ) przekonaniem, że masz zawsze racje, bo ją masz (bo ci się tak wydaje i już ;-), niewiele sobą reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:26 więc już widzę, że lepiej ode mnie znasz moje przekonania (że mam zawsze racje). Przykre, ale się mylisz. Ale gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 15:10 camille_pissarro napisał: > Powiem tak, ja nie uważam , ze mam problemy z językiem polskim natomiast sądzę, że ty masz spore probelmy natury mentalnej ;-)) Jak każdy ment. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wywiad z Urbanem to jeszcze jeden dowód 23.05.09, 12:04 na "dziurawą pamieć opinii publicznej: i nie mniej "dziurawą pamięć samego Wałęsy i Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Wywiad z Urbanem to jeszcze jeden dowód 23.05.09, 12:06 No tak, ale jak o tym z tymi dwoma powyżej rozmawiać ? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Wywiad z Urbanem to jeszcze jeden dowód 23.05.09, 12:13 Dobra, Pisiorro! Postawiłeś na swoim. Spadam stąd, żeby ci frajerstwa nie płoszyć. Udanych łowów! Darz bór! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Spokojnie, rzeczowo, przepuszczając to wszystko co 23.05.09, 12:14 "twierdzą" przez filtr logiki. Można także odesłać obu wygadanych propagandzistów III-ciej RP i jednocześnie zagorzałych antylustratorów do książek Pań Staniszkis lub Klein. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Spokojnie, rzeczowo, przepuszczając to wszyst 23.05.09, 12:31 Oni są nieprzemakalni ;-), nie sądzę aby dyskusja z nimi była celowa. Spójrz na takiego chociażby "witka.bis" ( ostatnio niemalże guru i wyrocznia FK ;-)) - wszak to jegomość, którego kwestie merytoryczne nie interesują - o ile watki nie dotyczą jego politycznych antypatii ;-),w przeciwnym wypadku jego zainteresowanie budzi fleksja, interpunkcja, składania, generalnie forma ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Spokojnie, rzeczowo, przepuszczając to wszyst 23.05.09, 12:44 :))) To ja ci, kurna, wątek podbijam, a ty mi dupę obrabiasz?! Och ty fleksjo niewdzięczna! Och ty interpunkcjo zdefektowana! Och ty formo generalnie podła! Nie chcę cię więcej znać! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Większość pracowników mediów traktuje potoczny 23.05.09, 12:45 język jako narzędzie do wywoływania u czytelnika lub słuchacza odpowiednich nastrojów. Nie przekonują odbiorców swoich komunikatów - tak jak czynią to naukowcy za pomocą logicznego wywodu- lecz starają się wywołać przyjazne lub wrogie uczucie, które zastępuje ROZUMIENIE ISTOTY tego wyobrażenia lub czynu do, których podjęcia starają się odbiorców nakłonić. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Większość pracowników mediów traktuje potoczn 23.05.09, 12:54 absolutna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Zapomniałem dodać,że Urban mija się z prawdą 23.05.09, 12:08 i to w najważniejszej kwestii a mianowicie kiedy mówi o sygnałach z Moskwy zapowiadających poważne zmiany w "socjalistycznej rodzinie" państw Układu Warszawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Wywiad z Urbanem to jeszcze jeden dowód 23.05.09, 16:12 absolutnie.Czymże by był "organ" prasowy Urbana w okresie transformacji, gdyby nie usłużni z wszelkiego polskiego "specnazu", którzy jak na zamówienie przynosili mu informacje z UB'eckich czy SB'ckich archiwów? Czy "Nie" bez takiej kohabitacji byłaby tak popularnym i poczytnym przez dawnych towarzyszy tygodnikiem - śmiem wątpić.Oczywista, że nie tylko doszła do władzy po 1989 roku opozycję Rem zwalczał, wystarczy przypomnieć jak załatwił Cimoszewicza ;-)) Ponadto jak łatwo mu przychodzi teraz stroić się w szaty kogoś, kto sprzyjał demokratyzacji kraju.I na dodatek ta żonglerka werbalna - jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie dotyczące "uwłaszczenia nomenklatury" , czy tez jak określa zabójstwo Grzegorza Przemyka - "ale wtedy nie chodziło o zabicie z premedytacją syna opozycjonistki, tylko o przypadkowe pobicie". To jegomość przesiąknięty nie tyle cynizmem co jadem, którym strzykał w upatrzone ofiary ( na, które dostawał kwity od swoich wtyczek w służbach ) - dziś mniej z racji więdnących sił witalnych, predyspozycji mentalnych, zaniku swego medialnego organu i utraty powiązań z Rozbrat.Kto dziś z aktualnego establishmentu zabiega o zaproszenie do rezydencji Urbana w Konstancinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator jeśli z całego wywiadu zrozumiałeś tylko to 23.05.09, 12:07 że Urban głosowałby na PO - to ... masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu. PRzeczytaj go jeszcze raz , powoli. To zrozumiesz może pewne rzeczy. A tu cytat dla ciebie, Urban zwraca się wprost do ciebie i tobie podobnych: Ale to nie jest uwłaszczenie nomenklatury. Powtarzam: nie nastąpiła taka wymiana elit, jakby sobie tego życzyli twórcy IV RP. Procesami społeczno-gospodarczymi nie rządzą kryteria moralne. Niech się uczą, k…, historii, obserwując dzieje rewolucji francuskiej, Napoleona, Burbonów. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A Cóz wspólnego z rewolucją francuską ma wspólnego 23.05.09, 12:25 polska transformacja ustrojowa, która tylko w pewnych mediach uważana była za rewolucję. Michnikowszczyzna to nie rewolucjoniści. To przecież wyznawcy KOMPROMISU. Zaremba z Karnowskim pozwalają Urbanowi wygadywać głupstwa ponieważ "Dziennik" to także "oryginalny" piewca III-ciej RP. Cotygodniowe teksty Naczelnego "Dziennika" potwierdzają,że jest wyanawcą filozofii III-ciej RP, filozofii patologicznej odmiany demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: A Cóz wspólnego z rewolucją francuską ma wspó 23.05.09, 12:30 no właśnie, ty też nic nie zrozumiałeś - tylko Michnik cię jak zwykle prześladuję. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus A cóż takiego Ty zrozumiałes? 23.05.09, 12:48 Przytoczyłem fragment wypowiedzi Urbana i uważasz,że jest to DOWÓD na zrozumienie myśli jaka jest w nim zawarta? Wymień podstawową cechę rewolucyjnych przemian polityczno- społecznych i sprawdź czy zaistniała ona podczas pierwszych lat polskiej transformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: A cóż takiego Ty zrozumiałes? 23.05.09, 12:52 przetłumaczę ci to na mniej skomplikowany język, żebyś zrozumiał kwestię, która cię boli. Otóż tak jest życie urządzone, że duże pieniądze robią sku...syny, a nie przyzwoici moraliści - i z tego fragmentu właśnie to wynika, że powinieneś się z historią zapoznać, bo to by to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Życie urządzają LUDZIE. Jeśli pozwolimy,żeby 23.05.09, 13:01 sku...syny mieli coraz większy wpływ na nasze życie, to traci ono sens dla większości ludzi i wtedy mowa o DEMOKRATYCZNYM systemie społecznym jest oszustwem. Urbana i Michnika za takich oszustów uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Życie urządzają LUDZIE. Jeśli pozwolimy,żeby 23.05.09, 13:10 to się weź do roboty po prostu - nie pisz o Michniku, jak ci życie zmarnował, tylko się weź do roboty. może zrobisz jakieś pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Michnik nie miał żadnego wpływu na moje życie 23.05.09, 13:22 Wypisujesz co Ci ślina na język przyniesie.Nie interesuje mnie ROBIENIE pieniędzy, interesuje mnie Świat i motywy ludzkich działań ora z istotę podłoża z jakiego one wyrastają. Św. Jan od Krzyża i ...Urban to ludzie interesujący, chociaż zupełnie inaczej oceniani i moralnie i umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 12:10 Tak jest, kapralu Pisiorro! Według rozkazu. Ale wyjaśnijcie mi jeszcze, proszę jakim "wam" mam coś tutaj opowiadać? Czy macie na myśli oberknechta sancho_pansę, oberlufta toulouse_lautreca, oberwańca alfreda_ssleya i wszystkich pozostałych oficyjerów psiorskiej armii? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Zal gadac o tej mendzie :( 23.05.09, 12:22 OK, ale zwróć uwagę ilu jego akolitów tu się zebrało ? ;-))nawet , ten "rozgarnięty" interlokutor z Twojego wątku ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Zal gadac o tej mendzie :( 23.05.09, 12:35 nie przyszło ci do główki niemoto, że nie trzeba być akolitą Urbana - czy kogokolwiek innego, by dostrzec czyjąś inteligencję i przyznać komuś rację ? Urban w latach 80-tych był wyjątkowo obrzydliwy i cyniczny - to prawda, ale nie zmienia to faktu, że wcześniej i (później też) był jednym z najlpszych polskich dziennikarzy. Kłuje was w oczy, że pieniądze zarobił na książce, która w 1990 roku rozeszła się w kilkuset tysiącach egzemplarzy ? Spróbujcie, nikt wam nie broni próbowac powtórzyć jego sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zal gadac o tej mendzie :( 23.05.09, 12:38 obseerwator napisał: > nie przyszło ci do główki niemoto, że nie trzeba być akolitą Urbana - > czy kogokolwiek innego, by dostrzec czyjąś inteligencję i przyznać > komuś rację ? > > Urban w latach 80-tych był wyjątkowo obrzydliwy i cyniczny - to > prawda, ale nie zmienia to faktu, że wcześniej i (później też) był > jednym z najlpszych polskich dziennikarzy. > > Kłuje was w oczy, że pieniądze zarobił na książce, która w 1990 roku > rozeszła się w kilkuset tysiącach egzemplarzy ? Spróbujcie, nikt wam > nie broni próbowac powtórzyć jego sukcesu. Kto ma próbować? Homoś, Pissaro? Przecież ich NIKT, najbardziej nawet pi...cki nie wyda! Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Zal gadac o tej mendzie :( 23.05.09, 12:50 > Kto ma próbować? Homoś, Pissaro? Przecież ich NIKT, najbardziej > nawet pi...cki nie wyda! ale próbować można, a nawet należy. Ziemkiewicz też talentu nie ma, pióro żadne, a sukces odniósł. a Michalkiewicz ? można wyliczać dalej, np Wildstein - tak że chłopaki do roboty szanse jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zal gadac o tej mendzie :( 23.05.09, 13:44 obseerwator napisał: > > Kto ma próbować? Homoś, Pissaro? Przecież ich NIKT, najbardziej > > nawet pi...cki nie wyda! > > ale próbować można, a nawet należy. > > Ziemkiewicz też talentu nie ma, pióro żadne, a sukces odniósł. > > a Michalkiewicz ? > > można wyliczać dalej, np Wildstein - tak że chłopaki do roboty > szanse jest zawsze. Chciałabym to zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Potrafisz czytać ze zrozumieniem?.... 23.05.09, 12:26 A czym budzi pana sympatię Donald Tusk? - pyta "Dziennik". - Wieloma rzeczami, ale nie chcę mu prawić komplementów, bo tylko mu zaszkodzę - odpowiada Urban. - Najważniejsze jest jednak to, że zapewnia stabilizację. Chroni mnie przed obozem nienawistników, którym przewodzą Kaczyńscy. Z ich nacjonalizmem, mitem suwerenności. www.rp.pl/artykul/16,309642_Jerzy_Urban__Tusk_mnie_chroni.html Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Potrafisz czytać ze zrozumieniem?.... 23.05.09, 12:33 Te kilka slów ,to cały wywiad? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Potrafisz czytać ze zrozumieniem?....całość 23.05.09, 13:09 Patrzyłem na ówczesną „Solidarność” jak teraz Donald Tusk na związki w obecnej Stoczni Gdańskiej. Co pan widział? Demagogiczną dzicz, niszczącą, anarchizującą, z gigantycznymi roszczeniami urągającymi ekonomii – przecież pojawiały się żądania darmowego mieszkania dla każdego w ciągu 5 lat. Na dokładkę klerykalną. Początkowo pocieszałem się, że postęp w komunizmie zawsze dokonuje się przez robotniczą rewoltę. Ale potem byłem coraz bardziej przerażony, więc znalazłem się w kręgu władzy www.dziennik.pl/opinie/article385151/Urban_Walesy_nie_cierpie_do_dzis.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Zgoda Tusk zapewnia stabilizację przywilejów tym, 23.05.09, 12:35 którzy swoją służbą publiczną na nią nie zasłużyli. Dobrym przykładem jest Urban, który swoją cyniczną i brutalną publicystyką dąży, w rzeczywistości, do rozbicia historycznych więzi pomiędzy Polakami, która legła u podstaw utorzenia polskiej państwowości. Przyznaje się do tego z bezczelnym tupetem i ze strony obu, przeprowadzających z Nim wywiad, "wykształcicuhów" nie słyszy słów nagany. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Zgoda Tusk zapewnia stabilizację przywilejów 23.05.09, 12:37 co proponujecie zatem towarzyszu ? znacjonalizować Urbana i jego majątek ? to pomysł zgodny z najpiękniejszymi bolszewickimi wzorami, ale niestety dla was, aktualnie nie wykonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wystarczy sprawdzić jego pochodzenie i jeśli 23.05.09, 12:50 było ono niezgodne z prawem, ukarać winnego. Przestępcom zabieranie majątku uchodzi za rzecz własciwą. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Wystarczy sprawdzić jego pochodzenie i jeśli 23.05.09, 12:53 sprawdzaj - nikt ci nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus To nie JA mam sprawdzać ale organy 23.05.09, 13:04 mojego, demokratycznego państwa. Do tego potzrebna jest POLITYCZNA WOLA ludzi sprawujących władzę w POlsce. Takiej woli dotychczas prawie nikt nie wyrażał. Platforma także i dlatego MUSI być politycznie uważana za kontynuatorkę linii przemian ustanowioną przy OS. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator jak masz podejrzenia, to donieś 23.05.09, 13:09 odpowiednim służbom, a nie pitol na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Masz rację.Podobną rację mają wszyscy, którzy 23.05.09, 13:26 umieją pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: To nie JA mam sprawdzać ale organy 23.05.09, 13:48 homosovieticus napisał: > mojego, demokratycznego państwa. > Do tego potzrebna jest POLITYCZNA WOLA ludzi sprawujących władzę w > POlsce. Takiej woli dotychczas prawie nikt nie wyrażał. > Platforma także i dlatego MUSI być politycznie uważana za > kontynuatorkę linii przemian ustanowioną przy OS. A twoje pisdziadostwo nic w tej sprawie nie zrobiło. A do OS przyznaje się już nawet twój prezydent! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Wystarczy sprawdzić jego pochodzenie i jeśli 23.05.09, 13:10 jego Urbana z d. Urbach? czy jego majątka? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Pochodzenie Urbana jest znane. Pochodzenie 23.05.09, 13:29 jego majątku jest znacznie mniej znane i mogą je sprawdzić odpowiednie służby państwowe lub tzw, "śledczy medialni". Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Pochodzenie Urbana jest znane. Pochodzenie 23.05.09, 13:45 masz jakieś podejrzenia homoś czy tak z ludzkiej pisowskiej zawiści? Podpowiem wam homoś , że w normalnym kraju obywatel nie musi udowadniać swojej niewinności Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Normalny kraj nie istnieje. Polska transformacja 23.05.09, 14:10 miała swój scenariusz i swoją specyfikę wynikajacą z istnienia pierwszej "Solidarności". Nikt nie żąda od kogokolwiek udawadniania swojej niewinności. Organa państwowe mogą jednak sprawdzać pochodzenie majątku osób, które wzbogaciły się w okolicznościach niezwykłych i w niezwykłym tępie. Nie tylko majątek Urbana może budzić podejrzenia. Majątki naszych i nie tylko naszych oligarchów również powstawały w niejasnych okolicznościach i zgodnie ze scenariuszem opisanym w kilku, przełożonych na język polski, pracach zagranicznych expertów. Gdybyś więcej czasu poświęcał no głębsze poznanie okresu transformacji to byłoby to pożyteczne nie tylko dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Co to jest szybkie "tępo"? Homoś 23.05.09, 14:29 tępy to ty jesteś! homosovieticus napisał: > miała swój scenariusz i swoją specyfikę wynikajacą z istnienia > pierwszej "Solidarności". > Nikt nie żąda od kogokolwiek udawadniania swojej niewinności. Organa > państwowe mogą jednak sprawdzać pochodzenie majątku osób, które > wzbogaciły się w okolicznościach niezwykłych i w niezwykłym tępie. > Nie tylko majątek Urbana może budzić podejrzenia. > Majątki naszych i nie tylko naszych oligarchów również powstawały w > niejasnych okolicznościach i zgodnie ze scenariuszem opisanym w > kilku, przełożonych na język polski, pracach zagranicznych expertów. > Gdybyś więcej czasu poświęcał no głębsze poznanie okresu > transformacji to byłoby to pożyteczne nie tylko dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Pochodzenie Urbana jest znane. Pochodzenie 23.05.09, 13:45 Urban pije za swoje w odróżnieniu od wielu z naszej ekstraklasy politycznej. Spłaca swoje zasądzone długi w przeciwieństwie do oralnych moralistów. Jeśli masz jakieś _uzasadnione_ podejrzenia co do pochodzenia majątku Urbana to kieruj swe kroki do prokuratury, a nie szczuj ziobrowatymi śledczymi, bo to se ne vrati. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Plotą te same frazeologizmy, jak zdrowaśki, więc 23.05.09, 14:05 nie ma z kim i o czym dyskutować, bo zawsze będą "cośtam-cośtam" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Dyskusja zakłada, mniej więcej, podobny poziom 23.05.09, 16:01 wiedzy u dyskutantów. Czytając to co piszesz na forum Kraj trudno Cię podejrzewaćo to,że dysponujesz jakimś,chociażby, minimalnym poziomem wiedzy niezbędnym do podjęcia dyskusji o tym, co wyznaje na łamach "Dzienika" Jerzy Urban. Urban w wywiadzie używa języka,który gawiedzi nie dostarcza żadnych informacji. Wywołuje tylko wrażenie,że rozmówca nie jest ostatnim sku...synem - nikt Go o to nie posądza- ale co najwyżej takim, normalnym sku...synem, dla których pieniądz stanowi najwyższą wartość i z tego powodu każdy moralny osąd postępowania takich ludzi jest bezzasadny. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 14:38 Co chcecie od tego Urbana? Jego akurat stac na najwiekszą szczerość,bo ma wszystko w dupie.Kasę ma ,od nikogo niezależny ,a na starcie w wyborach zależy mu jak na zeszlorocznym sniegu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 15:07 etwas-geheimnis napisał: > Co chcecie od tego Urbana? Jego akurat stac na najwiekszą szczerość,bo ma > wszystko w dupie.Kasę ma ,od nikogo niezależny ,a na starcie w wyborach zależy > mu jak na zeszlorocznym sniegu:-) Tej niezależności właśnie nie mogą mu wybaczyć! Oraz inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 15:17 etwas-geheimnis napisał: > i pochodzenia :-D Którego się nie wypiera! Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 15:11 Gośc ich wszystkich wyruchał .Tak jednych, jak drugich i nie mogą przezyc tego, że nie mozna mu emerytury odebrać, a i do kasy się dobrać:-)I gęby tez mu zatkać nie mogą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Falstart Rema ;-)) 23.05.09, 16:23 Czymże by był "organ" prasowy Urbana w okresie transformacji, gdyby nie usłużni z wszelkiego polskiego "specnazu", którzy jak na zamówienie przynosili mu informacje z UB'eckich czy SB'ckich archiwów? Czy "Nie" bez takiej kohabitacji byłaby tak popularnym i poczytnym przez dawnych towarzyszy tygodnikiem - śmiem wątpić.Oczywista, że nie tylko doszła do władzy po 1989 roku opozycję Rem zwalczał, wystarczy przypomnieć jak załatwił Cimoszewicza ;-)) Ponadto jak łatwo mu przychodzi teraz stroić się w piórka kogoś, kto sprzyjał demokratyzacji kraju.I na dodatek ta żonglerka werbalna - jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie dotyczące "uwłaszczenia nomenklatury" , czy tez jak określa zabójstwo Grzegorza Przemyka - "ale wtedy nie chodziło o zabicie z premedytacją syna opozycjonistki, tylko o przypadkowe pobicie". To jegomość przesiąknięty nie tyle cynizmem co jadem, którym strzykał w upatrzone ofiary ( na, które dostawał kwity od swoich wtyczek w służbach ) - dziś mniej z racji więdnących sił witalnych, predyspozycji mentalnych, zaniku swego medialnego organu i utraty powiązań z Rozbrat.Kto dziś z aktualnego establishmentu zabiega o zaproszenie do rezydencji Urbana w Konstancinie ? Odpowiedz Link Zgłoś