Dodaj do ulubionych

Krasowski do nas, internautów. Brawo!

24.05.09, 14:41
Bijecie we władzę, w opozycję, rozliczacie nas, analizujecie nawet nasze myśli
i rzekomo brudne intencje. Piszecie, kto nam płaci i za co. Dlaczego nie
możemy pogrzebać w Waszych życiorysach i sprawdzić, kto z kolei Wam płaci?

Budzi to w Was przerażenie? Że jutro taki sam sms, jak do Kataryny, przyjdzie
do Was? Bo tego się właśnie boicie, stąd ten cały wielki szum w sieci, wielki
bój o anonimowość. Uspokoję was, sms do Was nie przyjdzie, bo jesteście za mali.

Podobno kultowym filmem w Waszym światku jest Matrix. Więc zrozumiecie
metaforę. Nie ma w Was nic z wielkości Neo. Jesteście Cypherami, małymi
tchórzliwymi kolaborantami, którzy walkę z Matrixem przy pierwszym ryzyku
zamienią na służb. Demaskowanie Was to jak grzebanie w błocie, dlatego wolimy
po staremu pisać o politykach. To też bagno, ale jego mieszkańcy przynajmniej
nie płaczą ze strachu.

Robert Krasowski, redaktor naczelny DZIENNIKA

www.dziennik.pl/opinie/article385781/List_otwarty_do_obroncow_Kataryny.html
Podpisuję się obiema rękami, bo też nie uważam się plującego zza węgła. Gazeta
zna doskonale moje dane
Obserwuj wątek
    • sebj.1 Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 14:53
      Pierwszy raz muszę się zgodzić z red."Der Dziennika". To straszne.
      • wredny.wielonickowiec Gość ma rację (i się nie obcyndala ;) 24.05.09, 16:24

Przegiął tylko w jednym; mały szantażyk dziennikarki Czubkowskiej
        (być może za jego - Naczelnego - wiedzą i zgodą) naprawdę nie
        zasługuje na obronę...

A wszystkim święcie oburzonym zwracam uwagę na P.S. do artykułu:

"Przepraszam większość internautów za powyższy list.

Oczywiście nie jest on skierowany do nich, a tylko do tej wąskiej i
        hałaśliwej grupy, która samozwańczo nadała ton polskiej sieci.
        Co do tytułu listu wyjaśniam, że nie kieruję go do wszystkich
        obrońców Kataryny. Wielu z nich to poważni blogerzy i forumowicze,
        którzy posługują się rzeczowymi argumentami.

Spór dotyczy jedynie tej hałaśliwej grupki, która za chwilę zacznie
        mnie wyzywać od zdrajców, żydów, pedałów, komuchów i szwabów.

Jak sądzę, wszyscy mamy ich dość"

Jesli o mnie chodzi, to owszem ;)
    • ayran no cóż... 24.05.09, 14:57
      red. Krasowski chyba jest na wylocie i postanowił na koniec pokazać, jakim jest
      równym gościem.
      • witek.bis Re: no cóż... 24.05.09, 15:08
        Coraz więcej na to wskazuje.
      • dottore.zabanowany W końcu udalo się Der Dziennikowi napisac prawde 24.05.09, 19:24

i paradoksalnie ona będzie jego końcem. :-)

A nie nap. To:

www.freewebs.com/shockingtruth/dziennik.html
    • witek.bis Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:02
      Budzi to w Was przerażenie? Że jutro taki sam sms, jak do Kataryny, przyjdzie do
      Was? Bo tego się właśnie boicie, stąd ten cały wielki szum w sieci, wielki bój o
      anonimowość. Uspokoję was, sms do Was nie przyjdzie, bo jesteście za mali.

Jako mały człowieczek spieszę pana poinformować, że głęboko w dupie mam pana i
      pańskie sms-y. A przyczyna tego stanu rzeczy jest taka, że pan panie Krasowski,
      nawet mały nie jest. Właściwie to pana w ogóle nie ma.
      • m.c.hrabia Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:08
        Coś mi się zdaje ,że pan Krasowski w pory robi
        aby do niego sms nie przyszedł:))))
        • witek.bis Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:10
          Albo sms już przyszedł i Krasowski właśnie wytrzepuje z portek ich zawartość.
    • palnick Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 15:11

"Uspokoję was, sms do Was nie przyjdzie, bo jesteście za mali.

"Jesteście Cypherami, małymi tchórzliwymi kolaborantami, którzy
      walkę z Matrixem przy pierwszym ryzyku zamienią na służb.
      Demaskowanie Was to jak grzebanie w błocie[..]"

---
      Krasowski ma problemy z ego?

Pismak Krasowski uwierzył w to, że jest pierwszą władzą, że to on
      decyduje o wyborach politycznych i prywatnych ludzi, którzy czytają
      jego mierne propagandowe wypociny. Uwierzył tak mocno, że pozwala
      sobie na małą autoterapię w momencie kiedy został złapany przez
      Katarynę na świństwie.
      Rodzaj autoterapii jest projekcją jego prawdziwego stosunku do
      ludzi. Stosunku pełnego pogardy i poczucia wyższości.
      Czy Krasowski jest małą gnidą, czy wielkim chamem?
      • podkanclerzy na oko Krasowski zgłasza akces do Trybuny Ludu 24.05.09, 15:45
        no bo niby mamy go pocałować...na coś takiego pozwolił sobie tylko
        Jerry Urban zwany przez Orwella Krzykałą..
        • mietowe_loczki Re: na oko Krasowski zgłasza akces do Trybuny Lud 24.05.09, 15:47
          Oj nie byłabym taka pewna, że Urban zechciałby go zatrudnić jako swojego
          dziennikarza. Przy całej mojej niechęci do Urbana.
      • mietowe_loczki Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 15:50
        Tak przy okazji, palnick. Przypominam sobie, jaki był wrzask, kiedy wyszło na
        jaw, że określenie "Der Dziennik" zostało wymyślone w redakcji GW. O matko i
        ojcze, jakie wy, pysiątka, wtedy mieliście argumenty przeciwko tej gazecie.
        • palnick Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:00

Der Dziennik i GW to zbliŻony "poziom". GW jest bardziej obciążona
          ze względu na dłuższy staż w chamskiej propagandzie :-)

Dla mnie DER był przydatny od początku bo w 3mieście jest jeszcze
          Dziennik Bałtycki. Łatwiej było dogadać się z kioskarką.
          • mietowe_loczki Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:21
            A co ty tam gadasz. Pamiętam jak dziś, że skrajni prawicowcy, weźmy galbę na ten
            przykład, widzieli Dziennik jako silną alternatywę dla GW. I wypisywali peany na
            jego cześć. I wróżyli Gazecie szybki upadek. Ja nie lubiłam Dziennika od
            początku, dlatego teraz psioczenie na niego w wykonaniu prawicowców zwyczajnie
            mnie bawi. Aż chce się napisać: dobrze wam tak.
            • ayran Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:27
              On akurat gada w swoim imieniu. To akurat żaden pisowiec, tylko człowiek
              szczerze nienawidzący PO i (zwłaszcza) Tuska, w związku z czym popierający
              każdego, kto mógłby ww. skutecznie (jego zdaniem) dokopać. Kiedyś sld i Leszek
              Miller, teraz PiS i Jarosław, zdarzało mu się też kibicować Lepperowi i
              Borowskiemu. W przyszłości - być może - Sobecka, Giertych albo Kłopotek - zależy
              jak się potoczy. Przynajmniej człowiek wie, na czym mu w polityce zależy.
              • mietowe_loczki Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:32
                Tyle że tym razem Dziennik nie sflekował PO, tylko ujawnił dane swojego
                informatora (to ogólnie, z braku lepszego słowa), za co powinien im się należeć
                dziennikarski niebyt. Już mniejsza, że temu konkretnemu informatorowi jakoś nie
                potrafię współczuć.
              • witek.bis Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:33
                A co mu ten Donek zrobił, że takim afektem do niego pała?
                • iza.bella.iza Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:38
                  A coś Ty się taki dociekliwy zrobił względem kolegi pal-nicka?

;)
                  • mietowe_loczki Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:40
                    Może fascynują go różnorodne formy życia na naszej planecie.

(taki żarcik, palnick)
                    • palnick Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:51
                      mietowe_loczki napisała:

> Może fascynują go różnorodne formy życia na naszej planecie.
                      >
                      > (taki żarcik, palnick)

---

O tak! Bardzo :-)
            • scoutek Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 17:37
              mietowe_loczki napisała:

> A co ty tam gadasz. Pamiętam jak dziś, że skrajni prawicowcy, weźmy galbę na te
              > n
              > przykład, widzieli Dziennik jako silną alternatywę dla GW. I wypisywali peany n
              > a
              > jego cześć. I wróżyli Gazecie szybki upadek. Ja nie lubiłam Dziennika od
              > początku, dlatego teraz psioczenie na niego w wykonaniu prawicowców zwyczajnie
              > mnie bawi. Aż chce się napisać: dobrze wam tak.

dokladnie tak, nie inaczej
        • iza.bella.iza Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:00
          A ja sobie przypomniałam jakie psy wieszał na Michniku her Krasowski, gdy
          jeszcze żadnym naczelnym nie był i czasem tylko pisywał dla Rzepy.
          Zakompleksiony gnojek, się boi wszelkiej krytyki, ale innych chętnie recenzuje.
          Ot, taka pismacka menda, która mogła wskoczyć na wysoki stołek tylko dzięki
          "rewolucji moralnej" :(
          • palnick Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 16:58

Tak na marginesie.
            Czy możesz podać jakieś nazwisko dziennikarza, który nie jest
            pismacką mendą, jest kompeteny, niestronniczy i przyzwoity?
            • iza.bella.iza Re: Ubermensch Krasowski z Der Dziennika :-) 24.05.09, 17:06
              Mogę - np. Dominika Wielowieyska, Katarzyna Kolenda-Zalewska i jeszcze parę
              innym pań:)
            • masuma Janina Paradowska n/t 24.05.09, 17:07

• iza.bella.iza Bez przesadyzmu! 24.05.09, 17:11
                Aczkolwiek trzeba jej przyznać, że warsztatowo to nie ma sobie równych.
                • palnick To więcej niż prze sadyzm! 24.05.09, 17:21

Goebels też był warsztatowo niezrównany :-)
                • masuma Dla mnie number ONE:-) 24.05.09, 17:34
                  Szlag mnie dlatego trafia, że aster nie podpisał umowy z Superstacją, więc
                  szykuję się do zmiany providera. Dla Niej i dla jej Puszki:-)
                  • who.is.who Re: Dla mnie number ONE:-) 24.05.09, 22:12
                    Dla mnie też.
                  • awuk Re: Dla mnie number ONE:-) 24.05.09, 22:22
                    masuma napisał:

> Szlag mnie dlatego trafia, że aster nie podpisał umowy z
                    Superstacją, więc
                    > szykuję się do zmiany providera. Dla Niej i dla jej Puszki:-)

Też mnie to wku...ło i też miałem zamiar zmienić ale nie bardzo jest
                    na kogo.
        • entefuhrer Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 16:58

...jest wredne, ale w miarę lekkie i dość dowcipne (oczywiście - nie
          w ustach Stasińskiego ;-> )

Witkowe 'Der Sturmer' natomiast to IMHO przegięcie pod każdym
          względem.
          • witek.bis Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 17:03
            "Witkowe" Der Sturmer powstało tuż po tym, jak rzeczony Der Sturmer był uprzejmy
            opublikować wynurzenia Cichego. Sie chciało, to sie ma. No to siema, fuhrerze.
            • entefuhrer Re: jak Der Sturmer był uprzejmy opublikować 24.05.09, 17:46

I co się takiego stało ? Stasiński z Pacewiczem skończyli w komorze
              gazowej ?

To straszne. Cześć ich pamięci.

P.S. Nie znam rzeczywistej sytuacji Cichego - opieram się tylko na
              tekstach z mediów; jeśli jest tak, jak sugerowała "GW" to
              faktycznie "Dziennik" przywalił dużo poniżej pasa...
              W dodatku przywalił głupio - mogli zrobić wywiad np. z Graczykiem -
              i nie musieliby pewnie zmieniać w tekście nawet przecinka.
              Media co rusz wykręcają sobie nawzajem różne chamskie numery - a
              i 'Wyborcza' też ma conieco za uszami.

Po prostu - znay proporcyą, mocium panie.
              • witek.bis Re: jak Der Sturmer był uprzejmy opublikować 24.05.09, 21:43
                To, że GW ma to i owo za uszami, to święta prawda. Ale kiedy gazeta należąca do
                niemieckiego koncernu pozwala sobie na takie numery, to moim zdaniem jest to
                dowód skrajnej i karygodnej głupoty jej szefów. A jeśli chodzi o tego właściwego
                Sturmera, to przecież pismo to nikogo nie zagazowało. A mimo to Streicher
                zadyndał. I może w związku z tym, że od Norymbergi upłynęło już ponad 60 lat,
                warto niektórym cymbałom o tym przypominać.
            • chateau Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 18:08
              Witku, muszę przyznać rację entefuhrerowi. Zważ, że numer z Kataryną to nie jest
              ostatnie słowo Dziennika, osobiście zostawiłbym Sturmera na ich kolejny wyskok ;-)
              • ayran Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 18:12
                chateau napisał:

> Witku, muszę przyznać rację entefuhrerowi. Zważ, że numer z Kataryną to nie jes
                > t
                > ostatnie słowo Dziennika, osobiście zostawiłbym Sturmera na ich kolejny wyskok
                > ;-)

Na kolejny wyskok to już pozostanie tylko legendarny "Steiner".
                A tak nawiasem mówiąc: czy ty też opluwasz anonimowo w sieci?
                www.dziennik.pl/opinie/article385550/Czy_ty_tez_opluwasz_anonimowo_w_sieci_.html
                • mietowe_loczki Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 18:18
                  Ogłoszenia drobne:

anonimowo opluwam w sieci, każdy poniedziałek w godzinach od 8 do 9, tylko
                  poważne zlecenia
                  • mietowe_loczki Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 18:21
                    Jak skończę swoją porcję roboty, dam takie ogłoszenie do Dziennika. Tylko czy
                    przy takich zleceniach trzeba podawać swoje dane osobowe?
                    • chateau Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 18:31
                      Od skarbówki nie uciekniesz, trzeba. Ale zawsze można próbować "na słupa" ;-)
                  • wredny.wielonickowiec Re: "anonimowo opluwam w sieci" 24.05.09, 18:50

Rozważałem nawet powołanie do życia nowego nicka "
                    anonimowy.opluwacz
                    ", ale moje pozostałe nicki się zbuntowały...
                    ("a my to niby co, pies?")

I dałem za wygraną ;)
                • chateau Re: określenie "Der Dziennik" 24.05.09, 18:27
                  No rewelacja z tym linkem. A czy autor ankiety przestał zdradzać żonę? O kurczę,
                  dopiero teraz zauważyłem, że pod tekstem nikt się nie podpisał :-)

IMHO w skrócie chodzi o to, że _każdy_ ma prawo do zachowania anonimowego
                  wyrażania swojego zdania, jeśli takie jego życzenie. Jeśli zaś złamie prawo ta
                  "anonimowość" nie uchroni go przed odpowiedzialnością.
                  • wredny.wielonickowiec Re: pod tekstem nikt się nie podpisał 24.05.09, 18:47

Postanowili walczyć z anonimowymi opluwaczami ich własną bronią ;)
              • witek.bis Re: określenie "Der Dziennik" 25.05.09, 07:39
                :)
                Ale ja już tłumaczyłem, że nazwa Der Sturmer nie ma nic wspólnego z Kataryną.
                Wiem, że w związku z "Utraconą czcią Kataryny" bardziej na miejscu byłaby nazwa
                Bild-Zeitung, ale nie chce mi się co chwila zmieniać im nazwy tak, żeby pasowała
                do ich najnowszego łajdactwa.;-)
    • mietowe_loczki Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:14
      > dlatego wolimy
      > po staremu pisać o politykach.

Co z tego, że wolicie, Krasowski. Po ostatnim numerze Dziennika proponuję zacząć
      szukać nowej pracy. Powodzenia, przy okazji.

> To też bagno, ale jego mieszkańcy przynajmniej
      > nie płaczą ze strachu.

Przy waszej dociekliwości, Krasowski, powalająco bezkompromisowych pytaniach,
      bezlitosnej precyzji w formułowaniu opinii, zarzutów, nic dziwnego, że nie
      płaczą, towarzyszu.

A co do Matrixa, proponuję obejrzeć film ze zrozumieniem. Może dotrze to do was,
      Krasowski, że Cipherowi nie chodziło o służbę systemowi.
    • etwas-geheimnis Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:16
      O ,rozdęte ego jak u PrezydĘta.:-)
    • witek.bis Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:26
      Wy, Krasowski, nadajecie coś o opluwaniu i o kolaboracji? Właśnie wy? A nie
      jesteście przypadkiem już za bardzo bezczelni? Ktoś, kto stworzył w swoim
      szmatławcu serwis "Zbrodnia i korupcja w szpitalu MSWiA"? Ktoś, kto bezwstydnie
      i jawnie kolaborował z pewnym ministrem, który postanowił publicznie zlinczować
      pewnego doktora? Ktoś, kto publikował w swojej gadzinówie anonimowe donosy,
      które przynosili mu podwładni Ziobry. Donosy, które miały z pewnego łapownika
      (?) zrobić mordercę, molestanta, dręczyciela, nekrofila, narkomana i ch...uj
      wie, kogo jeszcze? Za grosz wstydu nie macie, Krasowski. I żadnego szacunku do
      nazwiska przodków, którzy w grobach się teraz przewracają i gorzko żałują, że
      nie uprawiacie swojego procederu pod jakimś internetowym nickiem.
      • m.c.hrabia Re: Internet to pikna rzecz !!!! 24.05.09, 15:37
        niezły kaganiec na typki w rodzaju Krasowskich.
        • witek.bis Re: Internet to pikna rzecz !!!! 24.05.09, 15:44
          Wyjątkowy łajdak. Zamiast grzecznie i po cichu spakować klamoty do kartonowego
          pudełka, ciska się jeszcze obraża na prawo i lewo. Jemu wolno, bo robi to za
          pieniądze i w dużym (hłe, hłe) nakładzie. Internautom nie wolno, bo robią to za
          darmo i dla paru czytelników na krzyż. A poza tym co to jest, to "Krasowski"?
          Katarynę to znam, ale tego Krasowskiego to ni ch...ja. I kto tu jest
          "anonimowy"? On czy ona?
    • etwas-geheimnis Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 15:40
      tow.Krasowski ...wicie,rozumiecie...wiecej takich tekstow,niech te gnidy
      internetowe się boją;-)
      • ponte_aronte mendy, człowieku, mendy! 24.05.09, 15:57
        klasyk RAZ ukuł na nas ten błyskotliwy termin
        • masuma Znamienne, że ci, do których adresowany jest tekst 24.05.09, 16:01
          w ogóle nie wchodzą w ten wątek.....

"Spór dotyczy jedynie tej hałaśliwej grupki, która za chwilę zacznie mnie
          wyzywać od zdrajców, żydów, pedałów, komuchów i szwabów. Jak sądzę, wszyscy mamy
          ich dość".

Ja mam dość
          • etwas-geheimnis Re: Znamienne, że ci, do których adresowany jest 24.05.09, 16:04
            Patrz nikt tu go nie wyzywa od tych jego ulubionych określeń, tylko za ch...a
            spleśniałego go mają:-)
            • masuma Re: Znamienne, że ci, do których adresowany jest 24.05.09, 16:09
              Ja osobiście mu dziękuję za to, że wykrzyczał za mnie to, że nieraz nie daje się
              przejść suchą nogą przez te forumowe ścieki, które zawdzięczamy takim właśnie
              szumowinom internetowym, jak je Krasowski wyżej opisał i obrzygał
          • fredericus Re: Znamienne, że ci, do których adresowany jest 24.05.09, 16:29
            masuma napisał:

> w ogóle nie wchodzą w ten wątek.....
            >
            > "Spór dotyczy jedynie tej hałaśliwej grupki, która za chwilę zacznie mnie
            > wyzywać od zdrajców, żydów, pedałów, komuchów i szwabów. Jak sądzę, wszyscy mam
            > y
            > ich dość".
            >
            > Ja mam dość

Nie masz dość tych, na tym forum,którzy każdą dyskusję sprowadzają
            do jednego argumentu.....słowo pisdzielec,pisdolot,pisdogłowie itp?
            Wymienić Ci nicki tych osób,czy sam sobie przypomnisz?
        • etwas-geheimnis Re: mendy, człowieku, mendy! 24.05.09, 16:02
          mendy z gnid się wylegają:-)))
    • homosovieticus Atak Krasowskiego na Gazetę jest usprawiedliwiony. 24.05.09, 16:08
      Gazeta i jej forowi aktywiści często swoimi wpisami kompromitują to
      co Naczelni GW cenią sobie najwyżej.
    • woda.woda Hm, ja mu odpowiem tak: 24.05.09, 16:26
      > Budzi to w Was przerażenie?

nie, budzi śmiech :)
    • chateau Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 16:29
      No to Krasula pojechał :-) Demiurg z Psiej Wólki.
      Cóż za odwaga, przecież każden jeden z "tchórzliwych Cypherów" może rednaczowi
      jakiś DDOS zrobić, tożsamość ukraść, trojanów nawysyłać itd. itp. Albo kazać
      Matrix ad morte usrandum oglądać, bo jak widać pamięć zawodzi i Krasula durnoty
      pisze. Przynajmniej wiadomo skąd debilny tytuł "Utracona cześć Katarzyny Blum".
      Po prostu dziennikarze Dziennika ograniczają się do czytania tytułów, zupełnie
      jak internetowe trolle zadowalają się leadem albo tytułem wątku :-)

Poza tym Kataryna de facto sama się ujawniła, w świetle tekstu Krasowskiego
      oburzanie się na sqrwysyństwo Dziennika to tak, jakby się obrażać, że deszcz
      pada. Dobra nauczka dla każdego blogera, który ma nazwisko i/lub pozycję, a
      publikuje pod pseudonimem.
    • dupetek Struga głupa! 24.05.09, 16:35
      Chce yntylygyntnie wyjść ze sprawy Kataryny!!
      A, jaki moralny i etyczny:)) Coś mu koło pióra się dzieje, bo w lekko agresywny
      ton uderza. Internautom dokopie:) Dobre:)))
    • wylogowany.pielegniarz Nie mozna dac sie zwiesc gadzinowce 24.05.09, 16:43
      Po chamskiej próbie werbunku Kataryny i de facto ujawnieniu jej danych w ramach
      zemsty za upublicznienie tej sprawy gadzinówka próbuje zmieniać temat i tworzyć
      zasłonę dymną dla swojego haniebnego zachowania. Od wczoraj próbują kanalizować
      swoją kompromitację i skupiać opinię wokół tematu "czy można atakować anonimowo
      w internecie". Nawet jakichś pseudocelebrytów zaprzęgli w celu rozmydlenia
      sytuacji. Próbują usilnie, o czym świadczą choćby wyjątkowo idiotyczne sondy,
      jakie pojawiają się na ich stronie. Bo już bardziej kretyńskie pytania niż coś w
      stylu - czy pisanie blogów powinno być możliwe tylko pod imieniem i nazwiskiem -
      to już naprawdę trudno sobie wyobrazić.
      A fakty są takie:
      - próbowali zwerbować Katarynę do Dziennika przy użyciu szantażu
      - ta upubliczniła wszystko
      - w ramach zemsty dali publicznie informacje, umożliwiające namierzenie jej
      - jak się zorientowali, że zachowali się po kur..sku, to próbują zdegrdować
      Katarynę do poziomu anomiwoych bluzgaczy poporzez rozpoczęcie dyskusji o tym,
      czy można anonimowo bluzgać i obrażać w internecie

Nooo, Michalski, to są te twoje metody, które chciałeś wdrażać w swojej
      wymarzonej i niezrealizowanej IVRP?
      Jak to się ludziom we łbach przewraca, jak tylko da im się trochę władzy.
      Żałosne. Poużalaj się jeszcze trochę nad Michnikiem, GW, ich swiatem i ich
      metodami, a na pewno w swoich metodach staniesz sie bardziej wiarygodny.
      A Krasowski to już chyba swąt palonej skóry czuje gdzieś w okolicach tyłka, że
      takiego tekściora zamieszcza?

Nie mozna dac sie nabrac na metody gadzinowki i ich proby rzucania g.wnem w
      wentylator w ramach rozmydlania sprawy.
      • homosovieticus To jest zbyt ostry atak na Gazetę! Przesadziłeś! 24.05.09, 16:45
        Poziomem moralnym Gazecie nie dorównuje zadna inna gazeta w tej
        części Świata.
        • mietowe_loczki Re: To jest zbyt ostry atak na Gazetę! Przesadził 24.05.09, 16:51
          Jednak przesadzasz, homoś. Być może wynika to z żalu, że to jednak nie ta wredna
          koszerna ujawniła dane kataryny, chociaż od jakiegoś czasu je znała, tylko że
          zrobili to dziennikarze, którzy kiedyś próbowali budować IV RP. Zaprzeczenie
          przysłowia, że kruk krukowi, ale w środowisku ultra prawicy tak już jest.
          • wylogowany.pielegniarz Re: To jest zbyt ostry atak na Gazetę! Przesadził 24.05.09, 16:53
            Co to jest ultra prawica
            • mietowe_loczki Re: To jest zbyt ostry atak na Gazetę! Przesadził 24.05.09, 16:55
              Miała być skrajna prawica, no.
              • wylogowany.pielegniarz Re: To jest zbyt ostry atak na Gazetę! Przesadził 24.05.09, 16:59
                aha...
          • homosovieticus Kto niby pomagał budowac IV-tą RP, Michalski 24.05.09, 16:59
            krewny jakiego pułkownika z LWP czy może Krasowski niewyrodny syn
            sweho Ojca?
            Nie żartuj, prostowłosy!
            Rzecz idzie o zupełnie co innego.Redakcje żrą się o przychylność
            Tuska, który nie chce być kapciowym żadnej z obu gadzinówek.
            • aiven49 Re: Kto niby pomagał budowac IV-tą RP, Michalski 24.05.09, 17:50
              wyborcza.pl/1,75248,6644500,Sprawa_Kataryny___rozprawa_o_metodzie.html
              • witek.bis Re: Kto niby pomagał budowac IV-tą RP, Michalski 24.05.09, 21:51
                "Wiem, że Katarynie podobało się jak Cezary Michalski, publicysta gazety na
                "Dz", niszczył "Gazetę" przy pomocy ciężko chorego dziennikarza tejże. Teraz nie
                podoba jej się, gdy niszczy ją. Zgoda, Kataryna wielokrotnie nas
                niesprawiedliwie atakowała. Ale w tym przypadku nie odczuwam żadnej pokusy by
                napisać - "trafił wreszcie swój na swego
                ".

No, tuście Wroński mocno przeszarżowali. I kto wam w to uwierzy? Nie lepiej było
                napisać, że jako człowiek pokusę taką jak najbardziej odczuwacie, ale jej nie
                ulegniecie?
    • w111mil Kataryna wyzywa Krasowskiego od żydow i pedałow?! 24.05.09, 17:50
      "Spór dotyczy jedynie tej hałaśliwej grupki, która za chwilę zacznie mnie wyzywać od zdrajców, żydów, pedałów, komuchów i szwabów. Jak sądzę, wszyscy mamy ich dość."
      • witek.bis Re: Kataryna wyzywa Krasowskiego od żydow i pedał 24.05.09, 21:46
        Może i nie wyzywała, ale milczała na ten temat tak wymownie, że pan Krasowski
        miał chyba prawo poczuć się przez nią osaczony i zaszczuty ;-)
        • wujaszek_joe Re: Kataryna wyzywa Krasowskiego od żydow i pedał 24.05.09, 23:32
          jesteś bezlitosny!
          :)
          witek.bis napisał:
          > Może i nie wyzywała, ale milczała na ten temat tak wymownie, że pan Krasowski
          > miał chyba prawo poczuć się przez nią osaczony i zaszczuty ;-)

Swoją drogą co za głupek ten Krasowski
    • w111mil no to pisz pod nazwiskiem 24.05.09, 17:56
      masuma napisał:
      > Podpisuję się obiema rękami, bo też nie uważam się plującego zza >węgła. Gazeta zna doskonale moje dane
      • masuma Poczekam na ciebie b/t 24.05.09, 17:58

• w111mil powtarza sie historia Wołka - jest juz grzeczny i 24.05.09, 18:19
      p. Michnik go utrzymuje; pp. Krasowski i Michalski antycypuja upadek Dziennika i chca wyladowac w Wyborczej (vide zadziwiajaca zgodnosc z pogladami p. Czuchnowskiego w tej samej sprawie); beda tu robic za fachowców od Żiżka
      • ponte_aronte i dlatego wywiad z Cichym? 24.05.09, 19:59
        nieutoryzowany...
        • w111mil lutowe dane o sprzedazy nie były katastrofalne 24.05.09, 20:05
          a poza tym w maju jest juz inna prawda etapu

ponte_aronte napisał:
          > nieutoryzowany...

• iza.bella.iza Te, Krasowski!!!! Bogucka była pierwsza!!! 24.05.09, 18:37
      Po awanturze o listę Wildsteina nazwała nas "hołotą gardłującą w internecie".
      Życie was przerosło, pismaki!
    • masuma Opinia prof. Hołówki 24.05.09, 18:44
      Na anonimowych blogach wypowiadają się często osoby głęboko sfrustrowane,
      wylewając swój jad na tych, przez których w jakiś sposób czują się dotknięci.
      A boją się o tym opowiedzieć, firmując to swoim nazwiskiem.
      Tacy blogerzy najczęściej wypowiadają się o osobach publicznych tylko po to, by
      obniżyć ich rangę.
      Bo na polskich blogach dominuje ton oczerniający.
      (...)
      Osobiście nie czytam blogów, bo drażnią mnie niesprawdzone informacje, a
      anonimowe oceny są po prostu bezwartościowe.

www.dziennik.pl/opinie/article385180/Holowka_Anonimowosc_kochaja_frustraci.html
      • w111mil prof. Hołówka się ośmiesza 24.05.09, 19:22
        "Na anonimowych blogach wypowiadają się często osoby głęboko sfrustrowane"

"Osobiście nie czytam blogów"
        • palnick Re: prof. Hołówka się ośmiesza 24.05.09, 19:56
          w111mil napisał:

> "Na anonimowych blogach wypowiadają się często osoby głęboko
          sfrustrowane"
          >
          >
          > "Osobiście nie czytam blogów"

----

Jako autorytety w mediach występują często osoby całkowicie nic nie
          warte :-)
        • witek.bis Re: prof. Hołówka się ośmiesza 24.05.09, 22:07
          Syndrom Czumy - nie czyta, ale doskonale wie, kto pisze i co pisze.
      • witek.bis Re: Opinia prof. Hołówki 24.05.09, 22:06
        "Osobiście nie czytam blogów, bo drażnią mnie niesprawdzone informacje,
        anonimowe oceny są po prostu bezwartościowe."

I to jest chyba właściwe podejście do sprawy - coś mnie drażni, więc tego
        unikam. Nakazu łażenia po forach i blogach póki co nie ma i mam nadzieję, że nie
        będzie.

A tak na marginesie - zamieszczanie na łamach Dziennika opinii różnych
        celebrytów robi się coraz śmieszniejsze. O wołaniu na pomoc byłych albo
        aktualnych żon wolę nawet nie wspominać, bo to temat żenujący do szpiku kości. A
        nawet "mierzwiący", jak powiadają niektórzy.
    • zalogowany.franek Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 21:55
      Jaki wydawca, taki naczelny. Klasa człowiek.
      • m.c.hrabia Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 22:03
        galopujacymajor.salon24.pl/106860,liscik-do-krasowskiego
    • wylogowany.pielegniarz Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystwo 24.05.09, 23:15
      a szczególnie Krasowskiego.

lukaszwarzecha.salon24.pl/106883,o-sloniu-w-skladzie-porcelany

Choć wersja o słoniu w składzie porcelany i tak jest tą bardziej łagodną dla
      Krasowskiego i dziennikowego towarzystwa.
      • iza.bella.iza Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 10:57
        Pamiętają Państwo, jak swego czasu Jarosław Kaczyński nieopatrznie
        wypowiedział się niezbyt pochlebnie o internautach? [...]W porównaniu z tym, co
        napisał dzisiaj Krasowski, ówczesną deklarację Kaczyńskiego można uznać za
        szczyt taktu i zdrowego rozsądku.

Bardzo celnie:) Mocniej dowalić chyba nie można - Krasowski gorszy od Kaczora
        hehe :D

„Dziennikowi” udało się zniechęcić do siebie całkiem sporą grupę swoich
        potencjalnych czytelników – co konstatuję, widząc, jak w Salonie24 w jednym
        szeregu stają ludzie podzielający poglądy Kataryny i ich nie podzielający. Dawno
        już nikt tak nie zjednoczył tej społeczności w niechęci i złości wobec siebie
        samego.

Forum Kraj też jest wyjątkowo zjednoczone w tej sprawie:)

Najzabawniejsze w tym wszystkim jest jednak obserwowanie, jak ludzie z
        „Dziennika” ze złością tupią nóżkami, odkrywszy nagle, że istnieje sfera, która
        nie poddaje się ich wpływowi i śmie jeszcze protestować wobec ich działań. To po
        prostu dziecinada.

Napisałam niżej - życie pismaków przerosło. Przez lata tylko oni mogli zabijać
        słowem, teraz sami narażeni są na siłę rażenia tej broni i co poniektórzy nie
        potrafią sobie z tym poradzić. I najśmieszniejsze jest to, że akurat ci z
        Dziennika okazali się tacy "nadwrażliwi"! Niech sobie przypomną, jak bez
        mrugnięcia okiem wykańczali dr. Garlickiego!!!

p.s. Pielo to Ty pod nowym nickiem? A jeśli tak, to dlaczego nowy?
        • wylogowany.pielegniarz Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 15:39
          iza.bella.iza napisała:

> p.s. Pielo to Ty pod nowym nickiem? A jeśli tak, to dlaczego nowy?

Ja już byłem zdecydowany zostawić forum. Ponad tydzień temu zlikwidowałem
          wszystko i dałem sobie spokój. Co do powodów to powiedzmy, że miałem dosyć
          świństw, kłamstw i ordynarnych manipulacji na forach prywatnych. Niestety w
          międzyczasie musiałem iść pod nóż. Teraz się kuruję i czekam na zdjęcie szwów.
          Zobaczyłem mimochodem co gadzinówka wyprawia wokół Kataryny. No i ze względu na
          stare czasy nie wytrzymałem. Iza, to już przecież ze sześć lat będzie...
          • zalogowany.franek Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 20:00
            Nie wytrzymuj, słusznie. Ja też nie wytrzymałem i wróciłem.
            Bądź zdrowy, kolego! :-)

PS. Już się cieszę na ten łomot, jaki złamasom z Barcelony w środę
            spuści Man Utd.
            • wylogowany.pielegniarz Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 21:17
              zalogowany.franek napisał:

> Nie wytrzymuj, słusznie. Ja też nie wytrzymałem i wróciłem.

A ja jeszcze nie wiem.

> Bądź zdrowy, kolego! :-)

Dzięki, postaram się:)

> PS. Już się cieszę na ten łomot, jaki złamasom z Barcelony w środę
              > spuści Man Utd.

Ja się poważnie zastanawiam nad bojkotem po tym cyrku, jakim był półfinał z Barcą.
          • iza.bella.iza Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 20:08
            wylogowany.pielegniarz napisał:

> Ja już byłem zdecydowany zostawić forum. Ponad tydzień temu zlikwidowałem
            > wszystko i dałem sobie spokój. Co do powodów to powiedzmy, że miałem dosyć
            > świństw, kłamstw i ordynarnych manipulacji na forach prywatnych.

Trza się było nie angażować tam, gdzie paczulę sieją! Wcale się Ciebie nie
            żałują, boś mnie zdradził okrutnie!!! :P

> Niestety w
            > międzyczasie musiałem iść pod nóż. Teraz się kuruję i czekam na zdjęcie szwów.

Oj, chyba jednak trochę żałuję :( I zdrówka życzę i jak mi złość przejdzie
            całkiem to jakiegoś buziaka kiedyś dam ;)

> Zobaczyłem mimochodem co gadzinówka wyprawia wokół Kataryny. No i ze względu na
            > stare czasy nie wytrzymałem. Iza, to już przecież ze sześć lat będzie...

Piąty rząd już nastał, a my się ciągle lubimy i nawet zaczadziałej koleżanki nie
            dajemy rozszarpać na sztuki! To się nazywa odporność na podłości świata! I tak
            trzymać:)
            • wylogowany.pielegniarz Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 21:14
              Bardzo niesprawiedliwie ją oceniasz, ale nie czas i miejsce, żeby o tym
              debatować. Ja się czuję winny wobec niej i zaistniałej sytuacji i nic na to nie
              poradzę. A Wasze spory pozostawiam między Wami. Kiedyś Basia albo Kataryna
              przestrzegała mnie, żebym nie wcinał się, jak się dwie kobiety na forum kłócą.
              A z tymi buziakami to czekałbym bardziej niecierpliwie, gdyby nie to, że nie
              jedną srokę za ogon trzymasz:))
              pzdr
              • iza.bella.iza Re: Warzecha nieźle podsumował całe to towarzystw 25.05.09, 21:40
                Musiałam się pocieszyć, jak z FK zniknąłeś. Z resztą to wszystko są bardzo stare
                znajomości, a Ty jesteś jedyny w swoim rodzaju;)
    • wislok1 Nerwy mu puściły 24.05.09, 23:19
      Dziennik się stacza na dno, na początku był
      organem pisiaków, niszczył PO z zapałem,
      nakład spada, więc
      teraz pozbywa się swoich fanów takich jak kataryna wystawiając ją młodemu Czumie.
      Cały Dziennik to od początku wyłącznie brukowiec, najgorsze dziennikarstwo, żerowanie na emocjach, szczucie.
      A naczelny do tego idealnie pasuje, chamstwo i nic więcej.
      Nie lubiłem bardzo kataryny, ale dane osobowe to dane osobowe, ujawniać nie wolno i tyle, choćby nie wiem jak się nie lubiło danej osoby.
      Prawo ma być prawem
    • 1normalnyczlowiek To ty jak Michnik!Też nie plujesz zza węgła!Brawo! 24.05.09, 23:26
      masuma napisał: Podpisuję się obiema rękami, bo też nie uważam się plującego
      zza węgła. Gazeta zna doskonale moje dane

---> Wy plujecie z ... okna ... na przechodniów ...
    • masuma LIST Kataryny do Dziennika 24.05.09, 23:32
      www.dziennik.pl/wydarzenia/article385920/Zobacz_list_Kataryny_do_DZIENNIKA.html
      Przeczytałem i...mam mieszane uczucia...
      Bo jeśli nieprawdą jest e-mail, a prawdą telefon i odwrotnie,
      to o co chodzi?

Czy dlatego sprostowanie jest podzielone na DWA?...
      • ave.duce Re: LIST Kataryny do Dziennika 25.05.09, 12:16
        Dotyczą dwóch artykułów, innych autorów:

Sylwii Czubkowskiej i Roberta Zielińskiego "Czego boi się Kataryna"
        opublikowanym w DZIENNIKU 22 maja 2009 r.
        &
        Cezarego Michalskiego "Utracona cześć Kataryny" opublikowanym w DZIENNIKU 22
        maja 2009 r.

Ww. nie można "potraktować" łącznie.

Załgane towarzystwo, wart Pac pałaca, choć w "sprawie Czumy" mam określone danie.

:p
        • remez2 Re: LIST Kataryny do Dziennika 25.05.09, 12:19
          > Załgane towarzystwo, wart Pac pałaca, choć w "sprawie Czumy" mam określone
          zdanie.
          Ja też. Ale to nie jest dobre zdanie.
        • iza.bella.iza Re: LIST Kataryny do Dziennika 25.05.09, 12:22
          ave.duce napisała:

> Załgane towarzystwo, wart Pac pałaca, choć w "sprawie Czumy" mam określone
          danie.

Pieczyste? ;)
    • etwas-geheimnis Re: Krasowski do nas, internautów. Brawo! 24.05.09, 23:42
      auf wiedersehen ,,Der Dziennik" od czytelników:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka