Dodaj do ulubionych

Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą

15.06.09, 10:22
Jakby ktoś jeszcze miał złudzenia co do tego dlaczego Hubner zmieniła barwy partyjne, to już wie, że zrobiła to, aby nadal być komisarzem, a przynajmniej mieć na to szansę.

Zaś Tadeusz Ross na pewno nie będzie gorszym europosłem niż Ziobro czy inni :) Sądzę, że będzie lepszym, gdyż ma coś do powiedzenia...

Lewy Sierpowy - lewicowy punkt widzenia
lewysierpowy.blox.pl
Obserwuj wątek
    • r1111111 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 10:39
      "Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą"
      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0
    • zdzislaw_1 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:02
      Niech hubner zostanie poslem a Lewandowski komisarzem potrzeba zwiększać kadry,szkolic
    • pies_na_czarnych Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:09
      To po kiego byly te wybory skoro niewybrani udaja sie do PE?
      :o(
    • qqazz Język Zulu-Gula powinien być jedyny oficjalnym 15.06.09, 11:09
      językiem PE, gdyż najlepiej opisuje to co PE robi i bardzo ułatwia komunikację
      pozwalajac uniknac nieporozumień;)

pozdrawiam
    • okowita Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:42
      Co za dywagacje. Ten zostaje euroosłem kogo wskazali wyborcy a nie ten czy inny tuskomatoł. Więcej głosów od Kostrzewy zdobył Ross i on ma być europosłem. A że to satyra w krótkich spodenkach to nie wina Rossa tylko tych co wystawiali taką listę i tych co na nią głosowali.
    • wlodzimierz.ilicz Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:45
      Zulu-Gula parlamentarzystą PO.
      Bynajmniej nie moim.
      Zwolennicy PO maja takich parlamentarzystów na jakich sobie zasłuzyli
    • etwas-geheimnis Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:46
      Co to za bicie piany? Nie został wybrany.
    • donald-marzy Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:52
      Hubner zmieniła barwy tylko po to by dalej być komisarzem, myślę że w PO są ludzie o lepszych kompetencjach niż ona
    • jarek_z_a_k Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 11:59
      polka to piiikny krajjjj
    • observer1983 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 12:00
      fajny facet a sku...ł się wchodząc do po...
      • etwas-geheimnis Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 12:23
        Rosiewicz tez był fajny i zupełnie sie nie sk... tymi czterema ziobrami:-)))
    • kaczy_mozdzek No! Jak dotąd, w Sejmie nie wyróżnił się zbytnio. 15.06.09, 12:18
      Na rzecz dzieci chce działać. Pięknie!
      A dlaczego dotąd nie działał?!
    • freelancer_1 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 12:20
      PO ma jak widać cienkie zaplecze kadrowe. Sam na nich głosuję ale nie na Rossa, Po co się pchają do EU jakieś Hołowczyce, Zwiefki i teraz ten zabytek wyciągnięty z naftaliny? Bulba!
    • stefan-50 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 12:26
      Może być europosłem błazen Kurski, kameleon Czarnecki, może i Tadek Ross
    • poborowy102 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 12:40
      a może tak niech zostanie premierem? Dlaczego nie? Może być przygłupi leniuch ze śmiesznym imieniem kojarzącym się z kreskówkami Disneye, mógłby i Zulu Gula!
    • talking_head Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 13:02
      Zulu-Gula EuroOsłem ?
      No to wreszcie spełni się zapowiedź "Ryżego", że PO, Partia Oszustów,
      wprowadzi do EuroKołchozu samych KOMPETENTNYCH posłów
      • etwas-geheimnis Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 13:05
        Kompetentny Ziobro,Kurski, Czarnecki ....:-)))
    • slavik222 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 13:42
      Zulu-Gula Palikot i inni POparańcy...
      Szkoda,że tak deprecjonuje sie parlamentaryzm.
      Jakie społeczeństwo,takie media i posłowie....
    • zinajda47 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 13:46
      Dziei temu, że nie głosowałem na p. Huebner, nie czuję się oszukany, ale jako (w coraz mniejszym stopniu) sympatyk PO "tylko" zniesmaczony. To tak jakby w menu był "łosoś z kawiorem" a komuś, kto by go zamówił powiedziano "łososia tośmy wpisali w kartę, bo inaczej nikt by nie zamówił tych niedogotowanych wczorajszych kartofli, życzymy smacznego" serwując wyżej wymienione grule.
    • szuszwol Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 13:57
      Jestem demoliberałem. Jestem jednym z tych, którzy rozpaczali po Unii Wolności widząc w Tusku zdrajcę i jako pierwsi wilcze oczy, zęby, kły. Byłem wściekły na PO za wycięcie Cimoszewicza, sekundowanie durnym pomysłom PiS, głosowanie razem z nimi w komisjach sejmowych (śledczych), nad ustawami w sprawie likwidacji WSI, powołania CBA, innych wybitnie populistycznych projektów, przyzwoleniu na wytworzenie się w Polsce klimatu do rozliczeń i rozpowszechnieniu się marnego, jarmarcznego patriotyzmu. Tak samo niechętnie odnosiłem się do lewicy, chociaż lojalnie zagłosowałem na LiD a ostatnio na CentroLewicę. Ale kiedy widzę dzisiaj jak tragicznie głupie jest SLD i jak nieskuteczna centrolewica, mimo wielu fajnych ludzi tam (Onyszkiewicz, Rosati) i jak schodzi w kierunku centrum PO, to deklaruję, że będę głosował na Tuska w wyborach. Popieram ten rząd dlatego, że ma odwagę wziąć się za tematy najtrudniejsze - socjal i ochronę zdrowia. Wierzę, że panie Kudrycka i Hall zajmą się drugą kryzysową działką - edukacją i nauką. Należy skończyć z wykształceniem dla papierka, Mówiąc językiem projektów należy oczekiwać po edukacji twardych efektów, umiejętności i kompetencji z oczywistym luzem tam gdzie wyniki są z natury rzeczy niewymierne. Doceniam to co robi Grabarczyk. Gdyby nie zmarnowane 2 lata rządów PiS bylibyśmy pewni dróg na Euro. Gorzej z koleją, ale rozumiem, że Tusk dał pod wpływem mediów priorytet autostradom. Kolej w perspektywie, szybka, punktualna i czysta powinna stać się podstawowym środkiem komunikacji w Polsce. Będę głosował na PO m.in. dlatego, że wiem, że im się jeszcze chce i coś robią. Uwielbiany przez emerytów i stoczniowców PiS i Kaczyński nie zrobił NIC poza poprawieniem ich dobrego samopoczucia i graniem na nastrojach prymitywnego, ubogiego patriotyzmu. W ogóle uważam, że Kaczyński jest zakompleksionym krzykaczem i bardzo inercyjnym politykiem chowającym się za brata i innych, nie umiejącym podjąć decyzji, która może go kosztować utratę zaufania. Najbardziej dobitnym przykładem była obwodnica Rospudy i propozycja niekonstytucyjnego referendum, tak by zrzucić z siebie odpowiedzialność i umyć ręce. Jedne co umie to szantażować swoich koalicjantów, kolegów z partii, mamić ciemny lud i tworzyć klimat grozy. Z Samoobroną i LPR po prostu przeszarżował. Nie docenił tego, że Giertych ma jako takie poczucie godności a Samoobrona zachowa wierność wobec Leppera. Na szczęście jego czasy bezpowrotnie minęły. Śmiejmy się z niego. Jest kartoflany. Całę PiS jest kartoflane. Ten facet żąda reakcji na artykuł w FAZ? Boże, a widziałby kto reakcję demokratycznego rządu na artykuł, choćby na największy paszkwil? Ten facet to za późno urodzony faszysta. Niech się nie określa go jako demokratycznego opozycjonistę z PRL tylko antykomunistycznego. To ogromna różnica.
    • antoni99 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 14:02
      nie głosowałem w tym roku - szkoda mi było narażać nasz kraj na koszty, bo każdy głosujący pozwalał partii na odebranie kasy.! A ponadto wszystko to wybieralismy ludzi przypadkowych min. aktorów, a nie ludzi którzy oddadza sie pracy poselskiej ! To ciężka i odpowiedzialna praca - tu nie trzeba byc aktorem !
    • and_nowak Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 15.06.09, 14:16
      A co wy się uczepiliście Rossa? Czy jest złym posłem? Wcześniej pracował jako satyryk i był w tym dobry. Myślicie, że niczego innego nie umie? A skąd to wiecie?
    • szczurek59 Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 16.06.09, 07:50
      Nie mam nic do Rossa nie mam nic do Kurskiego,nie mam nic do Ziobry!!!!! Oprócz tego ze ONI nie są przygotowani d EUROPARLAMENTU jeden to dinozaur centralnego planowania,a pozostali to desant z SEJMU aby przeczekać, przesiedzieć, przeszczekać tak tak przeszczekać.Walczyć mieczem nienawiści, pomówień......................i wziąć co mu się należy!!!!!!!!!!!!!A czy słusznie to juz inna sprawa.No i parafrazują słowa "-zstąpił Duch i odnowił oblicze ....."-na oblicze nienawiści i niekompetencji....................a dalej co to kogo obchodzi.
      Jest takie chłopskie przysłowie kresowe "ni kłak ni wołna byle kicha połna"
    • xaliemorph Re: Zulu-Gula twoim europarlamentarzystą 18.06.09, 10:49
      A co za dywagacje czy Ross czy inny Tusko stołek ma zostać europosłem? Zostanie ten kto dostał więcej głosów a dostał Ross to się mu należy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka