grand.bleu 29.07.09, 16:27 czyli komu Tusk melduje wykonanie zadania ... www.tvn24.pl/2251274,28378,0,0,1,wideo.html ale wazelina, niedobrze mi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 16:30 grand.bleu napisała: > czyli komu Tusk melduje wykonanie zadania ... > > www.tvn24.pl/2251274,28378,0,0,1,wideo.html > ale wazelina, niedobrze mi. Chciał być miły, dlaczego od razu niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
grand.bleu Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 16:35 taziuta napisał: > grand.bleu napisała: > > > czyli komu Tusk melduje wykonanie zadania ... > > > > www.tvn24.pl/2251274,28378,0,0,1,wideo.html > > > ale wazelina, niedobrze mi. > > Chciał być miły, dlaczego od razu niedobrze? Chciał byc miły, a wyszło jak wyszło ... to kto w końcu w Polsce rządzi, bo się pogubiłam?:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 16:39 grand.bleu napisała: > to kto w końcu w Polsce rządzi, bo się pogubiłam?:) Zależy kogo spytasz, wg HGW jest to DUCH ŚWIĘTY, a wg prawicowych posłów raz Chrystus Król, a raz Matka Boska Królowa Polski... :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: :) 29.07.09, 16:55 grand_bleu napisała: > Ciebie pytam :) Wg mnie w Polsce rządzi hucpa, kołtuneria i kler katolicki... Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis [...] 29.07.09, 16:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Dobry człowieku 29.07.09, 16:55 władza powinna być przejrzysta ... sytuacja, w której premier rządu oficjalnie przyznaje, ze samodzielnie nie rządzi tylko wykonuje zadania, jest co najmniej niepokojąca. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen 3P 29.07.09, 16:57 grand_bleu napisała: > władza powinna być przejrzysta ... sytuacja, w której premier rządu oficjalnie > przyznaje, ze samodzielnie nie rządzi tylko wykonuje zadania, jest co najmniej > niepokojąca. > > Premier, Prezydent, Prymas, i wszyscy zadaniowani :) Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Dobry człowieku 29.07.09, 17:11 głupa palisz czy nie kumasz że to wypowiedz kurtuazyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: a Ty 29.07.09, 17:20 kazdy moze to różnie widzieć ,ale to ty widzisz w Bartoszewskim superpremiera i jatrzysz liczac że na twoje wypociny ktoś się zalapie:) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: a Ty 29.07.09, 17:23 etwas-geheimnis napisał: > kazdy moze to różnie widzieć ,ale to ty widzisz w Bartoszewskim superpremiera nie, Bartoszewski mnie nie interesuje ... widzę Tuska, który w swoim wazeliniarstwie przegina, nie pierwszy raz zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: a Ty 29.07.09, 17:24 Zostało przyjęte do wiadomości, ze jest ci niedobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: a Ty 29.07.09, 17:30 dla ciebie szacunek to wazeliniarstwo? Żyj sobie z takim przekonaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: a Ty 29.07.09, 17:39 etwas-geheimnis napisał: > dla ciebie szacunek to wazeliniarstwo? Żyj sobie z takim przekonaniem :-) Szacunek można wyrażać w różny sposób, szanować można i powinno się (również) przeciwników. Zachowanie Tuska było czystym wazeliniarstwem, bo w to, ze mówił prawdę nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dobry człowieku 29.07.09, 17:29 grand_bleu napisała: > władza powinna być przejrzysta ... sytuacja, w której premier rządu oficjalnie > przyznaje, ze samodzielnie nie rządzi tylko wykonuje zadania, jest co najmniej > niepokojąca. pewnie, lepiej jak prezydent melduje wykonanie zadania jakiemus prezesowi Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Całe szczęście, że rządzi Bartoszewski - KGHM 29.07.09, 17:19 grand.bleu napisała: > Chciał byc miły, a wyszło jak wyszło ... > to kto w końcu w Polsce rządzi, bo się pogubiłam?:) Tusk chciał prywatyzować KGHM. Ale Bartoszewski przemówił mu do rozumu W piątek premier Donald Tusk zapowiedział, że rekomenduje rządowi wyłączenia KGHM z szybkiej prywatyzacji. Według szefa rządu prywatyzacja spółki nie jest opłacalna z punktu widzenia interesu państwa, bo dywidenda z zysku KGHM w ciągu 5-6 lat dałaby państwu takie same korzyści, co sprzedaż udziałów Skarbu Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Całe szczęście, że rządzi Bartoszewski - KGHM 29.07.09, 17:20 No i ten parytet też Bartoszewskiemu zawdzięczmy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Całe szczęście, że rządzi Bartoszewski - KGHM 29.07.09, 17:28 hummer napisał: > grand.bleu napisała: > > Chciał byc miły, a wyszło jak wyszło ... > > to kto w końcu w Polsce rządzi, bo się pogubiłam?:) > > Tusk chciał prywatyzować KGHM. Ale Bartoszewski przemówił mu do rozumu > No popatrz, a mówiło się, ze to Buzek jest rządzony z tylnego siedzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Całe szczęście, że rządzi Bartoszewski - KGHM 29.07.09, 17:30 grand_bleu napisała: > hummer napisał: > > > grand.bleu napisała: > > > Chciał byc miły, a wyszło jak wyszło ... > > > to kto w końcu w Polsce rządzi, bo się pogubiłam?:) > > > > Tusk chciał prywatyzować KGHM. Ale Bartoszewski przemówił mu do rozumu > > > > > No popatrz, a mówiło się, ze to Buzek jest rządzony z tylnego siedzienia. Ale jest różnica kto doradza tu i Buzkowi. KGHM z samej dywidendy dostarcza ~3 mld zł rocznie. Dobrze, że premier ma tak znakomitego i znającego się nawet na gospodarce doradcę. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Przeraziłeś mnie! 29.07.09, 18:02 To Grad, Rostowski i Tusk tego nie wiedzą, jaki jest stosunkek Dywidenta / Cena wielkiej spólłki, tylko muszą pytać Bartoszewskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Spokojnie nie jestem potworem :) 29.07.09, 18:24 vargtimmen napisał: > > To Grad, Rostowski i Tusk tego nie wiedzą, jaki jest stosunkek Dywidenta / Cena > wielkiej spólłki, tylko muszą pytać Bartoszewskiego??? Tego nie wiem. Wiem natomiast, że w prywatnym świecie firmy pozbywają się balastów, które je obciążają obniżając płynność finansową, a nie zostawiają sobie to co najgorsze, a za bezcen sprzedają swoje najlepsze spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen :))) - uspokoiłeś mnie 29.07.09, 18:30 hummer napisał: > vargtimmen napisał: > > > > > To Grad, Rostowski i Tusk tego nie wiedzą, jaki jest stosunkek Dywidenta > / Cena > > wielkiej spólłki, tylko muszą pytać Bartoszewskiego??? > > Tego nie wiem. Wiem natomiast, że w prywatnym świecie firmy pozbywają się > balastów, które je obciążają obniżając płynność finansową, a nie zostawiają > sobie to co najgorsze, a za bezcen sprzedają swoje najlepsze spółki. > Nie no, rozumiem, choć zadaniem państwa nie jest zarządzanie firmami. Tylko się zastanawiam, jak to możliwe, że starszy człowiek, z profesji historyk, lepiej zna fakty i/lub lepiej rozumie zasady prowadzenia wielkich operacji finansowych niż sztab ekspertów rządowych. I to nie jest wcale zarzut do Bartoszewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: :))) - uspokoiłeś mnie 29.07.09, 18:39 vargtimmen napisał: > hummer napisał: > > > vargtimmen napisał: > > > > > > > > To Grad, Rostowski i Tusk tego nie wiedzą, jaki jest stosunkek Dywi > denta > > / Cena > > > wielkiej spólłki, tylko muszą pytać Bartoszewskiego??? > > > > Tego nie wiem. Wiem natomiast, że w prywatnym świecie firmy pozbywają się > > balastów, które je obciążają obniżając płynność finansową, a nie zostawia > ją > > sobie to co najgorsze, a za bezcen sprzedają swoje najlepsze spółki. > > > > > Nie no, rozumiem, choć zadaniem państwa nie jest zarządzanie firmami. > Tylko się zastanawiam, jak to możliwe, że starszy człowiek, z profesji historyk > , > lepiej zna fakty i/lub lepiej rozumie zasady prowadzenia wielkich operacji > finansowych niż sztab ekspertów rządowych. I to nie jest wcale zarzut do > Bartoszewskiego! Ja też bym doradził tak samo jak Bartoszewski, choć nie jestem ekonomistą, prywatyzację majątku od spółek najgorszych, np. od stoczni, a kąski bym zostawił na koniec co by cenę ich podbić. Bo po dobre rzeczy to się kolejki ustawiają. Jak jest coś do czego trzeba dopłacać i coś co przynosi zysk. To nawet historyk będzie optował za tym co przynosi zysk, a pozbędzie się tego co przynosi straty. Niech się inny martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 16:36 taziuta napisał: > Chciał być miły, dlaczego od razu niedobrze? Kajanie się jest dopuszczalne tylko przed o.Inwestorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 16:46 grand_bleu napisała: > Jak widać nie tylko :) Tylko że ten to niby wiadomo od początku, że się kłania wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
mangolo40 Re: Kto rządzi w Polsce ... 30.07.09, 00:46 W Polsce zawsze rzadzil, rzadzi i bedzie rzadzil kosciol watykanski, przed ktorym padali na twarz krolowie -z wyjatkiem jednego- prezydenci, sekretarze,prawica, lewica itd itp. Jesli sobie to uswiadomicie, to bedziecie zdrowsi. ps Ale macie wyjscie.Wypiszcie sie z niego.Pozbawiony waszej kasy padnie.I tak nam dopomorz rozumie. pozdr dla madrych Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Kto rządzi w Polsce ... 30.07.09, 16:00 mangolo40 napisał: > I tak nam > dopomorz rozumie. > > pozdr dla madrych mocne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila co to ten "dopomorz"? 30.07.09, 16:08 to jakiś monarchistyczny slang? nie pytałabym gdyby nie zachwyt "dopomorzem" samozwańczej kandydatki do polskiego tronu. da się to jakoś rozkodować? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Oups, już zrozumiałam 30.07.09, 16:10 pani pretendentka chciała po prostu podbić swój stary wątek. I tylko trochę pokracznie wyszło. wycofuję się całując nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Eeee... 29.07.09, 16:33 Myślałem, że Merkelowej albo Steinbachowej, a tu tylko Bartoszewski... Odpowiedz Link Zgłoś
grand.bleu Re: Eeee... 29.07.09, 16:37 wylogowany.pielegniarz napisał: > Myślałem, że Merkelowej albo Steinbachowej, a tu tylko Bartoszewski... Swoją drogą Tusk nieźle się asekuruje, bo jak będziemy stawiać przed TS, to kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Eeee... 29.07.09, 16:43 grand.bleu napisała: > Swoją drogą Tusk nieźle się asekuruje, bo jak będziemy stawiać przed TS, to kog > o? Nieee, no wiadomo przecież:) Jak PiS zdobędzie 60% w wyborach, postawi Tuska przed TS, a ten na ławie oskarżonych posadzi Bartoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Eeee... 29.07.09, 16:47 Ja bym wolała tam widzieć Rostowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Eeee... 29.07.09, 16:59 grand_bleu napisała: > Ja bym wolała tam widzieć Rostowskiego :) Twoich marzeń nie znam, ale biorąc pod uwagę Twoje sympatie polityczne, to myślę, że niektórych Twoich marzeń można by się obawiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Eeee... 29.07.09, 17:09 wylogowany.pielegniarz napisał: > grand_bleu napisała: > > > Ja bym wolała tam widzieć Rostowskiego :) > > Twoich marzeń nie znam, ale biorąc pod uwagę Twoje sympatie polityczne, to > myślę, że niektórych Twoich marzeń można by się obawiać:) Miał być wątek o Tusku, a zeszliśmy na marzenia :) Nie bój się moich marzeń, w żaden sposób Ci nie zagrażają ... moim marzeniem nie jest naprawianie świata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Eeee... 29.07.09, 17:34 grand_bleu napisała: > Miał być wątek o Tusku, a zeszliśmy na marzenia :) Rozmarzyłaś się widać jakoś przy Tusku:) > Nie bój się moich marzeń, w żaden sposób Ci nie zagrażają ... moim marzeniem ni > e > jest naprawianie świata ;) Hmmm, jesteś za konserwowaniem tego co jest obecnie:)? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Eeee... 29.07.09, 18:28 wylogowany.pielegniarz napisał: > grand_bleu napisała: > > > > Miał być wątek o Tusku, a zeszliśmy na marzenia :) > > Rozmarzyłaś się widać jakoś przy Tusku:) no sorry, ale to Ty zacząłeś o marzeniach:) > > > Nie bój się moich marzeń, w żaden sposób Ci nie zagrażają ... moim marzeniem nie > > jest naprawianie świata ;) > > > Hmmm, jesteś za konserwowaniem tego co jest obecnie:)? Nie, zupełnie nie o to chodzi. Doświadczenia pokazuje, że dla tych, którzy chcą naprawiać świat jednostka jest niczym, jednostka jest zerem. Ich marzeń powinieneś się bać, a nie moich:) Odpowiedz Link Zgłoś
masuma [...] 29.07.09, 17:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:23 wylogowany.pielegniarz napisał: > Myślałem, że Merkelowej albo Steinbachowej, a tu tylko Bartoszewski... I w dodatku profesor bez magisterium. Spytaj moherów, to ci zaraz wyłożą całą prawdę jak bezczelnie potrafił obrażać Genialnego Stratega. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:27 I o to chodziło autorce. Stąd to obrzydzenie, w zawoalowany w buźkę w ciup sposób wyrażone. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:31 masuma napisał: > I o to chodziło autorce. Jak doszedłeś, że autorka pisała coś o "żydowskim folskdojczu z KGB", bo tak wynika z Twojego komentarza. Na mój gust, w tym komentarzu prymitywnie insynuujesz i pomawiasz. Udowodnij, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:38 dajże spokój...n ie czepiaj się szczegółów, a podtekstu pierwszego wpisu, w którym szanowna lady, wyrażając swe obrzydzenie dla uznania przez Tuska autorytetu Bartoszewskiego, w sposób dla inteligentnych ludzi o c z y w i s t y nie uznaje Bartoszewskiego za żaden autorytet, a Tuska przez to, że szacunek Mu wyraża, uznaje za wazeliniarza Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:42 Czy insynuacja komuś takiego poglądu, że "Bartoszewski to żydowski folksdojcz z KGB!" to jest wg Ciebie szczegół??? Niezłą masz miarę prawdy i ważności spraw. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:49 Czy potrafisz rozpoznawać ironię i kpinę w wypowiedzi "ukosa"? Nie? To nie mamy o czym rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:52 masuma napisał: > Czy potrafisz rozpoznawać ironię i kpinę w wypowiedzi "ukosa"? > Nie? > To nie mamy o czym rozmawiać > W poście Ukosa była ironia, w twoim pomówienie, naucz się rozróżniać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ale to przecież żydowski folksdojcz z KGB! 29.07.09, 17:53 masuma napisał: > Czy potrafisz rozpoznawać ironię i kpinę w wypowiedzi "ukosa"? Potafię rozpoznać tak stosowny żart, jak kłamliwe pomówienie, stąd mój komentarz. > Nie? > To nie mamy o czym rozmawiać > Niestety, uznaję za stosowne z Tobą rozmawiać, bo wciąż nie sprostowałeś kłamliwej insynuacji, którą napisałeś powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu [...] 29.07.09, 17:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 17:12 Bartoszewski to bardzo doświadczony i przewidujący człek, warto się z nim konsultować. Co w tym niezwykłego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 [...] 29.07.09, 17:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldziaa Komu służy polski (???) rząd? 29.07.09, 17:27 forum.gazeta.pl/forum/w,396,98396118,98396118,Komu_sluzy_rzad_D_Tuska_.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Przytoczony fragment jest próbą rozładowania 29.07.09, 17:34 atmosfery jak się wytworzyła w ośrodkach opiniotwórczych po ostatnim, bardzo kontrowersyjnym, wywiadzie Wł. Bartoszewskiego dotyczącym politycznego wykorzystywania Muzeum Powstania Warszawskiego jak i samego Powstania. Premier Tusk najwyraźniej odciął się od głupich i jątrzących uwag Bartoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus W Polsce, na pierwszy rzut oka, rządzą media. 29.07.09, 17:49 Głównymi mediami rządzą, moim zdaniem, ludzie związani OS i powiązani ze spec służbami. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 18:17 Paczulko, twój Korwin-Mikke nie rządził, nie rządzi i nie będzie rządził w Polsce. Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 18:24 wos9 napisała: > Paczulko, twój Korwin-Mikke nie rządził, nie rządzi i nie > będzie rządził w Polsce. Na szczęście. ani zaden inny krol howgh Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 18:30 scoutek napisała: > wos9 napisała: > > > Paczulko, twój Korwin-Mikke nie rządził, nie rządzi i nie > > będzie rządził w Polsce. Na szczęście. > > ani zaden inny krol > howgh > nie chcecie króla? to no macie, to co macie ... forum.gazeta.pl/forum/w,28,98413526,98414557,Re_.html Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 18:33 grand_bleu napisała: > nie chcecie króla? to no macie, to co macie ... > forum.gazeta.pl/forum/w,28,98413526,98414557,Re_.html i wy tez i cale szczescie, ze juz nie tamtego prezesa, co to jest podobny do prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Kto rządzi w Polsce ... 29.07.09, 18:42 scoutek napisała: > grand_bleu napisała: > > nie chcecie króla? to no macie, to co macie ... > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,98413526,98414557,Re_.html > > i wy tez > i cale szczescie, ze juz nie tamtego prezesa, co to jest podobny do prezydenta Jak w piaskownicy. :) Odpowiedz Link Zgłoś