Dodaj do ulubionych

Każdy ma prawo być homofobem?

• anna-76 Re: Każdy ma prawo być homofobem? 06.08.09, 23:33
      Suma sumą , ale nie można ludzi bezkarnie obrażać , nie ważne jak i jakim słowem.
      Słowo pedał nie do końca jest obraźliwe , tak mówią na siebie często sami homoseksualiści , również pederasta ... Słynne torebeczki męskie to tzw. pedałówki.
      Również wiele kabaretów używa w tekstach tego słowa i wszyscy się świetnie bawią , a nawet puszczją to w telewizji/ Stąd zgadzam się z p.Kochanowskim , że wyrok bardziej polityczny , a nie ma obowiązku być homofilem. Każdy musi mieć prawo do wyrażenia swojej dezaprobaty np. homoseksualizmu lub innych ludzkich zwyczajów z którymi nie zgadza się . Jesli będzie inaczej to mamy terror.
      Wtedy np. moje prawa zostaną naruszone.
      Mam teraz nadzieję , że jesli ktos na ulicy powie do mnie ty h... to mogę oczekiwać równoznacznej sumy odszkodowania zasądzonej przez polski sąd ?
      • wlodzimierz.ilicz A nie, nie możesz oczekiwac tego 07.08.09, 00:10
        Większość polskich sędziów nie łamie prawa.
        Za pyskówkę dla niekaranego jest drobna kara w zawieszeniu.
    • marouder.eu Pedal, to pedal:) 07.08.09, 00:02
      Babulec sie odwola i bedzie po ptokach. Slowo pedal jest zamiennikiem slow
      pederasta i homoseksualista wg. slownikow PWN.
      Nie bylo zadnych podstaw prawnych do takiego wyrokowania w w/w sprawie. Zas
      rezolucje unijne nie sa aktami prawnymi, na ktore mozna sie powolywac w procesie
      karnym:)
      W Polsce prawo nie ma charakteru precedensowego, podstawowa procedowania jest KK
      i zebrany material dowodowy.

Oczywiscie jestem przeciwko rozpanoszonej polit-poprawnosci, ktorej nosicielem
      jest pedalstwo, przerowni ekolozkowie and feministki, jako tez i druga lewacka
      canaglia:)
    • honeyr Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 00:39
      Czego rzecznikiem jest ten niedorzecznik? Bo na pewno nie praw obywatelskich. Wsłuchany w szmer kleszych sukienek stary dureń, biorący kasę za obowiązek bronienia tego, co niszczy i deprecjonuje.
      • marouder.eu Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 00:52
        W Polsce rzecz jasna zadna polit-poprawnosc nie przejdzie. Moze niech sie z tym
        lewactwo pogodzi a mnie bedziej lazilo sfrustrowane, choc i tak sfrustrowane
        lazilo bedzie jak znam zycie:)
        • wlodzimierz.ilicz Nazywajć lewakami lewicę poniżasz ją 07.08.09, 01:08
          imputując skrajność poglądów i brak liczenia się z realiami czyli
          głupotę.
          Lewacy to powszechnie przyjęte określenie dla trockistów i
          anarchistów.

To gorzej niż nazwać pederastę pedałem bo w tym przypadku świadomie
          piszesz nieprawdę.
    • scyg Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 03:55
      Ech, cieńkie skórki niektórzy mają. Jeśli w kraju będzie się za pospolite chamstwo karać, to pół Polski pójdzie siedzieć.
    • starypryk79 Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 08:26
      rezolucję Parlamentu Europejskiego ze stycznia 2006 r., która podaje definicję homofobii jako "nieuzasadniony lęk i niechęć wobec osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparty na takich uprzedzeniach, jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm".

Przeczytałem tę definicję 3 razy i twierdzę, że jest ona kompletnie bez sensu.
      1. Co ma rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm wspólnego z homofobią?
      Jak uprzedzenia oparte na nich mogą być podstawą tej ostatniej?!

2. Istnieje zasadnicza różnica pomiędzy lękiem a niechęcią. Wrzucanie obu do jednego wora jest kompletnie nieuzasadnione.

3. Kochanowski ma całkowitą rację - jak odróżnić lęk/niechęć uzasadnioną od nieuzasadnionej. Jakie są kryteria?! Prawo to nie jest - drodzy wyznawczy Gazety Wyborczej - widzimisię tego, czy inego sędziego (ani też nawet redaktora Pacewicza, czy Stasińśkiego) tylko norma, która powinna być maksymalnie precyzyjna i bezstronna.

4. Sam termin homofobia jest używany obecnie na okrślenie wszystkiego tylko nie "nieuzasadnionego lęku/niechęci wobec osób homoseksualnych...". Jak ktoś się - dajmy na to - sprzeciwia adopcji dzieci przez pary homoseksualne, to się go nazywa homofobem (czytaj: człowiekiem, który się boi homoseksualistów). Litości...

Więcej logiki i krytycyzmu, mniej bezrefleksyjnego bełkotu i radosnego beczenia (czy też - jak kto woli - "gęgania").
      • scoutek Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 08:39
        starypryk79 napisał:
        > 1. Co ma rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm wspólnego z homofobią?
        > Jak uprzedzenia oparte na nich mogą być podstawą tej ostatniej?!

wszystkie laczy jedno: niechec lub strach przed INNYM (czarnym, Zydem,
        inteligentna kobieta czy gejem)

> 2. Istnieje zasadnicza różnica pomiędzy lękiem a niechęcią. Wrzucanie obu do je
        > dnego wora jest kompletnie nieuzasadnione.

nieprawda
        jeden ich tylko nie zna, inny bedzie ich przesladowal

> 3. Kochanowski ma całkowitą rację - jak odróżnić lęk/niechęć uzasadnioną od nie
        > uzasadnionej. Jakie są kryteria?!
        nie trzeba kryteriow, wystarczy zwykly zdrowy rozsadek - jesli masz do czynienia
        z armia wscieklych Arabow twoj strach przed nimi jest uzasadniony, jesli
        natomiast na widok jednego czarnego wrzeszczysz, ze nalezy go wykonczyc to wrecz
        przeciwnie
        • wlodzimierz.ilicz Nie każdy inny jest tak niewinny. 07.08.09, 08:53
          Ja mam np. kibolofobię. Nawet na widok jednego kibola.
          Mam też karkofobię. Nawet na widok jednego zwykłego "karka".
          Czy powinienem się leczyć?
    • acc4 Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 18:21
      Nie ma obowiązku być RPO, ale jeśli już się nim zostało, to trzeba się zachowywać odpowiednio do powagi urzędu, przede wszystkim nie gadać głupot.
    • saper_vodiczka Re: Każdy ma prawo być homofobem? 07.08.09, 19:42
      A mnie na ulicy jakiś dresiarz nazwał "leszczem"! Ile odszkodowania za to dostanę? Sprzeciwiam się dyskryminacji hetero!
    • fizykoterapeuta Re: Każdy ma prawo być homofobem? 09.08.09, 03:52
      jak raz Orzechowski ma rację
    • the.bill1 Re: Każdy ma prawo być homofobem? 09.08.09, 06:05

Jak ktoś mnie nazwie homofobem to idę do sądu, bo homo - fobia jest obraźliwe. Oznacza ono lęk (fobia) przed homoseksualistami. Sugerowanie, że CI, którzy nie lubią homoseksualizmu jest podyktowane lękiem jest obieraniem ludziom prawa do posiadania swojego zdania NIE opartego na lęku...
      To jest bezczelne słowo po prostu...
      Chora kultura...
      Brawo Kochanowski!
    • the.bill1 Re: Każdy ma prawo być homofobem? 09.08.09, 06:07
      Prasa, radio i TV - środkami masowego ogłupiania:
      img184.imageshack.us/img184/4192/radiooq5.jpg

prawda2.info/viewtopic.php?t=4685&postdays=0&postorder=asc&start=125
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka