venus99 07.08.09, 19:34 spokojna,wyważona opinia.dziękuję panie premierze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chateau Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:08 Możesz streścić? Bo programowo nie mam TV, a na ichniej stronie wałkują tylko Kwaśniewskiego, jakby mieli co z tego upichcić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:19 wprowadza wyraźnie rozróżnienie Ukraińców od nacjonalistów ukraińskich i odwołując się do zasług Bandery w masowym mordowaniu Polaków na Wołyniu i Podolu stwierdził,że organizowanie w Polsce ukraińskich imprez pod znakiem Bandery nie może uzyskać poparcia Polaków.jego zdaniem decyzja MSWiA była uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:22 Dzięki. Też bym się pod tym podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Znacznie ciekawsza o koalicji SLD-PiS. 07.08.09, 22:12 Popiera ją całkowicie. Maczał w tym swoje łapki. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:25 Miller to świetny komentator, przyjemnie się go słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:27 antyprawak napisał: > Miller to świetny komentator, przyjemnie się go słucha. Szkoda, że nie był takim premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:31 Właśnie miałem napisać, że jako _były_ premier zyskuje. Poza ewidentną wpadką z podyktowanym ambicją i emocjami kandydowaniem z listy Samoobrony, co wybaczam ;-) A komentator z niego faktycznie bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:37 > Właśnie miałem napisać, że jako _były_ premier zyskuje. Dokonał dużej rzeczy - z ca 42 % poparcia sprowadził SLD do ~8 %. > Poza ewidentną wpadką z > podyktowanym ambicją i emocjami kandydowaniem z listy Samoobrony, co wybaczam ; Ja nie. Wykazał taki sam brak rozeznania w aktualnej sytuacji jak dowódcy PW. U polityka to niewybaczalne. > A komentator z niego faktycznie bardzo dobry. To prawda. I niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:43 > Dokonał dużej rzeczy - z ca 42 % poparcia sprowadził SLD do ~8 %. Nie posłuchał Kwacha, że "nam mniej wolno" ;-) > Ja nie. Wykazał taki sam brak rozeznania w aktualnej sytuacji jak dowódcy PW. U > polityka to niewybaczalne. IMHO to nie błąd tylko potknięcie. Zapewne dość otrzeźwiające, sądząc po obecnej formie Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:47 chateau napisał: > Nie posłuchał Kwacha, że "nam mniej wolno" ;-) To też. Ale przede wszystkim na "salony" się pchał, grila u pani Wandy R > > Ja nie. Wykazał taki sam brak rozeznania w aktualnej sytuacji jak dowódcy > PW. U > > polityka to niewybaczalne. > IMHO to nie błąd tylko potknięcie. Zapewne dość otrzeźwiające, sądząc po obecne > j > formie Millera. A - R.Kukliński, H.Jankowski, podatek liniowy itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 23:55 remez2 napisał: > Dokonał dużej rzeczy - z ca 42 % poparcia sprowadził SLD do ~8 %. A te 42% to skąd się wzięło? Po Buzku odziedziczył? A do tych 8% sam jeden "sprowadził"? Ale bądźmy dobrej myśli! Już za 25 lat, SLD pod młodym przywództwem osiągnie 20 %. To będzie sukces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 08.08.09, 00:03 don.kichote napisał: > A te 42% to skąd się wzięło? Nie 42 % a ca 42%. Skąd - z faktu, że ludzie uwierzyli (pod wpływem mediów - "żelazny kanclerz") iż zrobi z wieloma sprawami porzadek. > Po Buzku odziedziczył? Nie. Patrz wyżej. > A do tych 8% sam jeden "sprowadził"? Nie. Bardzo aktywnie pomagał mu Aleksander K. > Ale bądźmy dobrej myśli! Już za 25 lat, SLD pod młodym przywództwem osiągnie 20 > %. To będzie sukces!!! Skoro tak twierdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 08.08.09, 00:01 chateau napisał: > Poza ewidentną wpadką z > podyktowanym ambicją i emocjami kandydowaniem z listy Samoobrony, co wybaczam ; A ja, nie wybaczam tym, którzy zastraszeni przez media, pozbawili go możliwości startowania z jego macierzystej partii, zmuszając do jedynego możliwego w tej sytuacji wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 08.08.09, 00:06 > A ja, nie wybaczam tym, którzy zastraszeni przez media, pozbawili go > możliwości startowania z jego macierzystej partii, zmuszając do jedynego > możliwego w tej sytuacji wyboru! Jedynym możliwym wyborem byłonie startować. Uniknąłby kompromitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:55 > Szkoda, że nie był takim premierem. Nie był gorszy od poprzedniego i obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 07.08.09, 22:57 antyprawak napisał: > Nie był gorszy od poprzedniego i obecnego. Równanie w dół nikomu nie przynosi chwały. Sam mówił, że najważniejsze jak się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 08.08.09, 00:53 Leszek Miller ma już nowe powiedzenie: "Uważam, że prawdziwy mężczyzna nigdy nie kończy" Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Leszek Miller o banderowskim rajdzie w tvn24 08.08.09, 08:50 absztyfikant napisał: > Leszek Miller ma już nowe powiedzenie: "Uważam, że prawdziwy mężczyzna nigdy ni > e > kończy" "Pani doktor, proszę mi coś dać bo ja mam erekcję 24 h na dobę". "Mogę panu dać mieszkanie, wikt i 1 500 zł miesięcznie". Odpowiedz Link Zgłoś
ayran powiedzmy sobie szczerze.... 08.08.09, 09:08 Leszek Miller od dość dawna wypowiada się negatywnie o polityce obecnych władz Ukrainy, nie stroniąc od wypowiedzi - jak na byłego premiera - dość ekstrawaganckich w rodzaju nazywania ich awanturnikami, którzy chętnie wmanewrowaliby świat w następną wojnę światową. leszek-miller.blog.onet.pl/USA-w-lobby-prorosyjskim,2,ID352245553,n Chyba że uznać, że to wcześniejsze zdanie dotyczyło Gruzji Saakaszwilego, a Juszczenko i Tymoszenko to jedynie "przywódcy, którzy nie potrafią dostosować się do standardów zachodnich demokracji, prowadzą wyniszczające spory i nie mogą się zdecydować, czego naprawdę chcą." Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: powiedzmy sobie szczerze.... 08.08.09, 09:11 trudno o obecnej sytuacji Ukrainy wypowiadać się pozytywnie.akurat w tej sprawie Miller miał rację.obserwując ciągłe przepychanki parlamentarne,blokowanie mównicz(!!),ciągłe kłótnie na linii premier- prezydent można odnieść,że to republika bananowa napędzana łapówkami i dzikim nacjonalizmem części mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: powiedzmy sobie szczerze.... 08.08.09, 09:18 > obserwując ciągłe przepychanki > parlamentarne,ciągłe kłótnie na linii premier- > prezydent można odnieść, Jakbym to skądś znał? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: powiedzmy sobie szczerze.... 08.08.09, 09:14 > Chyba że uznać, że to wcześniejsze zdanie dotyczyło Gruzji Saakaszwilego, a > Juszczenko i Tymoszenko to jedynie "przywódcy, którzy nie potrafią dostosować > się do standardów zachodnich demokracji, prowadzą wyniszczające spory i nie mog > ą > się zdecydować, czego naprawdę chcą." Przecież właśnie to napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: powiedzmy sobie szczerze.... 08.08.09, 09:33 nie wiem czemu ma służyć to wyłuszczenie - przecież z mojego wpisu wynika, że właśnie to napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: powiedzmy sobie szczerze.... 08.08.09, 09:56 ayran napisał: > nie wiem czemu ma służyć to wyłuszczenie - przecież z mojego wpisu wynika, że > właśnie to napisał. Chyba że uznać, - czyli można jednak nie uznać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Miller to człowie, który programowo nie ma 08.08.09, 09:57 żadnych zasad. Liberalizm? Świetnie Samoobrona? Jest OK. Oczywiście przy tym maskuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Miller to człowie, który programowo nie ma 08.08.09, 17:07 To prawda. I odważnym. Spośród wszystkich byłych dygnitarzy KC on jeden odważył się spotkać ze studentami. Jakkolwiek by to spotkanie oceniać, to było wówczas coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś