Dodaj do ulubionych

IBM i holocaust

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.02.01, 14:55
Proponuję aby również napisać książę o producentach szyn,wagonów i lokomotyw - pociągi ułatwiały dowóz ludzi do Oświęcimia. W kolejce mogą być też producenci papieru - bez nich nie byłoby list skazanych osób. Autor napewno potrafi twórczo rozwinąć powyższy pomysł...........
Obserwuj wątek
    • Gość: ryba11 Re: IBM i holocaust IP: 192.168.0.155, 157.25.178.* 12.02.01, 16:31
      A moze by tak najpierw przeczytac ksiazke, a pozniej wydawac glupie opinie?
      • Gość: Indris Re: IBM i holocaust IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 195.205.208.* 12.02.01, 16:54
        No i O TO CHODZI ! Nie tyle, żeby przeczytać, tylko żeby KUPIĆ !!! Mechanizm wyszukiwania Żydów do zagłady był wielokrotnie opisywany - np przez Hannę Arendt w "Eichmann w Jerozolimie". Jakoś trudno uwierzyć, żeby przez 50 lat NIKT nie zauważył istotnego znaczenia w tym ludobójstwie akurat tabulatorów. Dla mnie jest to po prostu akcja promocyjna - ze względu na przedmiot dość obrzydliwa
        • Gość: andre Re: IBM i holocaust IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.02.01, 22:51
          a gdzie mozna ta ksiazke kupic ? bo w najwiekszych polskich ksiegarniach internetowych nie znalazlem.
          • Gość: Indris Re: IBM i holocaust IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 14.02.01, 13:11
            Do andre:
            Książka jest już klasyką. Ja mam wydanie Znak-u z 1987. Czy były wznowienia, nie wiem ale powinna być w bibliotekach.
    • Gość: Jerzy Re: IBM i holocaust IP: *.rdc1.on.home.com 13.02.01, 03:59
      IBM ja sprzedaje))))))))))))))
    • Gość: pep Re: IBM i holocaust IP: 216.141.247.* 13.02.01, 04:25
      Poczekajmy az ich zaczna sadzic o krzywdy jakie robia innym ale tego nie widza w kacu swiat sie od nich odwruci za te ich wpychanie nosa tam gdzie pieniadze moga wyciagnac ZYDY
    • Gość: MzM Re: IBM i holocaust IP: *.osi.gda.pl 13.02.01, 21:35
      Uważam,że Żydzi po takich CHAMSKICH zagraniach
      nie powinni być traktowani poważnie.Ciekawe,
      że nigdy nie mają pretensji do siebie.A można
      by,wymieniać długo...Osobiście radzę(choć to nie ładnie) wziąć się do pracy,a nie żerować
      na nieszczęściu swych ojców.
    • Gość: slomka Re: IBM i holocaust IP: *.desy.de 14.02.01, 01:33
      Zydzi sa po prostu przedsiebiorczy i potrafia robic pieniadze.
      Z historycznego punktu widzenia kiedy nasi przodkowie zaczajali sie na mamuty :))
      oni juz prowadzili regularne interesy (pozyczki na procent, handel itp.)
      Od dawien dawna tez zaprawiali sie w bojach jak i doswiadczali sromotnych klesk tudziez nieludzkich przesladowan (wystarczy przeczytac Stary Testament).
      Mysle, ze takie podejscie do sprawy (handlowe traktowanie holocaustu) lezy po prostu w ich naturze wyniklej z wielowiekowych doswiadczen.
      Chcialbym ich bardziej zrozumiec zanim podjalbym sie jakichkolwiek sadow.
      Jednak nie ukrywam, ze w mysl mojej moralnosci podobne dzialania zdradzaja pazernosc i budza niesmak.
    • Gość: darek76 Re: IBM i holocaust IP: unknown, 194.29.129.* 14.02.01, 07:50
      Zgadzam sie z przedmówcami, chodzi tylko o kasę dla Żydów. Interesuje mnie kiedy my będziemy musieli zapłacicić za "krzywdy wyrządzone narodowi żydowskiemu".
      • Gość: PvB Re: IBM i holocaust IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.01, 16:34
        Juz sie zaczelo! Nie zauwazyles?
        Przeciez musismy juz przepraszac za zdrodnie w Jedwabnem notabene sprowokowanym przez samych Zydow duzo wczesniej (odsylam do Rzeczpospolitej z 26 stycznia (Jan Nowak Jezioranski) oraz do polemiki Roberta Puczka w tejze z 13 lutego!
        Zreszta w ogole nie czytalbym GW bo to bardzo lewicowa gazeta!
    • Gość: Jerzy Re: IBM i holocaust IP: *.rdc1.on.home.com 14.02.01, 22:16
      A gdzie odszkodowania dla innych.
      Tylko Zydzi gineli.

SPRAWIEDLIWOSC!!!!!!

Wioza pociagiem do obozu, maszynista winien bo byl polakiem i nie musial tego robic.

W drugim pociagu maszynista jest Zyd.
      Czy jest winien???? nie bo ratowal swoje zycie)))))
      O to sprawiedliwosc Zydowska!!!!!!!!!!!
    • Gość: nora Re: IBM i holocaust IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.01, 20:18
      klasyczny przejaw zydowskiej paranoi antysemickiej i wechu wyczulonego na nikly nawet zapach mamony.A co dopiero gdy zapach tak intensywny, bo IBM bogate-oj bogate! Ale nic to. Dla pieniedzy mozna wszystko, jezeli jest sie Zydem, rzecz jasna. Obrzydliwa pazernosc i kompletny brak skrupulow.
    • Gość: ikar Re: IBM i holocaust IP: *.bellatlantic.net 04.03.01, 02:58
      Caly ten temat to jest jakas wielka bzdura. Zgodze
      sie z faktem iz ludzie cierpieli, ale obok nich
      zgineli i inni, ktorzych synowie jakos nie staraja
      sie pokazac swiatu jak to bardzo cierpieli i bylo
      przesladowani. Ta przedsiebiorczosc Zydow o ktorej tu
      ktos wczesniej powiedzial z tak wielim zachwytem jest
      paranoja. Ja tez bym bym "przedsiebiorczy" gdzybym
      miam pieniadze od taty czy dziadka. Jankiel
      w "Chopach" przeciez nie mial zadnych obiekcji w
      stasunku do ludu. (ironia: ja jestem swoj z dziada
      pradziada?? i co to za glupota)