Dodaj do ulubionych

Mundurki szkolne

28.06.07, 21:45
Zaczynają się wakacje, a po nich pierwszy rok szkolny z mundurkami. Ciekawe
jakie mundurki wybrano dla jastrzębskich szkół i ile kosztują. Jeśli coś na
ten temat wiecie, napiszcie. A tak w ogóle to jakie macie zdanie na temat
wprowadzenia mundurków do szkół?
Obserwuj wątek
    • basiasss Re: Mundurki szkolne 29.06.07, 13:36
      Kolejny dziwny pomysł ministra- c.d. historii, żeby się zapisać w umysłach
      ludzi, to nic, że kolejną bzdurą. Ma to jakoś ujednolicić, a tylko wygeneruje
      kolejne podziały, nierówności, problemy- jak już co, to nie wystarczyłoby
      narzucenie stylu ubioru, koloru? Piszę, ale jest to kolejna rzecz z
      gatunku "szkoda słów". Niech ktoś wymyśli jakieś czary i teleportuje WSZYSTKICH
      polityków daleko stąd, bo co następni, to gorsi.
      • bozy_wojownik Re: Mundurki szkolne 01.07.07, 18:04
        dla mnie to też temat zastępczy polityków,
        z dzieciństwa pamiętam, że mieliśmy fartuszki, ze sztucznego materiału, z
        odpinanymi białymi kołnierzykami, strasznie ich nie lubiliśmy,
        myślę, że takie sztuczne narzucanie formy skutkuje w przyszłości negacją
        wszystkiego co ma charakter ujednolicenia i sformalizowania, zwłaszcza
        instytucji szkoły,
        wg mnie skutek nie będzie taki, jak założył roman wielki, w szkole nie będzie
        bezpieczniej z powodu ujednoliconych mundurków
        • rasgeea Re: Mundurki szkolne 02.07.07, 08:11
          dokładnie. Uważam, że pzrez to że dzieciaki będa nosiły mundurki wcale nie
          polepszy bezpieczeństwa w szkole. Ja również pamiętam, że nosiłam fartuszek z
          tarczą. Nie pamiętam że była to dla mnie jakaś ogromna krzywda. Nie wiem,
          jedyny plus to chyba taki, że faktycznie stroje będą ujednolicone i jednym nie
          będzie przykro, ze drudzy ubierają się lepiej a ich nie stać. Poza tym,
          dzisiejsza młodzież bardzo odważnie się ubiera, zwłaszcza dziewczyny, to może
          więc i lepiej. Choć pewnie za parę lat mundurki znów zniosą i tak w koło
          macieja. a raczej romana.
          • mi.ka.n Re: Mundurki szkolne 02.07.07, 10:28
            Nie mam nic przeciwko nim.Zniknie pstrokacizna w szkole,i to wszystko o czym
            napisała przedmowczyni.
            • bozy_wojownik Re: Mundurki szkolne 02.07.07, 17:19
              pstrokacizna mogłaby pozostać, co do reszty, to pewnie jest to problem, ale
              wydaje mi się, ze potrzeba większego zaangażowania rodziców w proces wychowania
              dzieci, w relacji szkoła-dom, bo za zbyt śmiałym ubraniem często jest, jeszcze
              coś...
              czy jednolity mundurek to wypleni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka