Dodaj do ulubionych

Reakcje niektórych

15.04.05, 14:47
W ostatnich dniach zajrzałem na stronę internetową tygodnika NIE naiwnie
sądząc , że znajdzie się tam jakiś element pokory w związku ze śmiercią Jana
Pawła II. Zresztą nie o tekstach dziennikarzy tego pisma chciałem napisać.
Bardziej przerażające wydały mi się głosy ludzi wypowiadających się na forum
tejże strony internetowej. Po prostu nadal nie mogę uwierzyć, że istnieją
ludzie, którzy wręcz deklarują radość z powodu śmierci Ojca Świętego,
wyśmiewają się z tych wszystkich, dla których Jan Paweł II był osobą bliską i
którzy chcą to uczcić. Użytkownicy tego forum (nie wszyscy, bo są i tacy ,
którzy przeciwstawiają się tym wszystkim bredniom)sami siebie tym samym
wykluczają poza ramy cywilizowanego świata.
Obserwuj wątek
    • speedymika Re: Reakcje niektórych 15.04.05, 15:57
      ja tez sie zastanawialam co napisze tow.Urban, szczegolnie ze od czasu do czasu
      czytuję jego gazete. no,nie zaskoczyl mnie w kazdym razie.domyslam sie jakie
      tam teksty padają, bo kiedys pewnie sama bym tam smarowala podobne madrosci. na
      szczescie dane mi bylo - juz ponad rok temu - odnaleźć na nowo Boga i wiarę.
      więc i Ci ludzie mają szansę przejrzeć na oczy - i trzeba wierzyć że kiedyś to
      nastąpi.

a swoją drogą to zobacz jak zamiera ruch na tym i podobnych forum. Szkoda.
      • dupekzoledny Re: Reakcje niektórych 15.04.05, 17:15
        jaka załoba-takie forum.
      • brzydka_kasia Re: Reakcje niektórych 16.04.05, 00:50
        Wejdź sobie na to forum, to zobaczysz jaki jest ruch: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21155
        • izul22 Re: Reakcje niektórych 18.04.05, 09:07
          Jeśli chodzi o to forum, które proponujesz, to nasuwa mi się spostrzeżenie-
          smażą się we własnej opranej z wartości smole. Zupełnie mi to nie odpowiada.
    • filipinkachgo Re: Reakcje niektórych 16.04.05, 00:50
      Towarzysz urban to hiena w ludzkim wydaniu, tak podlego i perfidnego czlowieka
      to chyba nie ma, a ta jego plugawa "NIE" powinna zniknac z powierzchni tego
      swiata!!!!
      bezwstydny czlowiek, szkoda ze tsunami go nie pochlonelo! moz eni epowinnam
      tego pisac, gdyz PApiez nakazywal szanowac tez naszych nieprzyjaciol, ale Urban
      to hiena pozniej jakiegokolwiek poziomu intelektualnego czlwoieka

KOniec!
      • brzydka_kasia Re: Reakcje niektórych 16.04.05, 00:51
        A ty może jesteś katolikiem????
        • oshi1 Re: Reakcje niektórych 16.04.05, 11:20
          Dla mnie wartość jaką jest wolność słowa jest jedną z wartości
          naczelnych...wolność słowa nie oznacza jednak wolności do
          wypisywania/wypowiadania wszystkiego co ślina na język przynosi. Barierą są
          tutaj uczucia innych ludzi. Nie można bez jakiejkolwiek odpowiedzialności
          obrażać innych ludzi, tylko dlatego, że mają inne przekonania. Inną sprawą jest
          szacunek dla zmarłego...nawet jeśli nie darzyliśmy go sympatią. Nie wolno
          okazywać radości z powodu czyjejkolwiek śmierci. Wydaje mi się , że użytkownicy
          forum NIE nie rozumieją tych elementarnych zasad, nie dorośli do demokracji. O
          ich poziomie intelektualnym, niech świadczą zarzuty, które kierują oni do
          reszty społeczeństwa pogrążonej w żałobie...problemem dla nich staje się to, że
          nie mogą sobie kreskówki obejrzeć w TV , ani kupić alkoholu w sklepie w dniu
          pogrzebu Ojca Świętego.
          • filipinkachgo Re: Reakcje niektórych 17.04.05, 00:43
            do koment. oshi:
            perfekcyjne sformulowanie mysli dot. tych ktorym przeszkadza zaloba po JPII.
            brawo, wiecj takich ludzi, az czytac sie chce.
            po kilku moich postach do ludzi ktorym brakuje szacunku dla zmarlego mialam juz
            dosc tlumaczenia im, ze krytka czy wrecz kpina z JPII rani uczucia tych ,
            ktorzy GO kochali i kochaja!
            • izul22 Re: Reakcje niektórych 18.04.05, 09:02
              Też tak uważam, zresztą wypowiedzi tychże osób zieją strasznym jadem ( to jest
              dla nich bardzo charakterystyczne). Sądzę, że mają problem egzystencjonalny i
              to jest ich takie odreagowanie.Widząc coś takiego bardziej zrozumiałam dlaczego
              Chrystus został ukrzyżowany.
    • mamalgosia Re: Reakcje niektórych 18.04.05, 22:20
      oshi1 napisał:

> Po prostu nadal nie mogę uwierzyć, że istnieją
      > ludzie, którzy wręcz deklarują radość z powodu śmierci Ojca Świętego,
      > wyśmiewają się z tych wszystkich, dla których Jan Paweł II był osobą bliską i
      > którzy chcą to uczcić.
      Pamiętaj, że nawet chrystusa wyśmiewano, a w końcu Go ukrzyzowano...
      • mamalgosia Re: Reakcje niektórych 18.04.05, 22:20
        Oczywiście Chrystusa z wielkiej litery, przepraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka