rafik4 17.09.02, 10:43 Witam, Zauważyłem, że bardzo wielu rowerzystów zatrzymuje się na "spoczynek" w knajpie "U Araba" zlokalizowanej nad kanałkiem na Kępie Potockiej. Co sądzicie o tym miejscu ??? Pozdrawiam, Ralf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migro Re: Knajpa 'U Araba' 17.09.02, 20:35 rafik4 napisał: > Zauważyłem, że bardzo wielu rowerzystów zatrzymuje się na "spoczynek" w > knajpie "U Araba" zlokalizowanej nad kanałkiem na Kępie Potockiej. Może podjadę tam zobaczyć? Bo nie wiem ktora to... > Co sądzicie o tym miejscu ??? A Ty co sadzisz? Jest bezpieczne miejsce (na oku) do przypięcia wielu rowerów? Ogródek? Dach? Parasole? Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Knajpa 'U Araba' 17.09.02, 22:57 migro napisał: > > A Ty co sadzisz? Jest bezpieczne miejsce (na oku) do przypięcia wielu rowerów? > Ogródek? Dach? Parasole? Wygląda bardziej bezpiecznie niż Pod Rurą ;) Jest ogródek, jest miejsce na rowery, swojego czasu był nawet z boku mini serwis rowerowy. :) Na moje oko wygląda bezpiecznie. Przynajmniej podczas powrotów tamtendy ok. godz. 23-24 nikt mnie nie chciał bić :> Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Knajpa 'U Araba' 18.09.02, 08:21 yuurei napisała: > Wygląda bardziej bezpiecznie niż Pod Rurą ;) Jest > ogródek, jest miejsce na rowery, swojego czasu był nawet > z boku mini serwis rowerowy. :) Na moje oko wygląda > bezpiecznie. Przynajmniej podczas powrotów tamtendy ok. > godz. 23-24 nikt mnie nie chciał bić :> ____________________________________________________________ Miałeś Pod Rurą niemiłe przygody ??? Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Knajpa 'U Araba' 18.09.02, 09:23 rafik4 napisał: > Miałeś Pod Rurą niemiłe przygody ??? Gdzie tak napisałem? Po prostu wygląd knajpki Pod Rurą wygląda nie zachęcająco. Zresztą swojego czasu była to całkiem niezła mordownia. Takie były opinie. Teraz jest to jedno z najmilszych miejsc rowerowych "do posiedzenia" bo siedzi się w zasadzie wśród swoich :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Knajpa 'U Araba' 18.09.02, 08:19 migro napisał: > > A Ty co sadzisz? Jest bezpieczne miejsce (na oku) do przypięcia wielu rowerów? > Ogródek? Dach? Parasole? __________________________________________________________________________ Witam, Głowny i zadaszony ogródek jest usytułowany tuż obok głównej ścieżki oddzielony płotkiem. Na zewnątrz ogródka są postawione stojaki dla rowerów, co oznacza, że Ty siedzisz wewnątrz a Twój ukochany rowerek stoi tuż przy ścieżce i teoretycznie ktoś może podbiec i ...... Moim zdaniem dobrze jest mieć nawet najtańsza badziewną linkę do przypięcia roweru do stojaka. Ja będąc tam kilka razy zawsze się łapałem na tym, że z niepokojem lukałem na rower ..., ale może to przewrażliwienie. Są jeszcze stojaki po bokach ogródka (parasole) i tam jest lepiej, ale zależy jak trafisz z miescem, często nie ma tam miejsca. Generalnie jest spoko, zawsze jest trochę ludzi, a jeszcze więcej przewala się po ścieżce. Zależy co kto woli, wystrój tylko troche lepszy jak Pod Rurą, piwo 5 zł, grill, itp... Podrawiam, Ralf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drZbuszu Re: Knajpa 'U Araba' IP: *.cors.gov.pl 18.09.02, 09:46 rafik4 napisał: > > Głowny i zadaszony ogródek jest usytułowany tuż obok głównej ścieżki oddzielony > > płotkiem. Na zewnątrz ogródka są postawione stojaki dla rowerów, co oznacza, że > > Podrawiam, > Ralf > bylem kiedys w takim miejscu i chyba byla to kepa potocka ale rozumiecie jestem z południa hehe wiec połnoc to nie za bardzo... znam ;-) czy jest tam wystawiony sół bilardowy i podaja okocim z beczki ? bo jesli tak to jest to bardzo przyjemne miejsce kiedys tam po rowerowaniu oczywiscie - zajrzalem. ma ono tylko jedna zasadnicza wade - mianowicie lokalizacje - preferuje miejsca w centrum oraz na poludnie... sam mieszkam na grochowie i absolutnie nie polecam lokalnych knajp, no moze poza jedna wild west saloon na kwatery glownej www.emapa.pl/m_polski.asp?Sel=000ABB0B0007276D000ABB6200072A84&NoRem=True ale to tez kwestia czasu zanim zaczna sie zlazic dresy i cyganie (nie zrozumcie mnie zle do cyganow nic nie mam zdaje sie ze nawet nie znam zadnego ale na grochowie to nie sa przyjemni ziomkowie niestety) pozdr dr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Knajpa 'U Araba' IP: *.chello.pl 18.09.02, 21:20 Cześć na kępie jest jeszcze Żagiel maja tam bilard może o tym mowisz u araba nigdy nie byłem może i tam też maja stół?.Żagiel jest tuż przy drodze szybkiego ruchu śa parasole i chyba można przypiąc rower. pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
rafik4 Re: Knajpa 'U Araba' 19.09.02, 08:27 Gość portalu: Michał napisał(a): > Cześć na kępie jest jeszcze Żagiel maja tam bilard może o tym mowisz u araba > nigdy nie byłem może i tam też maja stół?.Żagiel jest tuż przy drodze szybkiego > > ruchu śa parasole i chyba można przypiąc rower. > pozdrawiam Michał _______________________________________________________________________________ W Żaglu świecą pustki (wątpliwa przyjemnośc wpatrywać się w przejeżdżające samochody), U Araba zawsze jest ruch, a stół ZTCP chyba też jest. Ralf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyszka Re: Knajpa 'U Araba' IP: 217.67.197.* 21.05.03, 16:26 Ostatnio popularność Araba znacznie wzrosła, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Knajpa 'U Araba' 26.05.03, 11:06 Zawdzięcza to przepieknym okolicznościom przyrody, niepowtarzalnym. Odpowiedz Link Zgłoś