Dodaj do ulubionych

Ursynów-Ursus

11.05.08, 23:49
Witam

Czy ktoś zna dobre połączenie rowerowe w/w kierunku?

Mieszkam na Ursynowie a pracuje w Ursusie. Dojazd mam dobry metrem i koleją, ale pomyślałem sobie, że może czas spróbować rowerem. Tak dla rekreacji. Ale z tego co widzę na mapie nie ominę marynarskiej (wiadukt) i łopuszańskiej (kolejny wiadukt) - Trasa ogólnie nie wygląda za ciekawie, ale może jest ktoś kto zna jakieś inne połączenie bocznymi trasami??

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ursynów-Ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 00:57
      Dojazd zależy od tego, gdzie na Ursynowie mieszkasz i gdzie w Ursusie pracujesz.
      Jeśli podałbyś przybliżone lokalizacje, to byłoby łatwiej podpowiedzieć.

Na początek zaproponuję Ci omijanie niewdzięcznego dla rowerzystów wiaduktu
      kolejowego na Łopuszańskiej przez ulice Szyszkową i Ryżową.
      • aliens Re: Ursynów-Ursus 13.05.08, 10:17
        Mieszkam na imielinie a pracuję w okolicy Galierii Gawra, także cały
        Ursus muszę przejechać.
        Dzięki za odpowiedź.
        • eff_ula Re: Ursynów-Ursus 15.05.08, 22:50
          Wiadukt na Łopuszańskiej można ominąć dołem, po lewej stronie (jadąc w kierunku
          Ursusa) jest równoległa asfaltowa uliczka dojazdowa do magazynów itp. Trzeba
          tylko przejść przez tory WKD - nie wiem, czy to do końca legalne;)

A z Imielina jest fajny dojazd przez Dawidy, Raszyn, Michałowice - lokalna
          droga, średnio dużo samochodów, dobry asfalt. Trzeba skręcić z Poławskiej w
          Baletową, a potem już trudno zabłądzić.
          Wada tej przeprawy - jest okrężna. Od skrzyżowania Puławska/Baletowa w okolice
          pętli autobusowej Niedźwiadek to 16 km, z Belgradzkiej/Rosoła dodatkowe 7-8.
          • aliens Re: Ursynów-Ursus 23.05.08, 16:01
            dzięki bardzo za informacje:)
            Wypróbuję trasę przez Dawidy.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka