rysunkowapostac 05.06.05, 22:02 No dzis to juz sie chyba lato zaczelo... Uffff.... Jak goraco!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Re: Pora uruchomic air condition ! 05.06.05, 22:17 Rysunkowapostac napisał: "No dzis to juz sie chyba lato zaczelo... Uffff.... Jak goraco!!!" Zgadza sie ! Zaczela sie wilgoc ! Pora uruchomic air condition ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Pora uruchomic air condition ! 05.06.05, 23:14 U mnie air condition juz od rana chodzi... I wcale sie nie zamierzam ruszac z domu... Odpowiedz Link
himera24 Re: Pora uruchomic air condition ! 22.06.05, 05:07 rysunkowapostac napisał: > U mnie air condition juz od rana chodzi... I wcale sie nie zamierzam ruszac z > domu... jaki to wspanialy wynalazek co? Odpowiedz Link
speranzaa Re: Lato... 07.06.05, 07:06 yeap, zar sie leje z nieba , humid daje sie we znaki, juz zdazylam si eusmalic na sloncu a tyraz umieram....... rysunkowapostac napisał: > No dzis to juz sie chyba lato zaczelo... Uffff.... Jak goraco!!! Odpowiedz Link
cuski Re: Bylo sie opalac ? He he he... 07.06.05, 13:43 Speranzaa napisała: "Juz zdazylam si eusmalic na sloncu a tyraz umieram......." Bylo sie opalac ? He he he... Pozdrowionka Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Lato... 21.06.05, 16:36 Dopiero dzis to prawdziwe lato z kalendarza Lato z radiem tzn lato z forum Odpowiedz Link
tenzinn Re: Lato... 21.06.05, 21:14 W piatek ponoc ma byc goraca, 94 stopnie. Zaczyna sie. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Lato... 21.06.05, 21:30 Wlasnie sprawdzalam pogode, racja piatek ma dochodzic do 100F nawet miejscami. Niezly skwar! Odpowiedz Link
cuski Re: Lato... 22.06.05, 03:26 Dobrze, ze w piatek bede krocej pracowal - odstawiam brata na lotnisko... leci na 5 tygodni do Polski. Ale mu dobrze ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
cuski Re: Lato ... 22.06.05, 04:41 Takiej to dobrze, w najwieksze upaly bedzie pluskala sie w basenie, he he he... PS. Tylko sie nie spoc Speranzoo Pozdrawiam Odpowiedz Link
speranzaa Re: Lato ... 22.06.05, 05:03 dont worry! lato , lato wszedzie, zwariowalo, oszalalo moje serce.... PAmietacie te piosenke? akurat na lato Odpowiedz Link
cuski Re: Lato ... 22.06.05, 12:20 No jasne, ze pamietam ! A pamietasz to: "Lato, lato... lato, ach to ty" Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenzinn Re: Noc swietojanska 24.06.05, 00:28 Magicznie mi sie dzis mienilo od slonca. Pol dnia pracowalem na zewnatrz. Jutro ma byc owiele lepiej. Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Noc swietojanska 24.06.05, 00:35 Lepiej? Podobno jeszcze cieplej... Odpowiedz Link
tenzinn Re: Noc swietojanska 24.06.05, 00:37 No wlasnie pisze, jutro ma byc jeszcze lepiej w pracy bo temperatura wzrosnie. Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Noc swietojanska 24.06.05, 01:48 U mnie w firmie dzis nawet wlasciciel domu, gdzie chlopaki malowali na zewnatrz powiedzial, zeby jutro nie przyjezdzac bo on nie chce zeby chlopaki pospadali z drabin... Ale daje czadu.... Odpowiedz Link
cuski Re: Ciekaw jestem ... 24.06.05, 02:34 Ciekaw jestem jak dawniej ludzie KOCHALI SIE bez air condition, he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
cuski Re: Mi tez sie dzisiaj niezle mienilo ;-) 24.06.05, 02:28 Tenzinn, mi tez sie dzisiaj niezle mienilo Ale ciesze sie, bo jutro wzialem sobie wolne, he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
speranzaa Re: Noc swietojanska 24.06.05, 02:40 cudnie, cala noc w Polsce palilismy ogien i balowalismy nad jeziorem a dziewuchy rzucaly wianki na wode: ) zajebiscie bylo! Odpowiedz Link
cuski Re: Wila wianki i ... 24.06.05, 02:49 O ile dobrze pamietam, to szlo tak: "Wila wianki i rzucala je do falujacej wody..." Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenzinn Noc Kupały 24.06.05, 03:58 Ponad 1000 lat temu o tej porze na teranach zamieszkanych przez Slowian odbywala sie noc Kupały. Bylo to swieto radosci, ognia, milosci, plodnosci, urodzaju. Obecnie chyba nieliczni praktykuja ten zwyczaj, komercyjne Walentynki przejely wszystko. Moze warto wrocic do krzeni?? Fuck Walentynki Noc Kupaly OK!!!! Odpowiedz Link
cuski Re: Noc Kupały 24.06.05, 04:05 To bylo jakies slowianskie swieto ? Praktykowane bylo w Polsce ? Achaaa... i kto to byl ten KUPALA ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenzinn Re: Noc Kupały 24.06.05, 04:14 Tak slowianskie. Czy bylo praktykowane w Polsce mysle ze napewno, mimo ze chrzest przyjeslismy w wieku X, to praktyki i obrzedy poganskie odbywaly sie do XIII wieku. Co do Kupały to sa rozne hipotezy. Odpowiedz Link
cuski Re: Noc Kupały 24.06.05, 04:30 Jakbys tak podal jedna z hipotez, to byloby git Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Noc Kupały 24.06.05, 05:13 Chlopaki i dziewczeta... ...Jakis czas temu, jak wszedzie bylo pieknie i cudownie, zanim krzyzacy wymordowali Slowian. To najpiekniejszym swietem zakochany o ktorym wspomnial Tenzin.. Bravo!! byla wlasnie Noc Kupaly, albo jak kto woli Noc Swietojanska, przypadajaca dzisiaj czyli 23-24 czerwca. A Kupala, to byl bog lata i plodnosci. Generalnie wiekoszosc z nas (ta starsza czesc) powinna wiedziec o co chodzi, po tej nocy wzrastala diametralnie populacja w kazdej wsi Szukano kwiatu paproci, wilo sie wianki, a pozniej kopulowano sie cala nocke Mialem przyjemnosc uczestniczyc w tamtym roku w takiej nocy, pieczenie dzika, piekne tereny gor stolowych, slowianki w przescieradlach, duzo wina, piwa.... ja tam bylem, bawilem i wam opisuje. Noc Kupaly to sa Nasze Polskie prawdziwe Walentynki. Szkoda, ze w kazdej ksiazce do historii, uwaza sie to za poganstwo?!! No tak ale historia tez musi byc politycznie poprawana. Odpowiedz Link
cuski Re: Lato... 27.06.05, 12:50 Ciekawe czy dzis bedzie goraco. Mam nadzieje, ze nie bedzie takiej wilgoci jak w sobote - lalo sie ze mnie ciurkiem Pozdrawiam Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Lato... 27.06.05, 14:46 Oj bedzie goraco, w srode podobno juz koszmar upalowy ale od czwartku ciut chlodniej...chwilowo. Odpowiedz Link
cuski Re: Lato... 12.07.05, 12:39 Lato, lato, lato... ale kusi ! Was tez ?! Pozdrawiam Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Lato... 13.07.05, 06:35 A ja z utesknieniem czekam na jakas burze, serio. Fajna w sumie pogoda ale deszcz tez by sie przydal. Pamietacie zapach asfaltu w Polsce po deszczu? i ten szelest kropel w liscie drzew i stukok kropel o parapet.Bajka. Odpowiedz Link
cuski Re: Lato... 13.07.05, 12:32 Nie wiem w sumie dlaczego... ale uwielbiam burze tutaj w Chicago ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenzinn Re: Lato... 22.07.05, 04:26 Przewidywalna temperatura na niedziele 100F. Niezle !! Odpowiedz Link
cuski Re: Lato... 22.07.05, 04:28 Trzeba bedzie nakupic piwa i zaszyc sie w domku, he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link