16.08.05, 18:39
powiedzcie jak to jest,kto moze sie zaciagnac do armi a kto nie.moze ktos z
was byl w amerykanskiej armi.podajcie plusy i minusy. czy ja jako osoba na
vizie turystycznej moglbym sie zaciagnac(zawsze mnie ciagnelo do armi do
amerykanskiej zwlaszcza). wiem wiem powiecie ze jestem wariat ale kazdy szuka
swojej drogi.pozdr
Obserwuj wątek
    • cuski Re: US ARMY 17.08.05, 01:53
      Nie orientuje sie zbytnio w tym temacie, ale mysle, ze M4verick powie Ci cos
      wiecej na ten temat, pod warunkiem, ze niebawem przeleci na naszym forum,
      he he he...
      • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 03:08
        a czy M4verick sluzy w us army albo ma jakeis doswiadczenie w w/w materii?? z
        checia porozmawialbym z kims kto wie troche wiecej na ten temat a najlepiej
        gdyby byl zolnierzem us army. yo
        • cuski Re: US ARMY 17.08.05, 03:19
          Nic mi nie wiadomo o tym, aby M4verick sluzyl w US ARMY, ale mysle,
          ze "cos nie cos" bedzie wiedzial na ten temat big_grin
          • speranzaa Re: US ARMY 17.08.05, 06:22
            o tak, spytaj M4vericka, o wsjo wiesmile)) prawda ?
            • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 15:57
              oo temat na ktory cosik wiem smile
              mialem takie same pomsyly jak ty Lukas-osw aby zaciagnac sie do wojska.
              lepszych benefitow zadna firma nie daje jak wojsko tutaj, no ale jest chaczyk.
              Tzn kiedys byl.
              Jak ja startowalem do wojska tutaj (kawalek czasu przed rozwaleniem WTC w NYC)
              to trzeba bylo miec papiery aby moc wogole podejsc do egzaminow, a egzaminy
              wcale takie latwie nie sa, kazdy z nas by se poradzil z matma, fizyka, algebra
              i logika na egzamsie, ale biologia po angielsku to juz nie dla mnie bylo.

Teraz nie trzeba miec papierow, wogole nie trzeba mowic po angielsku aby dostac
              sie do wojska... porobili oddzialy emigrantow, gdzie dowodca mowi tylko w dwoch
              jezykach. A po co? miesa amrmatniego trzeba duuuuuzo, bo wojna w iraku to
              jeszcze pare latek potrwa napewno.

Takze do wojska dostaniesz sie odrazu z marszu (osrodek rekrutacyjny 1st Ave/
              Cermac Ave.), green kartu tez odrazu dostaniesz, ale zaraz po przeszkoleniu, na
              6-9miesieczna misje do Iraku jedziesz, przezyjesz.... to zarobiles i masz
              papiery. Ale oplaca sie walczyc za obcy kraj, ktory nic nie zrobil dla Twojej
              Ojczyzny?
              • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 16:06
                no coz masz racje m4verick w tym co piszesz.ale gdy sie powoli nie ma innego
                wyjscia szuka sie roznych roziwazan.a powiedz jakie byly tutaj twoje poczatki??
                i czemu przeszla ci ochota do wsparcia us army swoja osoba?? no a co do
                oddzialow emigrantow sama przyjemnosc sluzyc z meksykami ktorzy nie pagadi po
                angielsku (a pomyslec ze chcialem sei uczyc w armi angielskiego).pozdr
                • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 16:28
                  poczatki mialem jak kazdy tutaj, ciezkie, bardzo ciezkie, kazdy na poczatku
                  tutaj musi zaplacic ze 2 lata frycowego.
                  teraz tez jest hu... ale juz mniej smile

a do army chcialem wstapic bo:
                  - placili za szkole
                  - kaska jakas byla tam
                  - nauczyles sie jezyka
                  - szacuneczek i respekt

teraz tez to jest, tylko najpierw musisz przezyc przez Irak.
                  • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 16:31
                    a powiedz bo dostalem sprzeczne informacje(co innego ludzie mi mowia,co innego
                    pisze na stronie us army??) sa ty wiesz ze sa przyjmowani emigranci.a do jakeij
                    chciales isc jednostki,czy w tym wypadku nie ma zbyt duzego wyboru?
                    • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 16:35
                      bo moj kolega sluzyl 14 lat w wojsku tutaj,
                      i od niego mam te informacje.

na stronie przeciez ci nie napisza, ze przyjmuja nieleglanych...
                      pojdziesz, to ci to powiedza na miejscu.
                      • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 16:36
                        wojsko dzieli sie tutaj chyba na 5 jednostek,
                        ale to jeden piernik, zalezy co lubisz, ziemie, powietrze czy wode.
                        • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 16:39
                          a ten twoj kompel ktory sluzy 14 chyba nie narzeka(no i zabic sie nie dal
                          chociaz to juz zartem nie jest). gdybym chcial isc np do marine corps? a ty
                          jaka jednostke bys polecil smile
                          • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 16:43
                            sluzyl 14 lat ale to bylo 11 lat temu smile
                            a co do marines... ooo bezwatpienia maja najlepsze reklamy tv, najladniesze
                            mundury, ale niestety ida na pierwszy ogien w kazdej walce (oni sa z
                            rozpoznania) i w wojsku maja najmniejsze powazanie (jedynie dla zwyklych
                            zjadaczy chelaba sa kims).

wode lubie ale na plazy z piwkiem, latanie tez jest ok, ale najlepiej to do
                            piechoty tzn. zwykla US Army.
                            • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 16:54
                              z tego co ja wiem podobno wlasnie marine corp jest najbardziej elitarny??
                              dlaczego maja najmniejsze powazanie moglbys to wytlumaczyc.a co powiesz o
                              airborne??
                              • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 17:01
                                no mowie ze najbardziej elitarny dla wszystkich tylko nie zolnierzy.
                                najmniejsze powarzanie, dlatego ze smiesznie mowiac, nie trzeba myslec aby
                                zginac (slowa kolegi).

o airborne nie powiem, bo nie znam, jedynie z piechota ze tak powiem mialem
                                doczynienia.
                                • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 17:03
                                  a gdzie dorwales piechotesmile korde najchetniej to porozmawialbym z toba np przec
                                  Gadu-gadu
                                  • m4verick Re: US ARMY 17.08.05, 17:08
                                    teraz mam troche roboty
                                    ale wieczorami mnie mozesz zlapac na 284846

• lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 19:12
                                      I am not a citizen of the United States, but I would still like to be in the
                                      Marines. Is this possible?
                                      In most cases you must be a United States citizen or resident alien to join the
                                      Marines. Upon establishing permanent legal residence in the U.S., you should
                                      address specific questions regarding your enlistment to your local Marine Corps
                                      recruiter.

mozesz mi powiedziec m4verick co dokladnie to znaczy
                                      • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 19:32
                                        We're sorry, but if you are a U.S. citizen living outside of the U.S. or the 11
                                        U.S. Territories, we are unable to process your request for more information
                                        via this web site. Instead, please contact your nearest U.S. Embassy to inquire
                                        about enlisting in the Marine Corps. If, however, you are not a U.S. citizen,
                                        U.S. federal law is very specific concerning the current enlistment standards
                                        of the U.S. Armed Forces. Only U.S. naturalized citizens, or aliens registered
                                        with Immigration and Naturalization Service as residents of the United States
                                        can enlist. This requirement cannot be waived. The United States Marine Corps
                                        cannot assist anyone with residency, nor can any enlistment processing occur
                                        until this requirement is met. Of course, after meeting citizenship
                                        requirements, everyone must also meet other qualifications, including a
                                        thorough background investigation, a complete physical examination and a
                                        comprehensive written examination of English language and mathematical skills.
                                        Your nearest U. S. Embassy or Consulate can give you the information you need
                                        concerning U.S. citizenship or alien status. Additionally, information is
                                        available through the Immigration & Naturalization Service web site at
                                        uscis.gov/graphics/index.htm.
                        • cuski M4verick ! 18.08.05, 01:54
                          M4verick, a TY pewnie chciales sobie polatac w wojsku, he he he...
                          Zgadza sie ?!
    • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 21:42
      bylem w biurze werbunkowym, zostalem bardzo mile potraktowany ale niestety
      kobieta ktora mnie tam obslugiwala rozwiala moje wszelkie nadzieje.niestety
      jezeli chociaz nie mam green card nie moge wstapic(chociaz z tego jak ona zemna
      rozmawiala i sie zachowywala nie wiem czy wiedziala o czym mowila do konca
      chociaz byla bardzo sympatyczna i chaotyczna przy okazji smile
      • lukas-osw Re: US ARMY 17.08.05, 22:33
        bylem w punkcie werbunkowym i niestety przemila pani ktora rekrutowala
        zolnierzy rozwiala moje watpliwosci. niestety musze byc albo rezydentem albo
        obywatelem sad i chyba nie ma od tego odstepstw niestety.pozdr
    • edytkus Re: US ARMY 18.08.05, 01:50
      Moj brat kiedys chcial isc do tutejszej armii ale poweidizano mu ze "turystow" nie biora ale jak tylko
      dostanie Zielona karte z miejsca zalatwia mu obywatelstwo wink
      Znajomy (Polak) byl juz w Iraku dwa razy, armia zaplacila za studia etc etc ale na miejscu jego zony byc
      bym nie chciala surprised

jesli marines to elita to co powiedziec o np. navy seals?
      • m4verick Re: US ARMY 18.08.05, 03:11
        to w takim razie powiedz, ze bardzo kochasz ameryke, ona jest twoja druga
        ojczyzna i jestes gotow walczyc za nia w iraku
        smile
    • cuski Ponoc armia amerykanska ... 23.08.05, 03:34
      Ponoc armia amerykanska (aby uporac sie z rosnacymi niedoborami kadrowymi)
      planuje rozszerzenie kampanii rekrutacyjnej poprzez wysylanie
      swoich zolnierzy do szkol srednich i college-ow w celu zachecania
      mlodych studentow do wstapienia w szeregi US ARMY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka