mysza_81 22.10.05, 17:52 - Kto cię tak pogryzł? - Mój pies. - Jak to się stało? - Wróciłem do domu trzeźwy i mnie nie poznał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza_81 Re: Humor przy piwku:) 22.10.05, 17:53 A dokąd to obywatelu? - pyta policjant pijanego. - Idę wysłuchać kazania! - A kto wygłasza kazania o trzeciej w nocy?! - Moja żona. Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Humor przy piwku:) 22.10.05, 17:54 - W nocy Kowalski wraca pijany do domu. Żona śpi, w sypialni jest zupełnie ciemno. Kowalski przez chwilę obija się o meble, w końcu zdenerwowany woła: - Ty, Zocha! Zacznij narzekać, bo nie mogę znaleźć łóżka! Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Humor przy piwku:) 22.10.05, 17:55 - Tyle się złego naczytałem na temat alkoholu, że wreszcie sobie powiedziałem, czas raz na zawsze z tym skończyć! - - mówi Józek do kolegi. - Z piciem? - Nie, z czytaniem. Odpowiedz Link
cuski Humor przy piwku :) 22.10.05, 17:59 Przy piwku zawsze mam humor, gorzej z pamiecia do kawalow, he he he... Odpowiedz Link
mysza_81 Cuski 22.10.05, 18:00 Cuski,ja i bez piwka mam humor,hehehee PS.Chyba sie przekonaliscie nie raz)) Odpowiedz Link
cuski Mysza 22.10.05, 18:03 Mysza, a kto Cie tam wie, czy przed kompem nie pociagasz jakiegos browca z sokiem, he he he... Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Mysza 22.10.05, 18:05 No chcialoby sie ,ale tak samemu to nie PS.A ja mam dziure w monitorze i widze,ze ty sobie tam chlipiesz jakies piwko)))Mam kubek pelny herbatki,heehhe Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Mysza 22.10.05, 18:11 No to sie zalales jednym slowem w trupa)) PS.A jutro to kaca bedziesz miec Odpowiedz Link
cuski Nie, nie, nie... 22.10.05, 18:13 Nie, nie, nie... ja sie w trupa nie zalalem od dobrych kilku lat Odpowiedz Link
mysza_81 Juz.. 22.10.05, 18:18 Juz nic nie mowie.Nie ma mowy,chyba,ze sie przecholuje)) Odpowiedz Link
mysza_81 Na kaca 22.10.05, 18:13 Przed piciem Jeden ze sposobów: najeść się słodyczy, zażyć tabletki z witaminą C, witaminy z grupy B też nie zaszkodzą. Napić się przed imprezą tłustej śmietany, zjeść solidny rosół albo połknąć łyżkę oleju. PS.Ale Tobie to juz zapozno bos juz popil Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Na kaca 22.10.05, 18:15 Na imprezie Poza samym piciem także spożywać posiłki. W miarę możliwości nie mieszać alkoholi, najgorsze jest łączenie piwa z wódką, lepsza czysta wódka niż drinki. Oprócz alkoholu pić dużo wody (koniecznie niegazowanej) lub soków owocowych. PS.Ale Ty na imprezie nie jestes,heeheheh Odpowiedz Link
cuski Moja dziewczyna tak robi... 22.10.05, 18:19 Moja dziewczyna tak robi, tzn. pije tylko czysta i bron nie miesza z niczym Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Moja dziewczyna tak robi... 22.10.05, 18:22 A ja za wodka nie przepadam.Lepsze jest piwko,ale takie ztonowane.A jeszcze lepsze wino PS.No ja cos wiem na temat tych trunkow,bo na fermentach sie analizy robilo)) Odpowiedz Link
cuski Ja tez wole piwko... 22.10.05, 18:26 Ja tez wole piwko, no ale ktos w zwiazku musi pic mocniejsze trunki, he he he... Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Ja tez wole piwko... 22.10.05, 18:28 To uwazaj by Twoja dziewczyna w alkoholizm nie popadla.Mam nadzieje,ze jej nie pozwalasz za wiele na picie wodki,lepiej niech se wodki z kranu pije Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Na kaca 22.10.05, 18:17 Przed pójściem spać Zjeść dwie łyżeczki cukru, popijając szklanką soku marchwiowego lub pomidorowego. Zażyć dwie tabletki leku na kaca, popić dużą ilością płynu. Koniecznie umyć zęby. PS.To cos dla Ciebie)))Najfajniejsze jes:zazyc 2 tabletki na kaca.Wymyslili teraz kac24 czy jakos tak,tylko ze drogi)) Odpowiedz Link
cuski Najbardziej pomaga mi... 22.10.05, 18:20 Najbardziej na kaca, pomaga mi goracy rosol )) Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Na kaca 22.10.05, 18:20 Gdy kac zaatakuje Zjeść porządną porcję miodu pszczelego lub słodkich winogron. Dzięki zawartemu w nim cukrowi (fruktozie) aldehyd octowy jest łatwiej rozkładany przez enzymy herbata z co najmniej dwiema łyżeczkami cukru glukof - tabletki glukozy z kofeiną (bez recepty w aptece) dobrze zrobi nam żurek, rosół albo jajecznica na maśle (tłuszcz!!) przyda się kefir albo kwaśne mleko, w ostateczności woda z ogórków kilka tabletek kwasu foliowego kawa z cytryną i żółtko herbata rumiankowa koktajl z soku pomarańczowego i całych jajek (lub samych żółtek) puszka bogatego w jony napoju izotonicznego (np. izostar, redbull lub dynamic) dwie tabletki ibupromu, panadolu, aspiryny (uwaga na wrzody!) lub innego środka przeciwbólowego jeszcze trochę snu dla absolutnie zdeterminowanych - kroplówka z glukozą, klin lub po prostu praca Jednak tak naprawdę jedynym sposobem, by uniknąć dokuczliwych następstw szampańskiej zabawy, jest umiar w piciu alkoholu. Rozsądny człowiek uczy się na błędach, najlepiej jeśli umie wyciągnąć wnioski z cudzych. Zwłaszcza w przypadku kaca. PS.Na to bym sie nie porywalaZa duzo roboty,hehehe.A swoja droga umiar to jest cos Odpowiedz Link
cuski Re: Najlepsza na kaca... 22.10.05, 18:28 Jak sie nie ma sily, to se trzeba klina strzelic )) Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Najlepsza na kaca... 22.10.05, 18:30 I to pomaga,bo ja mysle,ze jest jeszcze gorzej PS.Wole nie praktykowac,zreszta ja mam slaba glowke na picie.Wystarczy jedno porzadne i mnie nosi) Odpowiedz Link
cuski Re: Najlepsza na kaca... 22.10.05, 18:32 Dopoki nie sprobowalem walnac se klina na kaca, to rowniez nie wierzylem, ze to moze pomoc PS. Duzo prawdy jest w powiedzeniu: - Czym sie strules, tym sie lecz ! Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Najlepsza na kaca... 22.10.05, 18:35 Ciekawe,nie napisze ,ze sprobuje)) PS>Bo ja nie pamietam kiedy kaca mialam hehehehe Odpowiedz Link
mysza_81 A teraz cos o mnie:)))) 22.10.05, 17:59 Pijana mysz na weselu podchodzi do orkiestry i mówi: - Panowie, grajcie "Myszerej", ja płacę. - No dobra - odpowiada zdziwiona orkiestra. - Ale jak to leci? - Myszerej pancerni... PS.Moze nie calkiem o mnie bo ja mysza,heehehhehee Odpowiedz Link
cuski Podpuszcze M4vericka... 22.10.05, 18:01 Podpuszcze M4vericka, zeby zagral Ci te piosenke na radio, he he he... Odpowiedz Link
mysza_81 Brata M4vericka,hmmmm:)))) 22.10.05, 18:04 Szkoda,bo jej nie uslyszeZdacie mi relacje jak wyszla)) Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Humor przy piwku:) 22.10.05, 18:03 Przychodzi alkoholik do sklepu: - Czy jest denaturat? - Nie ma. - To poproszę jakieś inne wino. PS.W sklepie gdzie pracowalam,to byli tacy delikwenci co i denaturat kupowali.A jak sie przy tym tlumaczyli,ze to dla kolegi)) Odpowiedz Link
cuski A jakie nosy ... ? 22.10.05, 18:04 A jakie nosy mieli Ci delikwenci od denaturatu ? Odpowiedz Link
mysza_81 Re: A jakie nosy ... ? 22.10.05, 18:07 No czerwone,jak renifer))) PS.Byla taka bajka o Rudolfie.Rudolf czerwononosy...... Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Humor przy piwku:) 22.10.05, 18:25 Humory przy piwku pochodzia ze stony: www.humor.grafbox.pl/ PS.Pijemy z umiarem))) Odpowiedz Link
mysza_81 ABC pijacego z umiarem:) 26.10.05, 22:40 Abc pijącego z umiarem Pij tylko to, co ci smakuje. Nie ulegaj namowom. Jeśli ktoś proponuje ci kolejnego drinka, a ty absolutnie nie masz na niego ochoty, nie pij. Kobieto, pamiętaj, że twój organizm przyswaja alkohol dużo wolniej niż organizm mężczyzny (przyczyną jest różnica w sprawności wątroby), nie staraj się więc mu doruwnać. Jeśli pijesz przy jednym stole z mieszkańcem Kaukazu, nie staraj się być lepszy od niego. Ludzie stamtąd mają o wiele większą tolerancję alkoholu. Alkohol wypity na czczo jest o wiele łatwiej wchłaniany i o wiele szybciej przenika do wszystkich tkanek, niż gdyby piło się go przy wypełnionym żołądku lub w trakcie posiłku. Najszybciej są wchłaniane napoje zawierające 20-30 proc. alkoholu. Lemoniada lub woda gazowana dolana np. do wódki, przyśpiesza wchłanianie alkoholu. Wątroba potrzebuje ok. 1 godziny na rozkład każdej jednostki alkoholu (przyjęto, że 1 jednostka to np. 1 kieliszek wina, 250 ml piwa, 25 ml whisky, ginu lub wódki). Tak więc po wypiciu np. 3 litrów piwa, po 8-godzinnym, a nawet dłuższym śnie, we krwi może pozostać taka ilość alkoholu, która nie pozwala na prowadzenie samochodu. Dlaczego tak intensywnie "pachniesz", jak wypijesz? Bo natychmiast po jego wchłonięciu do krwi, część wydostaje się poza organizm poprzez układ oddechowy. Jeśli nie możesz żyć bez piwa, zastanów się, czy nie jesteś uzależniony. Piwo sporządzone jest z chmielu, a chmiel jest spokrewniony z konopią indyjską . Pijąć, nawet bardzo umiarkowanie, nie zapominaj o diecie bogatej w owoce i warzywa oraz w produkty pełno ziarniste. -------------------------------------------------------------------------------- Przed libacją należy wypić szklankę mleka, tak by nie pić alkoholu "na pusty żołądek"; nie należy mieszać alkoholi; co jakiś czas przepijać napojem bezalkoholowym; przed położeniem się spać wypić pół litra wody na śniadanie nazajutrz zjeść coś słodkiego, na przykład miód lub dżem. W ten sposób dostarcza się organizmowi dużo fruktozy - cukru przyczyniającego się do powstania NAD (dinukleotydu nikotynamidoadeninowego), zaangażowanego w przetwarzanie alkoholu. Dodatkowa ilość cukru ustrzeże również przed wyczerpaniem zapasów glikogenu; należy unikać zabarwionych na ciemno alkoholi, jak porto, sherry i czerwone wina. Odpowiedz Link
aga309 Re: ABC pijacego z umiarem:) 26.10.05, 22:47 Ale walnęłaś, od jutro piję umiarkowanie)) Albo zwiększę w organiźmie, co to mówiłaś- dinukleotyd nikotynamidoadeninowy, i wtedy szybciej się alkohol przetworzy )))))) Odpowiedz Link
mysza_81 Aga... 26.10.05, 22:49 Aga,to ABC pochodzi z tej strony www.humor.grafbox.pl/ wiec sie duzo nie nameczylam,hehhehe PS.A swoja droga to umiarkowanie w jedzeniu i piciu to by sie wszystkim przydalo Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Podoba mi się 26.10.05, 22:53 To co,od jutra mniej pijemy,oczywiscie wode mozna w duzych ilosciach,a nawet nalezy pic jak najwiecej))) Odpowiedz Link
aga309 Re: Podoba mi się 26.10.05, 22:59 Kurczę sama woda, no nie wiem czy to najlepszy pomysł) A jak byś powiedziała, może jednak chociaż jakieś piwko , albo...dwa))) Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Podoba mi się 26.10.05, 23:00 Piwko moze byc,ale wowdki w zupelnosci odradzam Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Podoba mi się 26.10.05, 23:03 Tylko sie nie rozpedzajWielki Brat Patrzy)))) Odpowiedz Link
cuski I kto niby ... ? 27.10.05, 01:47 I kto niby jest tym Wielkim Bratem - Wielka Siostro ? )) Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Podoba mi się 26.10.05, 23:02 Woda oczyszcza,a reszta to....ale z umiarem Agus,z umiarem)) Odpowiedz Link
aga309 Re: Podoba mi się 26.10.05, 23:04 Czasem bywa tak, że jak jest humorek to fajnie się gada, albo topi się tam smutki ) Odpowiedz Link
cuski Wiecie co dziewczyny !!! 27.10.05, 01:42 Wiecie co dziewczyny !!! Kiedy mieszkalem w Polsce, to przez okres okolo 2 lat, poscilem w kazdy piatek. Jadlem wowczas tylko sam chleb i popijalem zwykla kranowka Odpowiedz Link