paulinka.paulikowska 18.02.07, 00:24 takich co nie chca isc do pracy tylko na socjalu sobie siedza??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
analyza Tacy, co na socjalu sobie siedza zapewne nie maja 18.02.07, 00:29 czasu na siedzenie na forum, kiedys sie trzeba wyspac po ciezkiej 1€-robocie... Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: Tacy, co na socjalu sobie siedza zapewne nie 18.02.07, 00:54 o tak...albo siedza i sie boja przyznac, pasa sie na moim i twoim portwelu... Odpowiedz Link
annajustyna Re: Tacy, co na socjalu sobie siedza zapewne nie 18.02.07, 09:32 Ja na bezrobociu (przeszlym i przyszlym) siem paslam na kasie, ktorom moj maz oszczedzal na III klasie podatkowej;)))). Maz to najlepsze zabezpieczenie na wypadek bezrobocia;)))). A powaznie: slyszeliscie, ze podobno niektorzy emigrancji z PL sprytnie wykorzystali luki w przepisach o Hartz IV i mimo ze nigdy nie pracowali w DE z dobrodziejstwa tego korzystaja? Odpowiedz Link
analyza AnnoJustyno, wole tego nie slyszec, wystarczy mi 18.02.07, 11:47 ze slysze o rozwodach miedzy polskimi partnerami, ktorzy zyja z socjalu, ponoc bardziej oplaca sie byc samotnie wychowujacym rodzicem... Jestem chyba cofnieta w rozwoju, skoro nie pomyslalabym nawet o takiej ewentualnosci ;) PS. To nie jest spryt, to zwykle zlodziejstwo. Odpowiedz Link
annajustyna Re: AnnoJustyno, wole tego nie slyszec, wystarczy 18.02.07, 12:32 Zgodze sie w 100%:)))). Odpowiedz Link
mazur39 Gesetz ist legitim. 18.02.07, 12:45 Słyszysz o rozwodach między polskimi partnerami? O niemieckich nie słyszysz czy nie rozumiesz języka? Odpowiedz Link
analyza Re: Gesetz ist legitim. 18.02.07, 13:06 Uderz w stol a nozyce sie odezwa ;) Rozmawiamy o przekretach Polakow w Niemczech. Mam dokladne rozeznanie kto i z jakiego powodu sklada wniosek o ALG II w jednym z Bezirkow Hamburga. Odpowiedz Link
ggigus nadużycia w tej dziedzinie są i będą, natomiast 18.02.07, 16:23 populistyczna prasa i tivi (Florida-Rolff??) i S. Christiansen (jeden z jej gości wyliczył, że przeciętna rodzina z Hartz IV dostaje ponad 2000 euro) biorą takie przypadki za całość bezradni politycy tylko zacierają ręce Odpowiedz Link
mlodytatus Re: nadużycia w tej dziedzinie są i będą, natomia 21.02.07, 12:27 no to troche za wysoko , ale zalezy gdzie i czego sie wezmie opod uwage. z oplatami za krankenkasse i rentenversicherung plus mieszkanie w drozszym miescie to jest jednak mozliwe. doliczajac wszystkie wyjazdy szkolne itp Odpowiedz Link
mlodytatus Re: Tacy, co na socjalu sobie siedza zapewne nie 21.02.07, 12:23 podaj mi kto i sie tym osobiscie zajmuje Odpowiedz Link
sabba Re: ilu mamy na forum bezrobotnych 18.02.07, 13:26 no i co bedzie jakis lincz czy co, bo nie wiem czy sie w piorka stroic?:) Bylam na ALG II i jak sie dowiedzialam, duzo wczesniej moglam isc. ale bylam glupia, do dzis sobie w brode pluje;) Toz to sama radosc!:) Odpowiedz Link
analyza co sie zatem stalo, ze juz nie jestes?? 18.02.07, 13:33 Znudzilo Ci sie bycie pasozytem, ktory musi sie stawic na kazde wezwanie czy tez dostalas areszt domowy i zrezygnowalas z przywileju?? ;)))) Odpowiedz Link
sabba stala sie rzecz starszna 18.02.07, 14:20 moj maz zaczal wiecej zarabiac i tym samym juz sie przestalo nalezec:( :) Stawiac na kazde wezwanie????:) Moj Fallmanager (bo on sie teraz nie nazywa Sachbearbeiter a Sozialamt nazywa sie Kreisjobcenter he he he) nawet do konta zagladac nie chcial, tak go zaczarowalam moja charme i gracja:) A kombinowalam jak moglam, nie chcialo mi sie pracowac wiec zeby mnie wyrzucili specjalnie zaszlam w ciaze i po prostu nie przedluzyli mi umowy:) dobrze to sobie wykombinowalam no nie?:) Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: stala sie rzecz starszna 18.02.07, 17:17 zaszlas w ciaze aby ci zwolnili? wiec to na takie osoby jak ty musialam niedawno kupe forsy oddac? Odpowiedz Link
sabba Re: stala sie rzecz starszna 18.02.07, 20:01 tak a jeszcze wczesniej bylam Langzeitstudent, to dopiero bylo bosko!!!! zyc nie umierac, niestety wprowadzili Studiengebühren i trzeba bylo sobie znalesc innego pasozyta niz naiwni podatnicy:( Odpowiedz Link
mlodytatus Re: stala sie rzecz starszna 21.02.07, 12:29 nie mam slow na takich ludzi. zeby dostac od panstwa nawet dzieci rodzic. ze ty sie nie wstydzisz prze wlasnym dzieckiem. u mnie bys raz tak robila i doniewidzenia. a jobcenter to nie to samo jak sozialamt. ale masz szczescie ze na mnie nie trafilas.... Odpowiedz Link
annajustyna Re: ilu mamy na forum bezrobotnych 18.02.07, 14:00 Ale bylas, bo sobie wypracowalas, nie? A to co innego. Odpowiedz Link
analyza Re: analyza co ty tak analyzujesz?;) 18.02.07, 14:50 ANALYZA to filozofia zycia. Odpowiedz Link
annajustyna Re: Wypracowac mozna ALG I. 18.02.07, 14:32 Dobrze, ale jak pozniej masz za malo srodkow do godnego zycia i nie ma perspektyw pracy, to sie nalezy ALG II; nie? Odpowiedz Link
analyza Droga AnnoJustyno... 18.02.07, 14:47 nawet nie masz pojecia jaka to suma jesli chodzi o dochod na pare malzenska (1300 €), w Niemczech po prostu oplaca sie nic nie robic :(((( a co gorzej urzednicy w ARGE otwarcie mowia o tym, ze jesli ktos ma czworke dzieci i pracuje to... kompletny idiota. To chyba jasne, dlaczego Niemcy nie sa zainteresowani zawieraniem malzenstw... Odpowiedz Link
mazur39 urzędnicy z ARGE się nie wypowiadają, 18.02.07, 15:30 chyba, że anonimowo. Sachbearbeiter to nie Beamte, tylko oddelegowany pracownik z Sozialamtu albo z Telekomu, albo z poczty. Odpowiedz Link
analyza Re: urzędnicy z ARGE się nie wypowiadają, 18.02.07, 15:32 jasne... Ty wiesz lepiej z kim rozmawiam ;) Odpowiedz Link
mazur39 może Ty przebywasz w gabinetach z dywanami, 18.02.07, 15:47 ale Publikum wystaje na korytarzach a urzędnika z ARGE nie widzi. Prawo jest prawem. Jeżeli ktoś z tego korzysta, bo mu się bardziej opłaca, to dowodzi jego zdrowego rozsądku. Czas wolny może wykorzystać na samorealizację. A poza tym, to dla wszystkich, ba dla połowy pracy nie ma. Ilu jest zarejestrowanych bezrobotnych, doliczyć niezarejestrowanych, ponieważ świadczenia im nie przysługują, a ile zgłoszonych wolnych miejsc pracy. Do tego doliczyć ile różnych Ich-AG co roku ponosi plajtę. Langzeitarbeitslose wypadli i tak z rynku. Nikt ich nie zatrudni, ponieważ odzwyczaili się od pracy i uregulowanego trybu życia. Coraz częstsze są głosy o tzw. Grundabsicherung (wyższym od Alg II). Jeżeli prawo zezwala na przemieszczanie produkcji i jeszcze to honoruje ulgami podatkowymi, to usprawiedliwia tych, którzy korzystają z pomocy. Potępianie kogoś, że jest "pasożytem", tylko dlatego, że korzysta z pomocy państwa, która jemu się należy, jest nieetyczne. Ludzie chętnie przechwalają się, jacy są zapobiegliwi i cwani, bo to wzbudza uznanie. Nikt nie przyzna się, że cierpi na depresję, nerwicę itp. Gabinety psychiatryczne i psychologiczne są pełne chorych ludzi, którzy wczoraj pracowali, a dzisiaj są na ulicy. 40-latek bez pracy, z dnia na dzień, tej pracy nie znajdzie. Chyba, że zdarzy się cud. Temat jak rzeka. Odpowiedz Link
ggigus masz racje, mnie też irytuje to potępianie Hartz I 18.02.07, 16:26 V Grundeinkommen dla wszystkich w EU! Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: wybaczcie mi wszyscy 18.02.07, 17:23 ale nienawidze ty pokreconych kombinatorow co mi na portwelu siedza, mi i calej pracujacej reszcie. ostatnio poznalam dziewczyne, Turczynka, przyznala sie otwarcie ze celow jest 2 raz w ciazy aby panstwo kase jej dawalo. jej maz ja ponoc zostawil i jest sama i bardzo biedna a o pracy nawet nie mysli. az mi sie noz w kieszeni otwiera... niemcy schodza na psy. i oni jszcze zachecaja aby rodziny niemiecki dzieci mialy. ja nie chce miec dzieciaka w tym chorym kraju. jakie alternatywy? Bahamas, tam cie nkt nie opodatkuje :P Odpowiedz Link
mazur39 to kto jest winien? Turczynka, która korzysta 18.02.07, 17:59 z tego, co jej przysługuje, czy politycy, którzy ustanawiają takie prawa. Zabierz się za polityków, oni bardziej siedzą na Twoim portFelu. Odpowiedz Link
wehmutsfisch Aussiedler 18.02.07, 18:23 Mam czesto do czynienia z Aussiedlerami z Rosji. Moze to ja mam pecha, ale spotykam sie z ich strony z arogancja, skrajnie roszczeniowa postawa i czesto z typowym wschodnim chamstwem. Prawie wszyscy sa fanatycznymi zindoktryzowanymi i nietolerancyjnymi baptystami. Maja swojego guru, ktory znakomicie zna kruczki prawne i doja to naiwne panstwo na wszelkie sposoby. Mazur masz racje - to konsekwencja przemadrej polityki i "political correctness" Odpowiedz Link
ggigus Spaetaussiedler mogą być tylko żydami, a ponadto - 18.02.07, 18:32 o czym mi przykro pisać - twoja wypowiedź trąci rasizmem typowo wschodni chamtswo... Odpowiedz Link
analyza Re: Spaetaussiedler mogą być tylko żydami, a pona 18.02.07, 18:43 nie masz racji ggigus, to sa zrusifikowani do szpiku kosci Niemcy Odpowiedz Link
ggigus jelis nazywasz kogos Niemcem, bo jego matka 18.02.07, 18:45 albo babcia była Niemką, albo ojciec, to masz, wybacz, nazistowskie pojęcie narodowości Odpowiedz Link
analyza Re: jelis nazywasz kogos Niemcem, bo jego matka 18.02.07, 18:52 a slyszala Ty o calych wioskach zamieszkalych tylko i wylacznie przez Niemcow?? Zenia sie rowniez tylko miedzy soba. Co do mojego pojecia narodowosci... temat na inna dyskusje ;) moze i masz po czesci racje :)) Odpowiedz Link
ggigus to własśnie naziści twierdzili, że wioski zamieszk 18.02.07, 18:56 ują niemcy, bo byli to potomkowie niemieckich kolonizatorów nie wiesz, jak sie ci ludzie sami definiowali, niestety Odpowiedz Link
analyza tak sie sklada, ze mam kontakt z ich potomkami 18.02.07, 19:04 wiec cos tam wiem, a moze sie maskuja przede mna ;) Odpowiedz Link
mlodytatus Re: Aussiedler 21.02.07, 12:37 napisz mi skad jestes kolego. tak jest, rosjanie to najgorsi. kilka z nich maja niemieckie pochodzenie, bo przeciez wszystkie ich dziadki byly niemcami (taaaaaaaaaa) i reszta to "kontingentflüchtlinge" czyli jakie? zydy ruskie. a oni sa organizowane jak mafia Odpowiedz Link
tiggerific Re: wybaczcie mi wszyscy 20.02.07, 00:20 a powiedz, jak to jest odbierać 'prawdziwym niemcom' pracę i z kolei czuć ich nienawiść? na portfelu najczęściej siedzi państwo, tak to jest. najmniej winni w tym wszystkim są korzystający, nie ma więc większego sensu kierować nienawiści akurat na nich. Odpowiedz Link
ggigus kategoria "prawdziwy niemiec" zyje nadal... 20.02.07, 00:27 nie wiem, jak to jest, bo pracujac, dostajac prace, zawsze odbiera sie ja innym kandydatom, a czy sa to Niemcy, Czesi, Polacy... nie wiem tez, jak to jest z nienawiscia ale to ciekawe pytanie, przy tak duzym bezrobociu trzeba by masowego zatrudniania cudzoziemcow, aby pojawila sie nienawisc, wyczuwalna nienawisc chociaz koleznka opowiadala, ze ja pani lekarka mi lo zagadala, czy jest ta Polka, co zabiera innym miejsce pracy ja bym w tym momencie spytala, czy pani ma problemmy z rasizmem i ksenofobia jest to metoda szokujaca i szokujaco prosta, ale dziala tuz przed rozszerzeniem Unii E. w 2004 i tuz po ciagle slyszalam na ulicy, w knajpie, metrze i czytalam o tym Wschodzie, ze tam wyladuja nasze, prawdziwieniemieckie miejsca pracy a teraz histeria jakby minela Odpowiedz Link
analyza Re: kategoria "prawdziwy niemiec" zyje nadal... 20.02.07, 00:45 zyje jedynie w miniaturowych mozdzkach "prawdziwych Niemcow" jak i niezintegrowanych obcokrajowcow.? Niemiec , ktory nie zna historii swojego kraju nie powinien zajmowac stanowiska na ten temat. A tak przy okazji...kiedy odbierasz Personalausweis? czy moze nie jestem na biezaco. Zanim zapytasz co mi do tego odpowiem, ze jestem Ciekawa co Ci napsali przy miejcowosci, w ktorej sie urodzilas :)) Dla nich w latach 70-tych istnialy nadal Prusy Zachodnie. Odpowiedz Link
analyza i znowu czytasz po lebkach 20.02.07, 01:21 po pierwsze pisze tylko i wylacznie o sobie po drugie nie o Prusach Wschodnich a o Zachodnich wspomnialam po trzecie odbieram Cie jakos tak, jakbys nie nalezala do zadnej spolecznosci po czwarte, nie jest mi wcale przykro z tego powodu i nie powiem NIESTETY Odpowiedz Link
ggigus 1) byc moze ty piszesz tylko i wylacznie o sobie, 20.02.07, 01:26 ale to co robisz ty nie oznacza, ze tak robia wszyscy uwaga, megalomania! 2)Prusy Zachodnie to tez pudlo :))) i to jakie no coz, jak sie nie zna geografii, Schade, wenn man doof ist, jak mowia Niemcy 3)no coz, nie wiem co mam napisac, jak mnie odbierasz i dlatego nie wiem, czy powinno byc ci przykro ale jesli musisz mi pisac, jak mnie odbierasz, to masz problem, bo nie umiesz dyskutowac Odpowiedz Link
analyza mysle, ze sam nie bardzo wierzysz w to o czym 18.02.07, 18:40 piszesz. Kalkulacja bezrobotnych o jakiej piszesz swiadczy jedynie o ich krotkowzrocznosci. Co znaczy wypadli z rynku, odzwyczaili sie od pracy... to niech sie, do cholery jasnej, zaczna przyzwyczajac. Ichu, bronisz leni i kombinatorow w DE i to jest nieetyczne, zwazywszy na to ze zyjesz w Polsce. Odpowiedz Link
wehmutsfisch nie wiedzialem 18.02.07, 18:50 ggigus mnie oswiecila - jestem Zydem, z czego sie bardzo ciesze. Rasista nie jestem i chamem chyba tez nie. Ale opinii o milych Aussiedlerach z Rosji nie zmienie. Odpowiedz Link
ggigus nie pisałam, że jesteś żydem, ponadto oni są 18.02.07, 18:54 Spaetaussiedler, jeśli już o kimś piszesz, powinieneś go prawidłowo nazywać tak się składa, że robiłam wystawę o Sp. i wiem, że tylko żydzi mają dostęp do tej opcji emigracji a skoro twpje ypowoedzi zawierają rasistwskie treści... to nie ja piszę o typowo wschodnim chamstwie Odpowiedz Link
fan.club1 Żydzi są z kontygentu i nie mają nic 19.02.07, 12:33 wspólnego z jakimkolwiek przesiedleniem "na niemieckie pochodzenie" - szukać pod "Kontigentjuden". Do rosyjskich Spätaussiedlerów mogę tylko dodać, że przywieźli do Niemiec także ruski wandalizm. Odpowiedz Link
mazur39 w Polsce mieszkam od trzech miesięcy, 18.02.07, 20:22 przedtem płaciłem 21 lat podatki w Niemczech. Odpowiedz Link
analyza Rozumiem, ze teraz przyszla kolej na to aby z nich 18.02.07, 20:38 troche zaczerpnac Odpowiedz Link
mlodytatus Re: urzędnicy z ARGE się nie wypowiadają, 21.02.07, 12:32 mazur, nie pieprz znowu. Na urzedach nie siedza tylko BEAMTE, to po pierwsze, bo 70% to sa angestellte!!!!!!!!!!!! po drugie pracownicy sa z ARBEITSAMTU i miejskie!!!! Bo Arbeitsamt nie mial dosyc to poprosili o pomocy urzedowa BEAMTE z telekomu i poczty i Bahn. Teraz jasne? Odpowiedz Link
analyza jednak na moja a nie na Twoja osobe, wiec 18.02.07, 19:01 nie rozumiem w czym rzecz Odpowiedz Link
ggigus powolujesz sie na mnie, nikt i nic cie do tego 18.02.07, 19:02 nie upowaznia, abys wysnuwał(a) przypusczenia do tego, co zrobie (lub nie) Odpowiedz Link
analyza oj, ggigus, pozbawiasz mnie najmnieszych radosci w 18.02.07, 19:06 tym szarym, zapracowanym zyciu Odpowiedz Link
ggigus ps powyżej był pierwszy, skasowany przez mnie twój 18.02.07, 19:07 post z wycieczkami osobistymi na mój temat to ostrzeżenie a co do tego postu: kolejna wyciecka, zastanowię się czy skasować Odpowiedz Link
analyza w jakis masochistyczny sposob uzaleznilam sie od 18.02.07, 19:13 Ciebie, przykro mi :(( Odpowiedz Link
wehmutsfisch chamstwo 18.02.07, 19:14 "Chamstwo zwalcza się nożem i widelcem oraz godnościa osobista i inteligencją własną." Dobranoc :)))) Odpowiedz Link
ggigus i to nie tylko na tym forum i to nie tylko pod tym 18.02.07, 19:44 nickiem, jak smialo przypuszczam Odpowiedz Link
jacekp6 Re: jak zawsze, moja droga ggigus, masz racyje 18.02.07, 23:52 logika wypowiedzi ggiguska wprawia mnie w podziw - weiter so !!! Odpowiedz Link
ggigus wskaż błędy w moich wypowiedziach, zamiast 18.02.07, 23:54 pisać o mnie wiem, że pisać o kimś jest łatwiej... Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: Ja jestem bezrobotna - i to z wyboru ! n/t 19.02.07, 12:20 wow, gratuluje! Odpowiedz Link
info-tw Re: ilu mamy na forum bezrobotnych 19.02.07, 16:29 I ja tez jestem bez pracy. Pracowalam przez 10 lat, po 10 czasem 12 godzin, co odbilo sie na dziecku. Teraz wiec (i tak o wiele za pozno)postanowilam poswiecic wiecej uwagi synowi. A zeby nie czuc sie calkiem bezuzyteczna, postanowilam dalej doksztalcac sie. No i co w tym zlego. Myslicie ze nie chcialabym miec wyzszych dochodow miesiecznie jak ALG II. Naturalnie, ale pieniadz to nie wszystko. Odpowiedz Link
fasolka3 Re: ilu mamy na forum bezrobotnych 19.02.07, 17:31 Wy w ogole wiecie ile dostaja Hartz IV? Moze wczesniej to bylo jakies fajne zycie na socjalu, ale to nalezy do przeszlosci. Przynajmniej w Monachium. 4osobowa rodzina dostaje 700 € na mieszkanie. Zna ktos takie mieszkania w Monachium dla 4 ludzi za 700 €? Poza tym Niemcy to nie Polska, wsrod biednych wlasna bieda nie przeszkadza. Ale tutaj, przechodzac kolo tych wszystkich kuszacych wystaw i biur podrozy jakos glupio, ze czlowiekowi nie starcza na bilet na SBahn, a Alpy widzi z siodmego pietra wiezowca. A do tych wszystkich, ktorzy sie tak na socjalowcow oburzaja- skad wiecie, ze jutro sami nie wyladujecie na socjalu? Macie patent na szczescie i Vollbeschäftigung od Pana Boga? FFF Odpowiedz Link
tiggerific Re: w czyich mozgach ta kategoria zyje - nie wiem 20.02.07, 01:15 czy ja Ci pozwoliłam podawać mój adres mailowy? jak mi robot przeczyta ten adres, to cały spam skieruję do Ciebie, uprzedzam. uprzejmie proszę, żebyś zmodyfikowała tę wypowiedź asap, nie chcę tu widzieć swojego adresu. Odpowiedz Link
ggigus to smeiszne, co piszesz bo 1)adres mailowy jest 20.02.07, 01:20 widoczny w kazdym twoim poscie i 2) to nie ja te kategorie do dyskusji wprowadzilam a ponadto doskonale rozumiesz sie z nickiem analyza, wiec czemu obrazasz od razu innych uczestnikow? nie nerwowo, spokojnie Odpowiedz Link
tiggerific Re: to smeiszne, co piszesz bo 1)adres mailowy je 21.02.07, 09:08 ggigus, ale dlaczego Ty żonglujesz tymi postami? przecież mój post był bezpośrednio pod Twoim, teraz to on nie ma sensu. jeśli usunęłaś mój adres ze swojego postu, trzeba było usunąć także moje pytanie i nie pisać już o tym w dwóch następnych postach, bo teraz w ogóle nikt nie wie, o czym piszesz. panuj nad tym jakoś Ty wstawiłaś mój adres goły z at zamiast małpki, każdy durny robot to przeczyta. gazeta podaje adres nie w tak bezpośredni i oczywisty dla każdego sposób, więc się nie sil na tłumaczenia. pozwalam Ci, oczywiście, usunąć niniejszy post, jak już przyswoisz materiał. Odpowiedz Link
ggigus w czyich mozgach ta kategoria zyje - nie wiem 20.02.07, 01:30 nie ja ją do dykusji wprowadziłam zagalopowała(e)ś się, w sprawie prawdziwych Niemców proszę pisać do tiggerifica nie wiem, fdo kogo ten post piszesz, bo te słowa Niemiec , ktory nie zna historii swojego kraju nie powinien zajmowac stanowiska jakoś boleśnie mnie nie dotyczą jeśli chodzi o miejsce mojego urodzenia - zupełne pudło, kompromitujące pudło właściwie, bo jak się nie zna geografii, to się nie pisze o Prusach Wschodnich podałam dość dokładnie rejon, skąd pochodzę, ale jeśli geografia nie jest czyjąś mocną stroną, odradzam argumenty geograficzne, bo łatwo trafić do Krainy Smieszności i co to ma do rzeczy, gdzie się urodziłam? dykutujemy o mnie? nie przypominam s obie jestem mila i modyfikuje posty tiggerificku, nie drzyj jak osika! Odpowiedz Link
analyza samo sie nigdy nic nie pisze, ggigusia juz to 20.02.07, 01:41 zrobi za nas kierowana niepohamowana nienawiscia do wszystkiego co ma sens Odpowiedz Link
ggigus powyzszy post zawiera ataki personalne, tym 20.02.07, 01:32 samym narusza netykiete i dlatego jestem zmuszona go usunac Odpowiedz Link
fan.club1 To są pewnie zgubne skutki... 20.02.07, 11:22 potajemnego podkochiwania się w Kałużyńskim. Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Jest tylko jeden z bezrobotnymi. 21.02.07, 13:13 W zyciu prywatnym nie mozna z nimi nic zrobic, na wszystko maja malo pieniedzy i na dlugi dystans nie wytrzymuja finasowo. A czlowiek nie jest Armia Zbawienia. Oprocz tego kazdy orze jak moze...i umie, tylko jak juz kiedys gdzies slyszalem, pieniedzy nie miec nie jest wstyd, tylko cholernie niewygodnie. bzzzzzzz Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: Jest tylko jeden z bezrobotnymi. 21.02.07, 14:26 wstyd to byc bezrobotnym z wyboru, o jak ja takich ludzi bym tempila... Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: ja tempie za błendy ortografitrzne :-)))))))) 21.02.07, 17:07 A ja tylko tempie Klugscheißer und ähnliche Besserwisser. Odpowiedz Link