cuski 05.05.06, 13:50 Czy hakerstwo w dobrej wierze jest czyms nagannym ? Tylko nie odpowiadajcie TAK lub NIE, lecz podajcie chociaz jakies krotkie uzasadnienie. Jezeli temat zlapie, to i ja wyraze swoja opinie w tym temacie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeuszx A może tak w praktykę wejdźmy... 05.05.06, 15:04 ... i dla profilaktyki, odstrzelmy najpierw wszystkie lisy, bo roznoszą wściekliznę?! O czym Ty mówisz Tomek? Jaka wiara może uzasadniać włażenie komuś w prywatność?! Można postawić alternatywne pytanie: Czy w dobrej wierze można potajemnie zrobić komuś rewizję w mieszkaniu? Lub też w dobrej wierze, mini kamerkę mu zainstalować?! I wszystko będzie w "dobrej wierze"!!! Powiemy: A, bo MOŻE???? on coś kombinuje!?. Stary, tu nie ma wątpliwości! Żadna wiara nie może usprawiedliwiać podłości! Nawet prawo nie rozgranicza włamów na "dobre" i "złe". Muszą istnieć mocne, konkretne przesłanki dla tego typu posunięć! Lecz: Żadna osoba prywatna, nie ma do tego żadnego prawa! Moralnego, ustawowego, boskiego, naturalne... Żadnego! Ten, kto to robi, popełnia przetępstwo! Z premedytacją! Tomek, że w ogóle założyłeś wątek z altenatywą czy naganne jest przestępstwo, czy też nie, bardzo mnie niepokoi. Bo wyczuwam tu relatywizm moralny, zacieranie granicy między dobrem a złem. I niech nikt nie porównuje hakerstwa z np. kradzieżą bochenka chleba, bo złodziej głodny!? Bo byłby to nokaut dla jego własnej inteligencji! I jak zwykle powiem wprost i proszę o jednoznaczną odpowiedź: Czy Ty praktykujesz tego typu metodę "sprawdzania" nowych forumowiczów?! Odpowiedz Link
cuski Tadeusz 06.05.06, 04:42 Najpierw odpowiem na Twoje pytanie: - Otoz nie praktykuje takie metody w stosunku do nowych forumowiczow. A teraz podyskutujmy dalej... otoz zakladamy taka sytuacje, ze Twoja rodzina jest w niebezpieczenstwie, grozi jej jakis psychol, caly czas zyje w nerwach i na tzw. szpilkach... zakladam, ze kazda normalna osoba chcialaby dorwac takiego typa i osadzic na dlugo w pierdlu... jest tylko jeden problem - tego goscia jest bardzo ciezko namierzyc, a glownych urzadzeniem z ktorego wysla pogrozki jest komputer... i co wtedy ??? czy dla zabezpiecznia Twojej rodziny nie wszedlbys w tzw. konflikt z prawem - ktore wedlug mnie czasem przynosi wiecej szkody, niz pozytku ??? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Zglaszam sprzeciw!!!! 07.05.06, 17:39 Od wlamywania sa specjalne sluzby do tego upowaznione wspolpracujace z policja.Jesli takie maile ktos dostaje,zglasza sie i oni po swojemu zalatwiaja sprawe.Samemu tego nie nalezy,a raczej kateorycznie nie wolno robic,bo a noz widelec ten "psychol" jak Go okresliles,moze zaskarzyc Cie o naruszenie prywatnosci i bedzie mial racje.Zamiast niego to Siebie udupisz za przeproszeniem. Odpowiedz Link
cuski Myszko 08.05.06, 00:46 Wierz mi, ze jesli mojej rodzinie lub moim bliskim zagrazalbym jakis psychol, to nie czekalbym na to, co zrobia sluzby specjalnie do tego wyznaczone, lecz wzialbym sprawe w swoje rece. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Nie watpie,ale tak nie mozna,wiesz dobrze o tym!!! 08.05.06, 19:58 To jest nie zgodne sprawem,czy w slusznej sprawie czy w tej zlej. Odpowiedz Link
cuski Niezgodne z prawem ? Z jakim prawem ? 09.05.06, 03:14 Niezgodne z prawem ? Z jakim prawem ? Chrzanie kazde prawo, ktore uderza przeciwko czlowiekowi ! PS. Dla mnie PRAWO jest wtedy, gdy idzie w parze w PRAWEM BOZYM. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Bede upierdliwa,ale zaryzykuje i zapytam?? 08.05.06, 20:05 Pytanie do tego co napisales....a w stosunku do starych uzytkownikow praktykujesz??? Cuski napisal: "Otoz nie praktykuje takie metody w stosunku do nowych forumowiczow." Odpowiedz Link
cuski Myszko 09.05.06, 03:20 Zadajesz pytanie na ktore przeciez i tak znasz odpowiedz. Mam Ci odpowiedziec, to co juz sama wiesz ??? PS. Najpierw zakladasz watek na temat zaufania, a potem wyskakujesz mi z takim pytaniem ??? Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Re: Myszko 09.05.06, 08:21 A skad mozesz wiedziec,co ja wiem???Spytalam tylko....i poraz kolejny widac jak bardzo powaznie traktowane sa wpisy. Odpowiedz Link
himera24 Re: Hakerstwo 05.05.06, 15:52 cuski napisał: > Czy hakerstwo w dobrej wierze jest czyms nagannym ? > > Tylko nie odpowiadajcie TAK lub NIE, lecz podajcie chociaz jakies krotkie > uzasadnienie. Jezeli temat zlapie, to i ja wyraze swoja opinie w tym temacie. ja odpowiem po prostu, TAK, jest czyms nagannym, a wyjasniac chyba tego nie trzeba. po pierwsze hakerstwo jest przestepstwem, po drugie to naruszanie czyjejs prywatnosci, wlasnosci, a pozatym to amoralne. Odpowiedz Link
zbuntowany8aniol Odpowiem na tym przykladzie..... 05.05.06, 19:36 "I druga bardziej drastyczna i przykra:16-letnia dziewczyna (nawet nie wygladala na tyle,byla bardzo powazna) spotykala sie ze swoim chlopakiem 22- letnim studentem,niewazne z jakiej uczelni w Krakowie.Rodzice bogaci,dziewczyna nie sprawiala klopotow itd.I co od miesiaca ja szukali <szok>!!!Jeszcze jakies 3 tygodnie temu mi kolezanka o tym mowila,a ja jej na to,ze przecie ona nie zyje.I wykrakalamZnalezli ja po miesiacu wrzucona gdzies tam...dlaczego zginela,ktos spyta??Wszyscy sadzili,ze dlatego,ze rodzice dziani itd.A jednak nie...poprostu chlopak dowiedzial sie,ze byla w ciazy,poklocili sie i jedna glupia mysl,chwycil za noz i ja poprostu zadzgal,koszmar."--->forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28897&w=41333044 Gdyby rodzice np.znali prywatna korespondencje tej dziewczyny,to moze by nie bylo takiej sytuacji,wiec w tym przypadku byloby to usprawiedliwione. Ale ogolnie mowiac,hakerstwo to przestepstwo,ktore narusza prywatnosc,nawet jesli jest w dobrej wierze,ale wtedy trza by bylo je zastapic innym slowem,niz "hakerstwo",ktore tak czy siak bedzie kojarzyc sie z wlamaniem,czyms zlym,checia wyrzadzenia komus szkody itd.Wg.mnie nie istnieje cos takiego jak hakerstwo w dobrej wierze...te dwa pojecia dobrej wiary i hakerswta wykluczaja sie. Odpowiedz Link
m4verick Re: hackjer 06.05.06, 01:09 ...chyba komus ktos poczytal emaile albo archiwum gg.. hie hie "Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych". takie cos wyczytalem na wikipedia.org w owczesnym swiecie nie ma czegos takiego jak w dobrej wierze, ludzie maja tak wyprane glowy ze zielone to jest czarne i zle w sumie jest dobre. takze hakerstwo (wejsc komus na emaila czy archiwum gg to nie jest hakerstwo... tylko znajomosc windowsa). a jesli ktos jest hackerem to uwierzcie mi, ten ktos nie uzywa windowsa :] Odpowiedz Link
m4verick Re: hackjer 07.05.06, 20:10 >po pierwsze hakerstwo jest przestepstwem, po drugie to naruszanie >czyjejs prywatnosci, wlasnosci, a pozatym to amoralne. naruszanie prywatnosci? hehe a IPASS na autostradzie, telefon komorkowy albo karty kredytowe to nie naruszanie prywatnosci to jest dopiero mistrzostwo swiata! Odpowiedz Link