Dodaj do ulubionych

ABC Hakerstwa

IP: *.lanet.wroc.pl 27.01.04, 14:22
Chciałbym dowiedzieć się jakichś ciekawostek o kompie, różnych takich
bardziej skomplikowanych pierdół. Interesuje się komputerami i chciałbym
poszerzać swoją wiedze. Prosiłbym o podanie jakichś linków do sprawdzonych
stron, gdzie moge się czegoś ciekawego dowiedzieć. Nie chciałbym, aby mój
post było odbierany jako zachcianka małego chłopczyka, który chce zostać
hakerem, a nie umie włączyć rejestru. Zależy mi na tym i prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beny Re: ABC Hakerstwa IP: 213.68.127.* 27.01.04, 14:45
      Sorry ale nie moge sie powstrzymac na tak postawione pytanie istnieje tylko
      jedna odpowiedz: www.google.com

Ciekawe czy autor pytania domysli sie o co mi chodzi?
      • Gość: Łukasz Re: ABC Hakerstwa IP: *.lanet.wroc.pl 27.01.04, 15:18
        Zrozumiałem o co ci chodzi Beny. Chodzi mi po prostu o stronki z ciekawostkami
        komputerowymi. Przecież nie powiedziałem, że chce zostać hakerem , tylko chce
        wiedzieć coś ciekawego i tyle. Musze jednak znajdzie sie ktoś łaskawy.
        • koktajl_molotowa Re: ABC Hakerstwa 27.01.04, 15:43
          Ale Beny dał Ci wspaniałą odpowiedź, chyba bardziej wyczerpujacej nie
          dostaniesz. Ty wiesz czego chcesz sie dowiedzieć, ty znasz swój poziom
          zaawansowania, szukaj. Plecam dodatkowo lekturę
          usenet.gazeta.pl/usenet/0,47942.html?r=pl.comp.
          To wszystko, odpowiedź na jedno pytanie zrodzi następne itd., itd. Jak powiadaja
          "im głębiej w las, tym wiecej drzew".
          • koktajl_molotowa i nie szkaj ciekawostek, tylko wiedzy /bt 27.01.04, 15:45

• Gość: dominik666 Re: ABC Hakerstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 08:16
      przeczytaj sobie to -
      library.succurit.com/Mirrors/web.textfiles.com/hacking/digitalvoodoo22.txt

i to :)
      warden.ath.cx/howto/lcamtuf
      www.lazmar.netglob.com.pl/hack.html - tu masz troche faq`w ...

• gray Re: ABC Hakerstwa 28.01.04, 08:25

stary, czy ty masz na prawdę nasrane we łbie jak w starym karmniku? wspaniałe
        rzeczy polecasz freshmeatom - nie ma co. wszyscy się cieszymy, że mamy na forum
        tak wspaniałego 5cr1pt k1ddi13 jak ty ale proszę cię - zachowaj swoją h4x0rską
        wiedzę dla siebie i nie ucz dzieci robić bomby.

btw - lcamtufowi troche się FAQ przestarzał :D
        • Gość: dominik666 Re: ABC Hakerstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 10:06

gray napisał:

>
          > stary, czy ty masz na prawdę nasrane we łbie jak w starym karmniku? wspaniałe
          > rzeczy polecasz freshmeatom - nie ma co. wszyscy się cieszymy, że mamy na
          forum
          > tak wspaniałego 5cr1pt k1ddi13 jak ty ale proszę cię - zachowaj swoją h4x0rską
          > wiedzę dla siebie i nie ucz dzieci robić bomby.
          >
          > btw - lcamtufowi troche się FAQ przestarzał :D
          >

nie ucze robić bomb .. chociaż takie faqi też są ...:)
          ja pokazałem tylko mniej więcej schemat jej budowy ...
          podstawy powinnien znać każdy ....
          żeby mniej było zombi w sieci :)

ahh i do założyciela wątku - od razu ci mówie że takich materiałów jest pełno w
          sieci podałem ci tylko przykłady...
          i nie daj się nabrać na "fajny program do hakowania" :))) od miłego "pana
          hakera" :)
          • gray Re: ABC Hakerstwa 28.01.04, 10:36

netbus ani 'how to get root on...' nie jest _żadną_ podstawą. schemat budowy
            bomby jest na nic, i można się nieźle pokaleczyć, jeżeli nie wie się co w niej
            wybucha i dlaczego. wydaje mi się, że sam nie pamiętasz jak cielęciem byłeś a
            teraz chwalisz się znajomością kilku faq'ow itp. nie obraź się ale tak właśnie
            uważam. nie mam nic do twoich umiejętności ale po prostu przedszkolakom nie
            mówi się, że proszek do prania wsypany do zupy sprawi, że pani zachoruje -
            najpierw muszą się dowiedzieć co to jest proszek do prania - tyle.

facet, któremu to podałeś, i tak nie zrozumie co robią te komendy ale wpisze je
            i napyta sobie biedy jak dobrze pójdzie.

więcej elastyczności życzę.
    • Gość: cs Re: ABC Hakerstwa IP: 194.255.20.* 28.01.04, 10:11
      zajmij sie czyms pozytecznym, np programowaniem
      bo przy twoich umiejetnosciach na dzisiaj, to wjebiesz sie raz dwa w klopoty.
      Nie mysl, ze proby hackowania sa "za darmo", a wiesz jak latwo namierzyc
      komputer w sieci ? Nic nie jest anonimowe, jak by sie to wydawalo.
    • Gość: cs powiem ci cos jeszcze IP: 194.255.20.* 28.01.04, 10:14
      najlatwiej wpakowac sie na skanowaniu portow, nawet jak uzywasz proxy, to i tak
      mozna to namierzyc, a jak ISP bedzie swinia, to nasla na ciebie policje, a ci
      przyjda i zabiora kompa i jeszcze dojebia za wszystkie nielegalne programy
      takie jest zycie
      • Gość: dominik666 Re: powiem ci cos jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 10:44
        > najlatwiej wpakowac sie na skanowaniu portow, nawet jak uzywasz proxy, to i
        tak
        >
        > mozna to namierzyc, a jak ISP bedzie swinia, to nasla na ciebie policje, a ci
        > przyjda i zabiora kompa i jeszcze dojebia za wszystkie nielegalne programy
        > takie jest zycie

hehe .. to do mnie ?
        a co "wpakowałeś" się podczas scanowania portów ?? ... powiem ci że skanuje się
        nie tylko porty ale całe sieci .. setki komputerów za jednym razem .. :)
        z pełnym fingeringiem ...
        dopiero włamanie do komputera jest karalne ! nie skanowanie ...bo jeśli byłoby
        to karalne to wyobraz sobie ilu zdalnie sterowanych lamerów siedziało by w
        pierdlu :)
        a uważac muszą swoją drogą .. ONI ! :)
        • Gość: cs Re: powiem ci cos jeszcze IP: 194.255.20.* 28.01.04, 11:03
          oj, niemozliwe, cale sieci ??? i setki komputerow !!!
          i co skanujesz w tych komputerach ? :O)) nie przypadkiem porty i odpowiedz na
          request ?
          no to zycze powodzenia w "legalnym" skanowaniu sieci, mam nadzieje, ze nie
          trafisz na siec NASA, bo i takich artystow juz widzialem :o))
          Siedziec nikt nie poszedl za skanowanie, ale niejednemu ISP odlaczyl kabel,
          zreszta nawet ludzie wpadali mimo,ze chodzili przez proxy, tutaj problem tylko
          w tym, czy adminowi chce sie tracic czas i szukac w logach.
          Tak jak u nas w firmie, "ktos" uzywal WinGate w brzydki sposob, ale nie doszli
          kto, bo jak mowil nasz admin: "nikt nie ma ochoty tracic czas na szukanie jak
          jest tyle innej roboty".
          Ale jak prokurator da nakaz, to znajda wszystko. To tylko jako ostrzezenie dla
          mlodych.
          Nawiasem mowiac, jak szukasz tylko pub ftp to nie ma potrzeby sie wlamywac, no
          bo dokad, skoro otwarte ?

w ogole to odpowiedz byla do autora watku, podejrzewam ze nawet nie zna
          angielskiego, tak ze bez sensu nadawac mu te strony.
          • Gość: dominik666 Re: powiem ci cos jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 12:54
            > oj, niemozliwe, cale sieci ??? i setki komputerow !!!
            > i co skanujesz w tych komputerach ? :O)) nie przypadkiem porty i odpowiedz na
            > request ?

już mówiłem że nie ja tylko oni ! (hakerzy)

> Tak jak u nas w firmie, "ktos" uzywal WinGate w brzydki sposob, ale nie
            doszli
            > kto, bo jak mowil nasz admin: "nikt nie ma ochoty tracic czas na szukanie jak
            > jest tyle innej roboty".

ehhh ... ten "ktoś" zamiast pracować siedzi na pewnym forum :)

z tą nasą .. ciekawe co tam znalezli ? padł mit o kosmicznych komputerach :)
            okazało się że to gówno które wysłali na marsa to lipa czy jak :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka