agneschicago 03.08.06, 00:37 pyta sie Amerykanin Polki: - skad jestes? ona: - z Polski Amerykanin: - a jaka autostrada przyjechalas? To podobno fakt autentyczny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Wcale sie nie dziwie, bo... 03.08.06, 02:28 Wcale sie nie dziwie, bo Amerykanie to zwykle matolki A teraz zeby nie byc goloslownym, to opowiem Wam cos, czego dzisiaj bylem swiadkiem... otoz krecilem sie dzisiejszego ranka przy bazie i sprawdzalem stan techniczny samochodow... nooo, ale ze bylo goraco, to od czasu do czasu chowalem sie przed sloncem do magazynu... byl tam taki jeden Amerykaniec, ktory rozkladal towar na polki i zaczalem go chwilke obserwowac... patrze i widze jedna prawie pusta palete (moze ze dwa pudelka na niej byly) i zerkam co ten Jankes bedzie robil, a on zamiast zamienic palety tzn. postawic pelna na miejsce tej pustej, zaczal wszystko przekladac, he he he... mysle se powiem mu, zeby tak nie robil, ale po chwili zastanowienia doszedlem do wniosku, ze jak glupi, to niech zapierdziela, he he he... Glupi narod ! Odpowiedz Link
speranzaa Re: Wcale sie nie dziwie, bo... 03.08.06, 05:24 Nie przesadzaj, to samo mozna powiedizec o kazdym narodzie, polskim tez, a szczegolnie o zachowaniu Polakow w Ameryce. Odpowiedz Link
cuski Wedlug mnie... 03.08.06, 05:29 Wedlug mnie Amerykanie przewyzszaja glupota Nas Polakow Odpowiedz Link
jozek_cork Re: Wedlug mnie... 03.08.06, 06:14 nie tylko Amerykanie, Irlandczycy im nie ustepuja. To u nas w Polsce kladzie sie nacisk na nauke, po ukonczeniu szkoly, jestesmy bardziej przygotowani do wiedzy - ogolnie, dopiero na studiach ukierunowujemy sie, dlatego nasi uczniowie maja wiele wiecej wiadomosci miedzy innymi z historii i geografii niz ich rowiesnicy ze Stanow, pozdrawiam Odpowiedz Link
aldona401 Re: Wedlug mnie... 03.08.06, 06:19 wszystko to prawda, ale z ta zdobyta w szkole wiedza nie przesadzalabym, bo mature zrobilo naprawde wielu matolow. Co z tego ze jestesmy tacy madrzy a dzis 80% mlodziezy po studiach nasuwa w krajach UE, a nie Ci glupi u nas )) Pozdrawiam Odpowiedz Link
jozek_cork Aldona 03.08.06, 07:23 bo glupsi woleli robic kariery polityczne, czego mamy namacalne dowody, pozdrawiam Odpowiedz Link
aldona401 Jozku 03.08.06, 07:28 zapewne masz racje haha. Wiem jedno, wszyscy uwazamy sie za madrzejszych od innych, ja tez nie umiem znalezc nikogo kto by mnie przewyzszyl intelektualnie hahaha, taka juz nasza natura. Odpowiedz Link
cuski Ja tam jestem glupi, dlatego... 03.08.06, 13:51 Ja tam jestem glupi, dlatego nie przejmujcie sie zbytnio tym co pisze, he he he... Odpowiedz Link
aldona401 Re: Ja tam jestem glupi, dlatego... 03.08.06, 13:59 glupi? z moze zakochany bo ponoc nie mozna kochac i byc madrym zarazem hahaha))) Odpowiedz Link
tadeuszx Józek, tu bym trochę polemizował 03.08.06, 08:25 Bo widzisz, głupiego złodzieja łapią i wsadzają do więzienia, a nasi politycy nie siedzą?! Odpowiedz Link
speranzaa Re: Wedlug mnie... 04.08.06, 03:09 Co to znaczy : przygotowani do wiedzy????to Twoje zdanie ni ema sensu, byc moze swiadczy o Twojej wiedzy. Czy sadzisz,z e wszyscy po szkole sredniej ogolnej sa przygotowani do wszystkiego, tz moga robic wszystko? W Polsce jest zly program nauczania, uczniowie koncza szkoly srednie i nie sa przygotowani do niczego po takiej ogolnej nauce, gdzie jest za duzo wkuwania a malo logicznego myslenia. jozek_cork napisał: > nie tylko Amerykanie, Irlandczycy im nie ustepuja. > To u nas w Polsce kladzie sie nacisk na nauke, po ukonczeniu > szkoly, jestesmy bardziej przygotowani do wiedzy - ogolnie, > dopiero na studiach ukierunowujemy sie, dlatego nasi uczniowie > maja wiele wiecej wiadomosci miedzy innymi z historii i geografii niz ich > rowiesnicy ze Stanow, pozdrawiam Odpowiedz Link
kiki-sriki Re: Wedlug mnie... 04.08.06, 09:40 dokladnie speranzaa program nauczania jest obciazony roznymi absurdami, ktore dzieciaki musza sobie przyswoic ale nie ucza samodzielnego myslenia albo dzialania! Odpowiedz Link
jozek_cork speranzaa 04.08.06, 21:41 moze wyrazilemsie malo precyzyjnie, mialem na mysli to iz nasi uczniowie maja wieksza wiedze ogolna anizeli ich rowiesnicy z innych krajów, nie myslalem o przygotowaniu zawodowym, pozdrawiam Odpowiedz Link
aldona401 Re: Wcale sie nie dziwie, bo... 03.08.06, 06:11 to dla rownowagi dodam, ze nie dalej jak miesiac temu, polozono kolo mego domu asflalt. Dzis juz jest nowa ekipa, ktora to rozkuwa, kopie i kladzie jakies rury. Takie obrazki w miastach sa czeste. No nie wiem, czy Polacy sa tacy madrzy. Nie dzielilabym glupoty i innych cech ludzkich na kraje. Wszedzie sa madrzy i glupi, bogaci i biedni itd )) Odpowiedz Link
cuski Dodam jeszcze, ze: 03.08.06, 05:13 Dodam jeszcze, ze: - W Afryce nikt nie wie, co to jest zywnosc. - W Europie Wschodniej nikt nie wie, co to jest uczciwosc. - W Europie Zachodniej nikt nie wie, co to jest niedostatek. - W Chinach nikt nie wie, co to jest wlasne zdanie. - Na Bliskim Wschodzie nikt nie wie, co to jest rozwiazanie problemu. - W Ameryce Poludniowej nikt nie wie, co znaczy prosze. - W Ameryce Polnocnej nikt nie wie, ze sa jakies inne kraje na swiecie. He he he... Odpowiedz Link
kiki-sriki Re: Dodam jeszcze, ze: 03.08.06, 08:43 a ja dodam jeszcze ze jak miala sie rozszezyc Unia Europejska o kolejne kraje to wiekszosc ankietowanych a Wielkiej Brytanie byla przekonana ze USA tez sa w Uni Europejskiej)) Odpowiedz Link
tadeuszx Nie ma sie co przechwalać i wpadać w samozachwyt 03.08.06, 16:30 Równanie w dół do poziomu wiedzy innych nacji, postępuje w sposób gwałtowny. Za pare lat, może się okazać, że to nasi absolwenci szkół różnych, mają znacznie mniej wiedzy niż ich rówieśnicy z innych krajów. Czyli Polak będzie głupszy faktycznie, nie propagandowo jak to jest obecnie. Odpowiedz Link
cuski Acha... i jeszcze jedno: 04.08.06, 02:55 Acha... i jeszcze jedno: - My Polacy jestesmy sprytniejsi i bardziej obrotni, niz Amerykanie Odpowiedz Link