Dodaj do ulubionych

postac historyczna ktora daje inspiracje.

06.10.06, 05:48
czy jest ktos taki z zyjacych czy niezyjacych juz ludzi(zyjacych nadmieniam
dla porzadku),kto daje wam inspiracje w zyciu?moja taka postacia jest henryk
schilemann.bo w zyciu trzeba miec pasje .
Obserwuj wątek
    • tadeuszx Re: postac historyczna ktora daje inspiracje. 06.10.06, 10:42
      Dla mnie niedościgniony nawet w marzeniach, wzór podejścia do życia i
      doczesności - Jan Paweł II.
      • zbuntowany8aniol Re: postac historyczna ktora daje inspiracje. 06.10.06, 14:22
        Masz racje Tadzio,Jan Pawel II byl i bedzie autorytetem wielu ludzi,szczegolnie
        mlodychsmile
        A co do tematu to oprocz Jana Pawla,to ogromny szacunek mam do swoich
        rodzicow.Mama jest bardzo wyrozumiala,choc ja tego tak czesto nie dostrzegam.Ze
        tez tyle jeszcze potrafi zniesc,a zycie ja nie oszczedza,echhh...tylko
        podziwiacsmile
        A z ostatnich wspomnien z tata,to pamietam jak powiedzial cos co sie sprawdza,a
        mianowicie:ze do wszystkiego musimy dojrzec,do kazdej decyzji i to co inni
        osiagaja wczesniej,to u nas przychodzi pozniejsmileI mam pamietac,ze ucze sie
        tylko dla siebie,nie dla kogos i to czego sie naucze nikt mi nie odbierze i w
        tym tez mial racjesmile
        • ghurka Re: postac historyczna ktora daje inspiracje. 07.10.06, 01:05
          do rodzicow trzeba miec szacunek.tzn;nie trzeba ,to chyba jest naturalne.
          Polski papierz bez watpienia wycisnal swoje pietno na historii.ale mnie nie
          chodzilo o ludzi ktorych szanujesz i kochasz.pytalem sie raczej o postacie
          ktore ci daja inspiracje w zyciu.o ludzi ktorzy osiagaja rzeczy niemozliwe
          wydawaloby sie do osoagniecia.widocznie nie ma nikogo takiego w twoim zyciu.
          • zbuntowany8aniol Z takich nie ma. 07.10.06, 10:10
            Dla mnie inspiracja sa rodzicesmile
          • tadeuszx No właśnie JPII mnie zainspirował! 07.10.06, 20:59
            To jego życie przykład, kazały mi inaczej spojrzeć na konsumpcjonizm. Na dobra
            materialne i sens ich gromadzenia. Na skalę wartości, którą każdy człowiek mieć
            powinien. Cel i sens zycia: po co i dla kogo (czego)?... i wiele innych np.
            otwartość na ludzi... gorzej np. z wybaczaniem i wiarą w ludzką dobroć. Nie dam
            rady, nie umiem, nie potrafię sam siebie przekonać do tych racji...
      • ghurka Re: postac historyczna ktora daje inspiracje. 07.10.06, 00:54
        Tadziu zadziwiasz mnie ,wydawalo mi sie ze jestes malo przyjazny religijnosci
        itp.widze ze sie myslilem.
        • tadeuszx To nie tak. Jestem katolikiem, wierzę w Boga 07.10.06, 21:17
          nie ufam interpretacjom. W historii kościoła interpretacje prowadziły do wojen
          krzyżowych, "Swiętej Inkwizycji" i wielu, wielu błędów. Terz patrz, jeśli Bóg
          chciałby, abym bezgranicznie ufał temu, co wymyślą inni, to po co miałby dawać
          mi rozum i wolną wolę?? Czyli możliwość wyborów i samodzielnego myślenia,
          również w temacie wiary nie? A niby to dlaczego interpretacja o.Tadeusza R. ma
          być właściwa, a Tadeusza K. nie?! A skąd pewność, że nie jest to kolejny
          "nawiedzony" ale fałszywy prorok? A duchowni muzułmańscy, "wychowujący" kolejne
          rzesze terrorystów, to przecież też interpretatorzy, tym razem Koranu. A księża
          "kapusie" pouczający o prawdzie i lojalności, a księża rozpustnicy mówiący o
          dochowaniu wierności sakramentowi małżeństwa... sorry, sam sobie dośpiewał całą
          galerię interpretatorów Pisma Świętego, którzy nie są tego godni! Nie zapomnij o
          pedofilach, złodziejach i sybarytach pazernych na dobra doczesne...
          • ghurka Re: To nie tak. Jestem katolikiem, wierzę w Boga 08.10.06, 01:50
            zawsze podkreslam ze zorganizowana religia nie ma nic wspolnego z Bogiem.kosciol
            to my ,ludzie wierzacy.
            • tadeuszx No i trza się teraz podlizać Ghurce i powiedzieć: 08.10.06, 09:54
              Ghurka - święte słowa.

ghurka napisał:
              > zawsze podkreslam ze zorganizowana religia nie ma nic wspolnego z Bogiem.
              > kosciol to my ,ludzie wierzacy.
              • ghurka Re: No i trza się teraz podlizać Ghurce i powiedz 09.10.06, 02:23
                ale kto tu wierzy Tadziu?
                • tadeuszx Re: No i trza się teraz podlizać Ghurce i powiedz 09.10.06, 20:00
                  ghurka napisał:

> ale kto tu wierzy Tadziu?
                  =====================================
                  Sam Sobie powyżej odpowiedziałeś:
                  ghurka napisał:
                  > zawsze podkreslam ze zorganizowana religia nie ma nic wspolnego z Bogiem.
                  > kosciol to my ,ludzie wierzacy.
                  ---------------------------------------
                  smile))
    • cuski Jan Pawel II 17.10.06, 15:47
      Jan Pawel II
      • ghurka Re: Jan Pawel II 18.10.06, 01:35
        no to milo mi to slyszec cuski.mialbym pewne argumenty ale uznaje rozmiar tej
        postaci.dokladnie to doceniam teraz.
        • ghurka Re: Jan Pawel II 19.10.06, 06:09
          czy masz takie same argumenty na inspiracje jak Tadzio?spotkales osobiscie papieza?
          • cuski Re: Jan Pawel II 19.10.06, 16:41
            Niestety nie jestem jednym z tych szczesciarzy, ktorzy mieli okazje
            miec prywatna audiencje z Janem Pawlem II.
            • ghurka Re: Jan Pawel II 20.10.06, 05:45
              ja nie.nie staralem sie i dzis mi zal.
              • ghurka Re: Jan Pawel II 20.10.06, 05:47
                hehe obaj mielismy takie samo szczescie.male nieporozumienie zaszlo.
                • tadeuszx Jan Pawel II - papież, który był człowiekiem. 20.10.06, 12:11
                  ... bardzo mądre zdanie ktoś wymyślił. Był człowiekiem do końca... pozwolił
                  nawet na pokazanie Swojego cierpienia przy odchodzeniu z tego świata!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka