Dodaj do ulubionych

obudowa balkonu

IP: *.agora.pl 23.05.07, 14:58
szukam solidnej, ale taniej firmy do obudowania balkonu ( służew nad dolinka)
czy możecie kogoś polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: obudowa balkonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:39
      Cenowo nie wiem jak to u nich wygląda,ale w firmie Progres mają zabudowy
      balkonów,to jest na Al Wilanowskiej 361,przy Marc Polu.Ja tam zamawiałem roety
      i extra mi zrobili
    • tysslen Re: obudowa balkonu 31.05.07, 21:06
      A ja polecam firmę Ripa-pol z Ursynowa. Są solidni i z reguły tańsi od
      konkurencji o kilkaset złotych.
      Zabudowali nam loggie w wersji panele + suwane szyby i jesteśmy bardzo
      zadowoleni.
      Na stronie www mają kalkulator cenowy, który nie odbiega wiele od cen
      rzeczywistych
      • Gość: jacek Re: obudowa balkonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:56
        Zawsze się zastanawiałem, po co zabudowywać balkony. Latem jest upał, można
        wyjść wieczorkiem na balkon i posiedzieć w chłodzie, a niektórzy obudowują
        balkony szybami tworząc okropne szklarnie. Po co?
        • jan-w Re: obudowa balkonu 01.06.07, 13:13
          A jak to obrzydliwie wygląda! Część zabudowana, każdy inaczej. Poza tym jest to
          nielegalne.
          • Gość: XYZ Re: obudowa balkonu IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 20:48
            Esteta się znalazł od siedmu boleści...

Nielegalne powiadasz? Skoro tak twierdzisz, to podeprzyj się stosownymi
            przepisami, a nie rzucasz puste hasła.
            Poza tym nie widzę nic obrzydliwego w obudowie balkonu czy loggi, jeśli robią
            to fachowcy. Nieuświadomionym mówię, że jest to rzecz wyjątkowo praktyczna gdy
            balkon znajduje się od nawietrznej.
            • jan-w Re: obudowa balkonu 02.06.07, 12:28
              Niestety za mało estetów. W efekcie mamy slumsy.
            • Gość: Olszewska na temat -obudowa balkonu IP: *.swn.vectranet.pl 03.06.07, 13:55
              Estetyka zewnętrzna.
              Dlaczego aż pozwolenie potrzebne jest do wymiany okien czy zabudowy loggii? Bo
              są to przedsięwzięcia, które mogą "wpłynąć na zmianę wyglądu budynków" - orzeka
              prawo budowlane. W regulaminie porządku domowego np. spółdzielni Energetyka
              postanowiono: "Zabrania się dokonywania zmian w wystroju zewnętrznym budynku
              (zmiana wyglądu i kolorystyki okien, balkonów, loggii), samowolnych zabudów". I
              ta spółdzielnia nie jest żadnym ewenementem w trosce o estetykę budynków.
              Podobnie dbają o nią inne spółdzielnie, wspólnoty mieszkaniowe, właściciele
              wielorodzinnych kamienic. Surowsze zasady remontowe dotyczą mieszkańców
              budynków, które znajdują się w rejestrze zabytków lub są obiektami chronionymi.
              Nie mogą oni niczego remontować ani tym bardziej modernizować bez uprzedniej
              zgody wojewódzkiego konserwatora zabytków. Nawet gdyby zgodził się właściciel
              domu. Dopiero akceptacja konserwatora umożliwia zgłoszenie prac do wydziału
              architektury.

• Gość: Olszewska nigdy obudowa balkonu IP: *.swn.vectranet.pl 02.06.07, 07:17
            Tak, jest to nielegalne. Zmienia wygląd budynku, a już na pewno nie jest
            estetyczne. Administracje po prostu przymykają oczy i udają , że nie ma
            problemu.
            Brakuje jescze gołębników i skrzynek z królikami na tych balkanach i byłaby
            pełna dowolność.
            Takie zmiany są możliwe jak się ma własny dom, domek czy willę , ale wtedy nikt
            nie zmienia ustalonego, zatwierdzonogo projektu.
        • Gość: XYZ Re: obudowa balkonu IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 20:50
          Wiesz... Te szyby są w większości wypadków suwane, więc jak chcesz sobie wyjść
          w ładną pogodę na balkon, to po prostu je rozsuwasz. A jeśli leje i walą
          pioruny, a Ty nadal masz ochotę posiedzieć na balkonie, to je zsuwasz. Proste,
          przyjemne i praktyczne:)
          • Gość: jacek Re: obudowa balkonu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.07, 01:39
            No ok, niech będzie ;-)
            • Gość: aja132 Re: obudowa balkonu IP: *.agora.pl 14.06.07, 16:09
              ojej, ale się narobiło! kochani, ja nie chcę zabudować balkonu w całości, tylko
              oddzielić się choć trochę od sąsiadów.Na Dolince, balkony sa bardzo, bardzo
              blisko siebie (niektóre), myślę dlatego o jakiś estetycznych, ok. metrowych na
              szerokość ściankach. I dlatego szukam firmy, która zrobiłaby to estetycznie i
              niedrogo. A może macie pomysł, z czego te boczne ściankl mogłyby być, ja
              myśłałam o takich mlecznych ( jasnych) szybach? pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka