Gość: aja321 IP: *.agora.pl 23.05.07, 14:58 szukam solidnej, ale taniej firmy do obudowania balkonu ( służew nad dolinka) czy możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: obudowa balkonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:39 Cenowo nie wiem jak to u nich wygląda,ale w firmie Progres mają zabudowy balkonów,to jest na Al Wilanowskiej 361,przy Marc Polu.Ja tam zamawiałem roety i extra mi zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
tysslen Re: obudowa balkonu 31.05.07, 21:06 A ja polecam firmę Ripa-pol z Ursynowa. Są solidni i z reguły tańsi od konkurencji o kilkaset złotych. Zabudowali nam loggie w wersji panele + suwane szyby i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na stronie www mają kalkulator cenowy, który nie odbiega wiele od cen rzeczywistych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: obudowa balkonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:56 Zawsze się zastanawiałem, po co zabudowywać balkony. Latem jest upał, można wyjść wieczorkiem na balkon i posiedzieć w chłodzie, a niektórzy obudowują balkony szybami tworząc okropne szklarnie. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: obudowa balkonu 01.06.07, 13:13 A jak to obrzydliwie wygląda! Część zabudowana, każdy inaczej. Poza tym jest to nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: obudowa balkonu IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 20:48 Esteta się znalazł od siedmu boleści... Nielegalne powiadasz? Skoro tak twierdzisz, to podeprzyj się stosownymi przepisami, a nie rzucasz puste hasła. Poza tym nie widzę nic obrzydliwego w obudowie balkonu czy loggi, jeśli robią to fachowcy. Nieuświadomionym mówię, że jest to rzecz wyjątkowo praktyczna gdy balkon znajduje się od nawietrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: obudowa balkonu 02.06.07, 12:28 Niestety za mało estetów. W efekcie mamy slumsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olszewska na temat -obudowa balkonu IP: *.swn.vectranet.pl 03.06.07, 13:55 Estetyka zewnętrzna. Dlaczego aż pozwolenie potrzebne jest do wymiany okien czy zabudowy loggii? Bo są to przedsięwzięcia, które mogą "wpłynąć na zmianę wyglądu budynków" - orzeka prawo budowlane. W regulaminie porządku domowego np. spółdzielni Energetyka postanowiono: "Zabrania się dokonywania zmian w wystroju zewnętrznym budynku (zmiana wyglądu i kolorystyki okien, balkonów, loggii), samowolnych zabudów". I ta spółdzielnia nie jest żadnym ewenementem w trosce o estetykę budynków. Podobnie dbają o nią inne spółdzielnie, wspólnoty mieszkaniowe, właściciele wielorodzinnych kamienic. Surowsze zasady remontowe dotyczą mieszkańców budynków, które znajdują się w rejestrze zabytków lub są obiektami chronionymi. Nie mogą oni niczego remontować ani tym bardziej modernizować bez uprzedniej zgody wojewódzkiego konserwatora zabytków. Nawet gdyby zgodził się właściciel domu. Dopiero akceptacja konserwatora umożliwia zgłoszenie prac do wydziału architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olszewska nigdy obudowa balkonu IP: *.swn.vectranet.pl 02.06.07, 07:17 Tak, jest to nielegalne. Zmienia wygląd budynku, a już na pewno nie jest estetyczne. Administracje po prostu przymykają oczy i udają , że nie ma problemu. Brakuje jescze gołębników i skrzynek z królikami na tych balkanach i byłaby pełna dowolność. Takie zmiany są możliwe jak się ma własny dom, domek czy willę , ale wtedy nikt nie zmienia ustalonego, zatwierdzonogo projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: obudowa balkonu IP: *.acn.waw.pl 01.06.07, 20:50 Wiesz... Te szyby są w większości wypadków suwane, więc jak chcesz sobie wyjść w ładną pogodę na balkon, to po prostu je rozsuwasz. A jeśli leje i walą pioruny, a Ty nadal masz ochotę posiedzieć na balkonie, to je zsuwasz. Proste, przyjemne i praktyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: obudowa balkonu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.07, 01:39 No ok, niech będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja132 Re: obudowa balkonu IP: *.agora.pl 14.06.07, 16:09 ojej, ale się narobiło! kochani, ja nie chcę zabudować balkonu w całości, tylko oddzielić się choć trochę od sąsiadów.Na Dolince, balkony sa bardzo, bardzo blisko siebie (niektóre), myślę dlatego o jakiś estetycznych, ok. metrowych na szerokość ściankach. I dlatego szukam firmy, która zrobiłaby to estetycznie i niedrogo. A może macie pomysł, z czego te boczne ściankl mogłyby być, ja myśłałam o takich mlecznych ( jasnych) szybach? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś