broneknotgeld Re: Jak chop z babom 01.11.05, 23:03 Z frelkom zowdy tako bywo Zmiynno - toż niych Cie niy dziwo. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 07.11.05, 13:08 Płatki Rouzy Porachujesz yno sztyry Dyć se aże czynsom gyry Zaroz byś wykusiolowoł Kunszt natury tako stowo. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 10.11.05, 23:51 Ano - sie piyknie tako tańcuje Jak frelka blisko przi sia aż czuje Gro nom muzyczka z gowy już kurzy Nocka ciekawo to przeca wróży. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 10.11.05, 23:57 Zowdy zy mie leber był Do tego prziznowom sie Ciyngym jednak mom dość siył Wytańcować frele dwie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 10.11.05, 23:58 Toż bych ściskoł frelki wdycki Tako z Wami potańcowoł Jeszcze niy trza mi ty kryczki A i karkol żech sprostowoł. Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom- z Maestro 14.11.05, 00:33 Widziałam w tv "Taniec z gwiazdami". Z Maestro tańczę tutaj z rymami... ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom- Luna 14.11.05, 18:29 Łoj Luna, Luna! Ciebie rym leci z piora anioła A jo durś kryncz "taniec chochoła" Dyć żodyn niy doł "złotego rogu" Tako tyż szkryfna co - dziynki Bogu. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 12.11.05, 22:59 Choć to wontek niy "sagaty" Zdo mi sie żech jest kudłaty. Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom 14.11.05, 00:24 Nawet jeśli czarny kot na Ciebie spojrzy tak, jakby od miski, nie przejmuj się. Przez te rymy jesteś mi wciąż bliski. ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 14.11.05, 18:30 Czorny kot sie łasi Ano - gorom nasi! Odpowiedz Link
luna-a Międzynarodowy Dzień Misia Pluszowego 23.11.05, 22:31 Miśkom składam najlepsze przytulne życzenia. ;b! A mój Misiaczek niech mi się nie zmienia. Jako, że dziś świętują mruczące Misie, w różowościach pluszu oddam Misiu Ci się... ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Międzynarodowy Dzień Misia Pluszowego 23.11.05, 22:44 Zima idzie - Misiu śpi A kaj Luna? Kto to wiy?! Odpowiedz Link
luna-a Jak ... w sobotę przed adwentem... 26.11.05, 23:32 Dziś sobota. Tyle pierza miękko Świat zimny otula, więc do swego karlusa też czule się frelka przytula. ;b! W sobotę przed adwentem tak grzać się zaczęli, że w Trzech Króli na ślubnym kobiercu stanęli. ;b! Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak ... w sobotę przed adwentem... 26.11.05, 23:35 Też bym tak chciała, gdybym Go miała... ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak ... w sobotę przed adwentem... 27.11.05, 10:59 Kożdo frela mo ta wyndka Dyć wystyknie yno chyntka. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak ... w sobotę przed adwentem... 27.11.05, 10:56 Na take "gody" Świyncony wody Braknie w kościele Ło moj aniele. Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak ... w sobotę przed adwentem... 18.12.06, 02:27 Tradycję, że w niedzielę płonie kolejna świeczka w wieńcu adwentowym, pamiętam od dziecka... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak ... w sobotę przed adwentem... 18.12.06, 11:39 Tego toch niy wiedzioł Jo kaj ińdzi siedzioł. Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom 27.11.05, 00:27 Radosnych nocy, spokojnych snów życzę, a marzę wciąż o szaleństwie... Twą żonę niech przytula inny mąż... ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom 27.11.05, 10:54 No, niy wiym, niy wiym, Myślo zdo sie zgubno Puściyła w tromba by mie chnet ślubno Dwadziścia rokow wyczimywała Teroz inkszego by w pryk zabrała. A we "andrzejki" rocznica przeca Familijnego naszego neca Toż se terozki tym wszyskim tropia Możno swoj smutek w piwie utopia. Odpowiedz Link
waga.w Re: Jak chop z babom 27.09.06, 14:12 Wieloletnie małżeństwo , to jak dojrzałe wino - pod warunkiem , że jesteś jego smakoszem . Odpowiedz Link
waga.w Re: Jak chop z babom 27.09.06, 14:16 Wieloletnie małżeństwo to dojrzałe wino , można się nim delektować , ale może i sponiewierać . Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom...o twardzielach 30.11.05, 00:25 Spontaniczny czy drapieżny? Zasadniczy czy lubieżny? Agresywny czy troskliwy? Wyzwolony czy wstydliwy? Jest miły po czy przed ? hmm Intryguje mnie. Ech! ;b! Odpowiedz Link
ciupazka Re: Jak chop z babom...o twardzielach 30.11.05, 14:36 Jezisie Maryjo! Stydź sie babo, Przeciyz ześ juz cołkiem nago... Biydny Bronek! Nie ucieknie! Moze choć przy rocnicy styknie?! Hehe.. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom...o twardzielach 30.11.05, 15:34 Toż Ciupazko w tym uciycha No i wcale niy ma grzycha Wontek ciongnońć fraszkom tako Kunszt w tym Luny. -Łoj Itako Kaj mie widzie rymow fala? Chce porzduchać czy pohalać? Czy dopłyna jo do ciebie? W piekle znojda se czy w niebie? Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom...o twardzielach 01.12.05, 21:48 Jezisie Maryjo! Stydzić się nie trzeba! To cudowne być skiż Tego bliziuteńko Nieba... ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom...o twardzielach 01.12.05, 23:22 Aniołym sie jawi Kto tu tako prawi. Odpowiedz Link
luna-a Prosba do... 05.12.05, 23:03 Radio gra, ja sobie siedzę z boczku I nie piję wina, i nie sączę soczku… Chcę byś mnie rymem kołysał… A nie zaglądał na Małysza! Więc myszkę rozmałysz jak halny wiatr Bym do Cię wzleciała nie ćmą, a jak ptak… W posty jak w mężczyzny ramiona wtulonam, bezwstydniem nagam i rozanielonam! Odpłynę, przeminę cichutko jak noc, utonę w tych kocich oczach i pójdę na dno... ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
ciupazka Re: Prosba do... 05.12.05, 23:15 Hehe, jo juz nie wiym, z kim tak źle? Cy to z Lunom, cy to Bronek Tak fatalnie sprowdzo sie? Fort tu płac i ocekiwanie Cy Bronek na wysokości zadania stanie? Do roboty "NIETOTY" cy "NIEMOTY"?! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Prosba do... 06.12.05, 18:30 Lunie nic niy grozi Arktyka niy zmrozi Pryndzy sie roztopi -Kożdy chop spokopi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Prosba do... 06.12.05, 18:36 Jako zrychtować by kołysanka? Ze kerom karlus siongnie do wianka Frelki co gorko choć niy zdobyto Możno sie Wenus ktosik łopyto Coż mi bogini tako poradzisz? Koncept do gowy jakisik wsadzisz? Cicho - jeronie - toż cosik słysza -"Niy trza ci łazić ślodym Parysa". Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak ...motylem 18.12.05, 19:52 Padają śnieżynki, fruną jak motyle... Przed pięknymi rymami swoje czółko chylę. ;b! Bronkowi zaś w tym miejscu wyznać chcę (nie muszę): Mistrzu, SŁOWEM pięknym uskrzydlasz mą duszę... ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak ...motylem 18.12.05, 23:55 Łoj Luna Luna - na moja gowa Tyś jest na forach boginiom słowa Jo mom uciecha - sie niy wydowo -Lubisz lityka familokowo. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak ...motylem 18.12.05, 23:58 "Lityka" "R" se zachciało ździybko pobrykać Toż na klawiyrze "t" zaczło tykać No i z "liryki" "lityka" momy Dyć se z tym przeca rady tu domy. Odpowiedz Link
luna-a do kocurka ... 20.12.05, 22:40 Kiedy za oknem zima szaleje mrozem na biało, przy kominku przytulić by się do kocurka chciało... ;b! nastystart.org/images/news/dressupyourcat04212003.jpg ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: do kocurka ... 21.12.05, 17:43 Niy zmarznom mu uszy jak za kotkom ruszy. Odpowiedz Link
luna-a Dzika miłość w śniegu... 28.12.05, 00:25 Miłosne zapędy, huczki, parkoty, zaloty, ..., gody w lesie trwają... W domowych pieleszach niejedne kudłate myśli na więcej czekają... ;b! media.wp.pl/kat,9922,wid,8133438,wiadomosc.html?rfbawp=1135712410.027&ticaid=1cc1&_ticrsn=5 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dzika miłość w śniegu... 28.12.05, 20:18 Co wpiyrw biołe - chuć łodmiyni Wenus - gryfno to bogini. Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom...zakręcę spodnicą 30.12.05, 18:10 Pada ciągle gęsty śnieżek, ulice na pół metra zawiało. Zakręcę spodnicą przed Zenkiem, by się dziarsko szuflowało. ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom...zakręcę spodnicą 30.12.05, 18:27 Toż niych niy przestowo Zynek-Szufla-Wielki I niy yno kecki widzi tyż łod frelki! Odpowiedz Link
dinozaurklb Re: Jak chop z babom...zakręcę spodnicą 31.12.05, 01:11 he,he...mogę być i Zenkiem, po łopatę lecę a wszystko przez tą kiecę... users.skynet.be/zaxon/Pocztowka/PC307408.jpg Odpowiedz Link
luna-a Przestał... 02.01.06, 00:40 Przestał padać śnieżek, wciąż go po kolana. Zenek będzie szuflą machać do samego rana? ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Przestał... 02.01.06, 18:09 Możno se doczko co śniyg stopnieje Pewno skiż tego Zynek boleje. Odpowiedz Link
luna-a Sylwester 02.01.06, 01:26 Mimo, że przystojni meni - gdy pili, stawali się mali, piękny był sylwestrowy bal na ogromnej białej sali… Wykwintna konsumpcja. Konwersacje. Do świtu tańczenie… Moja sexkreacja, choć skąpa, robiła wrażenie (dowód - niejedno pożerające męskie spojrzenie)... ;b! I cóż, że Sylwester zabiegał dyskretnie, bym na tym balu bawiła się świetnie? Już marzę skrycie ( choć przecież perfidnie), by spotkać Tego, który mnie-Kopciuszka zabierze na następny bal wielki. Najlepiej w operze... ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Sylwester 02.01.06, 18:19 Luna - dej pozor na ta opera Duch se łobudzioł podobno teraz I zaś na gryfne frelki zaziyro Z "sexkreacjami" piyrsze zabiyro. Odpowiedz Link
luna-a ...najbliżej Słońca 04.01.06, 23:58 Dziś każda frelka bardzo gorąca, bo dzisiaj Ziemia najbliżej Słońca... ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ...najbliżej Słońca 05.01.06, 20:23 Luna do Słonka cosik zbliżyło Ziymia przi tymu aże zaćmiyło. Odpowiedz Link
luna-a ...na Trzech Króli... 06.01.06, 01:04 Marzy o wiośnie na Trzech Króli gdy do zimnego mena się tuli... ;b! Odpowiedz Link
ciupazka Re: ...na Trzech Króli... 09.01.06, 11:51 Zima, zima mrozy, mrozy, a kotki, kocury i zaloty za płoty!!! Hej! Piykne te fraszko, do cudu, trza je ino ppublikować, dlo ludu! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link
broneknotgeld Jak chop z babom 10.01.06, 08:20 Lod som sie topi przi frelce gorki A chop utropa mo ze rozporkym. Odpowiedz Link
luna-a z Gwiazdkami tęsknię... 09.01.06, 21:37 Fantastyczne są widoki z mojej wysokości gdy zimną nocą zaglądam do duszy ludzkości… ;b! Człowiek z naturą w tym zimowym krajobrazie komponuje się niczym w cudownym, świętym obrazie… ;b! I kiedy mrozem skrzącym bielą Ziemia opatulona, z Gwiazdami tęsknię, by wtulić się w męskie ramiona… ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: z Gwiazdkami tęsknię... 10.01.06, 08:24 Choć Luna jedna to Gwiozdek tela Wystyknie chopow na colko sztela? -Dyć skond bogini mo tela mocy? Ano - ze prawa do "piyrszy nocy"! Odpowiedz Link
luna-a 2 minuty... 11.01.06, 00:07 Minął dzień dłuższy już o dwie(!) minuty. Stety, niestety - tyleż mniej na nocne ksiuty... ups! ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: 2 minuty... 11.01.06, 00:15 Rano idzie coś poprawić Niy durś w nocy yno bawić Luna i przi słonku widać Tako dziyń se może przidać. Odpowiedz Link
luna-a Jestem pod wrażeniem 15.01.06, 00:54 www.w-g.com.pl/html/tgartyk.php?nazwa_artyk=Ty%B6%20wariat,%20a%20nie%20kolekcjoner...&data=12.1.2006&PHPSESSID=314e22c9e88c47cd42dfc30633793404 Twoje Fraszkowisko zawsze podziwiałam. Cieszę się z Twego sukcesu i że Cię poznałam. ;B! Królu fraszki, gratulacje, za piękne rymy jesteś pochwalony. A ja Cię uwielbiam za mądrość, boś wesoły i PASJONAT szalony... ;B! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jestem pod wrażeniem 15.01.06, 12:34 Tako teroz sie łonaca Co czerwono aż mom glaca. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jestem pod wrażeniem 15.01.06, 12:39 Słoneczko, na glywickim forum już to jest, toz niy trza dublować. Zoleży mi na tym, coby wyrożniynie "Nagrodzony notgeldem śląskim" wyrychtować i w powiecie glywickim, toż w takim wontku znojdziesz tyn link. Hehe - widzisz, w Rudzie Ślonski to jo se z tym som poradza, dyć kaj ińdzi to trza już do tego miejscowego wsparcio. Jak chcesz se włonczyć, to byda Ci richtig wdziynczny, tela że lepi bydzie jak se ło tym połosprawiomy we ekstra wontku, kery tukej tyż jest. Odpowiedz Link
luna-a Re: Jak chop z babom... na łapki i ogonek 23.01.06, 19:23 Gdybym ja była Panią Pieseczka swojego (warunek, że wiernego) wysztrykowałabym Mu na łapki i ogonek coś z włóczki ciepłego... ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jak chop z babom... na łapki i ogonek 23.01.06, 22:22 Łogonek se wysztrekowoł I zarozki kajsik schowoł. Odpowiedz Link