angelfree 16.12.09, 18:11 ...ckliwej muzyki rozbrzmiewającej od początku grudnia w centrach handlowych RHCP Lubicie alternatywne wersje świątecznej muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gucio712 Re: Dla wszystkich, ktorzy mają po dziurki w nosi 16.12.09, 18:20 kolędy heavy metal tudzież punk? słuchałem kilku takich przeróbek i generalnie jak nie znoszę kolęd i tym podobnych zawodzeń to w wersji alternatywnej zupełnie dla mnie jest nie do przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: Dla wszystkich, ktorzy mają po dziurki w nosi 16.12.09, 18:21 a tak wogóle próbowałem sobie wyobrazic Nergala śpiewającego "lulajze jezuniu" Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Hi, hi, ... :)) 17.12.09, 04:04 gucio712 napisał: > kolędy heavy metal tudzież punk? słuchałem kilku takich przeróbek i > generalnie jak nie znoszę kolęd i tym podobnych zawodzeń to w wersji > alternatywnej zupełnie dla mnie jest nie do przyjęcia Znalazłam TO! w bliskim sąsiedztwie Angelowego linka i generalnie jak nie znoszę metali, punków i tym podobnych hałasów to to jest... całkiem, całkiem! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Hi, hi, ... :)) 17.12.09, 12:39 oj koniec dekadencji metal i punk idzie w podziemie. same dritte dame wszędzie, co to im uszy więdną od ekspresji końca wieku. zauważyłem, ze młodsi ode mnie ludzie mówią jak nasze matki babki ciotki jak im sie metallice puściło."oj prosze ścisz ścisz bo ja nie moge tego słuchac aj aj aj " Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Hi, hi, ... :)) 17.12.09, 15:05 ale chodzi o kolęde. ja koled nie lubie. ani takich ani takich. natomiast słyszałem , ze nowy slayer jaja urywa :) pewnie hałas straszny Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Hi, hi, ... :)) 17.12.09, 15:23 To musisz bardzo uważać. Nie podchodź za blisko. Dritte_Dame i mnie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame A co powiesz na ... 17.12.09, 03:27 Huron Carol ? (To jest nagranie o wysokiej jakości więc jeśli masz możliwość to posłuchaj go dość głośno i przez dobrej jakości, najlepiej "kryte", słuchawki gdyż przez typowe małe komputerowe głośniczki nie usłyszysz bardzo tu ważnego "drugiego planu" muzycznego.) Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: A co powiesz na ... 17.12.09, 10:21 Piękne. Jakie to musialo być niesamowite, tamte pionierskie czasy. W Europie jeszcze Bach i Haendel się nie narodzili, a taka niezwykla muzyka powstawala gdzieś na drugim końcu świata. Szkoda, że muzyka jest ulotna, na pewno duzo cudownych rzeczy straciliśmy, po prostu. Zawsze się zastanawiam, co tam sobie nucili i przygrywali na kościanych fujarkach nasi przodkowie w czasach Altamiry. Nie wiem, czy wysluchalam drugiego planu, bo moje niezwykle dobre kryte sluchawki bez przerwy, cholera, nawalają i musialam sluchać jednak przez glośniczek. Rozumiem, że drugi plan jest w języku Indian Huron? Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: A co powiesz na ... 17.12.09, 10:57 Doczytalam, to jest oparte na jeszcze starszej melodii francuskiej. No, to historia robi się jeszcze ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: A co powiesz na ... 17.12.09, 13:20 angelfree napisała: > Nie wiem, czy wysluchalam drugiego planu, W drugim planie jest rytm bębna i przez głośniczki go nie słychać bo to jest bardzo niski ton. A gdzieś tak od połowy nagrania pojawia się w drugim planie delikatna kadencja fletu. W tym nagraniu tekst śpiewany jest po kolei w trzech językach: na początku w języku Huronów, w środku po francusku a na koniec po angielsku. > moje niezwykle dobre kryte > sluchawki bez przerwy, cholera, nawalają i musialam sluchać jednak przez glośniczek. Poproś o nowe słuchawki pod choinkę.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Huron Carol 17.12.09, 13:29 Tu jest trochę bardziej ckliwa wersja ale też ładna muzycznie. (słuchawki bardzo zalecane...) Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Huron Carol 17.12.09, 15:21 Ciekawsza jest ta pierwsza wersja. Bębnów rzeczywiście nie slychać. Trochę, przez ten powtarzający się w kołko motyw, przypomina mi muzykę Philipa Glassa do Koyaanisquatsi. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Die Toten Hosen 17.12.09, 10:02 Wątek się zrobił o Auld Lang Syne, ktore zresztą bardzo lubię. Proszę bardzo: Die Toten Hosen Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Cast in bronze 17.12.09, 12:38 Trochę innej dziwnej muzyki - mam nadzieję, że się wczyta: Carol of the bells Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Cast in bronze 17.12.09, 15:33 A tu jeszcze raz brzęczący carillon. Carol W za dużej dawce jednak trochę męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame God Rest Ye Merry Gentlemen 18.12.09, 05:28 God Rest Ye Merry Gentlemen by Barenaked Ladies Odpowiedz Link Zgłoś
albatroskus Re: Dla wszystkich, ktorzy mają po dziurki w nosi 18.12.09, 17:57 Ale przecież ta piosenka nie ma nic wspólnego ze świętami. Tu jest wyjaśnienie, o czym to jest: en.wikipedia.org/wiki/Auld_Lang_Syne Świąteczną wersję tej nieświątecznej piosenki (tzn. ze świątecznym tekstem) macie tutaj: www.youtube.com/watch?v=t3YTebuNQqA Odpowiedz Link Zgłoś
albatroskus Re: Dla wszystkich, ktorzy mają po dziurki w nosi 18.12.09, 18:01 A tu jest świąteczny tekst nieświątecznej piosenki :)) www.teksty.org/Marc_Anthony,Christmas_auld_lang_syne Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Nie bądź aż taki precyzyjny 18.12.09, 18:14 Specjalnie dla Ciebie Twisted Sister Odpowiedz Link Zgłoś
albatroskus Re: Nie bądź aż taki precyzyjny 19.12.09, 15:38 Santa idzie :) www.youtube.com/watch?v=LLMK755Qiv4&feature=PlayList&p=D0553A27F249AB33&playnext=1&playnext_from=PL&index=1 Odpowiedz Link Zgłoś
albatroskus Re: Czasem przybywa na sloniu 19.12.09, 17:02 Trochę jeszcze głośniejszego hałasu www.youtube.com/watch?v=cwF1Hr2iejs Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Czasem przybywa na sloniu 19.12.09, 17:10 Muzyka kompletnie nie moja, ale filmik boski. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Czasem przybywa na sloniu 27.12.09, 22:49 O! Takie kolędy lubię! Odpowiedz Link Zgłoś