Dodaj do ulubionych

Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski?

24.10.10, 00:47
Kościół rzymsko-katolicki już dawno przestał być chrześcijański. Chrześcijaństwo to religia miłości i przebaczania, katolicyzm to religia walki o władzę i bogactwo.
wyborcza.pl/1,75478,8556421,Ogloszenia_duszpasterskie__tak_glosowali_nasi_poslowie.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Stab czy imponeross moze byc madry? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 04:28
      imponeross już dawno stracil zdrowy rozsadek czy cokolwiek z niego zostalo.
      Czekam na entuzjastyczny chorek zapewniajacy ze jest madry.
      • lepian4 Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 08:55
        Daj spokoj, taka jest natura trolla: zesra sie, ale sie nie da!
        • kolter-xxl Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 09:15
          epian4 napisał:

> Daj spokoj, taka jest natura trolla: zesra sie, ale sie nie da!

Czy twoja bandycka sekta istniejąca od IV wieku ,ma choć jeden dogmat który ma uzasadnienie w czymś takim jak Pismo Święte ?
          • lepian4 Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 09:37
            olter-xxl znowu napisał: chrzescjansto istnieje od IV wieku. Mnie ciagle interesuje, czy przed, czy po narodzeniu Chrystusa?
            • kolter-xxl Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 11:31
              lepian4 napisał:

> olter-xxl znowu napisał: chrzescjansto istnieje od IV wieku. Mnie ciagle intere
              > suje, czy przed, czy po narodzeniu Chrystusa?

Ułom o mentalności smarkacza ,kolejny raz z jakiś debilnych pobudek skraca mój nick !! do tego co najmniej trzeci raz łże jak to katolik !! twierdząc ze ja coś na temat powstania chrześcijaństwa w czwartym wieku napisałem !!

Udowodnij w końcu ze ja pisze o chrześcijaństwie !!!
              • lepian4 Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 12:39
                olter-xxl napisał: smarkacz epian4 skrocil mu nicka. Bo sie kurde wzrusze!!!!

Udowodnij lepiej siepaczu uniwersytetu moskiewskiego, ze nie mowisz o chrzescjanstwie!!!
                • kolter-xxl Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 15:14
                  lepian4 napisał:

> olter-xxl napisał: smarkacz epian4 skrocil mu nicka. Bo sie kurde wzrusze!!!!

Bywa tu podobny tobie przygłup katolicki !! on też wszystkim nicki zmienia ma z tego debilna uciechę ty tez ?

> Udowodnij lepiej siepaczu uniwersytetu moskiewskiego, ze nie mowisz o chrzescja
                  > nstwie!!!

To ty mi na podstawie tych słów udowodnij ze mowa o chrześcijaństwie a nie o pogańskim katolicyzmie :)))

Czy twoja bandycka sekta istniejąca od IV wieku ,ma choć jeden dogmat który ma uzasadnienie w czymś takim jak Pismo Święte ?
                  • lepian4 Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 16:09
                    Na tym forum znam tylko jednego przyglupa, ktory skraca nicki: ty nim jestes, oswiecony olterku.

Odpowiadajac na twe zaczepne pytanie, pragne nadmienic, ze skoro ty mozesz Biblie cytowac wedlug wlasnego uznania na kazdy temat, zwykle bez sensu i zwyczajnie durnowato, to wszystko jest mozliwe.
                    • kolter-xxl Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 16:59
                      lepian4 napisał:

> Na tym forum znam tylko jednego przyglupa, ktory skraca nicki: ty nim jestes, o
                      > swiecony olterku.

To ciekawa teoria ułomie :))

> Odpowiadajac na twe zaczepne pytanie, pragne nadmienic, ze skoro ty mozesz Bibl
                      > ie cytowac wedlug wlasnego uznania na kazdy temat, zwykle bez sensu i zwyczajni
                      > e durnowato, to wszystko jest mozliwe.

Jak na razie nie byleś w stanie użyć kontr wersetu aby obalić cytowany prze zemnie wiec daruj sobie :))
                      Poza tym nadal nie udowodniłeś mi ze pisząc bandycka sekta powstała w IV mam na myśli chrześcijaństwo!!
                      • lepian4 Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 17:09
                        To nie sa zadne teorie, oswiecony inaczej towarzyszu, to sa fakty, z ktorymi nie potraficie sie pogodzic.

Medrcu moskiewskiego uniwersytetu. Podajcie mi najpierw, jak juz wielokrotnie prosilem, o ktory wiek IV wam chodzi: przed, czy po narodzeniu Chrystusa. Podpowiem, to wcale nie jest tak, jak z ta wasza rocznica Rewolucji Pazdziernikowej, ktora swietujecie w listopadzie.
                        • kolter-xxl Re: czy imponeross moze byc madry? 24.10.10, 20:28
                          lepian4 napisał:

> To nie sa zadne teorie, oswiecony inaczej towarzyszu, to sa fakty, z ktorymi n
                          > ie potraficie sie pogodzic.

Tak się składa ze idiotę oszołoma poznasz tym ze powiela kłamstwa jeszcze sprzed np drugiej wojny , kłamstwa którymi prymitywny kler katolicki karmił biedne chłopstwo łącząc ateizm z komuną :))

> Medrcu moskiewskiego uniwersytetu.

Któremu jak już udowodniłeś do piet nie dorastasz :))

Podajcie mi najpierw, jak juz wielokrotnie p
                          > rosilem, o ktory wiek IV wam chodzi: przed, czy po narodzeniu Chrystusa.

Ano dziobek twoja sekta powstała w IV wieku naszej ery

Podpowiem, to wcale nie jest tak, jak z ta wasza rocznica Rewolucji Pazdziernikowej,
                          > ktora swietujecie w listopadzie.

Już zapomniałeś jak latałeś na darmowe seanse filmowe z tej okazji wazelino ?
    • strikemaster Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 08:57
      Chrześcijanina zbawia Bóg, katolika biskup, na pytanie czy katolik jest chrześcijaninem odpowiedz sobie sam.
      • Gość: Stab Czy lewactwo to robactwo? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 14:48
        > Chrześcijanina zbawia Bóg, katolika biskup, na pytanie czy katolik jest chrześc
        > ijaninem odpowiedz sobie sam.

A "ludzkosc" zbawia lewactwo przez rozpieprzenie wszystkiego. A ten destruktywny rozpieprz nazywaja "postepem." Zatem czym sie roznia do grzybow, pajakow, wszy i wszelkiego rozdzaju pasozytow czy innego robactwa???
        • kolter-xxl Re: Czy lewactwo to robactwo? 24.10.10, 15:15
          Gość portalu: Stab napisał(a):

> > Chrześcijanina zbawia Bóg, katolika biskup, na pytanie czy katolik jest c
          > hrześc
          > > ijaninem odpowiedz sobie sam.
          >
          > A "ludzkosc" zbawia lewactwo przez rozpieprzenie wszystkiego. A ten destruktywn
          > y rozpieprz nazywaja "postepem." Zatem czym sie roznia do grzybow, pajakow, wsz
          > y i wszelkiego rozdzaju pasozytow czy innego robactwa???

Fiu fiu jakie budujące wnioski można wyciągnąć z kazań waszych biskupów :))
    • kolter-xxl Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 09:12
      imponeross napisał:

> Kościół rzymsko-katolicki już dawno przestał być chrześcijański. Chrześcijaństw
      > o to religia miłości i przebaczania, katolicyzm to religia walki o władzę i bog
      > actwo

Od około początku IV kiedy to poganin Konstantyn został głową owego kościoła zaczął sie cyrk zwany katolicyzmem ,czyli całkowite odstawienie nauk ewangelii.
    • mg2005 Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 09:48
      imponeross napisał:

href="wyborcza.pl/1,75478,8556421,Ogloszenia_duszpasterskie__tak_glosowali_nasi_poslowie.html" target="_blank" rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75478,8556421,Ogloszenia_duszpasterskie__tak_glosowali_nasi_poslowie.html</a>

Boisz się prawdy ? :)
      • imponeross Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 13:51
        mg2005 napisał:

> imponeross napisał:
        >
        > href="<a href="wyborcza.pl/1,75478,8556421,Ogloszenia_duszpasterskie__tak_glosowali_nasi_poslowie.html"" target="_blank" rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75478,8556421,Ogloszenia_duszpasterskie__tak_glosowali_nasi_poslowie.html"</a> target="_blank" rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75478,8556421,Ogloszenia_duszpasterskie__tak_glosowali_nasi_poslowie.html</a>
        >
        > Boisz się prawdy ? :)

Nie tyle boje się tej prawdy ile jestem nią zasmucony. Bo prawda jest taka, ze rzymski katolicyzm to religia walki o władzę i bogactwo, a nie religia miłości. I to jest smutne.
        • strikemaster Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 13:59
          A po co sie tym smucić? Tak po prostu jest, należy to do wiadomości przyjąć. Nik posłów do zostawania katolikami nie zmuszał, chyba wiedzieli, w co się pakują?
          • imponeross Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 19:00
            strikemaster napisał:

> A po co sie tym smucić? Tak po prostu jest, należy to do wiadomości przyjąć. Ni
            > k posłów do zostawania katolikami nie zmuszał, chyba wiedzieli, w co się pakują
            > ?

Smutne jest to o tyle, ze katolicy twierdza, ze jest odwrotnie, czyli po prostu klamia. A klamstwo jest raczej smutne...
        • Gość: Stab Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 14:52
          > Nie tyle boje się tej prawdy ile jestem nią zasmucony. Bo prawda jest taka, ze
          > rzymski katolicyzm to religia walki o władzę i bogactwo, a nie religia miłości.
          > I to jest smutne.

Nie smuc sie wyznawco religii milosci, twoja milosc zwyciezy na tym forum:)
          • imponeross Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 19:01

> > Nie tyle boje się tej prawdy ile jestem nią zasmucony. Bo prawda jest tak
            > a, ze
            > > rzymski katolicyzm to religia walki o władzę i bogactwo, a nie religia mi
            > łości.
            > > I to jest smutne.
            >
            > Nie smuc sie wyznawco religii milosci, twoja milosc zwyciezy na tym forum:)

Na wszystko patrzysz w kategoriach zagrozenia i walki, nic tu nie musi przeciez niczego zwyciezac, a juz na pewno moja milosc nie ma aspiracji do zwyciezania czegokolwiek. Wyluzuj sie moze troche?...
    • ten_co_ma_racje Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 10:40
      Przeczytaj to faszysto:

Wiesz, że faszyzm jest odmianą socjalizmu i ma ten sam cel - pozbyć się wyznawców religii? III Rzesza walczyła z wyznawcami judaizmu, IV Rzesza UE walczy z wyznawcami chrześcijaństwa i muzułmanami, bo wyznawców judaizmu niewiele zostało po socjalistycznej rewolucji Adolfa Hitlera - socjalisty nr 1 w historii świata.
      Socjaliści napadają silnych (np. żydów) aby rozdawać słabym (np. biednym Niemcom).
      • imponeross demokracja a demokracja ludowa 24.10.10, 13:55
        ten_co_ma_racje napisał:

> Przeczytaj to faszysto:
        >
        > Wiesz, że faszyzm jest odmianą socjalizmu
        ...

Nie, faszyzm to NARODOWY socjalizm, czyli nie socjalizm, lecz prawactwo i oszolomstwo. To tak jak z demokracja ludowa - nie byla to demokracja (mimo, ze nazwana ja dla zamydlenia oczu demokracja), lecz byl to zwykly totalitaryzm.
        • Gość: Stab Re: demokracja a demokracja ludowa IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.10.10, 14:55
          <To tak jak z demokracja ludowa - nie byla to demokracja (mimo, ze nazwa
          > na ja dla zamydlenia oczu demokracja)

Co ty nie powiesz? Nie byla? Przciez byla oparta na wszystkich elementach postepu: ateizmie, zabierania tym co produkuja i dawania tym co bija piane. I ciagle nie byla? To dla mnie katastrofalny wstrzas. Nie rob mi tego!
          • strikemaster Re: demokracja a demokracja ludowa 24.10.10, 14:56
            A poza tym wszyscy w domu?
          • Gość: ka_p_pa Re: demokracja a demokracja ludowa IP: *.lukman.pl 24.10.10, 17:07
            (...)

Czy ciebie coś boli? Zastanów się nad eutanazją, strasznie się męczysz.
          • imponeross Re: demokracja a demokracja ludowa 24.10.10, 19:10

> <To tak jak z demokracja ludowa - nie byla to demokracja (mimo, ze nazwa
            > > na ja dla zamydlenia oczu demokracja)
            >
            > Co ty nie powiesz? Nie byla? Przciez byla oparta na wszystkich elementach poste
            > pu: ateizmie, zabierania tym co produkuja i dawania tym co bija piane.

Faszyzm byl przede wszystkim oparty na kryterium NARODOWYM, czyli podstawowym kryterium prawicowego oszolomstwa. Nie liczylo sie w faszyzmie dobro jednostki (jak u lewicy) lecz dobro narodu (jak u prawicy). Faszyzm to wylacznie ideologia prawicowa.
            • lepian4 Re: demokracja a demokracja ludowa 24.10.10, 19:42
              Tak sie tobie tylko wydaje.
    • piwi77 Re: Czy kosciol rz. katolicki jest chrzescijanski 24.10.10, 10:48
      Katolicyzm jest największą religią chrześcijańską, więc to on, siłą rzeczy, musi służyć za wzorzec chrześcijaństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka