py-tam 29.11.10, 15:17 Dla mnie był po prostu głową jednego z kościołów. Nikim więcej. Aha ,wiem ,ze to on uratował przed więzieniem kilku kardynałów bo przecież w niektórych krajach za pedofilię idzie się do paki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .................. Re: Kim dla Was był JP2 IP: localhost 29.11.10, 15:21 Dziekujemy Ci JPII : za głodne i umierające dzieci, za brak opieki lekarskiej, za brak pracy dla rodziców, za blużnierstwa z ambony, za wydzieranie kasy biednemu ludowi przez klechów, za pedofilie wsród klechów, za samobOjstwa wśród dzieci popełnione na rozkaz pedofilskiego kleru, za wszystko zło jakie dałeś razem z Reganem polsce i polakom, za to wszystko dziekujemy cicicicicici Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 16:10 Gość portalu: .................. napisał(a): > Dziekujemy Ci JPII : > za głodne i umierające dzieci, > za brak opieki lekarskiej, > za brak pracy dla rodziców, Nie zaliczam sie bynajmniej do wielbicieli JP2, ale naprawde nie wiem, dlaczego mialby on szukac ludziom pracy oraz karmic i leczyc ich dzieci. > za blużnierstwa z ambony, > za wydzieranie kasy biednemu ludowi przez klechów, > za pedofilie wsród klechów, Czy JP2 odpowiadal za kazdego proboszcza z Koziej Wolki? > za samobOjstwa wśród dzieci popełnione na rozkaz pedofilskiego kleru, Czy samobojstwa dzieci molestowanych przez swieckich nauczycieli sa "na rozkaz" ministerstwa edukacji? > za wszystko zło jakie dałeś razem z Reganem polsce i polakom, "Dlaczego ten Reagan gbur nie chce nam karmic kur" - jakos tak to lecialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Kim dla Was był JP2 IP: 89.231.11.* 29.11.10, 18:55 Udajesz naiwniaka czy nim jesteś,że udzielasz głupiej odpowiedzi.Tu nie chodzi oto,żeby komuś szukał pracy i karmił dzieci.On przyczynił się do zniszczenia ustroju,który ludziom gwarantował pracę,opiekę lekarską,edukację itp.Spiskował przeciwko własnemu krajowi czym się chwalił.Ukrywał przed wymiarem sprawiedliwości pedofilów wśród katabasów. Internauta podpisujący się apodemus dokładnie opisał jego wady więc przeczytaj jego nick.Dla mnie to bezwartościowy śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wzwod_poranny Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 20:35 Arcyszamanem w krainie dzikusów. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 22:02 Gość portalu: antypapista napisał(a): > On przyczynił się do zniszczenia us > troju,który ludziom gwarantował pracę,opiekę lekarską,edukację itp. Pamietam te prace: "czy sie stoi czy sie lezy...", wiecznie podpici "fachowcy" wyskakujacy na fuchy w godzinach "pracy", "wilcze bilety" dla niepokornych. Pamietam te opieke lekarska: podroze po kilkaset kilometrow by wykupic recepte, oczekiwanie kilka miesiecy na operacje raka, kilka lat na wozek inwalidzki, epidemie zoltaczki po niesterylizowanych iglach, tych co nie doczekali dializy i nie mieli "dularow" by przyspieszyc kolejke. Pamietam te edukacje - jezyk rosyjski, propedeutyke nauki o spoleczenstwie, obowiazkowy pochod 1-majowy, egzamin z ekonomii politycznej. Zaiste, raj na ziemi to byl... Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 22:19 sabinac-0 napisała: > Pamietam te prace [...] > Pamietam te opieke lekarska [...] > Pamietam te edukacje [...] Ja też pamiętam. Cieszę się, że ten "raj na Ziemi" się skończył. Rzecz w tym, że zasługa JP2 w obaleniu komuny jest żadna. System ten był niewydolny i oparty na błędnych założeniach, więc upaść musiał (i na szczęście w końcu to zrobił). Ludzie zaczęli się buntować i "przy okazji" nadstawiali własny grzbiet, w przeciwieństwie do Wojtyły, machającego łapką z aksamitnego tronu w Watykanie. "Zasługą" JP2 jest to, że po wyzwoleniu się z spod dominacji radzieckiej, "wrobił" Polskę w wiernopoddaństwo wobec Watykanu, korzystne dla nas mniej-więcej tak, jak braterstwo z ZSRR. To i kilka innych rzeczy powoduje, że moim zdaniem zasłużył on na mało zaszczytne miano zdrajcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 20:19 apodemus napisał: > "Zasługą" JP2 jest to, że po wyzwoleniu się z spod dominacji radziecki > ej, "wrobił" Polskę w wiernopoddaństwo wobec Watykanu, Zgadzam sie z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Kim dla Was był JP2 IP: 89.231.11.* 30.11.10, 20:27 Od razu widać,że w tych latach, które tak bardzo pamiętasz paskudziłaś w pieluchy i na chleb mówiłaś byb a na muchy ptapti. To właśnie solidaruchy kazały sobie płacić za strajki,czyli za nieróbstwo,co było przyczyną powstawania braków i pustych półek.Dobrze pamiętasz.Tak właśnie było w latach 80 -ch, w okresie panoszenia się solidaruchów.Ja to przynajmniej pamiętam wcześniejsze lata,lata odbudowy kraju ze zniszczeń wojennych, kiedy z pensji potrącano mi składkę na tzw.SFOS(Społeczny Fundusz Odbudowy Stolicy), oraz tzw.zimną wojnę, której celem było niszczenie gospodarki,panie apodemusie.Nie mogę sobie wyobrazić, jak to było możliwe odbudować kraj gdy wszyscy "stali lub leżeli".Obowiązkowy pochód?Zawsze to przyjemniejsze było(dzień wolny od pracy) niż nieobowiązkowa procesja bożego cielska, czy jakaś tam pielgrzymka. Zapomniałaś jeszcze dodać,że wszystko było wspólne,nawet żony.Że własność państwowa to była własność niczyja.W którą to propagandę uwierzył tatuś aktora Wawrzeckiego,i który przywłaszczył sobie taką niczyją własność i go powiesili. I słusznie.Gdyby takie prawo funkcjonowało dzisiaj kat miałby pełne ręce roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 22:21 Gość portalu: antypapista napisał(a): > Od razu widać,że w tych latach, które tak bardzo pamiętasz paskudziłaś w pieluc > hy i na chleb mówiłaś byb a na muchy ptapti. Ale wybuch inteligencji, godny "Randki w ciemno", doprawdy... Drobny szczegol, drobniutki: skoro kartki i kolejki to przez "Solidarnosc", czym wytlumaczy Sz.Pan pojawienie sie kartek na cukier i "przejsciowych brakow" w tym i owym juz w latach 70? > wszystko > było wspólne,nawet żony. To zona jest czyjas wlasnoscia (osoby lub ogolu)? A mnie sie zdawalo, iz niewolnictwo w Europie zniknelo wraz z Cesarstwem Rzymskim. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypapista Re: Kim dla Was był JP2 IP: 89.231.11.* 01.12.10, 00:26 Ale Ty nie musisz mi ponownie udowadniać swojej głupoty.Zrobiłaś to przy pierwszym do mnie nicku,pisząc propagandowe głupoty o staniu i leżeniu.Należałoby trochę pomyśleć co to był w latach 70 KOR,ROPCiO,KPN i później Solidarność,których zadaniem było gnębić różnymi brakami społeczeństwo by obalić ustrój.Gdy to się udało.Dostali się do koryta i okradają państwo lub sprzedają majątek tego państwa,wytworzony przez tych co "stali lub leżeli i forsę brali ,jak to określiłaś, którzy teraz patrzą na bogactwa cwaniaków a sami szukają żarcia po śmietnikach. Nawet nie rozumiesz co czytasz.Wspólne żony,o których wspomniałem to jeden z przykładów propagandy jaką głoszono,by ogłupiać przyszłe pokolenia.Aż mi się nie chce wierzyć,że uwierzyłaś w te brednie.Twój wpis o cytuję:" > To zona jest czyjas wlasnoscia (osoby lub ogolu)? > A mnie sie zdawalo, iz niewolnictwo w Europie zniknelo wraz z Cesarstwem Rzymsk > im. :"świadczy o Twojej bezmyślności.Nawet jeśli nigdy nie słyszałaś o takiej propagandzie, jaką wówczas głoszono, powinnaś się domyślić,że są to brednie a nie fakty. Żegnam,to był mój ostatni wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Kim dla Was był JP2 02.12.10, 10:24 Gość portalu: antypapista napisał(a): > co to był w latach 70 KOR,ROPCiO,KPN i później Solidarność,któryc > h zadaniem było gnębić różnymi brakami społeczeństwo by obalić ustrój. Tak sie zastanawiam - gdyby ten ustroj byl taki kwitnacy i mlekiem z miodem plynacy, ani zaplute karly reakcji, ani pelzajacy kontrrewolucjonista, ani Reagan co kur nie karmil, ani strajki w paru zakladach przez 15 miesiecy (praktycznie od sierpnia 80 do grudnia 81 bo potem Wielki Brat wzial za pysk i nikt nie pisnal az do 89) by go ot tak sobie nie lobalily. Cos mi sie zdaje, iz ow dowciapny koncept o paskudzeniu w pieluchy odnosi sie do twojej terazniejszosci. > Twój wpis o cytuję:" > To zona jest > czyjas wlasnoscia (osoby lub ogolu)? (...) świadczy o Twojej bezmyślności. A wg ciebie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Kim dla Was był JP2 01.12.10, 23:23 sabinac-0 napisała: , czy > m wytlumaczy Sz.Pan pojawienie sie kartek na cukier i "przejsciowych brakow" w > tym i owym juz w latach 70? Ponoć na czarnym ladzie wybudowali cukrownie a tu źle zaplanowali uprawy . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Kim dla Was był JP2 01.12.10, 22:27 sabinac-0 napisała: Pamietam te opieke lekarska: podroze po kilkaset kilometrow by wykupic recepte, > oczekiwanie kilka miesiecy na operacje raka, kilka lat na wozek inwalidzki, ep > idemie zoltaczki po niesterylizowanych iglach, tych co nie doczekali dializy i > nie mieli "dularow" by przyspieszyc kolejke. Nic się nie zmieniło , no poza tym ze kościoły ładnie za nasze pieniądze pomalowane . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Kim dla Was był JP2 01.12.10, 22:22 sabinac-0 napisała: Nie zaliczam sie bynajmniej do wielbicieli JP2, ale naprawde nie wiem, dlaczego > mialby on szukac ludziom pracy oraz karmic i leczyc ich dzieci. Skoro biednym zindoktrynowanym ludziom wmawiał ze potrzebują jak najwięcej dzieci to ............. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 16:31 Dla mnie byl autorem kilku interesujacych publikacji. Wydaje mi sie, ze byl scisle zwiazany ze stara polska inteligencja, ze srodowiskiem, do ktorego mam stosunek bardzo pozytywny. Jako papieza oceniam go raczej negatywnie, nie liczac jego konstruktywnej roli w Polsce w czasach Solidarnosci i w okresie przemian ustrojowych. Poniewaz nie jestem osoba wierzaca nie wnikam w sprawy teologiczne. Dla mnie religia katolicka jest i powinna byc religia zanikajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 16:54 Dla mnie zwierzchnikiem kościoła i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 18:32 Kim był dla mnie? złotym cielcem, człowiekiem nieskończenie próżnym, łasym na gładkie pochlebstwa, kult własnej osoby i stawianie pomników. Miłośnikiem podróży na koszt odwiedzanych i fanatykiem, nie dopuszczającym choćby cienia opinii innej niż własna. Nadmuchaną bańką, kolorową na wierzchu i pustą w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Kim dla Was był JP2 29.11.10, 20:52 Lewacka elita zebrala sie na pogaduszki do poduszki! Q.M.J.P.! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Kim dla Was był JP2 01.12.10, 22:26 lepian4 napisał: > Lewacka elita zebrala sie na pogaduszki do poduszki! Moze napisz co cenisz w swoim idolu ? a może nie ma czegoś takiego u tego ochroniarza i przyjaciela pedofilii ? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Kim dla Was był JP2 02.12.10, 10:26 cóż, lepianie, nie potrafisz zaprzeczyć, to chociaż obszczekasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Kim dla Was był JP2 01.12.10, 22:24 Megaloman ,żądny chwały i zaszczytów Odpowiedz Link Zgłoś
ten_co_ma_racje fajny masz nick pyta-m 29.11.10, 22:34 Hehehe tylko bardziej by pasował do samca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Kim dla Was był JP2 IP: 89.72.250.* 29.11.10, 22:44 Z jednej strony typowym przesądnym wieśniakiem. Dorosłym facetem, co w anioły wierzył. Hipokrytą i bałwochwalcą. A z drugiej strony charyzmatyczny, ciekawe miał życie, podobno był miły i życzliwy, niezłą sobie karierę zrobił. Nie płakałam po nim bo go nie poznałam nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
no.nie.mogiem dla mnie też 29.11.10, 23:18 ja ciągle o tym myślę, już mi nawet nie staje Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross lodami smietankowymi 29.11.10, 23:28 py-tam napisała: > Dla mnie był po prostu głową jednego z kościołów. Nikim więcej. > Aha ,wiem ,ze to on uratował przed więzieniem kilku kardynałów bo przecież w > niektórych krajach za pedofilię idzie się do paki!! Papiez JP2 w ostatnich latach wygladal na swoim tronie jak takie wielkie lody smietankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 04:27 Ostatnio przeczytalem archiwalny wywiad z polskimi polkarzami, ktorzy w 1982 roku swietowali olbrzymie sukcesy. Zapytani o najwiekszego idola, prawie wszyscy odpowiedzieli, ze byl nim papiez. Coz, dzieci oswieconej demokracji wszystko wiedza juz jednak lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 09:37 > Coz, dzieci oswieconej demokracji wszystko w > iedza juz jednak lepiej. Wynika to stąd, ze obecnie cenzura jest o wiele słabsza i możemy się to i owo o kościelnych przekrętach dowiedzieć, polkarze w 1982 takiej możliwości nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 10:09 Jakoś nie licze na argumenty z Twojej strony, ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 10:33 lepian4 napisał: > Zapytani o najwiekszego idola, prawie wszyscy odpowiedzieli, ze byl nim papiez. Tak się wtedy odpowiadało, aby choc trochę dokuczyć tamtej nielubianej władzy. Ale ciekawe, co tamci piłkarze powiedzieli by dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Kim dla Was był JP2 01.12.10, 23:16 lepian4 napisał: > Ostatnio przeczytalem archiwalny wywiad z polskimi polkarzami, ktorzy w 1982 ro > ku swietowali olbrzymie sukcesy. Zapytani o najwiekszego idola, prawie wszyscy > odpowiedzieli, ze byl nim papiez. Coz, dzieci oswieconej demokracji wszystko w > iedza juz jednak lepiej. Zaraz , zaraz jak Kubica doszczętnie rozwalił bolid sam o mało nie ginąc to zdaje się miał na kasku podobiznę karola z Wadowic, rodzi sie w takim razie pytanie karol przyniósł mu pecha czy uratował życie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe szczękoczóką i nibynóżką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 20:40 żartuje, był wybitnym raperem Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Niezrozumiałym przedmiotem kultu 30.11.10, 21:25 części moich rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
1-smieszek Re: Kim dla Was był JP2 30.11.10, 23:25 Nie byl zrodlem zachwytu, tak jak byl dla wielu,glownie dlatego, ze kryl wszystkie niegodziwosci ksiezy o ktorych juz za jego czasow doskonale wiedziano, wynosil na oltarze ludzi, ktorzy nie byli godni tego. Nazwiska tych ludzi sa ogolnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto bezkrwawym pogromcą komuchów 01.12.10, 01:02 Papież żył w ciekawych czasach. I co najważniejsze, współtworzył ten kawałek historii. Szczególnie przez swoje pielgrzymki i zaangażowanie po stronie wszystkich ludzi cierpiących z powodu niesprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Tyle, że swiat cieplej wspomina dziś Gorbaczowa, 01.12.10, 10:26 niż owego rzekomego pogromcę. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Tyle, że swiat cieplej wspomina dziś Gorbaczo 01.12.10, 10:37 Skąd masz wiadomość o tym kogo wspomina świat? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Tyle, że swiat cieplej wspomina dziś Gorbaczo 01.12.10, 10:41 oryginal23 napisał: > Skąd masz wiadomość o tym kogo wspomina świat? Wikileaks. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Tyle, że swiat cieplej wspomina dziś Gorbaczo 01.12.10, 12:25 Kiepskie. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: bezkrwawym pogromcą komuchów 01.12.10, 22:34 a.giotto napisał: > Papież żył w ciekawych czasach. I co najważniejsze, współtworzył ten kawałek hi > storii. Szczególnie przez swoje pielgrzymki i zaangażowanie po stronie wszystki > ch ludzi cierpiących z powodu niesprawiedliwości. Pielgrzymował do Afganistanu który wykończył CCCP ? Odpowiedz Link Zgłoś