Dodaj do ulubionych

Wierzyliście w Mikołaja?

30.11.10, 09:44
:)

[img]https://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01774/3011-MATT-web_1774285a.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • redundant Re: Wierzyliście w Mikołaja? 30.11.10, 09:49
      Tytuł wątku odpowiedni na FK. :P
      • twardycukierek Re: Wierzyliście w Mikołaja? 30.11.10, 09:56
        Na mór pójdzie na główną, taki pasjonujący temat, prawda? ;)
    • king.james Re: Wierzyliście w Mikołaja? 30.11.10, 09:53
      Ja wierzyłem krótko. Brat mi podkablował i potem już na nic zdały się przekonywania rodziców, że to nie oni podrzucają paczki. ;)
    • mi-l-ja Re: Wierzyliście w Mikołaja? 30.11.10, 10:18
      a ja z faktem, że to rodzice kupują mi prezenty, jakoś zdołalam się pogodzić, ale długo wierzyłam, że IM prezenty na Święta przynosi AA (Anonimowy Aniołek) :)

okresu wiary w Mikołaja nie pamiętam, pamiętam za to, że gardziłam wszystkimi naiwniakiami, a zwłaszcza tymi wierzącymi w Mikołaja, który wraca jak bumerang i rozdaje prezenty zarówno 6., jak i 25. grudnia :) co innego Aniołek ;) Aniołek to był gość...
      • redundant Re: Wierzyliście w Mikołaja? 30.11.10, 10:33
        A w Posen to chyba Kapeć?... :P

Gdyż co, Noga miałaby tam wkładać te fanty do tych skarpet?
        • jarek_408 Re: Wierzyliście w Mikołaja? 30.11.10, 10:47
          Posen nie znał tradycji Mikołaja bo na Gwiazdkę przychodził Gwiazdor.
          • mi-l-ja wiem, że to prymitywne skojarzenie, ale.. 30.11.10, 10:56
            na Wielkanoc WielkaNocnik? :-P
            • jarek_408 Re: wiem, że to prymitywne skojarzenie, ale.. 30.11.10, 11:31
              :)

Gwiazdor aka człowiek z gwiazd albo kolędnik niosący gwiazdę.
              • mi-l-ja Re: wiem, że to prymitywne skojarzenie, ale.. 30.11.10, 12:09
                aa czyli celebryta...
                • jarek_408 Re: wiem, że to prymitywne skojarzenie, ale.. 30.11.10, 17:58
                  yyy, eeee, mmm - nie :)
                  • leziox Re: wiem, że to prymitywne skojarzenie, ale.. 30.11.10, 18:24
                    Nie wierzylem nigdy.I balem sie tych wielkich podejrzanych niby Mikolajów-dziadow ubranych na czerwono,ktorzy nie wiadomo dlaczego,chcieli mi dawac cukierki w domach towarowych.Nie podobalo mi sie tez to,ze przewaznie smierdzialo od nich wódka.Zazwyczaj odstraszalem ich jednak zwierzecym,przerazonym rykiem budzacym groze w sercach ludzi bedacych akurat na zakupach.
    • milleniusz Szczerze mówiąc nie pamiętam 30.11.10, 20:40
      Ale a'propos tego nowego mesjasza wolności słowa, to jakoś źle mu z pyska patrzy, nie zaufałbym mu za grosz. Inna sprawa, że koleś bawi się otwartym ogniem przy beczce prochu utaplanej w benzynie.
      • selfmademan gwint-esencja 30.11.10, 22:44
        przeczytałem omyłkowo "pieprzyliście Mikołaja"

i podróż od wiary w M. do pieprzenia M. określa druzgocący stan ducha w jakim jestem ;) ;)
        • mi-l-ja pytanie pozornie niezwiązane z poprzednim postem 30.11.10, 22:49
          co pijesz?
          • selfmademan Re: pytanie pozornie niezwiązane z poprzednim pos 30.11.10, 22:54
            głównie wino
            dziewczyno
            ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka