Dodaj do ulubionych

WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej

08.01.11, 16:11
WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej i podejrzenie przestepstwa.

Pytanie:
Kto pozwolił miastu (miastom, bo akcja jest gólnopolska) dofinansowywać PTYWATNA FUNDACJĘ WOŚP pod wodzą Pana Owsiaka???
Dom kultury organizuje za nasze pieniadze???
Miast wkłada do kieszeni pieniądze prywatnej firmie??
Przecież to przestepstwo.

Kto mi wytłumazcy dlaczego miasta, państwowa telewizja itd wkładają kasę do prywatnej fundacji???
Ile kosztuje minuta reklamy w TV??
Czyli ile owsiak powinien zapłacić za reklamę???????

Równie dobrze mogą miasta wkładać kasę do Caritasu, fundacji Radia Maryja, albo fundacji "napij się".
Tylko czy to jest zgodne z prawem??

WOŚP OK sam wkładam parę złotych. Woluntariusze OK, ale dlaczego społeczne pieniadze???

ps
I jeszcze kwestia "SKALI", CZYLI NIE demonizujmy WOSP.
Ile zbiera WOSP???
A ile wynosi fundusz NFZ??
Ten fundusz to około 40 mld zł.
Wystarczy ułamek procenta oszczedności na "wałkach" i zbierze się więcej niż zbiera Owsiak.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:17
      następny wątek z cyklu : pluju muju, dzikie węże.

idź dać po ryju prezydentowi swego miasta
      czy też sołtysowi ze swej wsi.
      i prędko złóż doniesienie o popełnieniu przestępstwa kolego, któryś jest nikim.
      • tojabogdan pan nikt, a więc go nie ma 08.01.11, 16:22
        pewnie ten sam, co pan kultura, ale ani pan, ani kultura
        owsiak wylicza się ze wszystkiego, a prócz roli społecznej WOSP, narawdę zbiera pieniądze i współfinansuje służbę zdrowia.
        Można jedynie ubolewać, że nie ma wystarczających instytucjonalnych metod i środków, ale lepsze to, niż nic. Znam szereg osób, który skorzystały na tym (wróciły do zdrowia).
        • qqazz Re: pan nikt, a więc go nie ma 08.01.11, 17:05
          Owszem, ale nie wylicza kosztów poniesionych przez instytucje publiczne a te sa całkiem spore.

pozdrawiam
          • wos9 Re: pan nikt, a więc go nie ma 08.01.11, 17:30
            qqazz napisał:

> Owszem, ale nie wylicza kosztów poniesionych przez instytucje publiczne a te sa
            > całkiem spore.
            >
            > > pozdrawiam

O jakie instytucje publiczne szczególnie ci chodzi?
            • qqazz Re: pan nikt, a więc go nie ma 08.01.11, 22:35
              O takie które angażuja siły i srodki.

pozdrawiam
              • Gość: Jan Re: pan nikt, a więc go nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 21:40
                czyli jakie?
      • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:26
        parę obelg i żadnego wyjaśnienia.
        To wszystko na co cie stać??????
        • wos9 Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prokuratu 08.01.11, 17:33
          ry biegiem marsz. Bo będziesz winny zatajaniu tej sprawy.

pan.nikt napisał:

> parę obelg i żadnego wyjaśnienia.
          > To wszystko na co cie stać??????
          • pan.nikt Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 18:24
            i konsekwentnie, nic mądrego napisać nie potrafisz.
            • wos9 Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 18:50
              pan.nikt napisał:

> i konsekwentnie, nic mądrego napisać nie potrafisz.

No tak, nie zauważyłam, że to ty mędrcem jesteś.
              • pan.nikt Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 19:02
                nie jestem mędrcem, ale też na szczęście nie durniem jak .......
                • pan.nikt Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 19:03
                  a może ty tylko szukasz głupszych od siebie??
                  Na mnie nie licz:):):)
                  • wos9 Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 20:14
                    pan.nikt napisał:

> a może ty tylko szukasz głupszych od siebie??
                    > Na mnie nie licz:):):)

Znalazłam... ciebie, dupku.
                    • pan.nikt Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 20:17
                      brawo/
                      Ale czy znasz stary dowcip anatomiczny??
                      No więc "Pani się zdawało"
                      • wos9 Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 20:26
                        pan.nikt napisał:

> brawo/
                        > Ale czy znasz stary dowcip anatomiczny??
                        > No więc "Pani się zdawało"

Nazwać cię anatomiczną częścią ludzkiego ciała, byłoby ciężką obrazą owej - męskiej zresztą części.
                        EOT.
                        • pan.nikt Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 20:28
                          ależ dowcipna jesteś, szkoda, że nie na temat
                        • venus99 Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 20:38
                          daj spokój,puść palanta radiomaryjnego z zyciem.
                • venus99 Re: Piszesz o podejrzeniu przestępstwa!To do prok 08.01.11, 20:37
                  nie jestem durniem-to bardzo śmiałe twierdzenie,szkoda że aż tak bardzo mijające się ze stanem faktycznym.
        • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:36
          ile razy mozna głąbom tłumaczyć to samoco roku rozlega się szloch radiomaryjców z powodu forsy co przeszła im koło nosa i poszła na naprawdę szlachetny cel.
          • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:39
            venus, znana komuszko, czy mozna byc wiekszym durniem niż komuch???
            Nie można, więc zamilcz
          • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:44
            1. Nie jestem z RM
            2. W przeciwieństwie do ciebie mam rozum i nie jestem komuchem
            I tak Pozdrawiam.
            Unikałem obelg, więc dlaczego mnie prowokujessz|???
            Bo tak lubisz?? Bo chcesz poważną dyskusję sprowadzić na manowce.
            Taka komusza metoda. Kiedy nie ma argumentów, skieruj sprawę na slepą uliczkę.
            • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:15
              > Unikałem obelg, więc dlaczego mnie prowokujessz|???
              > Bo tak lubisz?? Bo chcesz poważną dyskusję sprowadzić na manowce.
              > Taka komusza metoda. Kiedy nie ma argumentów, skieruj sprawę na slepą uliczkę.

Dokładnie: brak argumentów, więc pozostają tylko obelgi :)
              • strikemaster Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:48
                > Dokładnie: brak argumentów, więc pozostają tylko obelgi :)

Doświadczenie własne, jak mniemam?
                • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 12.01.11, 20:39
                  strikemaster napisał:

> > Dokładnie: brak argumentów, więc pozostają tylko obelgi :)
                  >
                  > Doświadczenie własne, jak mniemam?

Źle mniemasz :)
              • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:19
                mg2005 napisał:

> > Unikałem obelg, więc dlaczego mnie prowokujessz|???
                > > Bo tak lubisz?? Bo chcesz poważną dyskusję sprowadzić na manowce.
                > > Taka komusza metoda. Kiedy nie ma argumentów, skieruj sprawę na slepą uli
                > czkę.
                >
                > Dokładnie: brak argumentów, więc pozostają tylko obelgi :)

Od kiedy to jesteś taki samokrytyczny ?
          • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:13
            venus99 napisał:

> ile razy mozna głąbom tłumaczyć to samoco roku

No właśnie - głąby nie rozumieją, że koszty imprezy przewyższają dochód :)
            • strikemaster Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:49
              > No właśnie - głąby nie rozumieją, że koszty imprezy przewyższają dochód :)

No właśnie, podaj dane wraz ze źródłami, albo idź odprawić mszę, bo niedziela dzisiaj jest.
              • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:23
                strikemaster napisał:

> > No właśnie - głąby nie rozumieją, że koszty imprezy przewyższają dochód :
                > )
                >
                > No właśnie, podaj dane wraz ze źródłami, albo idź odprawić mszę, bo niedziela d
                > zisiaj jest.

Nie połaci mu się dziś , bo kwestujący wyciągają drobne z kieszeń wiernych , przez co wpływy na tace dziś drastycznie zmalały, Przecież nie uczył się tym durnot przez 6 lat żeby za bóg zapłać pracować :))
              • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 12.01.11, 20:43
                strikemaster napisał:

> > No właśnie - głąby nie rozumieją, że koszty imprezy przewyższają dochód :
                > )
                >
                > No właśnie, podaj dane wraz ze źródłami,

Niedawno był taki wątek na FS. Podałem wyliczenia,zktórych wyszło ,że WOŚP przyniósł kilkaset milionów zł strat !

>albo idź odprawić mszę,

O to musisz poprosić księdza stefka :)
            • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:18
              mg2005 napisał:

> venus99 napisał:
              >
              > > ile razy mozna głąbom tłumaczyć to samoco roku
              >
              > No właśnie - głąby nie rozumieją, że koszty imprezy przewyższają dochód :)

Kto cię tak okłamał ??
    • etta2 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:25
      No, no aleś ty bohater. Aferę wykryłeś, wieeeelką aferę, gnaj do prokuratury.
      A teraz serio: każda zbiórka pieniędzy musi być zgodna z prawem, tzn zbieracz musi mieć na to zezwolenie. Owsiak zbiera 19 lat(!!!) i myślisz, że robi to nielegalnie? Za nielegalną zbiórkę rydzol ma sprawę w sądzie.
      • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:27
        Ja nie neguję zbiórki pieniędzy.
        Ja pytam o udział w tej zbiórce miast i państwowej TV
        • chateau Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:29
          Jak Lepper. Zachowując proporcje, rzecz jasna :-)
          • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:36
            a co ma do tego Lepper???????
            • chateau Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:41
              :))))
              • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:18
                chateau napisał:

> :))))
                >

Następny głupek potrafi tylko głupio się uśmiechać :)
                • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:20
                  mg2005 napisał:

> chateau napisał:

>
                  > Następny głupek potrafi tylko głupio się uśmiechać :)

Napisał głupek głupio się uśmiechający.
        • etta2 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:35
          Sprawiasz wrażenie pisowskiego ciołka. Sprawdź na stronie WOŚP bilans, rozliczenie wpływów i kosztów, może znajdziesz pozycję "reklama", przecież to proste jak drut. Uczciwy byłbyś, gdybyś najpierw sprawdził, a potem oskarżal. Tylko pisie ciołki oskarżają bezpodstawnie, już się do tego zdążyliśmy przyzwyczaić.
          • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:44
            i znów obelgi.
            OK dawaj, ile ich kosztuje reklama w TV i jak to sie ma do standardowej ceny reklam????
            I pozostaje pytanie o udział miast i ich pieniedzy. Gdzie to masz w sprawozdaniu.
            Nadymasz się jak balon, a i tak Twoja "para idzie w gwizdek".
            Czyli żadnych konkretów.

ps zwracam ponownie uwagę na "skalę"
            • volupte01 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:54
              Jesli miasta chca uczestniczyc to jest to zgodne z prawem. Decyduja zarzady i burmistrz. Jesli cie to boli i masz podstawy prawne , zglos do prokuratury.
          • wos9 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:43
            etta2 napisała:

> Sprawiasz wrażenie pisowskiego ciołka. Sprawdź na stronie WOŚP bilans, rozliczenie wpływów i kosztów, może znajdziesz pozycję "reklama", przecież to proste jak drut. Uczciwy byłbyś, gdybyś najpierw sprawdził, a potem oskarżal. Tylko pisie ciołki oskarżają bezpodstawnie, już się do tego zdążyliśmy przyzwyczaić.

Nie tylko pisowskiego. Nawet przede wszystkim rydzykowego i szerzej kościółka katolickiego (czytaj - kleszego), bo oni od początku Orkiestry nie mogą przeboleć, że w tę zaledwie JEDNĄ niedzielę w roku tracą część tacy!
            A ja dodatkowo pytam, dlaczego taki np. Caritas dostaje wprost pieniądze z puli państwowej, a przede wszystkim dlaczego nie publikuje tak wszechstronnej informacji, jak WOŚP?
            • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:29
              umiesz czytać ze zrozumieniem?? (powinienem wzorując się na Tobie napisać np ty komuchu, albo jeszcze inaczej, ale nie napisze).
              Napisałem wyraźnie. Sam daję kilka złotych i zbiórka jest OK. Ja pytam o publiczne pieniądze "wpompowane w prywatną organizację, czyli w WOŚP.
              • wos9 A ja pytam o Caritas. Czytasz ZE zrozumieniem? 08.01.11, 18:54
                pan.nikt napisał:

> umiesz czytać ze zrozumieniem?? (powinienem wzorując się na Tobie napisać np ty
                > komuchu, albo jeszcze inaczej, ale nie napisze).
                > Napisałem wyraźnie. Sam daję kilka złotych i zbiórka jest OK. Ja pytam o public
                > zne pieniądze "wpompowane w prywatną organizację, czyli w WOŚP.
              • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:41
                to może napiszesz ile publicznych pieniędzy dostali sukienkowi w 2010 roku,ile wyłudzili?ile ukradli? i na co te pieniądze poszły?
          • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:39
            nie traktuj tego obwiesia poważnie.jemu nie chodzi o stan faktyczny tylko o coroczne jątrzenie.
            • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:47
              oj ty stara......obwiesia sobie wypraszam.
              Choć wiem, że ta obelga znaczy w Twoich ustach "nie mam argumentów"
              jak to u komuszków.
              Cholera, kiedyś mieliscie jeszcze pałki i armatki wodne, ale "to se ne wrati"
        • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:16
          pan.nikt napisał:

> Ja nie neguję zbiórki pieniędzy.
          > Ja pytam o udział w tej zbiórce miast i państwowej TV

Państwowa czy publiczna ? nie płacisz abonamentu ?
      • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:11
        etta2 napisała:

. Owsiak zbiera 19 lat(!!!) i myślisz, że robi to niel
        > egalnie? Za nielegalną zbiórkę rydzol ma sprawę w sądzie.

Buraku ,nie zrozumiałeś pytania ?...
        • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:17
          mg2005 napisał:

> etta2 napisała:
          >
          > . Owsiak zbiera 19 lat(!!!) i myślisz, że robi to niel
          > > egalnie? Za nielegalną zbiórkę rydzol ma sprawę w sądzie.
          >
          > Buraku ,nie zrozumiałeś pytania ?...

Oj nazi tępaku nawet nie zauważałeś ( piana na ryju ? ) ze odpisujesz kobiecie :))
    • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:33
      pan.nikt napisał:
      Równie dobrze mogą miasta wkładać kasę do Caritasu

Nie równie dobrze mogą tylko od wielu lat to robią.
      • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:39
        ???????????jak
        • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:52
          Caritas Polska składa serdecznie podziękowania Kancelarii Senatu RP za współpracę oraz przekazane środki finansowe na zakup paczek.
          www.caritas.pl/news.php?id=10913
          Energa SA - Oddział Zakład Energetyczny w Olsztynie
          IZBA CELNA OLSZTYN
          www.olsztyn.caritas.pl/sponsorzy.html
          Powszechny Zakład Ubezpieczeń SA, Inspektorat w Sandomierzu
          www.sandomierz.caritas.pl/diecezja/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=43
          Wszelka działalność Działdowskiego Centrum CARITAS jest możliwa dzięki życzliwości i wsparciu Władze Samorządowych.
          dzialdowo.caritas.pl/?page_id=128
          www.krakowcaritas.pl/jednostki.php/19/strona/38_nasi_sponsorzy_publiczni.html
          To tak tylko na szybkiego.
          Otrzymują też ogromne wsparcie medialne od TVP, PR i TVN.
          • olga_w_ogrodzie Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:17
            no.
            krótko i na temat.
            • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:19
              No Pasaran.
          • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:49
            przejrzałem Twoje linki.
            Sponsorami są firmy prywatne i OK, a wspołpraca z urzędami publicznymi, to głównie szukanie odbiorców pomocy.
            Wkleić linki jest łatwo, trudnie przeczytać artykuły, które kryją się pod tymi linkami.
            \Tobie wyraźnie się nie chciało.
            ot taka POkracza inteligencja
            • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:59
              Pan się nie kompromituje kłamstwem ponieważ akurat specjalnie wyszukałem te gdzie
              Caritas otrzymuje kasę państwową. Są tam też darczyńcy prywatni. W linkach są po prostu
              przemieszani ale wyłuszczyłem sponsorów państwowych.

Natomiast o WOŚP ode mnie z wioski:
              oti.olsztyn.eu/index.php/ratusz/678-podpisanie-umow-ze-sponsorami-wop
              na zorganizowanie finału składa się miasto oraz mnóstwo prywatnych sponsorów.
              • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 19:27
                a gdzie jest ta "Twoja wioska"???
                U mnie na wsi jest dziś 8 stycznia sobota, a w twojej wiosce Saturday,January.
                Oj dziwna to wioska
                • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:45
                  bo widzisz kmiotku,nie wszyscy w tym kraju rozumieją i znają wyłącznie wolski a niektórzy w dodatku piszą na sprzęcie z angielskojęzycznymi programami.
                  kmiotek zrozumiał?
                  • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:50
                    coś takiego??
                    Mam Win angielskiego i piszę po Polsku.
                    To tylko kwestia checi i rozumu.
                    Tak języki obce nalezy znać, ale w Polsce mówimy PO POLSKU.
                    Ps pozdawiam z prawie anglojęzycznej Szkocji
                    • wariant_b Szczyt bezczelności ! 08.01.11, 20:58
                      pan.nikt napisał:
                      > Ps pozdawiam z prawie anglojęzycznej Szkocji
                      • pan.nikt Re: Szczyt bezczelności ! 08.01.11, 21:07
                        dlaczego??
                        dlatego, że pozdrawiam z Glasgow, czy dlatego ,że prawie angielsko języczna???
                        a uważasz, że język "szkocki" w jego liczych odmianach to oxfordski angielski???
                        • wariant_b Re: Szczyt bezczelności ! 08.01.11, 21:57
                          pan.nikt napisał:
                          > dlaczego??

cytuję: szczyt bezczelności - zagłosować na PiS i wyjechać z kraju.
                          • wariant_b Re: Szczyt bezczelności ! 08.01.11, 22:00
                            Ale może znasz starszą wersję?:

Szczyt bezczelności: - Narobić komuś na wycieraczkę, zapukać i poprosić o papier
                          • pan.nikt Re: Szczyt bezczelności ! 08.01.11, 22:29
                            nie miałem okazji głosować na PiS, choć pewnie bym chciał
                            • wariant_b Re: Szczyt bezczelności ! 08.01.11, 22:45
                              pan.nikt napisał:
                              > nie miałem okazji głosować na PiS, choć pewnie bym chciał

W takim razie proponuję cierpliwość.

cytuję: szczyt cierpliwości - puszczać pawia przez słomkę.
                            • strikemaster Re: Szczyt bezczelności ! 09.01.11, 10:16
                              > nie miałem okazji głosować na PiS, choć pewnie bym chciał

Chcesz się na nas zemścić za to, że sytuacja zmusiła cie do emigracji?
                    • strikemaster Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:15
                      Czyli w Glasgow też już Jackowo powstało. :/
          • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:43
            a miliony na chałupkę opatrzności pod wezwaniem Józefa Glempa?zapomniałeś?
        • wos9 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:46
          pan.nikt napisał:

> ???????????jak

Zamilkłeś?
      • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:42
        niestety to robią.
    • yarohomo [...] 08.01.11, 16:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • remez2 Re: Myslisz jak ....? 08.01.11, 16:47
        yarohomo napisała:

> Spoleczenstwo obywatelskie to takie, gdzie ludzie nie czekaja na rzad tylko, ko
        > muchu pisiaku. Jaro to wrog kapitalistycznej demokracji. Ty tez.
        Straszliwą obelgę wydaliłeś z siebie. Tylko język taki jakby wolski.

---------------
      • pan.nikt Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 08.01.11, 16:50
        potrafisz formalnie wyjaśnic swoje wypociny??
        Potrafisz zpowiedzieć, dlaczego miasta TV itd wkładają pieniądze do prywatnej fundacji??

a co ma do tego jakiś Jaro?? (kto to???), a co ma do tego społeczeństwo obywatelskie??

czy poziom tego forum musi być rynsztokiem, czy naprawde tylko slogany, bez argumentów??

• yoma Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 08.01.11, 16:57
          Dlatego, że wolno im. Zadowolony?
        • olga_w_ogrodzie Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 08.01.11, 17:20
          dostałeś linki od Miki.recz co Caritasu.
          i propozycję byś ohydne przestępstwo zgłosil do prokuratury - powiedz im, że wybrane przez ludzi władze miast i gmin haniebnie wspierają WOŚP.
        • simera16 Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 08.01.11, 19:18
          pan.nikt napisał:

> potrafisz formalnie wyjaśnic swoje wypociny??
          > Potrafisz zpowiedzieć, dlaczego miasta TV itd wkładają pieniądze do prywatnej f
          > undacji??
          >
          > a co ma do tego jakiś Jaro?? (kto to???), a co ma do tego społeczeństwo obywate
          > lskie??
          >
          > czy poziom tego forum musi być rynsztokiem, czy naprawde tylko slogany, bez arg
          > umentów??
          >
          >
          Odpowiedz więc sam sobie, czy TVP ma w swych zadaniach pełnienie roli społecznej i czy wspieranie WOŚP tym ideom zaprzecza...Czy samorządy miast są samorządami tylko z nazwy, czy też maja zbójeckie prawo decydować jak wydawać swoje pieniądze, a przy okazji pomagać i konsolidować społeczeństwo...Gdzie ty tu widzisz obrazę prawa, prócz wrednego szukania dziury w całym...? Dlaczego nie napisałeś o tym np. w sierpniu, a dopiero teraz...? Nie napinaj się jak gacie w rozkroku....
          • pan.nikt Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 08.01.11, 19:32
            nie wiem co było w sierpniu, tzn o co ci chodzi.
            a rola społeczna, to nie wspieranie prywatnych fundacji.
            WOŚP ok, ale za nasze PRYWATNE PIENIADZE. Chcę to dam i daję.
            Tyle.

a gacie to kup sobie bardziej elastyczne, wtedy nie będą ci się napinały, nawet jak się bardzo podniecisz
            • venus99 Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 08.01.11, 20:47
              ty zerowy jeszcze bardzo wielu rzeczy nie wiesz i nie będziesz wiedział.tak to jest jak się rozumku nie posiada.
            • simera16 Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 09.01.11, 09:39
              pan.nikt napisał:

> nie wiem co było w sierpniu, tzn o co ci chodzi.
              > a rola społeczna, to nie wspieranie prywatnych fundacji.
              > WOŚP ok, ale za nasze PRYWATNE PIENIADZE. Chcę to dam i daję.
              > Tyle.
              >
              > a gacie to kup sobie bardziej elastyczne, wtedy nie będą ci się napinały, nawet
              > jak się bardzo podniecisz
              >
              Czytanie ze zrozumieniem, to nie jest twoja silna strona...Mnie zakup nowych gaci nie jest potrzebny, bo to nie ja się podniecam tematem...Twoje wpisy brzmią tak, jak gdybyś za chwilę miał mieć ejakulację...Chociaż czy "nikt" może szczytować...?
          • mg2005 Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 09.01.11, 10:45
            > Odpowiedz więc sam sobie, czy TVP ma w swych zadaniach pełnienie roli społeczne
            > j i czy wspieranie WOŚP tym ideom zaprzecza

Nie zauważyłem,żeby TVP i in. media przeznaczały tyle forsy na reklamowanie in. tego typu organizacji (np. Caritas)...
            • strikemaster Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 09.01.11, 10:47
              > Nie zauważyłem,żeby TVP i in. media przeznaczały tyle forsy na reklamowanie in.
              > tego typu organizacji (np. Caritas)...

Nie jesteś miarodajny, bo przeważnie widzisz tylko to, co chcesz widzieć.
              • mg2005 Re: Myslisz jak komuch. Pewnie fan Jaroslawy komu 12.01.11, 20:37
                strikemaster napisał:

> > Nie zauważyłem,żeby TVP i in. media przeznaczały tyle forsy na reklamowan
                > ie in.
                > > tego typu organizacji (np. Caritas)...
                >
                > Nie jesteś miarodajny, bo przeważnie widzisz tylko to, co chcesz widzieć.

Nie , ale przedstaw 'obiektywne' dane :)
    • wariant_b Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 16:51
      A kto pozwala miastom korzystać z taniej promocji?
      Same się ubiegają, by WOŚP u nich coś zorganizował, a Telewizja to puściła.

> ps
      > I jeszcze kwestia "SKALI", CZYLI NIE demonizujmy WOSP.

Trochę demonizujemy. Pieniądze z WOŚP to zaledwie procenty całości środków
      przeznaczonych na wyposażenie szpitali, choć zwykle w działkach stanowiących
      przedmiot kolejnej zbiórki - bywa, że i większość.

Ale tak szczerze - to nie to, ile pieniędzy zbierze WOŚP jest najważniejsze, ale to,
      ile zbierze osób chętnych do pomocy chorym dzieciom poprzez zrzutkę na sprzęt,
      który potrzebny jest zdaniem ich rodziców, a nie urzędników ministerialnych.
      • remez2 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:00
        który potrzebny jest zdaniem ich rodziców, a nie urzędników ministerialnych.
        Ja bym jednak polegał na zdaniu lekarzy. :-)
        ----------
        • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:04
          remez2 napisał:

> który potrzebny jest zdaniem ich rodziców, a nie urzędników ministerialnych.
          >

> Ja bym jednak polegał na zdaniu lekarzy. :-)

A kto by się tak jakimiś koniowałami przejmował. Pójdź do takiego to Ci jeszcze jakąś chorobę wynajdzie;)
          • remez2 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:18
            mike.recz napisał:

> remez2 napisał:

> A kto by się tak jakimiś koniowałami przejmował. Pójdź do takiego to Ci jeszcze
            > jakąś chorobę wynajdzie;)
            Panie doktorze, ile płacę?
            Trzysta złotych.
            Słucham, dwieście?
            Tak, czterysta.
            Znalazł wadę słuchu. :-)
            • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:22
              Przychodzi blondynka do lekarza ze spalonymi uszami.
              lekarz się pyta:
              -Co Pani dolega?
              -No bo prasowałam, a z przed pokoju zadzwonił telefon, a ja odruchowo przyłożyłam żelazko
              do ucha.
              -A dlaczego ma pani spalone drugie?
              -A bo chciałam zadzwonić po pogotowie.
          • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:49
            zwracam uwagę,że Owsiaka nie było i przyszedł na świat taki pan zerowy.od 19 lat takich przypadków jest coraz mniej.
            • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 21:22
              sorry, Ty też jesteś starsza niż fundacja Owsiak. Tylko, że ja urodziłem się w "normalnej rodzinie", a Ty w komunistcznej.
              I to Twój pech.

ps mna inny temat.
              Moje dzieci też są starsze niż fundacja Owsiaka i mimo dziwnych urodzin (7 i 8 miesiąc) z wagą urodzeniową 1400 i 1900 gram przezyły, dobrze się uczą studiują na najlepszych polski uczelniach.
              Dlaczego?? Bo nie było Owsziaka i były inkubatory i byli wspaniali lekarze (idiotów nwśród lekazry też nie brakuje i z nimi walczyłem z sukcesem)
        • ave.duce Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:08
          Piecha też lekarz. Niejakie Wujkowska i Sowińska też. Mam wyliczać dalej?
          • remez2 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:16
            ave.duce napisała:

> Piecha też lekarz. Niejakie Wujkowska i Sowińska też. Mam wyliczać dalej?
            Średnia durniów w każdym zawodzie jest mniej więcej stała i porównywalna z innymi. Upieram się, że najlepszym miejscem do stawiania diagnozy jest gabinet lekarski.

--------------
            • ave.duce Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:26
              Co do diagnozy > zgoda. Co do metod leczenia (a za tym "idzie" sprzęt też) > nie zawsze.
          • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:17
            ave.duce napisała:
            Piecha też lekarz. Niejakie Wujkowska i Sowińska też. Mam wyliczać dalej?

"Jarek, Jarek - wróci wspomnień czarrrrr, irasiad i borubar..."

• ave.duce Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:34
              mike.recz napisał:

> "Jarek, Jarek - wróci wspomnień czarrrrr, irasiad i borubar..."

1. autor! autor!
              2. Jarek to, wg dr.Kriska (a ja dr.Kriskowi wierzę jak mało komu) > podobnież wzrokiem leczy.
              • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:40
                Na czele kartelu, po trupach do celu, po trupach do celu, po trupach do celu
                • ave.duce Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:53
                  Boszsz... Całkiem mi wyleciało ... wróblem pewnie.
                  • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:01
                    ave.duce napisała:

> Boszsz... Całkiem mi wyleciało ... wróblem pewnie.

Lecz wróciło skowronkiem;)
                    • ave.duce Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:37
                      Skowronek?
                      • mike.recz Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:54
                        I jak go nie uwielbiać;)
          • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:51
            Piecha jak Piecha ale Wujkowska-specjalistka od grobów żołnierskich i Sowińska są niezrównane.nie zapominajmy,że o Sowińskiej w pewnym momencie cały świat pisał podziwiając jej głębokie mysli na temat Tubisiów.to pewnie rodzina pana zerowego.
            • mg2005 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:37
              > o Sowińskiej w pewnym momencie cały świat pis
              > ał podziwiając jej głębokie mysli na temat Tubisiów

Dla ciebie facet z torebką to norma ? :)
              • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:21
                mg2005 napisał:

> > o Sowińskiej w pewnym momencie cały świat pis
                > > ał podziwiając jej głębokie mysli na temat Tubisiów
                >
                > Dla ciebie facet z torebką to norma ? :)

Od kiedy to facetowi klękającemu przed drugim facetem a do tego w sukience , przeszkadza torebka ??
    • kaczyjar Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 17:29
      A głupku kościół płaci za procesje po miescie.
      • mr.sajgon Robta co chceta tylko wrzucta zeta.............. 08.01.11, 17:57
        ta akcja jak zadna pokazuje zaklamanie polskiego spoleczenstwa.
        Na co dzien jeden drugiemu podklada swinie przy kazdej okazji, klamie, daje lapowe aby tylko przepchnac swoja sprawe. Ilu usiadlo pijanych za kierownice i zabilo dziecko lub zrobilo z niego kaleke, ale dzieki Owsiakowi wrzuca "zeta" i juz maja lepsze samopoczucie i czyste sumienie. Jaki to on jest wspanialy donator, dzieki niemu beda zdrowsze polskie dzieci. A moze ci co tak martwia sie o te biedne chore dzieci, wybraliby choc raz normalnego ministra zdrowia ktory przejalby obowiazki Owsiaka.
        Moze zrobcie Owsiaka ministrem zdrowia, tam fundusze sa o wiele wieksze wiec bedzie mial wieksze pole do popisu.
        To bylo dobre raz, no dwa, a moze trzy ale nie 19 bo to objaw choroby nas wszystkich.
        • mike.recz Talent marketingowo - organizacyjny zdecydowanie 08.01.11, 18:03
          posiada ale czy byłby wystarczający jako minister śmiem wątpić.
          • mr.sajgon Re: Talent marketingowo - organizacyjny zdecydowa 08.01.11, 21:18
            mike.recz napisał:

> posiada ale czy byłby wystarczający jako minister śmiem wątpić.
            To niech zostanie wiceministrem ds. spraw zaopatrzenia dla szpitali.
        • remez2 Wyjątkowo obrzydliwy post. :- ( ntx 08.01.11, 18:05

---------------
          • adam111115 Re: Wyjątkowo obrzydliwy post. :- ( ntx 08.01.11, 18:49
            co się dziwisz?, to typowy pisdzielec pisdogłowy
          • ave.duce Wyjątkowo obrzydliwy post. :- ( ntx 08.01.11, 18:52
            • ave.duce dot. mr.Sajgona, of koz ... 08.01.11, 18:53

• wos9 Re: dot. mr.Sajgona, of koz ... 08.01.11, 20:13
                ave.duce napisała:

> pana???
                • venus99 Re: dot. mr.Sajgona, of koz ... 08.01.11, 20:59
                  ave to dama.jej wolno tak nazywać tego menela.
              • mr.sajgon Masz zeta, i 08.01.11, 21:16
                ave.duce napisała:

>
                poddaj swoje sumienie regeneracji dla lepszego samopoczucia.
          • volupte01 Re: Wyjątkowo obrzydliwy post. :- ( ntx 08.01.11, 18:58
            Tak juz jest ,że ludzie nietuzinkowi wzbudzaja zawisc u nieudaczników.
          • mr.sajgon oburzony prawdziwy polaczek szczeka hau, hau 08.01.11, 19:11
            remez2 napisał:

>
            > ---------------
            • remez2 Re: Urocze. :- ( 08.01.11, 19:16
              Inne kraje nie maja WOSP,
              Ani takich obywateli jak Ty, najmłodszy synu Noego. EOT
              • mr.sajgon Narod z WOSP a WOSP z narodem 08.01.11, 19:34
                remez2 napisał:

> Inne kraje nie maja WOSP,
                > Ani takich obywateli jak Ty, najmłodszy synu Noego. EOT
                klask, klask, klask
                • wos9 Jak widać duża część narodu jest z WOŚP! 19 lat! 08.01.11, 20:21
                  mr.sajgon napisał:

> remez2 napisał:
                  >
                  > > Inne kraje nie maja WOSP,
                  > > Ani takich obywateli jak Ty, najmłodszy synu Noego. EOT
                  > klask, klask, klask
                  >
                  • mr.sajgon W PRL tez caly narod budowal socjalizm 08.01.11, 21:36
                    wos9 napisała:

a co z tego wyszlo, Jaruzelski jako TW Wolski ruski agent.
                    • wos9 Napisałam,że CAŁY?Już nawet nie czytasz,byle przy- 08.01.11, 21:51
                      walić.
                      Cienki jesteś.

mr.sajgon napisał:

> wos9 napisała:
                      >
                      > a co z tego wyszlo, Jaruzelski jako TW Wolski ruski agent.
                      • mr.sajgon Po co mam czytac jak ja wiem ze poza tytulem nic 08.01.11, 22:03
                        wiecej nie napiszesz, bo to zbyt duze wyzwanie jest dla ciebie.
          • olga_w_ogrodzie Re: Wyjątkowo obrzydliwy post. :- ( ntx 08.01.11, 19:44
            no.
            • mr.sajgon A ty co juz wrocilas do zdrowia ? 08.01.11, 21:17
              olga_w_ogrodzie napisała:

> no.
              Gratuluje w takim razie.
          • venus99 Re: Wyjątkowo obrzydliwy post. :- ( ntx 08.01.11, 20:57
            typowo katolicka hipokryzja.
        • volupte01 Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 18:57
          Nie zauwazyłem aby o takie stanowisko sie starał , a nawet w polityke sie nie bawi.
          • mr.sajgon Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 19:08
            volupte01 napisał:

> Nie zauwazyłem aby o takie stanowisko sie starał , a nawet w polityke sie nie b
            > awi.
            Ja tez nie ale nie znaczy to ze moze.

>a nawet w polityke sie nie b
            > awi.

pierdu, piedru

Takich oporów nie ma Jurek Owsiak, który także na 4 lipca zaplanował koncert swojej Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, która zagra tego dnia dla powodzian. Dla wielu jednak jest jasne, że „Wielka Orkiestra zagra dla Bronka”, bo sympatie polityczne Jurka Owsiaka są znane. Sztabowcy Jarosława Kaczyńskiego przyznają w nieoficjalnych rozmowach, że zaspali. Oni na dzień wyborów nie trzymają aż takich asów w rękawie.
            • volupte01 Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 19:15
              Wiekszosc ma jakies sympatie. O polityczne stanowiska nigdy sie nie ubiegał, a pewnie bez trudu by zostal psłem , gdyby chciał.
              • venus99 Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 21:02
                ich zawiść gryzie bo jako bracia mniejsi w swojej ułomności umysłowej nie są w stanie nic wielkiego wymyślić.
                • mr.sajgon Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 21:13
                  venus99 napisał:

> ich zawiść gryzie bo jako bracia mniejsi w swojej ułomności umysłowej nie są w
                  > stanie nic wielkiego wymyślić.

Spokojnie, nie denerwuj sie tak i ty dostaniesz loda do zrobienia.
        • venus99 Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 21:00
          nie myl Owsiaka z proboszczem.
          • mr.sajgon Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 21:09
            venus99 napisał:

> nie myl Owsiaka z proboszczem.
            A dlaczego nie z popem lub rabinem ?
            Tak, tak sukienkowy cie przelecial i stad u ciebie ta fobia.
            • venus99 Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 21:28
              bo Polska palancie jest krajem katolickim i żadnego popa ani rabina tolerować tu nie będziemy.
              • mr.sajgon Re: Robta co chceta tylko wrzucta zeta........... 08.01.11, 21:31
                venus99 napisał:

> bo Polska palancie jest krajem katolickim i żadnego popa ani rabina tolerować t
                > u nie będziemy.

Jestes glupszy od swego ojca.
      • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 18:33
        ????? a co ma piernik, do wiatraka???/
    • p_e_o_w_i_e_c Zgłoś się do prokuratury 08.01.11, 17:46
      I powiadom o przestępstwie. Spełnij swój przepełniony troską obywatelski obowiązek.
      • teen69 Cała ta WOŚP to dziadowanie 08.01.11, 19:03
        Nakupują za społeczną kasę zamiast państwa premierowanego przez Donalda T. do prywatnych szpitali, które za uzycie tego darowanego nałykaja się kasy od bidoli co na sprzęt się dołozyli. Panie Owsiak to jest oszukiwanie naiwnej mlodziezy, że to takie cudne. Pampersy dla niemowląt trafiłyby bez złodziei do potrzebujacych. Sprzęt trafi do co łapczywszych z dłuższymi rączkami. Nie dam grosza. Widziałem samochód terenowy , drogi, z zakonnicami za kierownica i nalepką , że kupiono ze środkow WOŚP.Tfu!
        • remez2 Re: Cała ta WOŚP to dziadowanie 08.01.11, 20:08
          Fatamorgana.
          --------------
        • venus99 Re: Cała ta WOŚP to dziadowanie 08.01.11, 21:03
          bo one jechały z Polski na afrykańskie bezdroża.
        • kzet69 Re: Cała ta WOŚP to dziadowanie 08.01.11, 22:05
          teen69 sam jesteś wyjątkowym DZIADEM

> Nakupują za społeczną kasę zamiast państwa premierowanego przez Donalda T.

Kupowanie sprzętu należy do organu założycielskiego szpitala czyli do SAMORZĄDÓW, "państwo premierowane przez Donalda T." nie jest właścicielem szpitali niedouku

do p
          > rywatnych szpitali, które za uzycie tego darowanego nałykaja się kasy od bidoli
          > co na sprzęt się dołozyli.

Z tegorocznego finału zostanie zakupionych 50 hemofiltratorów dla Oddziałów Intensywnej Terapii dla Dzieci a takiego nie ma ANI JEDNEGO PRYWATNEGO w Polsce durniu

Panie Owsiak to jest oszukiwanie naiwnej mlodziezy,
          > że to takie cudne.

Jasne fajniejsze sa kółka różańcowe i nauczanie, że od walenia konia włosy rosna na dłoniach viva średniowiecze matole

Pampersy dla niemowląt trafiłyby bez złodziei do potrzebuja
          > cych.

Pampersów nie kupuje WOSP tylko MOPS dla takich nieudaczników jak ty.

Sprzęt trafi do co łapczywszych z dłuższymi rączkami.

I D I O T A.

Nie dam grosza.

Twój problem....

Wi
          > działem samochód terenowy , drogi, z zakonnicami za kierownica i nalepką , że k
          > upiono ze środkow WOŚP.

Tia, a niektórzy widuja czarne wołgi z MiB za kierownicą, sprawa dawki odpowiednich prochów...

.Tfu!

O to i własnie odpowiedni komentarz dla twojego postu....
    • mariner4 A aferzysta Rydzyk? 08.01.11, 19:46
      To Ci nie przeszkadza.
      A Owsiak to jest ktoś!
      M.
      • pan.nikt Re: A aferzysta Rydzyk? 08.01.11, 20:19
        KTO???
        • wariant_b KTO ??? 08.01.11, 20:26
          AFERZYSTA RYDZYK.

---
          MAŁĄ CZCIONKĄ NIEDOWIDZISZ, CZY CO?
          • pan.nikt Re: KTO ??? 08.01.11, 20:31
            kto to jest Owiak.
            Bo Rydzyk, to wiem.
            Założyciel RM,człowiek wielu zalet i sukcesów, a także tysiąca wad i głupich wypowiedzi
    • honeyr Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:23
      > Wystarczy ułamek procenta oszczedności na "wałkach" i zbierze się więcej niż zb
      > iera Owsiak.

Wystarczy zlikwidować Fundusz kościelny, i będzie 5 razy więcej kasy dla naprawdę potrzebujących zamiast na klechów z kieszeni podatnika w rzekomo świeckim państwie.
    • venus99 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 08.01.11, 20:34
      pan.nikt napisał:

> WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej i podejrzenie przestepstwa.
      >
      >
      >
      > Równie dobrze mogą miasta wkładać kasę do Caritasu, fundacji Radia Maryja, albo
      > fundacji "napij się".
      > Tylko czy to jest zgodne z prawem??
      >
      > WOŚP OK sam wkładam parę złotych. Woluntariusze OK, ale dlaczego społeczne pien
      > iadze???
      >
      > ps
      > I jeszcze kwestia "SKALI", CZYLI NIE demonizujmy WOSP.
      > Ile zbiera WOSP???
      > A ile wynosi fundusz NFZ??
      > Ten fundusz to około 40 mld zł.
      > Wystarczy ułamek procenta oszczedności na "wałkach" i zbierze się więcej niż zb
      > iera Owsiak.
      tako rzecze pan nikt czyli zero.
      i i od razu widać co go boli.tyle forsy przepływa obok ojca malwersanta i sukienkowych.zgroza.
      do reszty się nie odnoszę bo menelstwo co roku powtarza to samo.
      • wos9 Jutro go (i jemu podobnych) skręci ze złości. 08.01.11, 20:49
        venus99 napisał:

Od razu widać co go boli.tyle forsy przepływa obok ojca malwersanta i sukienkowych.zgroza.
        > do reszty się nie odnoszę bo menelstwo co roku powtarza to samo.
        >
        • pan.nikt Re: Jutro go (i jemu podobnych) skręci ze złości. 08.01.11, 21:00
          to Was durnie ze złości ściska, że Rydzyk tyle zbiera.
          Muszę tu uderzyć się w pierś. Na owsiaka daję co roku, O. Rydzykowi nie dałem jeszcze nawet grosza. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.

• 2alfa.alfa Re: Jutro go (i jemu podobnych) skręci ze złości. 08.01.11, 21:06
            Dałeś czy wyłudzili?

pan.nikt napisał:

> to Was durnie ze złości ściska, że Rydzyk tyle zbiera.
            > Muszę tu uderzyć się w pierś. Na owsiaka daję co roku, O. Rydzykowi nie dałem j
            > eszcze nawet grosza. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.
            >
            • pan.nikt Re: Jutro go (i jemu podobnych) skręci ze złości. 08.01.11, 21:11
              co dfałem, to dałem, a co wyłudzili od TV miast wojska itd to inna bajka.
              I to bajka wcale nie taka niewinna
        • mr.sajgon Ciebie juz skrecilo dlatego jadem plujesz 08.01.11, 21:12
          wos9 napisała:

> venus99 napisał:
          >
          > Od razu widać co go boli.tyle forsy przepływa obok ojca malwersanta i sukienkow
          > ych.zgroza.
          > > do reszty się nie odnoszę bo menelstwo co roku powtarza to samo.
          > >
          • wos9 Mnie??? Ja od początku wrzucam do puszek WOŚP! 08.01.11, 21:20

mr.sajgon napisał:
    • klosowski333 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 10:27
      To sie nazywalo w dawnej Polszcze "mentalnoscia ogrodnika" - samemu nie moze, to i innym nie da.
      Widac, tu i owdzie, taka mocno prowincjonalna i zawistna Polska jeszcze przetrwala.
    • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:14
      pan.nikt napisał:

Kto mi wytłumazcy dlaczego miasta, państwowa telewizja itd wkładają kasę do pry
      > watnej fundacji???
      > Ile kosztuje minuta reklamy w TV??
      > Czyli ile owsiak powinien zapłacić za reklamę???????

Na akcje Caritasu też tak reagujesz ?
      • pan.nikt Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 09.01.11, 16:40
        widziałś tyle reklam Caritasu w TV, takiego zaangażowania wojska, miast itd????
        • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 10.01.11, 11:33
          pan.nikt napisał:

> widziałś tyle reklam Caritasu w TV, takiego zaangażowania wojska, miast itd????

Non top korzystają z darmowej reklamy w TVP
    • paskudek1 Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 10.01.11, 12:22
      tu masz link s.wosp.org.pl/Files/Bilans_Fundacji_2009.pdf ściągnij sobie plik pdf i przestudiuj spokojnie w domu. Szczególnie polecam fragment pt. "IFORMACJA DODATKOWA ZA 2009 ROK" bo akurat rozliczenie za rok 2009 Ci podlinkoweałam. Na stronie fundacjio znajdziesz i te wcześniejsze. W tym fragmencie sa rozliczenia majątku fundacji w tym kosztów na działalnośc statutową (w tym na organizację kolejnego finału).
      Jeżeli interesują Cie odpowiedzi na TWOJE pytania to skieruj je bezpośrendio do wójta, burmistrza, Rady Miasta, Rady Gminy czy innego organu samorządowego w Twojej okolicy bo ja np. nie wiem skąd u Ciebie w okolicy biorą na to pieniądze. Wiek skąd biorą u nas - rok w rok młodziez zbiera na organizację finału, są ludzie którzy pracuja przy tym (i to nieźle zapie...lają) finale za friko, dla satysfakcji pracy. Ja wiem ze trudno w to uwierzyć ale tak jest. Spora kasa idzie od lokalnych firm i za to ich loga są wydrukowane na programie finału lokalnego i wymienione w lokalnych mediach np. internetowych:)
      A jeżeli juz na prawdę masz podejrzenie że dochodzi do przestępstw to zgłoś to do prokuratora ale musisz mieć coś więcej niż tylko swoje wątpliwości.
      A swoją drogą to chciałabym takie rozliczenie jak to orkiestrowe zobaczyć na stronie Caritasu.....
      aha i jeszcze jedno - fundacja WOŚP NIE JEST prywatną firmą Owsiaka, pryawtną firme to on ma z witrażami
      • Gość: sssssssssss Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.01.11, 09:09
        maleńczuk wziął 200 tysięcy jego wośp promuje!!!!!kosztem społeczeństwa ....odciążanie budżetu ministerstwa zdrowia....narodkiem .. przecież to funkcja państwa i konowały mogły by nie żądać takich pensyjek .......19 lat i ciągle mało... a gdzie drogi,bezrobocie budownictwo i tak oto okrada się naród!!!!!
        • Gość: daro Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.01.11, 09:11
          owsiak pierze......
          • kolter-xxl Re: WOŚP, czyli pytanie w kwestii formalnej 13.01.11, 09:45
            Gość portalu: daro napisał(a):

> owsiak pierze......

No pewno że pierze , tylko tacy jak ty w osranych gaciach chodzą .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka