Dodaj do ulubionych

Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf świata

10.01.11, 11:37
www.rp.pl/artykul/2,591286_Polska-nauka-na-peryferiach-swiata-.html
-Tak więc polska inteligencja której lwia częśc popiera PO i SLD reprezentuje sobą bardzo niski poziom intelektualny, ma marny dorobek który w oczach swiata nas kompromituje i usadawia nas w okolicach państw trzeciego swiata. A XXI to wiek nauki i technologii!! Stajemy sie lewackim eurozasciankiem! A i na zachodzie widac ciekawe zjawisko ze coraz więcej rodzin posyła swoje dzieci do katolickich szkół mimo ze sami sa niewierzacy bądź innej wiary. Ja pracowałem przez kilka lat w szkolnictwie i odszedłem z niego z powodu reideologizacji polskiej szkoły. Po prostu uniemozliwiono mi realizacji autorskiego programu nauczania. Wtedy w pierwej poł minionej dekady kładziono nacisk na europeizację nauczania, rugowano wszystko to co łaczyło się z tradycja z religią itp i mamy tego skutki. Przemoc w szkole na porządku dziennym bo szkoła nie wychowuje tylko uczy, mechanicznego i bezmyslnego wklepywania na pamięc definicji a z historii pomija sie w ogóle działaczy chrześcijańskich czy narodowych a skupia się jedynie na lewicowych dysydentach (dotyczy to okresu polski powojennej), rokroczne wyniku egzaminów i matur także potwierdza to że polski poziom nauczania jest niki i do tego silnie zideologizowany w duchu politycznej poprawnosci. Podziekujcie za tę katastrofie ministrom Handkie, Radziwiłł i Dzieżgowskiej
Obserwuj wątek
    • Gość: steff Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś IP: 62.22.15.* 10.01.11, 11:47
      Bardzo niski poziom intelektualny posiadają ludzie płacący na konto Rydzyka i krzyczący na ulicach trzymając krzyże w ręku to po 1 . Po 2 to ta grupa społeczna robi z Polski posmiewisko razem z Kaczyńskim na czele , o czym świadczy jego potrójna przegrana .

Po 3 kałmuku , nasi uczeni , lekarze są bardzo szanowani na całym świecie .

Po4 nasz poziom nauczania jest wyższy niz w Niemczech czy Anglii .

Twoja analiza jest tak samo słaba jak twoja wiedza na ten temat
      • Gość: steff Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś IP: 62.22.15.* 10.01.11, 11:51
        PS

Potwierdza to analiza cytowań polskich publikacji w latach 1996 – 2008, jaką przytaczają badaczki. Polskie artykuły cytowano średnio dwa, trzy razy rzadziej niż badaczy z Europy Zachodniej czy USA.

Prof. Adam Hamrol, wiceprzewodniczący Konferencji Rektorów Akademickich Szkół Polskich, zauważa, że chodzi o pieniądze

WIĘC KAŁMUKU TWÓJ IDOL KACZYNSKI TEŻ JEST W TO ZAMIESZANY
      • oszolom-z-radia-maryja a propo lekarzy 10.01.11, 12:37
        tak się skłąda że medycna jest jedyną dyscyplina naukowa którą nie objeły reformy po 1989, a wic nie obcieto liczby praktyk studentom i nie zlikwidowano wieczorówek na rzecz zaocznych, to samo psychologia i dlatego te dyscypliny jakoś jeszcze ciagną
        • yoma Re: a propo lekarzy 10.01.11, 12:57
          Jest medycyna wieczorowa?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: a propo lekarzy 10.01.11, 13:07
            niektóre kierunki na medycynie można wieczorowo studiowac. Zajęcia odbywają sie tak jak na dziennych tyle ze po 15 i zakres materiału do opanowania jest ten sam(mogr tsk móic o stomatologii w Poznaniu ale zastrzegam ze stan mojej wiedzy z tego zakresu jest sprzed jakichś 6-8 lat mogło się cos zmienic od tamtego momentu
            • yoma Re: a propo lekarzy 10.01.11, 13:22
              > mogr tsk móic o stomatologii

E?

Pytam, bo chcę zrozumieć...
              • oszolom-z-radia-maryja Re: a propo lekarzy 10.01.11, 13:29
                złapałas mnie na literówkach, powtorze moge tu mówic o stomatologii sprzed 6-8 lat. Jak jest tam teraz to nie wiem bo niemam obecnie nikogo znajomego ktory by stomatoligie studiował. (miałem kiedys dziewczyne co stomatologie studiowała- to było dość szokujace przezycie poniewaz ona nakłaniała mnie bym sie postarał o autentyczna ludzka czaszke bo była ona potrzebna na zajecia na I roku)
                • Gość: ka_p_pa Re: a propo lekarzy IP: *.lukman.pl 10.01.11, 14:53
                  nakłaniała mnie bym sie postarał
                  > o autentyczna ludzka czaszke bo była ona potrzebna na zajecia na I roku)

I co, nie załatwiłeś?
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: a propo lekarzy 10.01.11, 15:24
                    nie poniewaz uważam to za profanacje ludzkiego ciała
            • kolter-xxl Re: a propo lekarzy 11.01.11, 22:17
              oszolom-z-radia-maryja napisał:

> niektóre kierunki na medycynie można wieczorowo studiowac. Zajęcia odbywają sie
              > tak jak na dziennych tyle ze po 15 i zakres materiału do opanowania jest ten s
              > am(mogr tsk móic o stomatologii w Poznaniu ale zastrzegam ze stan mojej wiedzy
              > z tego zakresu jest sprzed jakichś 6-8 lat mogło się cos zmienic od tamtego mom
              > entu

Nieuku to są studia podyplomowe dla dokształcających sie lekarzy !!
              • oszolom-z-radia-maryja studia wieczorowe na medycynie 17.01.11, 10:53
                www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=studia+wieczorowe+na+medycynie&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
    • kolter-xxl Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 12:51
      Jak pamiętam to przez rządy AWS-kleru pies spadły nakłady na naukę.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:05
        AWSem rządzlii ci którzy dziś działają w PO (Buzek Krzaklewski, Schetyna Komorowski i wielu wielu innych) to była frakcja tygodnikowo powszechna) to przez nią ten twój antyklerykalizm wykwitł
        • kolter-xxl Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 11.01.11, 22:16

> AWSem rządzlii ci którzy dziś działają w PO (Buzek Krzaklewski, Schetyna Komoro
          > wski i wielu wielu innych) to była frakcja tygodnikowo powszechna) to przez nią
          > ten twój antyklerykalizm wykwitł

No tak zapomniałem :(ze ministrem sprawiedliwości w rządzie AWS był niejaki lech kaczyński .
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 19.01.11, 10:18
            ale tylko przeze rok wczesniej tym ministrem był HANNA SUCHOCKA. Kaczyński szybko zdobył popularnośc bezkompromisowego szeryfa Buzek zanim się połapał było już dla niego za późno
            • angelfree Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 20.01.11, 19:02
              A Kopernik BYŁA kobietą.
    • tornson Polska to kato-faszystowski zaścianek 10.01.11, 12:57
      i skansen dzikiego XIX wiecznego kapitalizm w jednym. A Polską rządzą raczej pseudo-intelektualne klesze łajzy z biskupich pałaców a nie elity uniwersyteckie. Władza tego śmiesznego państewka bardziej hołubi klerykalną ciemnotę niż naukę i woli ładować pieniądze w pałace purpuratów a nie w uczelnie i ośrodki badawczo rozwojowe.
      • laura_4 Re: Polska to kato-faszystowski zaścianek 10.01.11, 13:02
        Tornson bravo .
    • jureczek_barbarzynca Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:06
      tu się mylisz, od wieków Kościół negował zdobycze nauki (Galileusz, Kopernik...), aż po dzień dzisiejszy - np: in vitro be, antykoncepcja be, ogólnie skupił sie na dyskuscji gałęzi nauki - medycynie. dlaczego tak szeroko nie kamentuje zdobyczy technologi służących wojnie i skuteczniejszemu unicestwieniu bliźniego?
      A za rządu PIS i przystawek owszem dotowano naukę , głównie w Toruniu i KUL, wtedy to też najwięcej publikacji naukowych się pokazało , a ile noblów, huhu
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:09
        negował tylko ich niegatywny antyludzki aspekt ale jesli cos naprawde słuzyło ludziom to kosciól byl jest i zawsze bedzie za
        • jureczek_barbarzynca Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:19
          ależ badania Galileusza i Kopernika służyły ludziom, w zakresie zrozumienia otaczającego nas świata, burzyły za to proponowaną wizję stworzoną przez Kościół.
          Ale to zrozumiałe lepiej doi się analfabetów i prostych ludzi którzy nie mając wiedzy i własnego zdania pozwalają sobą manipulować - zawsze kasta kapłanów była najlepiej wykształcona, w różnych kulturach zresztą.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:25
            Kopernik był ksiedzem, kanonikiem. A za to wtórny analfabetyzm opanowuje bogate społeczeńtsa zachodu które niby umie pisac i czytac al nie bardzo rozumie co jest napisane
            • jureczek_barbarzynca Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:35
              Kopernik był ksiedzem, kanonikiem. A za to wtórny analfabetyzm opanowuje bogate
              > społeczeńtsa zachodu które niby umie pisac i czytac al nie bardzo rozumie co j
              > est napisane

przede wszystkim rozumiał że był naukowcem i wiedzą oraz badaniami nad którymi spędziło się część życia należy się dzielić,
            • kolter-xxl Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 11.01.11, 22:19

> Kopernik był ksiedzem, kanonikiem. A za to wtórny analfabetyzm opanowuje bogate
              > społeczeńtsa zachodu które niby umie pisac i czytac al nie bardzo rozumie co j
              > est napisane

Jest różnica być analfabetą bo kościołowi nie było na rękę mieć wykształconych i myślących , od tego ze durnie twojego pokroju uczyć się nie chcieli .
          • laura_4 Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:27
            bravo jureczek
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 10.01.11, 13:29
              no tak, kazda potwora znajdzie swego amatora..
    • Gość: ka_p_pa Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś IP: *.lukman.pl 10.01.11, 14:57
      Ja pracowałem przez ki
      > lka lat w szkolnictwie i odszedłem z niego z powodu reideologizacji polskiej sz
      > koły. Po prostu uniemozliwiono mi realizacji autorskiego programu nauczania.

O, a co to był za program?
      • kolter-xxl Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 11.01.11, 22:21
        Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Ja pracowałem przez ki
        > > lka lat w szkolnictwie i odszedłem z niego z powodu reideologizacji polsk
        > iej sz
        > > koły. Po prostu uniemozliwiono mi realizacji autorskiego programu nauczan
        > ia.
        >
        > O, a co to był za program?

Odebrali mu etat woźnego :)
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 20.01.11, 09:20
          odezwał się pomocnik szambonurka..o!
          • kolter-xxl Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś 20.01.11, 17:07

> odezwał się pomocnik szambonurka..o!

Ty już awansowałeś na woźnego ?
    • Gość: ka_p_pa Re: Polska nauka zdominow przezPO i SLDna peryf ś IP: *.lukman.pl 10.01.11, 15:01
      Artykuł jest o czym innym niż Ty piszesz.
      A propos- możesz wskazać jeden przypadek cytowanej pracy pochodzącej z Wyższej Szkoły Kultury Medialnej( czy jak tam się ów twór rydzykowy nazywa)?
    • Gość: skin szkła óczy wyhowóje potem z tego IP: *.icpnet.pl 11.01.11, 21:46
      wyrastają ch..e
      • oszolom-z-radia-maryja Re: szkła óczy wyhowóje potem z tego 17.01.11, 10:01
        coś jest na rzeczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka