oszolom-z-radia-maryja
10.01.11, 11:37
www.rp.pl/artykul/2,591286_Polska-nauka-na-peryferiach-swiata-.html
-Tak więc polska inteligencja której lwia częśc popiera PO i SLD reprezentuje sobą bardzo niski poziom intelektualny, ma marny dorobek który w oczach swiata nas kompromituje i usadawia nas w okolicach państw trzeciego swiata. A XXI to wiek nauki i technologii!! Stajemy sie lewackim eurozasciankiem! A i na zachodzie widac ciekawe zjawisko ze coraz więcej rodzin posyła swoje dzieci do katolickich szkół mimo ze sami sa niewierzacy bądź innej wiary. Ja pracowałem przez kilka lat w szkolnictwie i odszedłem z niego z powodu reideologizacji polskiej szkoły. Po prostu uniemozliwiono mi realizacji autorskiego programu nauczania. Wtedy w pierwej poł minionej dekady kładziono nacisk na europeizację nauczania, rugowano wszystko to co łaczyło się z tradycja z religią itp i mamy tego skutki. Przemoc w szkole na porządku dziennym bo szkoła nie wychowuje tylko uczy, mechanicznego i bezmyslnego wklepywania na pamięc definicji a z historii pomija sie w ogóle działaczy chrześcijańskich czy narodowych a skupia się jedynie na lewicowych dysydentach (dotyczy to okresu polski powojennej), rokroczne wyniku egzaminów i matur także potwierdza to że polski poziom nauczania jest niki i do tego silnie zideologizowany w duchu politycznej poprawnosci. Podziekujcie za tę katastrofie ministrom Handkie, Radziwiłł i Dzieżgowskiej