Dodaj do ulubionych

nienawiść do KK

12.01.11, 12:05
zastanawiamniej kak czujecie taką sytuację:
ostatnio ważna sprawa w KK-beatyfikacja Jana PawłaII. jest artykuł w gazecie. a pod artykułem komentarze osób niewierzących uważam obrażające katolików. i terazpowiedzcie mi dlaczego dzieje się tak,że rozpętujemy aferę bo ktoś nie przyjął pisemka od Świadków Jehowy,a katolikom uprzykrzamy życie. żyjemy w demokratycznym państwie- przynajmniej tak napisane w konstytucji. i ta sama konstytucja zapewnia wolnść wyznania. każdy maprowo wierzyć w co chce. więc powiedzciemi dlaczego jednych obrażać a drugich bronić?????????????
amożewam sprawia to przyjemność????/
Obserwuj wątek
    • voxave Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:14
      jestem osoba wierzaca---plujemy w twarz my katolicy wyznawca Jehowy w twarz,prześladujemy i wyśmiewamy Zydów,wiadomym religią nie robimy nic bo sie boimy zamachów
      to dlaczego inni nie moga nam naubliżać--ja chyle głowę bo wielka jest nasza wina...
      • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:50
        voxave napisała:

> jestem osoba wierzaca---plujemy w twarz my katolicy wyznawca Jehowy w twarz,pr
        > ześladujemy i wyśmiewamy Zydów

Mów za siebie, OK ? :)
        • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:57
          mg2005 napisał:

> voxave napisała:
          >
          > > jestem osoba wierzaca---plujemy w twarz my katolicy wyznawca Jehowy w twa
          > rz,pr
          > > ześladujemy i wyśmiewamy Zydów
          >
          > Mów za siebie, OK ? :)

Ona przede wszystkim mówi o czymś takim jak ty .
          • 33qq Re: nienawiść do KK 12.01.11, 22:35
            oj, nie wiem, czy pisząc o migniętym "coś" nie obrażasz rzeczy
    • apodemus Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:15
      Jakie "obrażające katolików"? Bo odmienne od jedynie słusznych?

Świadkom Jehowy mówię "nie, dziękuję" i rozstajemy się w zgodzie. Katolicy usiłują wmówić mi jedynie słuszny system wartości i oprzeć państwowe prawo na swoich poglądach.

Forum służy wymianie opinii. Czy uważasz, że opinie nt. JP2 powinny być wyłącznie bezkrytyczne? "Argumenty" beatyfikacyjne obrażają mój zdrowy rozsądek (jeśli już bawimy się w obrażalskich), czy nie wolno mi o tym napisać?
      • Gość: steff Re: nienawiść do KK IP: 62.22.15.* 12.01.11, 12:26
        jestem katolikiem , nie praktykującym ale wkór*** mnie jak mi ktoś ustala co i jak mam robić .
        Robie to na co mam ochote nie łamiąc prawa , wkórw*** mnie to ze kosciół pcha sie do polityki i do wielu innych spraw które nie leżą w jego kompetencji . to ze kłamie itd

A Ci krytykujący niewierzący jak ich nazywasz ,zapewniam cie ze też są katolikami , mają chrzest i bierzmowanie i I komunię . Tylko są normalni !
        • poezja1983 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:28
          mówiąc o katoliku mam na mysli osobę praktykującą. zatem ty się do nich nie zaliczasz. a co dla ciebie oznacza normalni??????????
          • jureczek_barbarzynca Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:32
            > mówiąc o katoliku mam na mysli osobę praktykującą. zatem ty się do nich nie zal
            > iczasz. a co dla ciebie oznacza normalni??????????

A jakie masz prawo klasyfikować kogoś czy się zalicza czy nie do jakieś grupy?
            • poezja1983 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:42
              jureczek_barbarzynca napisał:

> > mówiąc o katoliku mam na mysli osobę praktykującą. zatem ty się do nich n
              > ie zal
              > > iczasz. a co dla ciebie oznacza normalni??????????
              >
              > A jakie masz prawo klasyfikować kogoś czy się zalicza czy nie do jakieś grupy?

potrafisz czytać jureczku???????? napisałam że mówiąc o katoliku mam na myśli osobę praktykującą a nie taką którą rodzice zaprowadzili do kościoła kiedyś tam
              a jak masz ochotę przedrzeźniać mnie to źle trafiłeś
              • jureczek_barbarzynca Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:53
                poezja1983 napisała:

> jureczek_barbarzynca napisał:
                >
                > > > mówiąc o katoliku mam na mysli osobę praktykującą. zatem ty się do
                > nich n
                > > ie zal
                > > > iczasz. a co dla ciebie oznacza normalni??????????
                > >
                > > A jakie masz prawo klasyfikować kogoś czy się zalicza czy nie do jakieś g
                > rupy?
                >
                > potrafisz czytać jureczku???????? napisałam że mówiąc o katoliku mam na myśli o
                > sobę praktykującą a nie taką którą rodzice zaprowadzili do kościoła kiedyś tam
                > a jak masz ochotę przedrzeźniać mnie to źle trafiłeś
                Potrafię czytać. Skoro ktoś uważa się za katolika, to nim jest, nie rzucanie na tacę czy uczestnicwo we wszystkich uroczystościach czyni katolika.
                Czy nowemu posłowi z Afryki też powiesz że nie jest Polakim? On takim się czuje.
              • 33qq Re: nienawiść do KK 12.01.11, 22:40
                poezjo, ja jestem niewierzący, ale to mnie twój kościół zalicza do swoich szeregów jako katolika, albo zrobicie porządek w tym swoim burdelu, albo mam prawo wypowiadać się jako katolik
          • Gość: Steff Faszyzm autorki IP: 62.22.15.* 12.01.11, 12:52
            Chcesz powiedzieć że katolik nie praktykujący nie jest katolikiem ?

To kim muzumanem a moze zydem co ?

A moze dorazu mnie zastrzelisz ?

Pieprzysz i tyle , jestem takim samym katolikiem jak ty , a dlaczego normalnym a dlatego ze nie należę do tępej masy z serialu obrońcy krzyża & moherowe oddziały Rydzyka
            • poezja1983 Re: Faszyzm autorki 12.01.11, 13:02
              ależ ty agresją naładowany jesteś. ja nie należe do obrońców krzyza- to raczej fanatycy religijni są. może i pieprze ale ty również- fasysto!!!!!!!!!!! hehehe dobre
              ja po prostu uważam że jesteś chrześcijaninem a katolikiem niestety nie i takiem mam prawo jak ktos tu pisał.
              • kolter-xxl Re: Faszyzm autorki 12.01.11, 13:06
                poezja1983 napisała:
                ja po prostu uważam że jesteś chrześcijaninem a katolikiem niestety nie i takie
                > m mam prawo jak ktos tu pisał.

Ano tak to jest ze być chrześcijaninem wyklucza bycie katolikiem , bo to dwie rożne sprawy
                • poezja1983 Re: Faszyzm autorki 12.01.11, 13:09
                  opisz sobie jeszcze jakąś ideologię do tego co napisałam ja jestem chrześcijaninem i katolikiem ale ty dla mnie(ZAZNACZAM) jesteś tylko chrześcijaninem
                  • kolter-xxl Re: Faszyzm autorki 12.01.11, 13:12
                    poezja1983 napisała:

> opisz sobie jeszcze jakąś ideologię do tego co napisałam ja jestem chrześcijani
                    > nem i katolikiem ale ty dla mnie(ZAZNACZAM) jesteś tylko chrześcijaninem

To ze tobie tak się wydaje , akurat mnie nie dziwi :)) ale wiedz ze katolicyzm nie zbudowano na ewangeliach ale na pogaństwie . Pokaż mi choć jeden katolicki dogmat który można uzasadnić świętą księgą chrześcijan ??
                • mg2005 Re: Faszyzm autorki 12.01.11, 14:39
                  kolter-xxl napisał:

> Ano tak to jest ze być chrześcijaninem wyklucza bycie katolikiem , bo to dwie
                  > rożne sprawy

Możesz wyjaśnić tę dziwną 'teologię' ?... :)
                  • kolter-xxl Re: Faszyzm autorki 12.01.11, 15:01
                    mg2005 napisał:

> kolter-xxl napisał:
                    >
                    > > Ano tak to jest ze być chrześcijaninem wyklucza bycie katolikiem , bo to
                    > dwie
                    > > rożne sprawy
                    >
                    > Możesz wyjaśnić tę dziwną 'teologię' ?... :)

No widziałeś !! co napisałem ?

"Pokaż mi choć jeden katolicki dogmat który można uzasadnić świętą księgą chrześcijan ??"
              • Gość: steff Re: Faszyzm autorki IP: 62.22.15.* 12.01.11, 13:12
                ja po prostu uważam że jesteś chrześcijaninem a katolikiem niestety nie i takie
                > m mam prawo jak ktos tu pisał.

Oczywiście że masz jak każdy , Dlatego ja wierze w krasnoludki :)
                jak setki innych
          • tornson Re: nienawiść do KK 13.01.11, 15:49
            poezja1983 napisała:

> mówiąc o katoliku mam na mysli osobę praktykującą. zatem ty się do nich nie zal
            > iczasz. a co dla ciebie oznacza normalni??????????
            Praktykującą? Znaczy się biorącą udział w żałosnych spektaklach odprawianych przez zachłannych, otyłych i pazernych na kasę kleszych bałwochwalców, łamiących gro zasad religii do nauczania której mają czelność się zabierać? Na miano chrześcijanina bardziej zasługuje ten który od kleszych dupków trzyma się z dala.
        • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:56
          Gość portalu: steff napisał(a):

> [b]jestem katolikiem , nie praktykującym

Niepraktykujący ksiądz ?... :)

mnie to ze kosciół pcha s
          > ie do polityki i do wielu innych spraw które nie leżą w jego kompetencji . to z
          > e kłamie itd

Jakieś przykłady czy znów masz atak delirki ? :)

• strikemaster Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:59
            > Niepraktykujący ksiądz ?... :)

A co praktykujesz?
            • strikemaster BTW 12.01.11, 14:00
              Ksiądz nie jest katolikiem, tylko pracownikiem korporacyjnym.
          • Gość: steff jak wygląda rozmowa z MG 2005 IP: 62.22.15.* 12.01.11, 14:13
            Co kolwiek sie nie napisze , nawet podając dowody usłyszysz :

Jakieś dowody ?
            albo
            Jakieś przykłady ?

albo

:)

i to wszystko na co można liczyć w rozmowei z tym debilem
      • poezja1983 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:26
        ale ja nie powiedziałam że się obraziłam. i nie oczekuję wyłącznie bezkrytycznych opinii na tematbeatyfikowanych. święty nie oznacza bez grzechu. wiem ze katolicyzm piętnuje innereligie. to się dzieje bardziej tam na górze. zastanawiamnie tylko taka nienawiść u ludzi,która im mówi on jest katolikie=jest zagorzałym moherem= jes beeeeeeee co oznacza że można go piętnować. ale przecież przeciętny katolik nie ma wpływu na tych na górze i też czasem zwyczajnie nie zgadza sie z tym co ci na górze głoszą.
        jesteś polakiem. nie zgadasz się z każdym przepisem prawa. ale to nie oznacza,że zaraz zmienisz obywatelstwo i wyprzesz się polskości
        • apodemus Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:31
          Każda akcja wywołuje reakcję.

Kościół nachalnie wpycha się we wszystkie dziedziny życia, także ludzi, którzy się z Kościołem nie utożsamiają. Nic dziwnego zatem, że wywołuje to "reakcję obronną"; fakt, często emocjonalną. Jednak słowo "nienawiść" jest moim zdaniem dużą przesadą. Swoją drogą, w "szufladkowaniu" ludzi i mówieniu, kto jest "beee" celują właśnie tzw. hierarchowie.

Kiedy organizm żywy zostaje zaatakowany przez drobnoustroje chorobotwórcze, uruchamia mechanizmy obronne.

Kiedy Kościół miesza się do nie swoich spraw, zainteresowani również się bronią.
          • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:05
            apodemus napisał:
            >
            > Kościół nachalnie wpycha się we wszystkie dziedziny życia, także ludzi, którzy
            > się z Kościołem nie utożsamiają.

Podasz przykłady ?

Nic dziwnego zatem, że wywołuje to "reakcję ob
            > ronną"; fakt, często emocjonalną.

Czy analogiczną reakcję przeciw Żydom uznałbyś za antysemityzm ? :)
            • apodemus Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:12
              mg2005 napisał:

> Podasz przykłady ?

Choćby próby ustanawiania "państwowych" aktów prawnych, opartych wyłącznie na religii.

> Czy analogiczną reakcję przeciw Żydom uznałbyś za antysemityzm ? :)

Żydzi nie każą mi się obrzezać i obchodzić szabasu :)
              • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 17:25
                > Choćby próby ustanawiania "państwowych" aktów prawnych, opartych wyłącznie na r
                > eligii.

Stać Cię na jakieś konkrety ?

> Żydzi nie każą mi się obrzezać i obchodzić szabasu :)
                >

Kościół Ci każe ?... :)
                • Gość: tlenek+wegla Re: nienawiść do KK IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 19:50
                  Rozporzadzenie ministra oswiaty zawiera m. in.;
                  Nauczanie religii odbywa się na podstawie programów opracowanych i zatwierdzanych przez właściwe władze kościołów i innych związków wyznaniowych i przedstawianych Ministrowi Edukacji Narodowej do wiadomości. Te same zasady stosuje się wobec podręczników do nauczania religii.

Przedszkole lub szkoła zatrudnia nauczyciela religii wyłącznie na podstawie imiennego pisemnego skierowania do danego przedszkola lub szkoły wydanego przez właściwego biskupa diecezjalnego lub właściwe władze wierzchnie innych kościołów i związków wyznaniowych.

Cofnięcie skierowania jest równoznaczne z utratą uprawnień do nauczania religii. O cofnięciu skierowania władze kościołów powiadamiają dyrektora szkoły lub organ prowadzący.

Kwalifikacje zawodowe nauczycieli religii określają odpowiednio Konferencja Episkopatu Polski oraz władze innych kościołów – w porozumieniu z Ministrem Edukacji Narodowej.

Nauczyciel religii wchodzi w skład rady pedagogicznej, nie przyjmuje jednak obowiązków wychowawcy klasy.

Ocena z religii lub etyki umieszczana jest na świadectwie szkolnym bezpośrednio po ocenie ze sprawowania. W celu wyeliminowania ewentualnych przejawów nietolerancji nie należy zamieszczać danych, z których wynikałoby, na zajęcia z jakiej religii (bądź etyki) uczeń uczęszczał.

Do wizytowania lekcji religii upoważnieni są wizytatorzy wyznaczeni przez biskupów diecezjalnych i władze innych kościołów.

Nadzór pedagogiczny nad nauczaniem religii i etyki prowadzą dyrektorzy. Wnioski wynikające ze sprawowanego nadzoru mogą być przekazywane odpowiednim władzom kościelnym.

Masa aktow prawnych dotyczaca opodatkowania funkcjonariuszy KK. Ustawa o ochronie danych osobowych, ktora nie wiedomo dlaczego traktuje zwiazki wyznaniowe preferencyjnie. Kilka innych by sie znalazl. O zbiorkach, zgromadzeniach etc...

Wszystko to napisane pod KK, badz z jego wyraznie zaznaczona
                  • Gość: tlenek+wegla Re: nienawiść do KK IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 19:53
                    Takze ustawa antyaborcyjna pisana jest od KK. Tresc mozesz sobie poszukac. To nie sa dokumenty tajne...

Ale wiem, ze dla Ciebie to nie jest prawo pisane na potrzeby jednego zwiazku wyznaniowego.
            • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:56
              mg2005 napisał:

> Podasz przykłady ?

Zakaz aborcji , religia już w przedszkolach ITD.

> Czy analogiczną reakcję przeciw Żydom uznałbyś za antysemityzm ? :)

Zgłaszam twój post do prokuratury ; po twoich wypowiedziach widać ze nadal korzystasz ze zakazanych prawem środków odurzających.
      • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:54
        apodemus napisał:
        > Katolicy usił
        > ują wmówić mi jedynie słuszny system wartości i oprzeć państwowe prawo na swoic
        > h poglądach.

Każde prawo jest oparte na poglądach - nie wiedziałeś ? A na jakich chcialbyś oprzeć prawo - na ateistycznych ?

> "Argumenty" beatyfikacyjne obrażają mój zdrowy rozsądek

W jaki sposób ? A może twój "zdrowy " rozsądek jest chory ? :)
        • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:58
          mg2005 napisał:

Każde prawo jest oparte na poglądach - nie wiedziałeś ? A na jakich chcialbyś o
          > przeć prawo - na ateistycznych ?

Czy prawo w PRL-u pozwalało kraść, oszukiwać czy mordować ?
    • jureczek_barbarzynca Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:28
      przynajmniej tak napisane w konstytucji. i ta sama konstytucja
      > zapewnia wolnść wyznania. każdy maprowo wierzyć w co chce. więc powiedzciemi dl
      > aczego jednych obrażać a drugich bronić?????????????
      Tylko że słudzy boży tego nie rozumieją. Na ten przykład prawosłani, ŚJ, muzułmanie czy też niewierzący nie wmontowali w obowiązujące prawo dnia wolnego w swoje świeto, a jeżeli o obrażanie chodzi to włącz radyjko lub poczytaj ND.
      • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:28
        jureczek_barbarzynca napisał:

>wmontowali w obowiązujące prawo dnia wolnego w swo
        > je świeto,

Oszołomie, chciałbyś zlikwidować dni wolne w święta religijne ?!?...
        To samo robią wyznawcy innych religii w innych krajach.

> a jeżeli o obrażanie chodzi to włącz radyjko lub poczytaj ND.

Podasz przykłady obrażania ?
        • jureczek_barbarzynca Re: nienawiść do KK 12.01.11, 15:25
          Sam oszołom jesteś.
          w państwie świeckim obchodzone są świeta państwowe jak np 1 maja hehe, w państwie wyznaniowym , świeta religijne.
          w moim poście chodziło o wprowadzenie 3 króli, jak by po staremu nie mozna było zostawić.
          obrażnie: CZAROWNICO - o + Marii Kaczyńskiej przykład chciałeś
    • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:33
      poezja1983 napisała:

zastanawiamniej kak czujecie taką sytuację:

Kupy są tematem innego wątku .

> ostatnio ważna sprawa w KK-beatyfikacja Jana PawłaII. jest artykuł w gazecie. a
      > pod artykułem komentarze osób niewierzących uważam obrażające katolików.

No a pod artykułem o ateistach sporo komentarzy napisanych przez religiantów .

> i te razpowiedzcie mi dlaczego dzieje się tak,że rozpętujemy aferę bo ktoś nie przyj
      > ął pisemka od Świadków Jehowy,a katolikom uprzykrzamy życie.

Bo oni robią dokładnie to samo nam ??

> żyjemy w demokratycznym państwie- przynajmniej tak napisane w konstytucji.

No może dlatego tak nieprzychylnie się wypowiadano pod artykułem o janku z Wadowic bo on był dupa a nie demokrata :))

>i ta sama konstytucja
      > zapewnia wolnść wyznania. każdy maprowo wierzyć w co chce.

No a każdy ma prawo mieć na ten temat swoje zdanie !! to też gwarantuje konstytucja .

więc powiedzciemi dlaczego jednych obrażać a drugich bronić?????????????
      > amożewam sprawia to przyjemność????/

No to nasmaruj jakiś paszkwil na Jehowych to ci ulży :))).
      • poezja1983 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:39
        nie zamierzam pisać paszkwila ani na Jehowych ani na kogo innego tylko zastanawia mnie ta zawiść ludzka. czy czasem takie uczucie nienawiści ne skraca życia człowiekowy? no i po co się denerwować czymś na co wpływu nie mamy
        • Gość: steff Re: nienawiść do KK IP: 62.22.15.* 12.01.11, 12:55
          poezja1983 napisała:

> nie zamierzam pisać paszkwila ani na Jehowych ani na kogo innego tylko zastanaw
          > ia mnie ta zawiść ludzka. czy czasem takie uczucie nienawiści ne skraca życia c
          > złowiekowy? no i po co się denerwować czymś na co wpływu nie mamy

Znowu sie mylisz , jak ci sąsiad bedzie zaglądał do talerza to albo mu zwrócisz uwage albo dosłownie przypierd***sz. I tak samo jest z kosciołem , ludzie mają dość wciskania bogobojnej ciemnoty .
          • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:35
            > Znowu sie mylisz , jak ci sąsiad bedzie zaglądał do talerza to albo mu zwrócisz
            > uwage albo dosłownie przypierd***sz. I tak samo jest z kosciołem , ludzie mają
            > dość wciskania bogobojnej ciemnoty .[/b]

A co konkretnie masz na myśli ? (chociaż słowo "myśl" chyba jest na wyrost... :))
            • Gość: spamer Re: nienawiść do KK IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:38
              mg2005 napisał:

A co konkretnie masz na myśli ?

Jesteś za głupi , nie zrozumiesz
            • apodemus Re: nienawiść do KK 13.01.11, 09:18
              mg2005 napisał:

> A co konkretnie masz na myśli ?

Naprawdę nie rozumiesz? Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi.

Kościół usiłuje mi narzucić kiedy mam pracować, kiedy odpoczywać, co i kiedy jeść a czego nie, z kim i w jaki sposób się kochać itd itp. Rzeczywiście, gdyby tak robił sąsiad, toby dostał reprymendę, a może i w pysk :-) Wciskanie się "instytucjonalne" w wykonaniu Kościoła również budzi sprzeciw.
              • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 13.01.11, 09:41
                apodemus napisał:

> Naprawdę nie rozumiesz? Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi.

On naprawdę nie rozumie !! wieloletnia indoktrynacja robi swoje !!
                • Gość: o ludu Re: nienawiść do KK IP: 195.47.201.* 13.01.11, 09:59
                  ależ bzdury piszesz. nikt ci nie każe pościc w wyznaczone dni,możeszsypiać z koim i jak chcesz,a pracowac teżmożesz jak ci sie podoba. skoro nie jesteś katolikiem.........
                  nikt ci do lodówki ani do łóżka zaglądał nie będzie.
                  • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 13.01.11, 10:09
                    Gość portalu: o ludu napisał(a):

> ależ bzdury piszesz. nikt ci nie każe pościc w wyznaczone dni,możeszsypiać z ko
                    > im i jak chcesz,a pracowac teżmożesz jak ci sie podoba

No tak do dnia kiedy jakaś parafianka zatłucze go za to brewiarzem :))

skoro nie jesteś katolikiem.........
                    > nikt ci do lodówki ani do łóżka zaglądał nie będzie.

No a kto księżom zagląda w łózka :))
                    • Gość: o ludu Re: nienawiść do KK IP: 195.47.201.* 13.01.11, 10:35
                      możesz ty jak ciebie ciekawość zżera a mi to lotto. abrewiarzem nie zatłucze cię nie parafianka a fanatyczka religijna
                      • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 13.01.11, 14:44
                        Gość portalu: o ludu napisał(a):

> możesz ty jak ciebie ciekawość zżera a mi to lotto. abrewiarzem nie zatłucze ci
                        > ę nie parafianka a fanatyczka religijna

Na jedno wychodzi bo parafianka to z definicji idiotka .
        • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:58
          poezja1983 napisała:

> nie zamierzam pisać paszkwila ani na Jehowych ani na kogo innego tylko zastanaw
          > ia mnie ta zawiść ludzka.

Zawiść ?? czy np ;obrona moich podatków przed budowaniem na koszt całego społeczeństwa 59094839 pomnika wojtyły to zawiść ??

> czy czasem takie uczucie nienawiści ne skraca życia c
          > złowiekowy? no i po co się denerwować czymś na co wpływu nie mamy

No dawno juz na tym forum mówiłem jaki destrukcyjny wpływ na psychikę ludzi mają sekty pokroju Krk :((
          • poezja1983 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:04
            a ja się nie zgadzam,żeby moje podatki szły na leczenie alkoholików i płacenie im renty chorobowej i co z tego?????
            • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:08
              poezja1983 napisała:

> a ja się nie zgadzam,żeby moje podatki szły na leczenie alkoholików i płacenie
              > im renty chorobowej i co z tego?????

Kochanie mylisz chorobę z prywatną sprawą jaka jest wiara w boga czy w wojtyłe !!
              Alkoholizm to choroba, a pomniki niech sobie wierni stawiają za swoje !!
              • poezja1983 wiem że alkoholizm to choroba 12.01.11, 13:10
                ale alkoholik niech się leczy za swoje. nie ja go w alkoholizm wpędziłam. wolę zeby moje pieniądze przeznaczono dla biednych dzieci i tyle
                • kolter-xxl Re: wiem że alkoholizm to choroba 12.01.11, 13:21
                  poezja1983 napisała:

> ale alkoholik niech się leczy za swoje. nie ja go w alkoholizm wpędziłam. wolę
                  > zeby moje pieniądze przeznaczono dla biednych dzieci i tyle

Skoro wiesz ze to choroba to czemu głupoty piszesz ? choroba nie wybiera , alkoholizm to choroba duszy , coś jak np schizofrenia .Schizofrenikom też odmówisz pomocy ?
                  • mg2005 Re: wiem że alkoholizm to choroba 12.01.11, 14:49
                    kolter-xxl napisał:

>
                    > Skoro wiesz ze to choroba to czemu głupoty piszesz ? choroba nie wybiera ,

Czemu głupoty piszesz ? Akurat tę chorobę człowiek sam wybiera.
                    • kolter-xxl Re: wiem że alkoholizm to choroba 12.01.11, 15:05
                      mg2005 napisał:

> Czemu głupoty piszesz ? Akurat tę chorobę człowiek sam wybiera.

Prymitywie !! nikt nie wybiera !! alkoholizm to choroba rozumiesz czy nie ???
              • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:47
                > Kochanie mylisz chorobę z prywatną sprawą

Choroba to prywatna sprawa :)

> pomniki niech sobie wierni stawiają za swoje !!

Nikt nie pytał Warszawiaków czy chcą budować Muzeum Żydów w centrum Warszawy
                • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 15:04
                  mg2005 napisał:

> Choroba to prywatna sprawa :)

Tak ,ale choroba nie wybiera i jutro ty zachorujesz !!

> Nikt nie pytał Warszawiaków czy chcą budować Muzeum Żydów w centrum Warszawy

Mogliście z Niemcami nie wybijać w getcie Żydów to i nie było by powodów.Poza tym masz dowody na to ze nikt ich nie pytał ?? albo inaczej znasz jakieś fakty o masowych demonstracjach przeciwko budowie ?
    • piwi77 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:37
      poezja1983 napisała:

> ostatnio ważna sprawa w KK-beatyfikacja Jana PawłaII.

Pierwsze zdanie i już nieprawda. Jaka to znów ważna sprawa?
    • black-emissary Re: nienawiść do KK 12.01.11, 12:56
      Nie mam pojęcia jakie komentarze Ty uważasz za obrażające. Gdybyś jakieś przykłady podała byłoby o czym rozmawiać, a tak poruszamy się w próżni.
    • Gość: hjhjh Re: nienawiść do KK IP: 178.217.140.* 12.01.11, 13:00
      wow to my żyjemy w wolnym kraju a nie w katoloandzie ? szok

Ps wejdź sobie na artykuł o arabach albo o świadkach jehowy i zobacz jakie komentarze są pod nimi.
      • poezja1983 do wszystkich 12.01.11, 13:14
        zeszliśmy na jakiś poboczny tor, a może źle sprecyzowałam pytanie. mnie tylko chodziło o to po co marnować tyle czasu na atakowanie katolików. zwyczajnym ludziom obrywa się za tych n a górze. gadaniem nic nie zmienimy a można by ten czas spożytkować na przyjemniejsze rzeczy.
        no chyba że jak kogoś się nazwymyśla to przynosi ulge- nie próbowałam
        • kolter-xxl Re: do wszystkich 12.01.11, 13:24
          poezja1983 napisała:

> zeszliśmy na jakiś poboczny tor, a może źle sprecyzowałam pytanie. mnie tylko c
          > hodziło o to po co marnować tyle czasu na atakowanie katolików

Dla jaj ??

> zwyczajnym ludziom obrywa się za tych n a górze. gadaniem nic nie zmienimy a można by ten czas
          > spożytkować na przyjemniejsze rzeczy.

Jakieś bara bara czy cuś ??

> no chyba że jak kogoś się nazwymyśla to przynosi ulge- nie próbowałam

Nie koniecznie , a tym bardziej kiedy zrozumiesz z e do durnia nie dociera.
        • Gość: dfdd bo ty w ogolę źle IP: 178.217.140.* 12.01.11, 13:35
          rozumujesz. Co się do tych katolików przyczepiłaś jakoby tylko oni byli obrażani ? Może tak otworzyć oczy i zaapelować o większą tolerancję dla wszystkich, o to by nie tracić czasu na atakowanie INNYCH ( inaczej myślących, wyznających inny system wartości itd)
          • poezja1983 Re: bo ty w ogolę źle 12.01.11, 13:49
            no może i tak. wczoraj właśnie czytałam wpisy na forum odnośnie szykanowania Świadków Jehowy,a dziś te wpisy pod artykułem gazety nt.JPII i tak mnie tknęło. rzeczywiście chodziło mi o większą tolerancję w ogóle. tyle w nas agresjii-niepotrzebnej agresji. i chciałam wiedzieć skąd to się bierze??????
            • kolter-xxl Re: bo ty w ogolę źle 12.01.11, 13:56
              poezja1983 napisała:

>i chciałam wiedzieć skąd to się bierze??????

Może stąd
    • strikemaster Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:23
      > ostatnio ważna sprawa w KK-beatyfikacja Jana PawłaII.

Beatyfikacja Wojtyły nie jest wcale ważna sprawą, to element wewnętrznych rozgrywek pomiedzy urzędnikami średniego i wyższego szczebla zarzadzania korporacją ubezpieczeń pośmiertnych Kościół Sp. bez odpowiedzialności.

> i ta sama konstytucja
      > zapewnia wolnść wyznania.

W tym wolność od kościelnych znaczków na murach państwowych szkół.
      • voxave Re: nienawiść do KK 12.01.11, 13:58
        a nienawiśc do wszystkiego i wszystkich bierze sie z dobroci serca
      • mg2005 Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:58
        strikemaster napisał:
        >
        > Beatyfikacja Wojtyły nie jest wcale ważna sprawą,

Ty też jesteś księdzem , aby decydować co jest ważne dla Koscioła ? :)

> W tym wolność od kościelnych znaczków na murach państwowych szkół.

Krzyż ? To nie jest "koscielny znaczek"
        • kolter-xxl Re: nienawiść do KK 12.01.11, 15:07
          mg2005 napisał:

> strikemaster napisał:
          > >
          > > Beatyfikacja Wojtyły nie jest wcale ważna sprawą,
          >
          > Ty też jesteś księdzem , aby decydować co jest ważne dla Koscioła ? :)

Widać ze benek który księdzem jest ma podobne zdanie do Strikemaster' a.

> Krzyż ? To nie jest "koscielny znaczek"

Ano masz racje to fallus używany przez np Egipcjan :))
        • Gość: spamer Re: nienawiść do KK IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:40
          mg2005 napisał:

Ty też jesteś księdzem , aby decydować co jest ważne dla Koscioła ? :)
          \

Nie dla koscioła a dla normalnych ludzi debilu
        • apodemus Re: nienawiść do KK 12.01.11, 20:11
          mg2005 napisał:

Wyjaśnij, proszę, dlaczego dla Kościoła tak ważne jest gloryfikowanie K. Wojtyły - jednego z największych zdrajców w historii Polski.
        • strikemaster Re: nienawiść do KK 13.01.11, 08:39

Mówimy o tym, co jest ważne dla społeczeństwa, nie dla pracowników konkretnej firmy.

> Krzyż ? To nie jest "koscielny znaczek"

To logo fkorporacji ubezpieczeń pośmiertnych Kościół Sp. bez odpowiedzialności.
    • swarozyc nienawiść do KK 12.01.11, 14:09
      Sluszna i sprawiedliwa.
      • Gość: steff mg2005 czy potrafisz wyduscić coś innego od siebie IP: 62.22.15.* 12.01.11, 14:15
        niz tylko pytanie i tępawy uśmiech ? czy w konwersacji z tobą jedynie można liczyć własnie na głupkowate pytania ?
      • karbat Re: nienawiść do KK 12.01.11, 14:26
        dlaczego obywatel , podatnik nie utozsamiajacy sie firma z krzyzem na dachu ma sie do tego dokladac ,

wyborcza.pl/1,75248,8880068,Parafia_dostanie_75_5_miliona_zl_odszkodowania_za.html
        dlaczego ? !
    • Gość: Magnus Do ideologicznego potmstwa SB-kow IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.11, 14:39
      argumenty nie trafiaja.Ich nalezy tolerowac i akceptowac,tylko oni w zamian moga pluc na kazdego.Ale najzabawniejsze jest to, ze wielu z nich jest czlonkami KK.
      • Gość: steff Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow IP: 62.22.15.* 12.01.11, 14:44
        Magnus to nie jest argument ani odpowiedź do tego co napisał twój poprzednik.

Bełkoczesz i kartofle wysypują ci sie z ust .
      • kolter-xxl Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow 12.01.11, 14:59
        Gość portalu: Magnus napisał(a):

> argumenty nie trafiaja.

Nie trafiają bo ich nie przedstawiacie .

Ich nalezy tolerowac i akceptowac,tylko oni w zamian mog
        > a pluc na kazdego.

Ty jesteś dowodem tolerancji :)))))))))))))))))))))))))))))))))

>Ale najzabawniejsze jest to, ze wielu z nich jest czlonkami K
        > K.

No to sam widzisz jakim gównem jet twór który nie potrafi sobie wiernych wychować
        • Gość: Magnus Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.11, 15:36
          Ty jesteś dowodem tolerancji :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Nawet jesli nie jestem, to nie musze,bo nie truje dookola non stop, ze nalezy byc.W przeciwienstwie do lewackiego bydla,ktore uwaza sie za super tolerancyjne.
          • kolter-xxl Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow 12.01.11, 15:42

Nawet jesli nie jestem, to nie musze,bo nie truje dookola non stop, ze nalezy b
            > yc.

Wiem to typowe dla katolickiej hołoty .

W przeciwienstwie do lewackiego bydla,ktore uwaza sie za super tolerancyjne.

Jak ty nienawidzisz swoich przodków :(
            • magnusg Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow 12.01.11, 15:48
              Przodkow?W mojej rodzinie zadnej lewacko-komunistycznej zarazy nigdy na szczescie nie bylo.Nie wnioskuj po sobie o innych prosze.
              • kolter-xxl Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow 12.01.11, 15:53
                magnusg napisał:

> Przodkow?W mojej rodzinie zadnej lewacko-komunistycznej zarazy nigdy na szczesc
                > ie nie bylo.Nie wnioskuj po sobie o innych prosze.

Łżesz !! tylko komuch od którego byłeś uzależniony tak cie mógł skrzywić
          • Gość: spamer Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:41
            W przeciwienstwie do lewackiego bydla,ktore uwaza sie za super tolerancyjne.

LUDZIE KTORZY SĄ PRZECIWKO POPAPRANYM KRZYZOWCĄ NIE ODRAZU SĄ LEWAKAMI PAJACU KARTOFLANY
            • Gość: Magnus Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.11, 21:43
              Zadzwon do Pani od polskiego i spytaj sie co o tym mysli-"POPAPRANYM KRZYZOWCĄ"
              • Gość: steff Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow IP: 62.22.15.* 13.01.11, 10:46
                co nie zmienia faktu ześ kartoflem jest:)
      • tornson Re: Do ideologicznego potmstwa SB-kow 13.01.11, 15:42

> Ale najzabawniejsze jest to, ze wielu z nich jest czlonkami K
        > K.
        Niemowlak nie decyduje czy chce być chrzczony czy nie, a jak klecha chluśnie go wodą to człowiek już na całe życie widnieje w katolskich księgach jako katolik, żeby się z tego wypisać trzeba przejść taką drogę przez mękę że nie każdemu się chce. Łatwiej już chyba wejść do kościoła, nabluźnić i poczekać aż klecha nałoży ekskomunikę.
    • piwi77 To co, mam ją dusić w sobie? Chyba lepiej, że dam 12.01.11, 15:55
      jej ujść, dla mojego zdrowia lepiej. A zdrowie bliźniego Twego, chyba Ci obojętne nie jest, prawda?
    • mjot1 ;-) 12.01.11, 21:39
      nienawiść do KK - poezja
    • Gość: rossdarty Re: nienawiść do KK IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 11:34
      Właśnie: NIENAWIŚĆ!!!

Wiele czasu zastanawiałem się nad reakcjami i uzewnętrznieniami tych reakcji.

Dla mnie sprawa jest prosta i jasna:
      Nie pasują mi te egzorcyzmy, (to - złośliwie), a łagodniej: rytuały i sprawa zamknięta.
      Odpisałem wczoraj Laurze na podobny temat, ale wątek wylądował na oślej. Potwierdza to pewne moje skojarzenia i domysły, ale z ujawnieniem ich wstrzymam się jeszcze, jeszcze poobserwuję...

Memłanie, międlenie, przeżuwanie jak krowa tego tematu po prostu mnie wkurza...
      (wczoraj użyłem mocniejszego wyrażenia, może dlatego - ośla???)

Nie lubię jednak bicia piany i powracania do okazywania niechęci którą już raz okazałem, stale i na okrągło. To nudne, aby nie powiedzieć: wq...ce...

Są jednak tacy, którzy czerpią z tego przyjemności, wytłumaczalne tylko przez nich samych.

Bo czymże jest KK?

Organizacją taką samą jak partie polityczne czy związki zawodowe.
      Zrzeszają ludzi o podobnych poglądach i mentalności. I CI, którzy temu przewodzą czerpią z tego korzyści.

Tak było w przypadku zw.zaw. - NSZZ Solidarność, gdzie główny "dofutca" - Wałęsa zebrał wszystko, pozostawiając ochłapy innym, i WIELKIE NIC pozostałemu pospólstwu.
      Tak było i jest w przypadku partii politycznych, gdzie ich liderzy zbierają zyski, niepowodzeniami obciążając sobie podległych, (chyba wiecie KOGO mam na myśli?)

Dlaczego więc wyodrębniać z tego KK?

Mało tego!
      Uważam, że KK prowadzi najbardziej czystą grę jeżeli chodzi o swoich zwolenników, (wiernych). Zasady są nie zmieniane od długich, długich lat.
      Kto je akceptuje - uczestniczy w życiu i działaniach KK całkiem świadomie.

Co się jednak dotyczy partii politycznych...
      Różnie to bywa. Dziś takie zasady, a jutro jakiś nawiedzony zacznie je zmieniać i poparty innymi nawiedzonymi zmieni je?
      A ludzie przynależący do takiej partii, godzący się na zasady przed zmianami znów zostaną "wykukani".

Więc KTO tu gra bardziej fair?

Pazerność na pieniądze? Dewiacje sexualne?
      A GDZIE ich nie ma?
      W KK są częściej(?) ujawniane z powodu, że wszystkie oczy, (tych wiernych i tych nie wiernych) są na KK zwrócone.

Nie usprawiedliwiam, a tłumaczę, nawet przed samym sobą, taki stan rzeczy.
      Tłumaczę w ten sposób emocje, które opętują co poniektórych, gdy tylko w temacie przewinie się KK.
    • tornson Nienawiść do klechów. Te czarno-purpurowe śmiecie 13.01.11, 13:01
      sami sobie na nią zapracowali. Mam nadzieję że w końcu ktoś odważy się zrobić porządek z tą zdegenerowaną mafią watykańskich złodziei i zboczeńców.
      • tornson A gdybym był wierzacym chrześcijaninem to jeszcze 13.01.11, 13:04
        bardziej nienawidziłbym tych kato-kleszych śmieci. Przecież oni łamią niemal wszystkie przykazania własnej religii, opasłe złodziejskie zboczone chłystki mają czelność pouczać ludzi wierzących jak ma wyglądać ich wiara. Naprawdę dziwię się wam chrześcijanie że taką wiernopoddańczą miłością pałacie do tych pasterzy traktujących was jak krzyżówkę barana z wołem roboczym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka