Dodaj do ulubionych

Czym byłoby "i" bez kropki?

14.01.11, 08:58
Demokracja czy rządzi silniejszy?
Na FS rządzi kropka-nikt jej nie podskoczy.Ma pełnię władzy i dba by jej królestwo opływało w dostatki mądrych dyskusji. Jeśli ktoś łamie zasady to skazuje go na banicję do krainy OSŁA lub na karę forumowej śmierci.
Nikt z nas jej nie wybierał.
Gdyby admina można było wybierać to mógłby nim zostać mg lub oszołek.
I wtedy by się działo......
No właśnie.
W Rosji władzę wziął najsilniejszy i i Rosja jest silna. Nawet MAK dba o dobre imię Rosji.
A u nas były wybory ,które wygrał ktoś kto ładniej obiecywał i mamy za swoje.
W świat poszła informacja ,że mamy słabą władzę. Dobrze ,że choć na forum jest dobry gospodarz.....
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 10:18
      migreniasta napisała:

> W Rosji władzę wziął najsilniejszy i i Rosja jest silna.

Rosja jest słaba, poza nielicznymi surowcami nie ma nic, co inni by chcieli mieć. A stan jej armii jest pożałowania godny, najbardziej zagraża ona sama sobie.

> A u nas były wybory, które wygrał ktoś kto ładniej obiecywał i mamy za swoje.

Mamy za swoje? Przecież dobrze nam idzie.
      • migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 10:32
        Siła Rosji tkwi w tym ,że potrafi napisać taki raport do którego rozsądni ludzie nie mogą mieć uwag merytorycznych a tylko te natury moralnej. Tak zachowuje się silny. Ten raport jest przejawem i demonstracją siły.
        A u nas nadal wszystko idzie dobrze.
        Na rynku taka bryndza ,że ostatnio mam więcej czasu by poklikać na forum.
        Gospodarka stoi.....
      • mjot1 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 11:03
        piwi77 napisał:
        > A stan jej armii jest pożałowania godny, najbardziej zagraża ona sama sobie.

widać to jaskrawo jeśli z naszą porównać...
        • migreniasta Nie da się porównać 14.01.11, 11:49
          Nie ten rząd jednostek. Rosyjski generał zaczyna się od 6 promili.....
          • mjot1 Re: Nie da się porównać 14.01.11, 14:02
            W zasadzie nie da...
            Gdym onegdaj dzielnie ojczyźnie był służył, miałem raz przyjemność (wątpliwą) podziwiać zdecydowaną przewagę „towarzyszy broni” w tej „kategorii”, co prawda zawodnicy byli niższej zdecydowanie szarży (zwykłe jeno lejtnanty i praporszcziki) ;-)
            Ale np. śp. kontradmirał Sobiesiak nie marnował okazji by „sojuszników” sponiewierać w tej dyscyplinie. Z niekłamaną satysfakcją podziwiał potem te ordery i akselbanty taplające się w kałużach.
      • migreniasta Nielicznymi surowcami? 14.01.11, 11:51
        Piwi czy klawiatura Ci się zacięła?
        Jakimi nielicznymi. U nich cały Mendelejew tak na tablicy jak i pod ziemią.....
        • piwi77 Re: Nielicznymi surowcami? 14.01.11, 12:58
          migreniasta napisała:

> Piwi czy klawiatura Ci się zacięła?
          > Jakimi nielicznymi. U nich cały Mendelejew tak na tablicy jak i pod ziemią.....

U nas też pod ziemią tablica Mendelejewa i też na niej zarabiamy. A Rosja, jak na tak wielkie państwo, naprawdę dużo zarabia jedynie na gazie i ropie, liczy się jeszcze co prawda w rudach żelaza, manganie, chromie, niklu, platynie i uranie, ale to nie są jakieś wieksze pozycje w jej budżecie.
          • migreniasta Re: Nielicznymi surowcami? 14.01.11, 13:13
            Surowce surowcami.Ustaliliśmy ,że są. Ok?
            Skupmy się nad bogactwem władzy. Tam zawsze rządzili silni. A u nas różnie z tym bywało.
            Tak,czy nie?
            • piwi77 Re: Nielicznymi surowcami? 14.01.11, 13:30
              migreniasta napisała:

> Skupmy się nad bogactwem władzy. Tam zawsze rządzili silni.

Jak sobie przypomnę Susłowa, Czernienkę, Gorbaczowa, czy Jelcyna to nie jestem wcale tego taki pewien.

> A u nas różnie z tym bywało.

To prawda i jednoczesnie dobrze, a powodem tego nie jest to, że słabeusze docierają na samą góre, ale że jest kilka ośrodków władzy. Dla mnie to ewidentny plus naszego ustroju.
              • migreniasta Re: Nielicznymi surowcami? 14.01.11, 13:45
                A naszym forum jest porządek czy go nie ma?
                Kropka trzyma nas krótko i poza nią nie ma innego ośrodka władzy.
                I zapytam o jakich alternatywnych ośrodkach władzy w Polsce myślisz......
                • piwi77 Re: Nielicznymi surowcami? 14.01.11, 13:51
                  migreniasta napisała:

> A naszym forum jest porządek czy go nie ma?
                  > Kropka trzyma nas krótko i poza nią nie ma innego ośrodka władzy.

Kropka wykonuje swoje zadania wyśmienicie, nie mam najmniejszych zastrzeżeń.
                  Niech żyje Kropka!
                  Forumowicze zawsze z Kropką!

> I zapytam o jakich alternatywnych ośrodkach władzy w Polsce myślisz......

Rząd, prezydent, sejm, sądownictwo.
                  • migreniasta Rząd, prezydent, sejm, sądownictwo. 14.01.11, 14:06
                    Rozróżniasz ich po kolorach krawata?
                    Przecież teraz władza jest w jednych rękach. Takiej przewagi nie było w tzw wolnej Polsce.
                    A mimo to słabość władzy widać na każdym kroku.
                    Twój psalm pochwalny na kropkę nadaje się na sygnaturkę......
                    Pewnikiem kropka się zarumieni.
                    • piwi77 Re: Rząd, prezydent, sejm, sądownictwo. 14.01.11, 14:12
                      migreniasta napisała:

> A mimo to słabość władzy widać na każdym kroku.

Zrobiłem ich kilka, a słabości nie zauważyłem.
                      • migreniasta Re: Rząd, prezydent, sejm, sądownictwo. 14.01.11, 14:18
                        To z innej beczki......
                        Napisz w takim razie o naszej sile.
                        Wiem ,że to będzie trudne ale wierzę ,że sobie poradzisz.
                        • piwi77 Re: Rząd, prezydent, sejm, sądownictwo. 14.01.11, 14:26
                          Naszą siłą jest nasz dochód narodowy i jego ciągle ogromny potencjał wzrostowy.
    • klosowski333 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 13:38
      Migreniasta, a kto mial wygrac wybory? PiS? A moze PSL? A moze SLD? Na PD moglbym jeszcze zaglosowac, choc to juz tylko cien dawnej UW, ale poza tym wyboru wielkiego nie mielismy.

Kropka. Ostatnio sie poprawilo. Zrobil sie wiekszy porzadek. Zniknal Oszolom z jego spamem i zalewem bzdurnych watkow. Nikt tak nie smiecil jak on. Kropka wreszcie zaczela przenosic odpowiednie watki na Forum Religia. Niepotrzebnie uzywa opcji podwieszania watkow, ale poza tym jest znacznie lepiej niz jeszcze miesiac temu.
      • piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 13:52
        A ja uważam, że Kropka zawsze ma rację.
        • migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:13
          piwi77 napisał:

> A ja uważam, że Kropka zawsze ma rację.

Jesteś monarchistą?
          • piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:19
            Nie wiem co ja jestem, może nawet jestem monoanarchistą, ale ja zawsze trzymam z Kropką i kropka.
            • migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:26
              A ja starannie unikam kropek....
              • piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:36
                No i czyja strategia jest lepsza? Ja nie pamietam kiedy wylądowałem na oślej, a pisać na granicy zdarzało mi się nie raz.
                • migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 17:51
                  Widocznie przekraczałeś granicę niewidzialnie i nienamacalnie nie zostawiając zbytnich śladów. Ciebie byłoby grzechem wysłać na OSŁA ,gdyż masz wielki dystans do swoich małych ułomności...
      • migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:01
        Czyli zgadzasz się z moją tezą.....
        Jeśli chodzi o elity rządzące to nadal jesteśmy na etapie "aparatczyków".
        Jesteśmy jak indiańskie plemię które ma słabego wodza a silnego szamana.
        Przykre jest właśnie to co napisałeś: nie mieliśmy wyboru.

O porządku na FS mogę powiedzieć tylko tyle ,że choć czasem wąchałam kwiatki na OŚLEJ ŁĄCZCE to nie zawsze miałam za to pretensje do kropki.
        I powtarzam ponownie. Nie wyobrażam sobie demokracji na forum ,gdyż mogłoby się okazać ,że administruje tu ktoś kto nas omamił ładnymi słówkami i skrzyknął kilku podobnych sobie tworząc towarzystwo wzajemnej adoracji.
        • klosowski333 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:18
          Kropka dlugi czas nie bardzo rozumiala do czego sluzy Osla Lawka. Zgodnie z zasadami powinny ladowac tam watki, w ktorych lamano razaco i czesto regulamin czyli netykiete, zwlaszcza w poscie otwierajacym. Tymczasem ona przenosila na Osla watki, w ktorych dyskusje byly prowadzone grzecznie a czasem nawet merytorycznie, a jedyne przewinienie polegalo na tym, ze byly nazbyt, wg Kropki, polityczne.

I tak na Oslej wyladowal moj watek o Gornym Slasku i RAS, czyli o najwazniejszym zjawisku spoleczno-politycznym w Polsce i najwiekszym wyzwaniu jakie przed IIIRP i polskimi elitami stoi. Po interwencji Kropka przeniosla ten watek na Forum Kraj, na ktorym nikt sie nie udziela i bezczelnie napisala "kontynuujcie".

Forum Spoleczenstwo jest najlepszym miejscem do dyskusji na temat Gornego Slaska i spraw z nim zwiazanych w kontekscie calosciowym, czyli ogolnopolskim. Jest to bez watpienia w sensie niedoraznym najwazniejszy problem wewnetrzny i SPOLECZNY wspolczesnej Polski.

• migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:25
            Nie demonizuj ważności problemu Górnego Śląska....choć masz rację jest to wątek ,który powinien być omówiony tu i teraz.
            Rozumiem Twoje rozgoryczenie bo też mnie spotkała podobna szykana.
            • klosowski333 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:38
              Problem Gornego Slaska jest absolutnie NAJWAZNIEJSZYM problemem do rozwiazania, przed ktorym stoi Polska.
              Wszystkie inne problemy przy tym sa dorazne, chwilowe, przejsciowe, podczas gdy ten ma charakter strukturalny i systemowy. Mowil zreszta o tym raport UOP sprzed okolo 10 lat. Ja juz w polowie lat 90-tych nie mialem watpliwosci, ze rozne polityczne spory to maly pikus w porownaniu ze sprawa Gornego Slaska.
              Wladze Polski na ogol mialy tego swiadomosc. Istnialo pewne nieformalne porozumienie miedzy sluzbami a mediami ogolnopolskimi by tego problemu za bardzo nie naglasniac, by przeczekac, nie podgrzewac atmosfery wokol pewnych zjawisk spolecznych. Wylamala sie Gazeta Wyborcza. Coz. Moze i slusznie. Zwykle nie jestem zwolennikiem zamiatania problemow pod dywan.
              Ale to wroci i w koncu wladze Polski beda musialy zaczac dzialac i podejmowac okreslone decyzje. I te decyzje pociagna za soba zmiany naprawde strukturalne, jakich IIIRP jeszcze nie miala. Nawet zmiana konstytucji nie byla wydarzeniem o tak wielkiej wadze dla kraju i jego przyszlosci.
              Poki co sluzby monitoruje sytuacje i inwigiluja pewne srodowiska na Slasku, nie tylko RAS, ale tez Slaski Ruch Separatystyczny Dariusza Jerczynskiego czy ZLNŚ Rocznioka. Nikt zdrowy na umysle nie lekcewazy w Europie tego rodzaju zjawisk, nawet jezeli wydaja sie one marginalne.
              I nie chodzi tu o zagrozenie ekstremizmem politycznym, ale po prostu o przyszlosc naszego kraju. I kazdy kto choc odrobine interesuje sie sprawami slaskimi zauwaza, ze problemow podobnej wagi do rozwiazania w Polsce nie ma.

• piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:43
                Jak problem nabrzmieje (choć nie bardzo wiem o jaki to problem konkretnie chodzi, że węgla brakuje, czy dodatku za zadymienie nie ma, bo dymu coraz mniej?), to dopiero wtedy szuka sie rozwiązania i zgodnie z tym władze zachowują się rozsądnie.
                • klosowski333 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 14:54
                  To nie jest kwestia ekonomiczna a spoleczna o bardzo daleko idacych konotacjach. Razace bledy moga skutkowac w przyszlosci powaznymi konsekwencjami dla panstwa polskiego, w kontekscie jego integralnosci.
                  Slazacy sa bardzo specyficzna grupa etnograficzna. Trend podwazania i wypierania sie polskosci moze w przyszlosci dotyczyc innych regionow, zdawalaloby sie calkowicie homogenicznych etnicznie i etnograficznie. Wystarczy, ze impuls ze Slaska bedzie dobrze ukierunkowany i ze koniunktura bedzie niekorzystna, a Polska stanie w obliczu jakiegos kolejnego powaznego kryzysu panstwowego czy np ekonomicznego. Przyklad ze Slaska moze sprawic, ze odrzucanie polskosci rowniez w rozumieniu kontestowania panstwa polskiego stanie sie jedna ze znaczacych postaw spolecznych w Polsce.
                  Dzis slowa, ze lepiej by nam bylo pod Niemcem to tylko przejaw rozgoryczenia nieporadnoscia niektorych instytucji panstwa polskiego. W przyszlosci moze to zjawisko zmienic swoj charakter. I Slask jest albo moze byc katalizatorem tego rodzaju przemian w swiadomosci obywateli polskich.
                  • piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 15:03
                    Powiedzmy nawet, że są na Śląsku nawet jakieś tendencje separatystyczne, to aby były one warte uwagi, muszą wyjść poza krąg znajomych przy piwie i przybrać jakieś organizacyjne szaty. Nie wiem czy jest coś takiego, ale Niemcy, nie chcąc narażać swoich stosunków z Warszawą, będą trzymali się od tego z daleka, a Warszawa zastosuje metodę jaką sie w takich przypadkach stosuje, wesprze kilka konkurencyjnych organizacji (w razie ich braku sama je stworzy), wszystkie będzie traktować jednakowo, tak aby się same ze sobą żarły. I gdzie tu problem?
                    • klosowski333 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 15:06
                      Bzdura. PO rozwaza zaproszenie politykow RAS na swoje listy wyborcze. PO legitymizuje dzialalnosc RAS wchodzac z nimi w koalicje w sejmiku wojewodzkim. Protestowal przeciwko temu Buzek i nawet prezydent Komorowski, ale wladze PO postanowily inoczyj.
                      • klosowski333 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 15:09
                        Szkoda, ze Kropka wypie...la watki na ten temat, bo mozna by bylo o tym dyskutowac.
                        Tak czy owak RAS zdobyl 8,5% w wojewodztwie slaskim, ktore ponad polowa terytorium jest poza Slaskiem. W slasko-pruskiej czesci wojewodztwa slaskiego RAS zdobyl 16-18% poparcia i byl druga sila w regionie. Zdobyl przeszlo dwa razy wiecej glosow niz 4 lata temu. Poprzez takie dzialania jak teraz PO nie tylko legitymizuje sie dzialalnosc tego rodzaju ugrupowan, ale daje sie sygnal Slazakom, ze maja realny wybor pomiedzy postawa propolska i antypolska. RAS jest ewidentnie organizacja antypanstwowa.
                        • migreniasta W sprawie RAS-u 14.01.11, 17:44
                          W Twoich postach pojawił się tajemniczy skrót RAS. Co to za bydlę pomyślałam. Musiałam trochę pogrzebać w zakamarkach netu by wyrobić sobie jakiś pogląd na sprawę. I nie wydaje mi się by był to problem spędzający sen z powiek komukolwiek innemu niż wąskiej grupie ludzi. To ,że mają coś do powiedzenia w sejmiku wojewódzkim to wynik niezadowolenia z osiągnięć obecnej władzy. Może Twoje wątki wyglądały na lobbowanie tematu i dlatego osłowałeś. Nie wiem. Zapytaj o to u źródła.Ja uważam,że można o tym swobodnie pisać gdyż mieszkańcy Łomży i Łobza nie powinni czuć się zagrożeni. W większości zgadzam się z powyższymi opiniami Piwiego Twoje szanując.
                        • qqazz Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 19:26
                          Głupstwa piszesz kłosiu po raz wtóry RAS to nie organizacja separatystyczna ani antypolska tylko organizacja współnoty regionalnej która szanuje swoja odrębnośc i kultywuje kulturę domagajac się przy tym zwiekszenia autonomii swojego regionu co w europie zachodniej jest czymś najnormalniejszym w swiecie, a w naszym postkomunistycznym i przesiąkniętym bolszewicka mentalnoscią kraju będącym 100 lat za murzynami mało komu to sie w głowie potrafi pomieścić, że jak to to nie ze stolycy będa rządzić i decydować o sprawach Pcimia tylko w pobliskim województwie? Taż powszechnie wiadomo, że Władza centralna o wiele lepiej zna się na problemach i potrzebach regionów iniz miejscowi zwłaszcza jak Premier jest z Pomorza to na pewno ma większe pojecie o sprawach Ślaska niż Ślązacy. A jak będzie z Podkarpacia to pewnie bedzie większym ekspertem od spraw gospodarki morskiej niz np. Kaszubi.

pozdrawiam
                          • klosowski333 [...] 15.01.11, 02:16
                            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                      • piwi77 Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 15:11
                        No. Zaproszenie na swoje listy to nic innego jak likwidacja poprzez wchłonięcie. Jak nie skorzystaja z tej oferty, to bedzie wariant z mojego poprzedniego postu.
                    • Gość: kalka Re: Czym byłoby "i" bez kropki? IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.01.11, 18:30
                      a nie w tym problem, ze wg Ciebie- z zalozenia, maja sie zrec?
                      • migreniasta Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 18:45
                        Piwi pewnikiem odpowie Ci w swoim imieniu natomiast ja sądzę,że polityka jak dialektyka żyje własnym życiem dzięki ścieraniu się ludzi i poglądów...
                        • Gość: kalka Re: Czym byłoby "i" bez kropki? IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.01.11, 19:54
                          w Polsce tak, na swiecie-nie.
                          w Polsce tak- bo juz w zalozeniu wykrzykujemy-NIE- jako jedynie (na wszelki wypadek) suszna odpowiedz. dajaca tylez mozliwosc wymigania sie ze sformulowania dyplomatycznych co konkretnych wnioskow jak i rozwiazania sytuacji ale wykluczajacego, niestety - umilowane w duchu nawzajemne uzeranie.
                          przykladajac powyzsze, nie odnosze tylko do osoby popularnego worka treningowego zwanego J.Kaczynskim; lecz chocby do foro dyskusji czyli ogolu sytuacji polsko-polskiej i podobnie absurdalnie myslacych , a niedouczonych:
                          * politykow, obywateli, uczniow, zolnierzy, kobiet, kucharek, fiutow, burakow,kmiotow, gamoni, farmaceutow z paniami magistrami, inzynierek, filozofow, myslicieli oraz matematykow z kolejorzomi, pilkarzy-dziennikarzy z Kloze, nauczycieli z grabazami, ksiegowymi z na czele/czole- badz innego popisowego psiokociego miotu, a zwanego- wspolczesnymi uzero Polakami.

* wszystkie niewymienione zawody milosne, racza wybaczyc.
            • qqazz RAS to nie problem !!! 14.01.11, 19:18
              To szansa na normalizacje i prawdziwą samorządnosć, najwazniejsze, żeby w innych regionach ten pomysł podchwycono i zaadaptowano do lokalnych warunków.

pozdrawiam
              • migreniasta Re: RAS to nie problem !!! 14.01.11, 19:47
                I nie ma strachu przed secesją suwalszczyzny.
              • migreniasta Re: RAS to nie problem !!! 14.01.11, 19:56
                Przecież Ślązacy nie zagrażają nam tak jak ci:
                www.youtube.com/watch?v=v6VgNcG5VcI
                • qqazz Re: RAS to nie problem !!! 14.01.11, 23:34
                  Akurat ci to Hanysów chyba za bardzo nie lubią;)
                  nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gorol
                  "Gorol – w gwarze śląskiej określenie osoby, która mieszka poza Śląskiem, lub w tym regionie a nie jest jego rdzennym mieszkańcem, a której najważniejszym celem jest zniszczenie tego, poza czym mieszka. Przypomnijmy, że gorolem jest zarówno Warszawiak, jak i Francuz, rdzenny Aborygen czy Eskimos, aczkolwiek ci ostatni nie przepadają za nazywaniem ich gorolami."

pozdrawiam
    • Gość: kalka Re: Czym byłoby "i" bez kropki?- I IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.01.11, 14:34
      rozumiem zatem migreniasto,
      ze rozumiejac mechanizmy, chocby byly niedemokratyczne, (tajne) to ich skutecznosc polega na karnym porzadku powodujac "masowa" akceptacje i "madre dyskusje"?
      zatem to narzedzia wladzy ( admini) zaocznie skazuja w swietle prawa?
      i jak w Rosji czy na Bialorusi to naznaczeni odagornie maja obowiazek udowodnienia niewinnosci?
      no coz,
      nie trzeba byc madrala czy specjalnie lotnym umyslowo, by widziec w podanym przez Ciebie przykladzie, istote calej polskiej prawo-lewej polityki.polityki mechanicznych zastosowan- bez zaplecza dyplomatycznego. polityki doraznej bo przykrywajacej niewiedze i braki. polityki "madrych dyskusji" bez wnioskow bo bez udzialu niewygodnych("niedouczonych") trollujacych.
      polityki wykluczania posady bo nie zna Zasady oraz grozenia paluszkiem. polityki dawania do zrozumienia bo z zalozenia posadowionej na manipulacji swiadomoscia spoleczna. i wreszcie podobnie sterowanej polityki edukacji: nie wychylac sie przez okno i milczec,,,
      posumowujac te ponuractwa,
      mysle, ze wniosek pozostaje tylko jeden- ujawniac podobne " i "przyklady. zas spokojnie formulujac "wirtualnie" demokratyczne wnioski -powodowac zmiany w mysleniu wiec np w
      - ujednoliceniu wizerunku gazety-portalu-forow
      - jednoliceniu i uproszczeniu przeplywu informacji(pomiedzy)
      - ujednoliceniu bezpiecznego systemu logowania dla wszystkich
      -uniezaleznieniu poczty
      - skroceniu i wyszczegolnieniu istoty regulaminu, jego jawnych i rownych wobec wszystkich mechanizmow stosowania,a nie egzekwowania.

• migreniasta Do kalki 14.01.11, 17:49
        Nie były to ponuractwa tylko jeden z poglądów jaki można reprezentować w tej sprawie. Może nie jest on bliski moim pojęciom wolności osobistej ale cenne jako takie w dyskusji.
    • Gość: rossdarty Oj, migreniasta... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 14:45
      ...i czego zazdrościsz?
      Nie można spełniać się we wszystkich dziedzinach życia...
      Poczucie władzy, niezależnie na jakim szczeblu i w jakiej dziedzinie - daje poczucie spełnienia.
      Może TO wystarcza???
      Są tacy co mówią:
      "Dobre i cokolwiek".
      • migreniasta Re: Oj, migreniasta... 14.01.11, 17:52
        Nie bardzo kumam do czego pijesz.....
        Trochę jaśniej proszę.....
        • Gość: rossdarty Re: Oj, migreniasta... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 19:03
          migreniasta napisała:

> Nie bardzo kumam do czego pijesz.....
          > Trochę jaśniej proszę.....

Nie mogę...
          Bo kropkę nad I postawię...:D
          • migreniasta Re: Oj, migreniasta... 14.01.11, 19:45
            Postaw. Będzie z delikatną nutą erotyki....
            • Gość: rossdarty Re: Oj, migreniasta... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 20:02
              Kusisz...
              Ale ja żonaty jestem...
              • migreniasta Re: Oj, migreniasta... 14.01.11, 20:13
                Rozwody są.....
                • Gość: rossdarty Re: Oj, migreniasta... IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 08:42
                  Ja już przechodzony model jestem...
                  Zbyt daleko od garażu wolę się nie oddalać...

Ale żałuję...
    • qqazz Re: Czym byłoby "i" bez kropki? 14.01.11, 19:14
      Cóż taki już stepowy azjatycki obyczaj, że rzadzi tam najsilniejszy a jego słowo jest prawem, zas poddani niewolnikami niczym psy czy bydło, jedyna zaś legitymizacją tejze władzy jest sam fakt obalenia dotychczasowej władzy i jej utrzymanie czyli jest nia siła.
      Władza demokratyczna zaś przy obecnym systemie władzy musi być władzą słabą i nieporadną, no chyba, żeby wprowadzić demokrację wedle sprawdzonych białoruskich wzorców.
      Niemniej jakoś niespecjalnie mi się pali do powielania prymitywnych wzorców zaszczepionych na trwale na Rusi przez Temudżyna, wolę nasz europejskie, z dziedzicznym monarchą ograniczonym dekalogiem i ustawami, nie majacym prawa do zagladania w kieszenie poddanym.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka