Dodaj do ulubionych

wieczory kawalerskie i panieńskie

17.01.11, 11:24
od jakiegoś czasu obserwuję zachowania moich bliższych i dalszych znajomych przy okazji ślubów
a nachodziłem się ostatnio po tego typu imprezach w ciągu ostatnich 5-6 lat, wyszło mi ze średnio idę na wesele czy ślub średnio raz na 6 tygodni. Widzę że przygotowania do wesela nie mogą się obejść bez wieczoru kawalerskiego czy panieńskiego. Nie będę się może rozpisywał co się podczas takiego wieczoru dzieje niemniej nie dzieje się dobrze. Daje się tam często upust najprymitywniejszym emocjom i uczuciom. Hedonizm do entej potęgi. Jakoś sobie nie przypominam by moi rodzice chodzili na wieczory kawalerskie czy panieńskie a ślubów wtedy było co niemiara. Czuję ze jest to kolejna tradycja importowana z zachodu
www.polskatimes.pl/fakty/297023,wroclaw-coraz-wiecej-wieczorow-kawalerskich-i-panienskich,id,t.html
ja nie zrobiłem wieczoru kawalerskiego a zona panieńskiego przed ślubem i nie żałuję tego
To jest kolejny hedonistyczny wykwit popkulturowej dekadencji która narodziła się wraz z rewolucją seksualną końca lat 60tych XX wieku.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:03
      widzisz osiłou-gó... cie obchodzi jak się kto bawi.
    • Gość: steff Re: wieczory kawalerskie i panieńskie IP: 62.22.15.* 17.01.11, 12:16
      Bo ty i twoja rodzina to kompletna porażka Polskiego narodu

jak miewa pewnien człowiek:

Jesteś jak ten wrzód na dupie Polskiego narodu

a te imprezy właśnie mają być po to aby zaszaleć i w Polsce są od dziesiątek lat ciemnoto
    • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:30
      widzę że głos zabrali stali bywalcy takich imprez co przekłada się na żenująco niski poziom kultury na tym forum
      • billy.the.kid Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:32
        osiołku-czy ty kiedyś będziesz młody. czy od urodzenia jesteś starym zgredem z cywilizacji smierci.????
        • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:03
          byłem młody terazjestem już dojrzałym męzczyzną i ojcem dwójki dzieci a cywilizację śmierci propagują takie dzieła jak np ten o Harrym Potterze. Widziałem film na TVNie o tym. I cos takiegoi czytają i ogglądają nasze dzieci!? nie pozwolę na to!
          • sabinac-0 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:34
            oszolom-z-radia-maryja napisał:

> I cos takiegoi czytają i ogglądają nasze dzieci!? nie pozwolę
            > na to!

Swoim dzieciom mozesz nawet nakazac czytanie na glos litanii i kleczenie na grochu, ale od cudzych sie odczep.
            A o ksiazkach wypowiadaj sie po ich przeczytaniu a nie na podstawie tego, ze ktos cos komus powiedzial w maglu, w tramwaju lub w TVN-ie.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:11
              widziałem film o Harrrym Potterze nakreconym wg ksiązki, może być?
              • sabinac-0 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:36

> widziałem film o Harrrym Potterze nakreconym wg ksiązki, może być?

Nie.
                • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:40
                  a to dlaczego skoro film jest wiernym odzwierciedleniem książki?
                  • sabinac-0 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 16:10

> a to dlaczego skoro film jest wiernym odzwierciedleniem książki?

Przeczytaj ksiazke, to bedziesz wiedzial na ile wiernym.
          • kolter-xxl Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 18.01.11, 00:02

> byłem młody terazjestem już dojrzałym męzczyzną i ojcem dwójki dzieci a cywiliz
            > ację śmierci propagują takie dzieła jak np ten o Harrym Potterze. Widziałem fil
            > m na TVNie o tym. I cos takiegoi czytają i ogglądają nasze dzieci!? nie pozwolę
            > na to!

Masz rację czytaj dzieciom dzieła wybrane z waszego dziennika .
      • laura_4 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:38

> widzę że głos zabrali stali bywalcy takich imprez co przekłada się na żenująco
        > niski poziom kultury na tym forum

Jesteś sztywny jak surowy banan
        • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:43
          no własnie, uderz w stół..
          • strikemaster Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:11
            > no własnie, uderz w stół..

A się rozleci na strzępy, próbowałem już kiedyś takiego eksperymentu.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:13
              to zalezy od siły uderzenia
        • kolter-xxl Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 18.01.11, 00:01
          laura_4 napisała:

> oszolom-z-radia-maryja napisał:
          >
          > > widzę że głos zabrali stali bywalcy takich imprez co przekłada się na żen
          > ująco
          > > niski poziom kultury na tym forum
          >

>
          > Jesteś sztywny jak surowy banan

Raczej samotny w swoich poglądach jak widły w gnoju .
    • matylda1001 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:33

>Nie będę się może rozpisywał co się podczas takiego wieczoru dzieje nie mniej nie dzieje się dobrze. Daje się tam często upust najprymitywniejszym emocjom i uczuciom<

No i Ty w tej Sodomie i Gomorze bierzesz udział? Rozumiem, ze wyspowiadasz się potem i czujesz się, jakbyś dusze spod prysznica świeżo wydobył, ale czy tak się godzi? Oj, żeby ci Twoi znajomi wiedzieli jakiś Ty wredny, to spojrzeć na Ciebie by nie chcieli a co dopiero zapraszać.
      Ps. Jak Ci sie podoba moja nowa sygnaturka?
      ------------------------------------------------------------------------------------------
      Oszołom-z-radia-maryja skłamał pisząc, że "Nasz (tfu!) Dziennik" nie prowadzi Forum.
      forum.dlapolski.pl/
      • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 12:42
        ty też masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego? gdzie ja napisałem że biorę w czymś takim udział? Napisałem że nie biorę i na dodatek nie zorganizowałem swojego wieczoru kawalerskiego!
        • matylda1001 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:15

> ty też masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego? gdzie ja napisałem że biorę w czymś takim udział? Napisałem że nie biorę i na dodatek nie zorganizowałem swojego wieczoru kawalerskiego!<

Pan młody nie organizuje sobie wieczoru kawalerskiego sam, robią to koledzy. Widocznie nie zasłużyłes sobie skoro Ci nie zorganizowali. Poza tym skoro nie bierzesz udziału w tych imprezach, to skąd wiesz co tam się dzieje? Kłamiesz jak zwykle!
          -----------------------------------------------------------------------------------------------
        • pokraczny_kartofel jak sie nie ma z kim to sie nie organizuje 17.01.11, 13:20

Napisałem że nie biorę i na dodatek nie zorganizowałem
          > swojego wieczoru kawalerskiego!

Jak bym nawet na niego nie poszedł bo co , biblie bysmy czytali hehehe
          • krzy-czy Re: jak sie nie ma z kim to sie nie organizuje 17.01.11, 13:25
            KArTOfLE biblii nie czytają.
            • pokraczny_kartofel Święte słowa matyldy 17.01.11, 13:27

Pan młody nie organizuje sobie wieczoru kawalerskiego sam, robią to koledzy. Widocznie nie zasłużyłes sobie skoro Ci nie zorganizowali. Poza tym skoro nie bierzesz udziału w tych imprezach, to skąd wiesz co tam się dzieje? Kłamiesz jak zwykle!
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Święte słowa matyldy 17.01.11, 14:12
                matylda santo subbito?
          • piwi77 Re: jak sie nie ma z kim to sie nie organizuje 17.01.11, 13:28
            pokraczny_kartofel napisał:

> Jak bym nawet na niego nie poszedł bo co , biblie bysmy czytali hehehe

Guzik tam biblię, Ty wiesz jak wyuzdani potrafią być fundamentaliści? Nieraz trudno za nimi nadążyć. Może dlatego nikt im nie organizuje wieczorów, bo to towarzystwo nieobliczalne?
            • oszolom-z-radia-maryja Re: jak sie nie ma z kim to sie nie organizuje 17.01.11, 14:25
              nie oceniaj innych podług siebie! Licz sie ze słowami!
              • piwi77 Re: jak sie nie ma z kim to sie nie organizuje 17.01.11, 15:02
                O, nadepnąłem czułe miejsce?
          • kolter-xxl Re: jak sie nie ma z kim to sie nie organizuje 18.01.11, 00:04
            pokraczny_kartofel napisał:

> Jak bym nawet na niego nie poszedł bo co , biblie bysmy czytali hehehe

Oszołek nie wie co to biblia , zaprosiłby was na mszę , a potem na całonocne modły różańcowe .
    • piwi77 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:24
      Niepotrzebnie unikasz tych wieczorów, sam byś się przekonał, że wbrew Twoim uprzedzeniom nic na tych wieczorach takiego się nie dzieje.
      • krzy-czy Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:31
        prawiczkom chłopaki funduja panienkę do zaliczenia zeby nie wstepował w związki jako DZIEWIC.
        • piwi77 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:58
          krzy-czy napisał:

> prawiczkom chłopaki funduja panienkę do zaliczenia zeby nie wstepował w związki
          > jako DZIEWIC.

Takie historie to tylko na filmach.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:13
        nic sie nie dzieje? panienki z agencji towarzyskich masowa rozpusta, nic się nie dzieje?
        • piwi77 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 15:01
          Głodnemu chleb na myśli, nie wierz w bajki.
        • kolter-xxl Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 18.01.11, 00:08

> nic sie nie dzieje? panienki z agencji towarzyskich masowa rozpusta, nic się n
          > ie dzieje?

No nic , jest podaż i popyt .
    • sabinac-0 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 13:30

> Widzę że pr
      > zygotowania do wesela nie mogą się obejść bez wieczoru kawalerskiego czy panień
      > skiego.(...) nie dzieje się dobrze. Daje się tam często upust najprymitywniejszym emoc
      > jom i uczuciom. Hedonizm do entej potęgi.

Jestes bardziej papieski niz sam papiez.
      Nawet Jezus w Kanie nie brzeczal o upuscie i hedonizmie tylko zabral sie do produkcji napoju wyskokowego. :)

> ja nie zrobiłem wieczoru kawalerskiego a zona panieńskiego przed ślubem i nie ż
      > ałuję tego

Jesli chcesz, mozesz organizowac przedslubne wieczory modlitewne lub koncerty dumek ukrainskich, ale nie dyktuj wszystkim wokol, co maja robic.
      Zyj i daj zyc innym.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:14
        a tacy jak ty życ mi dajecie? jakbyście mnie dorwali to pewnie byście mnie na smierc skopali w ciemnej uliczce
        • 33qq Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:18
          Biedny miś, kobieta by go pobiła :D Dobrze,że masz żonę, która cię obroni

Nie dość, że bez jaj to i bez honoru, obrzydliwy typ!
        • sabinac-0 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:40

> a tacy jak ty życ mi dajecie? jakbyście mnie dorwali to pewnie byście mnie na s
          > mierc skopali w ciemnej uliczce

Specem od skopywania po ciemku jest twoj przyjaciel skin, nie ja.

Swoja droga ciekawy chwyt w dyskusji: jak brakuje argumentow podnosi sie jek "bo ty na pewno chcesz..." po czym wrzuca sie cokolwiek. :D
        • kolter-xxl Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 18.01.11, 00:09

> a tacy jak ty życ mi dajecie? jakbyście mnie dorwali to pewnie byście mnie na s
          > mierc skopali w ciemnej uliczce

Ja dałbym ci z 5 złotych sieroto obrzygana :)) po co bić kogoś u kogo oczy aż o rozum proszą ?
    • 33qq Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 14:02
      Zaraz, to jak to jest, idziesz na taki wieczór kawalerski i co, siedzisz i patrzysz z obrzydzeniem, wychodzisz, trzaskając drzwiami by dać wyraz, czy może głosisz ewangelię i nawracasz braci ze złej drogi? Swoją drogą, dziwaczne to twoje środowisko, albo to wynik bujnej wyobraźni zakompleksionego fantasty, albo jakieś zbiorowisko upośledzonych członków.

:D
    • Gość: marbor1 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie IP: 178.73.50.* 17.01.11, 15:30
      Oszołku, jestem już wiekową babą urodzoną jeszcze przed II w.św. W moich młodych latach też
      były organizowane wieczory kawalerskie i panieńskie. Może nie były one takie rozrywkowe jak obecnie, ale też i czasy były wtedy trochę inne.
      Osobiście byłam na kilku takich wieczorach panieńskich swoich przyjaciółek i naprawdę wspominam je po wielu, wielu latach bardzo przyjemnie. Nie działo się na nich nic gorszącego.
      • billy.the.kid Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 18:05
        tak jakoś śmiesznie facio urodził sie w czepku/mohairowym/ od razu w wieku 65 lat.
        • matylda1001 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 18:14
          billy.the.kid napisał:

> tak jakoś śmiesznie facio urodził sie w czepku/mohairowym/ od razu w wieku 65 lat.<

Nie będzie musiał się starzeć, zaoszczędzi sobie fatygi;)
          -------------------------------------------------------------------------------------------------
    • gadagad Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 18:21
      Zawsze to lepsze, niż prawo pierwszej nocy ,u drzewiejszych katolickopolskopatriotycznych panów.
      • billy.the.kid Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 18:34
        sporo też stracił.nie wypił w wieku lat 13 pierwwszej alpagi. nie zapalił w wieku lat 12 pierwszego papierosa.
        nie zaliczył w wieku lat 17 pierwszej dziewczyny.
        cywilizacja śmierci tego zabrania.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 14:36
          tu się mylisz, piłem paliłem nawet zdarzyło mi się trawki zapalić i wiem że to jest świństwo. A dziewczyn się nie zalicza tylko adoruje prymitywie jeden!
          • kolter-xxl Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 15:32

> tu się mylisz, piłem paliłem nawet zdarzyło mi się trawki zapalić i wiem że to
            > jest świństwo.

Ano to guzik wiesz :))

>A dziewczyn się nie zalicza tylko adoruje prymitywie jeden!

No tak , skoro tak młodzi myślą , to nie dziwota ze liczba narodzin jest tak niska :)
            • yoma Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 15:34
              Jaka niska, przedwczoraj Oszoł się oburzał, że w jakimś liceum w Stanach są dziewczyny w ciąży.
    • yoma Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 17.01.11, 20:43
      > Jakoś sobie nie przypominam by moi ro
      > dzice chodzili na wieczory kawalerskie czy panieńskie

roooootfl

ty bękarcie!
      • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 14:37
        argument postępowej forumowiczki.. ręce opadają
        • yoma Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 15:26
          Co potwierdza, że twoi rodzice nie pobrali się przed twoim przyjściem na świat. W grzechuś, Oszołek, poczęty.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 15:42
            na jakij podstawie wysuwasz te nieprawdziwe wnioski?
            • yoma Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 15:56
              Na takiej, że raz wysyłasz swoich rodziców na wieczory kawalerskie i panieńskie, ergo rodzice byli kawalerem i panną. Dwa, strasznie cię "bękart" zabolał - krzyczeli tak za tobą w wiosce, gdy dziecięciem byłeś?

Przyznaj się Oszołek do bękarctwa, mamy XXI w., to żaden wstyd. A zobaczysz, jak ci ulży, traumy z dzieciństwa się pozbędziesz.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 18:02
                to są tekksty ponizej wszelkiej krytyki na kt óre człowiek kulturalny nie powinien w og ole iodpowiadać więc ci nie odpowiem. To są pseudoargumenty, stek wyzwisk i bluzg ow oraz kłamliwych insynuacji
                • yoma Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 18:13
                  Udowodnij :)
            • piwi77 Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 16:07

> na jakij podstawie wysuwasz te nieprawdziwe wnioski?

Tarzasz się w grzechu pierworodnym i nie opowiadaj, że nie masz z nim nic wspólnego.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: wieczory kawalerskie i panieńskie 19.01.11, 18:03
                a ty niby święty jesteś? też jesteś w tym grzechy zanurzony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka