Dodaj do ulubionych

Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground

27.01.11, 08:26
Od zawsze blisko, dobrze ich mieć. Szczególnie, kiedy zupa pomidorowa leje się z nieba.

Andy kochał podziwiać, interesowały go trzy typy ludzkie: piękny, sławny, bogaty.

David się tu pięknie bawi...

Jesteś wyższy, niż w telewizjji...

Venus in Furs

[img]https://www.passportmagazine.com/blog/uploads/500full-andy-warhol.jpg[/img]
[img]https://sydfish.files.wordpress.com/2008/03/andy-warhol-knives-small.jpg[/img]
[img]https://explorepahistory.com/images/ExplorePAHistory-a0a6q8-a_349.jpg[/img]

Oh, you are so beautiful! Oh, you are so famous! Oh, you are so rich!
[img]https://www.whatonemillionbuys.com/wp-content/uploads/2009/02/mick-jagger-by-andy-warhol.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • flissy Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 08:34
      twardycukierek napisała:

> Od zawsze blisko, dobrze ich mieć. Szczególnie, kiedy zupa pomidorowa leje się
      > z nieba.

I jeszcze Piotrka J :)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gg/ii/iln0/Ze1CFvLyPLw0xUVCeX.jpg[/img]
      • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 08:39
        Oooo! To świetne! Jak długo już masz ten obraz? :)
        • flissy Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 08:44
          Jako "normalny" ze 3 lata,,,"przerobiony",,,jakoś latem go zmontowałem:)
          • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 09:18
            Podoba misie, bardzo! :))
    • don.giovanni Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 11:02
      Velvet i David bardzo mi podchodzą. Warhol jako artysta mniej, więcej jako wizjoner.
      • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 15:51
        Andy wyprorokował, jak będzie tu w necie :) Około roku 1994 niejaki Alexander Bard zerżnął to co powiedział Andy i sprzedał jako swoje, ale wybaczam mu wobec późniejszych zasług :D

:D
        • don.giovanni Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 27.01.11, 18:14
          Opowiedz. :) Wiem, że można poszukać, ale wolę jak mi opowiadasz.
          • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 28.01.11, 09:24
            Aye :) później, co?
            • don.giovanni Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 28.01.11, 11:25
              Masz deadline do 13.33.
              • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 28.01.11, 16:08
                Andy był prorokiem pop kultury, ale o necie, który wtedy nie istniał, powiedział: The strongest attraction is between two opposites that never meet. Alexander to samo powiedział, dodając od siebie, że za 5 lat /czyli pod koniec tysiąclecia/ 90% potrzeb ludzkich zaspokoi internet.
                • don.giovanni Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 29.01.11, 10:19

> Andy był prorokiem pop kultury, ale o necie, który wtedy nie istniał, powiedzia
                  > ł: The strongest attraction is between two opposites that never meet.
                  Daje to do myślenia... jakiś doktor by to pewnie nazwał syndromem Tristana i Izoldy. :D Wyguglałem sobie tego Barda i tak myślę, że on jest w stanie powiedzieć cokolwiek, by tylko prowokować. Może mówił tylko o sobie?
                  • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 30.01.11, 12:46
                    No no, nawet nieźle Ci to wyszło, bardzo akuratny ten syndrom T&I ;)))
                    Oczywiście, że prowokuje: widziałeś go w stylizacji na Hitlerjugend? W dodatku w ogromnie liberalnej Szwecji udało mu się przegiąć tak, że prowokował swoją biseksualnością, co mnie zawsze wzruszało :)
                    • don.giovanni Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 31.01.11, 14:58
                      Myślałem, ja naiwny, że symbole nazistowskie tam zabroniono???
                      • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 01.02.11, 08:13
                        Zupełnie niedawno, kiedyś tak nie było... u niego to nie były symbole per se, a fryzura, koszula, krawat, szelki... ;O Poszperam za fotą.
                        Sygnaturka losowa, patrz :D Alexander powiedział, że podziwia styl ubioru u Hitlera, dosłownie.
                        • don.giovanni Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 03.02.11, 20:25
                          Wielu by powiedziało: pojeb! Ale jak dobrze pomyśleć, nie szata szpeciła Hitlera. Nie? :)
    • twardycukierek Re: Andy Warhol, David Bowie, Velvet Underground 28.01.11, 16:11
      Candy came from out on the island,
      In the backroom she was everybodys darling,
      But she never lost her head
      Even when she was given head - she said

Hey Babe, take a walk on the wild side,
      Said hey honey, take a walk on the wild side.
      And the coloured girls go, doo dodoo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka