paco_lopez 07.02.11, 15:35 heavy metal odstarsza wilki i całe stado pomylonych zawodników. w czerwcu będziemy wznosić ręce ku iron maiden i motrhead na bemowie. zapraszam społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 16:10 Tak przy okazji zmarl Gary Moore. Gdy o tym uslyszalem spadlem z krzesla. W lutym jego byly zespol Thin Lizzy bedzie gral w Stodole. Z pozytywow dzis dowiedzialem sie, ze rowniez w kwietniu zawita do Warszawy i Krakowa Blackfield. Jak ja cholernie chcialbym znalezc czas by na warszawski koncert do Progresji sie udac. Zobaczymy. Po Polsce takze w tym samym miesiacu trase koncertowa zaliczy Pendragon. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 16:17 Sorki, niepotrzebne "rowniez". Thin Lizzy w lutym, w kwietniu Blackfield i Pendragon. W kwietniu takze Roger Waters w Lodzi na dwoch koncertach. W sierpniu w Wacken w Niemczech cala plejada metalowych kapel na festiwalu Wacken Open Air. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 16:56 Czasami ;) Ja o koncertach wspomnialem przy okazji. Metal jest czescia szeroko rozumianego rocka, wiec jakos tak mnie naszlo, ze obok festiwalu w Wacken wspomnialem tez o moim rocku progresywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 17:09 Oki, warto wiedzieć, że Slayer i Samantha Fox to jedno i to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 17:33 A od kiedy Samantha Fox to rock? Rzeczywiscie warto wiedziec, pytanie tylko o rodzaj tej wiedzy. Twoje przekonanie, ze Fox miala cos wspolnego z rockiem jest co najmniej osobliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 17:35 P.S. rock jest bardzo szeroka, pojemna i wewnetrznie niebywale zlozona dyscyplina, ale nie az tak... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 17:49 Rock szeroko rozumiany, sam tak mówiłeś. Rytm 4/4, perkusja, gitara... Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 18:09 To tak postrzegasz rock? Rytm 4/4, perkusja i gitara? Nie dziwie sie, ze Fox skojarzyla Ci sie z rockiem w takim razie. I jednoczesnie wszystko co bylo rockiem progresywnym wg Ciebie do rocka nie mogloby byc zaliczone. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 17:50 > A od kiedy Samantha Fox to rock? No jak to odkąd, czasami :) > Twoje przekonanie, ze Fox miala cos wspolnego z rockiem To nie jest moje przekonanie, to jest właśnie nabyta od ciebie wiedza, Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 18:11 Moja wiedza mowi mi tylko jedna prosta rzecz: metal jest czescia rocka. A co Ty sobie do tego dopowiesz, to juz Twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 18:26 Samantha Fox skojarzyla Ci sie ze Slayerem po tym jak ja wyrazilem prosta, ogolnie znana prawde, ze odmiany metalowe sa czescia szeroko rozumianego rocka, w ktorym jest miejsce na rock progresywny, na punkrock, na bigbit, grunge, folkrock, rock psychodeliczny, na ballady Dylana i Cohena, na Chucka Berry'ego, Presleya, Beatlesow, King Crimson i Porcupine Tree. Nigdy nie mowilem, ze rock to jakas schematyczna muza, w ktorej wszystko musi byc zgodne z jakimis wydumanymi konwencjami. Poza tym rock wciaz ewoluuje, tak jak ewoluuowal przez cala swoja historie. To co w latach 80-tych uchodzilo za heavy metal (Iron Maiden na przyklad) dzis nie dochrapaloby sie statusu nawet hardrocka. Byle poprockowe brytyjskie kapele graja niejednokrotnie "ostrzej". Dopisujac sie do watku Paco zaznaczylem na wstepie, ze "przy okazji" wspominam o smierci Gary'ego Moore'a, bylego gitarzysty Thin Lizzy. Przy okazji dodalem info o zblizajacych sie koncertach rockowych. Ty, swoim zwyczajem, najpierw zrozumialas, ze przypisalem Watersa do metalu, a potem uznalas, ze skoro stwierdzilem, ze metal jest czescia ogromnego gatunku muzycznego jakim jest rock, tzn ze Samantha Fox rowniez musi sie w nim miescic. Ot, zwykla dedukcja Yomy. Tylko, ze Twoja dedukcja i wnioski z niej wyplywajace to ani nie moj problem, ani nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 18:32 P.S.2 Ty masz taka ciekawa dedukcje, ze jak ktos Ci powie, ze Hiszpania i Finlandia leza w Europie to dla Ciebie oznacza to, ze Hiszpania i Finlandia "to to samo". Innymi slowy kazda dyskusja z Toba musi wykolejac sie na pierwszym zakrecie, innej mozliwosci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 18:44 Czego się rzucasz? Skoro Waters to metal czasami i należy do rocka szeroko rozumianego, to Samantha to rock czasami, szeroko rozumiany. Sam tak powiedziałeś, co się wypierasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 18:59 Yoma, juz Ci mowilem, Twoja dedukcja to Twoj problem. Musisz jakos z tym zyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 19:33 OK, dwa równania i się wyłączam Ty mówisz coś takiego: Waters to muzyka i metal to muzyka, więc Waters to metal, czasami ja podstawiam Slayera za Watersa i Samanthę za metal. A ty się obrażasz :) Pewnie, że problem, bo płyną stąd trudności z porozumieniem się z niededukującą częścią społeczeństwa. Np. Oszołek :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 07.02.11, 19:51 Yoma, rece opadaja. I nie obrazam sie, bo o co tu sie obrazac? Te absurdalne wnioski i skojarzenia to Twoje problemy, a nie moje. Jaka muzyka? Ja nie mowie o muzyce w ogole, a o rocku. Ciekawe z czym wystrzelisz w nastepnym poscie? Z Janem Matejką, w koncu skoro rock to muzyka, a muzyka to sztuka, to Jan Matejko jako malarz pasuje. Malarz rockowy :D Och, Yoma, powinnas sie obrazic na sama siebie za taki dziwaczny sposob rozumowania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 20:15 No dobrze, już dobrze, moja wina, że sam siebie nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: heavy metal 07.02.11, 22:30 yoma napisała: > Czego się rzucasz? On zasadniczo jest już taki zasadniczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: heavy metal 08.02.11, 07:28 A co Ty o mnie wiesz, Kolter? Juz drugi raz sie mnie czepiasz. Teraz czas na mnie. Gdy ja sie bede czepial Ciebie, bede z duzym zaciekawieniem sprawdzal wspolczynnik "zasadniczosci" u Ciebie ;) Do zobaczenia w nastepnym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: heavy metal 07.02.11, 17:49 yoma napisała: > Oki, warto wiedzieć, że Slayer i Samantha Fox to jedno i to samo :) o wypraszam sobie, slayer ma zdecydowanie mniejsze cycki, nawet jak ich się zsumuję, łącznie z obsługą techniczną Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: heavy metal 07.02.11, 19:19 yoma napisała: > W szeroko rozumianych cyckach Slayer ma! no widzisz, Tobie chodzi o pojemność płuc a mnie o objętość klatki piersiowej, co mam powiedzieć, prosty chłop jestem Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: heavy metal 07.02.11, 19:34 Ale do jakiegoś punktu stycznego jednakeśmy się dogadali :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: heavy metal 07.02.11, 22:27 yoma napisała: > Oki, warto wiedzieć, że Slayer i Samantha Fox to jedno i to samo :) Slayer to też lesbijki :(( Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: heavy metal 07.02.11, 19:30 Na Iron Maiden sie chyba tym razem nie wybiorę, Wacken jest dla mnie trochę za drogie, za to na pewno będę na Obscene Extreme i Brutal Assault. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: heavy metal 07.02.11, 20:37 strikemaster napisał: > Na Iron Maiden sie chyba tym razem nie wybiorę, Wacken jest dla mnie trochę za > drogie, za to na pewno będę na Obscene Extreme i Brutal Assault. :) no ja jednak wolę motorhead jeżeli chodzi o ten przedział Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: heavy metal 07.02.11, 22:26 yoma napisała: > Waters to metal?? Nie , błonnik . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol oszolomie! IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 19:54 (ten z radia maryja of kors) Zorganizuj jakas akcje protestacyjna na Bemowie. Wesolo bedzie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: heavy metal 07.02.11, 23:08 dziękuję za odzew.moja ulubiona płyta iron maiden to powerslave a motorhead - overkill . wszystko oczywiście na dzień dzisiejszy. overkill zawiera listę dziesięciu aspektów życia. pomija jego wzniosłość a tyczy się sedna. stanowi przesłanie na potrzydziestce. dont't swear it is getting back to you. byłoby ślicznie gdyby zamiast mastodona wystąpili acid drinkers. będą rozdawać odkupienia za kupienie jednego browara. Odpowiedz Link Zgłoś