Dodaj do ulubionych

Rozwiązanie problemu opieki nad starszym

10.02.11, 16:04
Rozwiązanie problemu opieki nad starszymi

Problem opieki nad emerytami rozwiązany !
Jesteś emerytem i rząd mówi nie ma dla ciebie miejsca w domu starości - co robisz ?
Nasz plan daje każdemu kto ma 65 lat lub więcej pistolet i 4 kule.
Możesz zastrzelić 2 posłów i 2 ministrow , lub tylko ciężko zranić.
Oczywiście to znaczy, że idziesz do więzienia, gdzie będziesz
dostawał 3 posiłki dziennie, miał dach nad głową, ogrzewanie i opiekę zdrowotną o jakiej można dziś tylko marzyć. Potrzebujesz zęby ?
Nie ma problemu. Okulary ? Fraszka. Wymiana biodra ?
Też do załatwienia. Nerki, płuca, serce ? Wszystko zabezpieczone
(i twoje dzieci mogą przyjechać i odwiedzać cię tak często jak to robią teraz). I kto będzie za to płacił ? Ten sam rząd, który ci właśnie powiedział, że go na to nie stać a by dać ci miejsce w domu opieki
nad starszymi !
Jako ciekawy dodatek - jako wiezień nie musisz płacić podatku dochodowego.Interesujące ?
Policz do dziesięciu i powiedz, że to nie dla ciebie.
POLSKA... - CZY TO NIE JEST PIĘKNY KRAJ ? !
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Rozwiązanie problemu opieki nad sta 10.02.11, 16:11
      W starożytnej Sparcie fruGO starego ze skały i było po problemie.
      • zapijaczony_ryj Re: Rozwiązanie problemu opieki nad sta 10.02.11, 16:19
        zoil44elwer napisał:

> W starożytnej Sparcie fruGO starego ze skały i było po problemie.

Upośledzonego tez i dlatego nie było tam odpowiednika PiSu
    • l_zaraza_l Rewelacja! 10.02.11, 17:23
      Życie mi Waść ratujesz.
      Właśnie szanowny ZUS, był łaskaw powiadomić mnie listownie, że przez wszystkie lata mojej pracy zasłużyłam sobie na 150 zł emerytury oraz pocieszył, że jak popracuję do końca (czyli jakieś 25) to moja emerytura wyniesie aż 253 zł. Jakoś nie doceniłam tych dobrych wieści i zaczęłam się martwić, że jednak mogę dożyć wieku emerytalnego (oby jednak nie) i zastanawiałam się jak to będzie wyglądało, gdy ja, przy moim marnym wzroście, nie sięgam nawet do kontenerów i nie dam rady wyżywić się odpadkami. Pocieszałam się, że może do tego czasu, zalegalizują już eutanazję i że zrodzi się taka nowa świecka tradycja, gdy w chwili przechodzenia na emeryturę z zakładu pracy dostanie się pamiątkowy zegarek a z ZUS kopertę zawierającą list z podziękowaniem za wieloletnią współpracę, strzykawkę, kilka ampułek i instrukcję w jaki sposób należy zmieszać poszczególne substancje.
      Twój pomysł spowodował, że swoją starość widzę w jasnych, ciepłych kolorach.
      Na wszelki wypadek obmyślę jeszcze jakieś ciężkie przestępstwa bo może się okazać, że za jakiś czas, strzelanie do polityków będzie nie tylko legalne ale wręcz wymagane, szczególnie w czasie kampanii wyborczych.
      • zoil44elwer Re: Rewelacja! 10.02.11, 17:37
        Po łacinie:Homo homini lupus.Po polsku:Ludzie ludziom zgotowali taki los(Z Nałkowska) Po mojemu:Za krzywdy,za morze łez niech liberalnych solidaruchów teraz j***e(całuje) pies!
    • 2-bielanka Re: Rozwiązanie problemu opieki nad sta 11.02.11, 23:12
      Dzike za podpowiedź.
      Niedługo i mnie czeka emerytura ZUSowska. Teraz wiem co zrobić.
      Pójdę dalej: sporządźmy listę polityków i emerytów i ustalmy kto kogo. W ten sposób i tym młódszym się jeszcze przysłużymy i żeby uniknąć przypadkowości.
      Czy więźniowi przysługuje emerytura?
    • znj2 Re: Rozwiązanie problemu opieki nad sta 12.02.11, 10:54
      Autor ma rację. Zresztą sam piszę w podobnym tonie. Uważam, że nasz "ukochany kraj" został zmajstrowany przede wszystkim dla k....y i złodzieja.
      • Gość: Eliza Re: Rozwiązanie problemu opieki nad sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 11:59
        więźniom nie przysługują świadczenia z pomocy społecznej żadne więc myslę,że emerytura tez nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka