18.02.11, 08:24
[img]https://bi.gazeta.pl/im/4/9128/z9128044X,Prezydent-Komorowski-znowu-sie-zamyslil---.jpg[/img]

Taki z niego szlachcic, jak ze mnie chiński mandaryn.
Obserwuj wątek
    • scorrus Re: Mr Wpadka 18.02.11, 08:25
      Aha! Artukuł:
      deser.pl/deser/1,111857,9128043,Kolejna_wpadka_Komorowskiego__Znowu_chcial_byc_pierwszy.html
    • kriss67 Re: Mr Wpadka 18.02.11, 08:36
      Cześc Scorrus:)

Jakoś Pan Bronisław Komorowski upodobał sobie rozmaite wpadki. To chyba jego hobby:)
      • scorrus Re: Mr Wpadka 18.02.11, 08:38
        Że to hobby to nie pomyślałem. :D
        A może u buka się zakłada? ;)
    • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 09:35
      Beeeek :F no no, Bolek, alboś rzeczywiście cham albo czas zacząć sprawdzać poziom cukru we krwi i to przed przemowami na twoją cześć... :P
      • king.james Re: Mr Wpadka 18.02.11, 09:57
        Och, on po prostu jest sobą... :/
        • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 10:17
          No to klops :P a gdzie tradycja, wychowanie, noblesse obliże, nomen omen? :D
          • scorrus Re: Mr Wpadka 18.02.11, 10:21
            Nie widać ich.
            Przypomina misie, jak kiedyś obecna pani Prezydent m.st. Warszawa startowała na Prezydenta RP i nie wiedziała, jak dać kelnerowi za pomocą sztućców do zrozumienia, że jeszcze nie skończyła jeść.
            • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 10:31
              Poziom wyniesionej z domu kindersztuby to jedno, chęć nauki i otwartość na sugestie, to drugie. Na wyeksponowanym stanowisku pewne zachownia bardzo rażą, ale czy nie powinniśmy ich przyrównać do jakiejś 'średniej krajowej' ;)) Czy przeciętny Polak potrafi tak sam z siebie zachować się na przyjęciu w pałacu, kiedy wielu nawet jednego nie potrafi: nie przerywać kiedy ktoś mówi? To jest moim zdaniem najbardziej rażący nawyk w naszym kraju: wpychanie się w czyjeś zdanie na chama. Nieumiejętność słuchania.
              • scorrus Re: Mr Wpadka 18.02.11, 11:03
                Kiedyś niechcący zawiało mnie na oficjalny obiad z jakimiś oficjelami z Holandii.
                Cóż, obiad na pewno nie smakował jak w domu, bo trzeba było przede wszystkim trzymać fason. :D
                Przykład idzie z góry, a "politycy" namiętnie gadają jeden przez drugiego. Mnie razi brak reakcji redakcji na takie coś. Nie da się? Da się! Kto się wcina,to nie zaprosimy więcej do studia. :D
                • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 13:23
                  Scorro, tak jest ze wszystkim, nic się samo z siebie nie zmieni i tak długo, jak chamskie zagrywki się toleruje, de facto jest się 'współwinnym'... parę dni temu pisałam o ministrze obrony w Niemczech, ściągnął bezczelnie kilka tekstów innych osób do swojego doktoratu. Jeśli teraz nie zostanie 'ukarany', jaki to daje przykład?

Na chamów, którzy przerywają kiedy mówię, mam różne sprawdzone sposoby, wszystko zależy od trafnej oceny osoby i jest dość trudne do zastosowania wobec kogoś, kogo pierwszy raz się spotyka, ale można próbować 'strzelać'. Metoda, która działa stuprocentowo na zakochane w brzmieniu swojego głosy gaduły, jest taka: kiedy mi bezczelnie przerywają i wpadają w tok swojej tyrady, daję im się wygadać ale nie patrzę im w oczy, nagle interesuję się fascynującym koszem na śmieci za ich plecami ;) Kiedy w końcu przestają mówić, a kiedyś muszą, nie reaguję, nie mówię nic :D Wtedy zwykle pada pytanie, co sądzę o ich propozycji itp. Pytam wtedy co sądzili o tym, co powiedziałam ja :DDDD

;)
                  • scorrus Re: Mr Wpadka 18.02.11, 13:28
                    Dobre, dobre. :D
                    Zastosuję w praktyce.
                    • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 13:41
                      ;) mam też inne, ale każdy do innego typu osobowości... cały wic polega na tym, by nie robić wiele a jedynie dać drugiej stronie pole do samopogrążenia, wierz mi, zrobią to prędzej raczej niż później ;) To jest to, co baaaaardzo lubię w mojej pracy: często nie robię NIC :D Jeśli uda misie trafnie ocenić osobę i sytuację, reszta 'sama się zrobi'.
                      Bardzo efetywną techniką, oczywiście w pewnym typie sytuacji, jest poproszenie o memo/streszczenie/paper/synopsis/wypracowanie tego, czym dany cham nam przerwał. Reszta dialogu rozegra się mailowo :D
                  • king.james Re: Mr Wpadka 18.02.11, 13:36
                    Cudne. :)
                    • der_wanderer Re: Mr Wpadka 18.02.11, 13:42
                      www.youtube.com/watch?v=E9JoOh9fBR0
                      • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 13:57
                        Nie, niezupełnie tak :)
                        • der_wanderer Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:04
                          Nie, no pewnie, że nie tak. Nawet zupełnie inaczej, Ciociu Dobra Rada :)
                          • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:07
                            Skorro nie w telewizorni i nie za kasę daję rady, to nie może być tak samo :D
                            • der_wanderer Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:11
                              Porucznik Lech Ryś też przeciez społecznie, a nie za wynagrodzeniem. A medium się z postępem technicznym zmienia, motyla noga.
                              • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:12
                                Furda społecznie! Koniak pił? Pił. A ja owszem, nie :P
                                • der_wanderer Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:17
                                  Chyba nie wsłuchałas się w komentarz. Wyraźnie stało, że społecznie. A w tamtych czasach telewizja nie kłamła. Zwłaszcza, że na pewno to była herbata i pił za swoje. Ale ja dobrych rad zawsze chętnie wysłucham, bo dobre rady sa w cenie :)
                                  • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:23
                                    Misiową ścieżkę dialogową znam na pamięć, możesz mnie w środku nocy obudzić i przepytać :P
                                    Taaaa? To naści, podbiję wątek o manipulacji :D Kpisz sobie ze mnie, ot co :P
                                    • der_wanderer Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:27
                                      A czy ja cham by budzić w nocy i przepytywać?
                                      Powiedzmy, ze sobie żartuję, co jest najlepszą formą uznania, ot co :)
                                      • twardycukierek Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:43
                                        Powiedzmy, że wybieram by w to wierzyć ;)
                                        • der_wanderer Re: Mr Wpadka 18.02.11, 14:49
                                          To rozsądne. Jak z zakładem Pascala :)
        • scorrus Re: Mr Wpadka 18.02.11, 10:18
          Niestety.
    • twardycukierek Oh! 18.02.11, 14:10
      A co na to Narodowa Bezówna??? Czy już się wypowiedziała? :D

Czekam obgryzając paznokcie koleżanki, bo moje świeżo malowane :D
      • madalenka25 Re: Oh! 18.02.11, 14:32
        myślę że trzeba napisać na fejszboku żeby pomogła;)
        • twardycukierek Re: Oh! 18.02.11, 14:44
          Oooo, to bez bicia przyznawać się, kto ma FB? ;O
          • tfu.tfu Re: Oh! 18.02.11, 19:29
            ja nie mam, a ty? ;)
    • don.giovanni Re: Mr Wpadka 19.02.11, 14:45
      Zawiodłem się, myślałem że rzucił mięchem. :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka