Dodaj do ulubionych

Ludzie, którzy palą papierosy, to debile

21.02.11, 21:38
Ludzie, którzy palą papierosy, to debile i analfabeci. Jaki, pytam, trzeba mieć poziom umysłowy, żeby świadomie i bez przymusu pakować w siebie to rakotwórcze świństwo!? A nawet jak taki nie dostanie od tego raka, to będzie czuć od niego ten posmród na kilometr, to akurat ma jak w banku.

Moim zdaniem sprzedaż tego gówna powinna być karalna. Kto tak sądzi, niech mnie poprze.
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:41
      Popieram, choć tak nie sądzę.
    • Gość: lol Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 21:43
      Może i debile, ale na pewno analfabetyzm nie ma nic wspólnego z paleniem tytoniu.
      • ikcort Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:59
        > Może i debile, ale na pewno analfabetyzm nie ma nic wspólnego z paleniem tytoniu.

Nie? Ktoś, kto nie potrafi przeczytać, że palenie jest rakotwórcze, mimo że widzi taki napis codziennie, według mnie spełnia wszelkie kryteria analfabetyzmu.
        • gucio712 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:17
          ikcort napisał:

> > Może i debile, ale na pewno analfabetyzm nie ma nic wspólnego z paleniem
          > tytoniu.
          >
          > Nie? Ktoś, kto nie potrafi przeczytać, że palenie jest rakotwórcze, mimo że wid
          > zi taki napis codziennie, według mnie spełnia wszelkie kryteria analfabetyzmu.

uciekasz od odpowiedzi, czy stojąc na przystanku wdychając całą tablicę mendelejewa też protestujesz i nie wsiadasz do ikarusa bo on śmierdzi jeszcze bardziej niż ja wierny palacz
          • ikcort Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:23
            > uciekasz od odpowiedzi, czy stojąc na przystanku wdychając całą tablicę mendele
            > jewa też protestujesz i nie wsiadasz do ikarusa bo on śmierdzi jeszcze bardziej
            > niż ja wierny palacz

Akurat na smog uliczny i spaliny Ikarusów nie mam większego wpływu, mogę się co najwyżej wyprowadzić na wieś, co zresztą kiedyś uczynię. Natomiast palacze palą swoje papieroski z nieprzymuszonej woli. Ty jakbyś chciał, to byś nie palił. Ja nie mogę przestać oddychać, ilekroć jestem w mieście.
            • gucio712 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:27
              ikcort napisał:

> > uciekasz od odpowiedzi, czy stojąc na przystanku wdychając całą tablicę m
              > endele
              > > jewa też protestujesz i nie wsiadasz do ikarusa bo on śmierdzi jeszcze ba
              > rdziej
              > > niż ja wierny palacz
              >
              > Akurat na smog uliczny i spaliny Ikarusów nie mam większego wpływu, mogę się co
              > najwyżej wyprowadzić na wieś, co zresztą kiedyś uczynię. Natomiast palacze pal
              > ą swoje papieroski z nieprzymuszonej woli. Ty jakbyś chciał, to byś nie palił.
              > Ja nie mogę przestać oddychać, ilekroć jestem w mieście.

no tak trudno wejść w interakcję z ikarusem
        • Gość: lol Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 22:19

> Nie? Ktoś, kto nie potrafi przeczytać, że palenie jest rakotwórcze, mimo że wid
          > zi taki napis codziennie, według mnie spełnia wszelkie kryteria analfabetyzmu.

A skąd wiesz, że palacze nie potrafią przeczytać napisu na paczce fajek? Coś mi się zdaje, że konfabulujesz.
    • akademicki.kwadrans Prawda 21.02.11, 21:45
      ikcort napisał:

> Ludzie, którzy palą papierosy, to debile i analfabeci.

Prawda.

> Moim zdaniem sprzedaż tego gówna powinna być karalna.

Prawda.
    • gucio712 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:45
      ikcort napisał:

> Ludzie, którzy palą papierosy, to debile i analfabeci. Jaki, pytam, trzeba mieć
      > poziom umysłowy, żeby świadomie i bez przymusu pakować w siebie to rakotwórcze
      > świństwo!? A nawet jak taki nie dostanie od tego raka, to będzie czuć od niego
      > ten posmród na kilometr, to akurat ma jak w banku.
      >
      > Moim zdaniem sprzedaż tego gówna powinna być karalna. Kto tak sądzi, niech mnie
      > poprze.

tak się zastanawiam dlaczego żaden taki aktywista nie ma odwagi cywilnej tak podejść do mnie osobiście i wykonać takiego przekazu w realu?
      ps diesel z ikarusa na przystanku ci nie śmierdzi debilu?
      • ikcort Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:55
        > tak się zastanawiam dlaczego żaden taki aktywista nie ma odwagi cywilnej tak
        > podejść do mnie osobiście i wykonać takiego przekazu w realu?

Ponieważ mógłbyś się rzucić na takiego z pięściami. Wy już macie do tego stopnia zlasowane mózgi od tej swojej ukochanej nikotynki, że na każdy komentarz reagujecie agresją. Wściekłemu psu też nie mam zamiaru niczego "przekazywać w realu".

Więc to, że nikt Ci nie mówi prosto w oczy, że cuchniesz i jesteś obrzydliwy, wynika tylko ze strachu. Pokazuje to zresztą, do jakiego stopnia paląca swołocz zdołała sterroryzować zdrową część społeczeństwa.
        • Gość: lol Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 21:59
          > Ponieważ mógłbyś się rzucić na takiego z pięściami. Wy już macie do tego stopni
          > a zlasowane mózgi od tej swojej ukochanej nikotynki, że na każdy komentarz reag
          > ujecie agresją

Coś mi się wydaje, że sam masz zlasowany mózg skoro w normalnych ludziach widzisz agresorów.
          • imponeross Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:04
            Gość portalu: lol napisał(a):

> > Ponieważ mógłbyś się rzucić na takiego z pięściami. Wy już macie do tego
            > stopni
            > > a zlasowane mózgi od tej swojej ukochanej nikotynki, że na każdy komentar
            > z reag
            > > ujecie agresją
            >
            > Coś mi się wydaje, że sam masz zlasowany mózg skoro w normalnych ludziach widzi
            > sz agresorów.

Palacz papierosow to normalny czlowiek???
            • Gość: lol Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 22:16
              Oczywiście, że tak.
        • ka_p_pa Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:13
          ikcort napisał:

> > tak się zastanawiam dlaczego żaden taki aktywista nie ma odwagi cywilnej
          > tak
          > > podejść do mnie osobiście i wykonać takiego przekazu w realu?
          >
          > Ponieważ mógłbyś się rzucić na takiego z pięściami.

Ktoś kto uważa,że ma prawo podejść do obcego człowieka i zakomunikować mu, że śmierdzi i jest obrzydliwy, powinien się obawiać fizycznej reakcji.
          • ikcort Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:29
            > Ktoś kto uważa,że ma prawo podejść do obcego człowieka i zakomunikować mu, że ś
            > mierdzi i jest obrzydliwy, powinien się obawiać fizycznej reakcji.

No wiem. I ja właśnie z tej obawy tego nie czynię. Skoro mam na tyle instynktu samozachowawczego, żeby nie palić, starcza mi go również na unikanie "fizycznej reakcji" troglodytów, którzy nigdy nie słyszeli o cywilizacji piśmiennej i zatrzymali się w rozwoju na etapie Buszmenów. Buszmeni zresztą bardzo lubią pakować w swoje płuca dym, niezwykle charakterystyczne zachowanie dla ludów prymitywnych.
            • gucio712 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:37
              ikcort napisał:

> > Ktoś kto uważa,że ma prawo podejść do obcego człowieka i zakomunikować mu
              > , że ś
              > > mierdzi i jest obrzydliwy, powinien się obawiać fizycznej reakcji.
              >
              > No wiem. I ja właśnie z tej obawy tego nie czynię. Skoro mam na tyle instynktu
              > samozachowawczego, żeby nie palić, starcza mi go również na unikanie "fizycznej
              > reakcji" troglodytów, którzy nigdy nie słyszeli o cywilizacji piśmiennej i zat
              > rzymali się w rozwoju na etapie Buszmenów. Buszmeni zresztą bardzo lubią pakowa
              > ć w swoje płuca dym, niezwykle charakterystyczne zachowanie dla ludów prymitywn
              > ych.

ja bym nazwał to po ludzku, nie instynktem jeno zwykłym tchórzostwem
              • ikcort Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:40
                > ja bym nazwał to po ludzku, nie instynktem jeno zwykłym tchórzostwem

Nigdzie nie pisałem, że odwaga to moja zaleta. Zresztą to, że jestem tchórzem, nie znaczy jeszcze, że nie mam racji.
                • Gość: lol Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.internetia.net.pl 22.02.11, 09:48
                  W kwestii analfabetyzmu na przykład racji nie masz tchórzu
            • Gość: lol Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.internetia.net.pl 22.02.11, 09:51
              No dobrze tchórzu - tacy jak ty to zwykłe ku... próbujące na siłę narzucać innym swój punkt widzenia.

ikcort napisał:

> > Ktoś kto uważa,że ma prawo podejść do obcego człowieka i zakomunikować mu
              > , że ś
              > > mierdzi i jest obrzydliwy, powinien się obawiać fizycznej reakcji.
              >
              > No wiem. I ja właśnie z tej obawy tego nie czynię. Skoro mam na tyle instynktu
              > samozachowawczego, żeby nie palić, starcza mi go również na unikanie "fizycznej
              > reakcji" troglodytów, którzy nigdy nie słyszeli o cywilizacji piśmiennej i zat
              > rzymali się w rozwoju na etapie Buszmenów. Buszmeni zresztą bardzo lubią pakowa
              > ć w swoje płuca dym, niezwykle charakterystyczne zachowanie dla ludów prymitywn
              > ych.
          • gucio712 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:33
            ka_p_pa napisał:

> ikcort napisał:
            >
            > > > tak się zastanawiam dlaczego żaden taki aktywista nie ma odwagi cyw
            > ilnej
            > > tak
            > > > podejść do mnie osobiście i wykonać takiego przekazu w realu?
            > >
            > > Ponieważ mógłbyś się rzucić na takiego z pięściami.
            >
            > Ktoś kto uważa,że ma prawo podejść do obcego człowieka i zakomunikować mu, że ś
            > mierdzi i jest obrzydliwy, powinien się obawiać fizycznej reakcji.

tak naprawdę gdyby ktoś taki w sposób grzeczny by mi zwrócił odszedłbym, natomiast gdyby nazwał mnie debilem no cóż, budowlaniec jestem
    • strikemaster Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:49
      > Ludzie, którzy palą papierosy, to debile i analfabeci.

co powiedz o mężczyznach noszących spodnie? Też rakotwórcze.

> Moim zdaniem sprzedaż tego gówna powinna być karalna.

Mafię zakładasz?
    • mjot1 Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:52
      Też życzę ci wielu miłych chwil w licznym gronie przyjaciół
    • ka_p_pa Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 21:54
      A Ty 100 lat chciałbyś żyć w takim kraju? Na coś trzeba wreszcie umrzeć.
    • imponeross Popieram! 21.02.11, 22:02
      ikcort napisał:

> Ludzie, którzy palą papierosy, to debile i analfabeci. Jaki, pytam, trzeba mieć
      > poziom umysłowy, żeby świadomie i bez przymusu pakować w siebie to rakotwórcze
      > świństwo!? A nawet jak taki nie dostanie od tego raka, to będzie czuć od niego
      > ten posmród na kilometr, to akurat ma jak w banku.
      >
      > Moim zdaniem sprzedaż tego gówna powinna być karalna. Kto tak sądzi, niech mnie
      > poprze.

Produkcja i sprzedaz papierosow powinna byc zakazana.
      • Gość: lol Re: Popieram! IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 22:04
        A co Cię (i Tobie podobnym) obchodzi co robię ze swoim zdrowiem? Ja na przykład chcę je zniszczyć. I co?
        • klosowski334 Re: Popieram! 21.02.11, 22:09
          A czy zawsze umiales powstrzymac sie przed tym, by nie niszczyc go innym? Nigdy nie paliles przy innych osobach, niee dbajac o to, czy im dym papierosowy przeszkadza czy nie? Zawsze wychodziles do drewutni by zakurzyc, miales swoje szczegolne odosobnione miejsca, czy jednak czasem nie wahales sie pyknac sobie z fajeczki w miejscu pelnym roznych, anonimowych ludzi?
          • klosowski334 Re: Popieram! 21.02.11, 22:11
            Mnie nie przeszkadzaja ludzie palacy, to ich prywatna sprawa, poki pala w miejscach do tego przeznaczonych, tak bym przypadkiem nie wlecial w gesta chmure, tak ze az by mi sie silniki zakrztusily.
          • Gość: lol Re: Popieram! IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 22:14
            Kiedyś nie zawsze, teraz już tak. Ale wątek nie jest o tym, że to nieładnie palić przy niepalących tylko o tym, że palenie to debilizm.
          • gucio712 Re: Popieram! 21.02.11, 22:22
            klosowski334 napisał:

> A czy zawsze umiales powstrzymac sie przed tym, by nie niszczyc go innym? Nigdy
            > nie paliles przy innych osobach, niee dbajac o to, czy im dym papierosowy prze
            > szkadza czy nie? Zawsze wychodziles do drewutni by zakurzyc, miales swoje szcze
            > golne odosobnione miejsca, czy jednak czasem nie wahales sie pyknac sobie z faj
            > eczki w miejscu pelnym roznych, anonimowych ludzi?

dokładnie tak, palę w mojej drewutni, w domu nigdy nie paliłem i nie palę, palę w moim samochodzie i gó... ci do tego. Przepraszam, palę także w moim biurze na budowie, bo tak mi się k...a lepiej pracuje,
        • ikcort Re: Popieram! 21.02.11, 22:09
          > A co Cię (i Tobie podobnym) obchodzi co robię ze swoim zdrowiem? Ja na przykład
          > chcę je zniszczyć. I co?

Jajco. To na przykład, że ktoś potem musi na wasze chemioterapie, bypassy, resekcje płuc itd. płacić. I to słono.
          • Gość: lol Re: Popieram! IP: *.internetia.net.pl 21.02.11, 22:16
            > Jajco. To na przykład, że ktoś potem musi na wasze chemioterapie, bypassy, rese
            > kcje płuc itd. płacić. I to słono.

To niech nie płaci. Moje zdrowie - moja sprawa. A poza tym w papierosach zawarta jest akcyza. I to spora.
          • ka_p_pa Re: Popieram! 21.02.11, 22:16
            ktoś potem musi na wasze chemioterapie, bypassy, rese

Gdyby nie my, palacze i pijusy, to ten kraj dawno by z torbami poszedł. To my utrzymujemy, płacąc absurdalną akcyzę, cały ten bałagan przy życiu.
          • gucio712 Re: Popieram! 21.02.11, 22:25
            ikcort napisał:

> > A co Cię (i Tobie podobnym) obchodzi co robię ze swoim zdrowiem? Ja na pr
            > zykład
            > > chcę je zniszczyć. I co?
            >
            > Jajco. To na przykład, że ktoś potem musi na wasze chemioterapie, bypassy, rese

za ofiary wypdków samochodowych też, samochody też palą i śmierdzą ale jakoś nie protestujesz
            • ikcort Re: Popieram! 21.02.11, 22:37
              > za ofiary wypdków samochodowych też, samochody też palą i śmierdzą ale jakoś nie
              > protestujesz

Jak to nie? Z imbecylami drogowymi też bym zrobił porządek. Ci są jeszcze lepsi: nie potrafią czytać nie tyle prostych napisów, co dwucyfrowych liczb. Rolnicy z awansu, psia ich mać, prują w tych swoich pseudorajdówkach smrodząc i hałasując na kilometr. Zabijają też ludzi. Półbóg w Golfie myśli, że jest nieśmiertelny i wszelkie przywoływania do porządku kwituje w najlepszym razie uśmiechem numer 5.

Większość tzw. wypadków samochodowych to zwykłe morderstwa. Tacy biedni sprawcy "wypadków" powinni gnić w pierdlu długie lata.
              • gucio712 Re: Popieram! 21.02.11, 22:49
                ikcort napisał:

> > za ofiary wypdków samochodowych też, samochody też palą i śmierdzą ale ja
                > koś nie
                > > protestujesz
                >
                > Jak to nie? Z imbecylami drogowymi też bym zrobił porządek. Ci są jeszcze lepsi
                > : nie potrafią czytać nie tyle prostych napisów, co dwucyfrowych liczb. Rolnicy
                > z awansu, psia ich mać, prują w tych swoich pseudorajdówkach smrodząc i hałasu
                > jąc na kilometr. Zabijają też ludzi. Półbóg w Golfie myśli, że jest nieśmiertel
                > ny i wszelkie przywoływania do porządku kwituje w najlepszym razie uśmiechem nu
                > mer 5.
                >
                > Większość tzw. wypadków samochodowych to zwykłe morderstwa. Tacy biedni sprawcy
                > "wypadków" powinni gnić w pierdlu długie lata.

tak myślałem, wiesz jesteś jeszcze jednym dowodem na to że tzw "sterylni" tzn tacy co nie piją nie palą i wogóle prowadzą higieniczny tryb życia to jednak banda frustratów którzy by wszystkich pozamykali, wyluzuj zapal, golnij szklaneczkę i popatrz na to wszystko z boku, zobacz ile tracisz
                • ikcort Re: Popieram! 21.02.11, 23:05
                  > banda frustratów

Ktoś, kto mieszka w tym kraju i nie jest sfrustrowany, musi być debilem, co właściwie sprowadza nas do punktu wyjścia w dyskusji. Człowieku, czy Ty naprawdę nie widzisz tego, co się tutaj odbywa!? Żyjemy w kraju, w którym policja nie radzi sobie z 15-letnimi kibolami, a ściąganie na studiach i łamanie przepisów drogowych, szczególnie dotyczących prędkości, jest powodem do chluby i przedmiotem libacyjnych przechwałek.
                  • 33qq Re: Popieram! 21.02.11, 23:10
                    ale podstawową cechą mieszkańców tego kraju i najlepszą rozrywką jest zaglądanie bliźnim do garów i majtek
                  • gucio712 Re: Popieram! 22.02.11, 08:49
                    ikcort napisał:

> > banda frustratów
                    >
                    > Ktoś, kto mieszka w tym kraju i nie jest sfrustrowany, musi być debilem, co wła
                    > ściwie sprowadza nas do punktu wyjścia w dyskusji.

to się akurat nazywa zdrowy rozsądek i dystans do rzeczywistości. Wiesz że wrzody na żoładku nie biorą się z palenia papierosów lecz z nadmiernego stresu, wuluzuj bo majątek wydam na twoje wrzody
          • strikemaster Hipokryto! 22.02.11, 08:58

Za Twoje chemioterapie i leki na przerost prostaty też będę musiał płacic, bo zachciało Ci się łazić w damskich ciuchach, czyli spodniach!
    • 0ffka Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:15
      to ćpuny bezmózgie
    • Gość: Jojo Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.11, 22:18
      Debile to takie radykaly jak ty, do tego zero kindersztuby!
    • qqazz Małe pytanka 21.02.11, 22:37
      Pieczywo smarujesz masłem czy margaryną?
      Chleb kupujesz w supermarkecie czy w sprawdzonej piekarni?
      Wodę pijesz przegotowana prosto z kranu czy najpierw ja filtrujesz?
      Kotlety i mieso do gulaszu smażysz na tanim oleju rafinowanym czy wolisz wytopi słoninę albo kupujesz sporo drozszy tłoczony na zimno?
      Wędliny jesz te marketowe jak leci czy dokładnie je wybierasz?
      Jabłka czy ogórki kiszone jesz obrane czy ze skórką?

Bo jak wybrałes choć część z odpowiedzi margaryna, supermarket, bez filtrowania, olej rafinowany, marketowe, obrane to szkodzisz sobie porównywalnie jak nie bardziej niz niektórzy nałogowi palacze którzy przynajmniej maja swiadomosć tego co robią.

pozdrawiam
    • 33qq Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 21.02.11, 22:43
      Nie palę od jakichś 5 lat i uważam, że niepalący protestujący przeciw mitycznym palaczom to zwykli kretyni
      • voxave Re: Ludzie, którzy palą papierosy, to debile 22.02.11, 02:04
        myśle tak o założycielu wątku--nie można tak niegrzecznie zachowywac sie d stosunku do innych ludzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka