Dodaj do ulubionych

Nie zadowolone pielęgniarki

15.03.11, 11:36
„Jesteśmy traktowane jak podnóżek dla lekarza i służąca dla pacjenta.”, „Pozwalamy sobie żeby ludzie pluli nam w twarz, a my z pokorą się uśmiechamy i mówimy, że deszcz pada”, „Prawdziwe-owszem,ale moze cos zmieńmy,postawmy sie!przeciez jestesmy ,,towarem"deficytowym ,moze to my powinnyśmy czasem postawic jakies warunki”
Powyższe cytaty są ze strony : www.pielegniarki.info.pl/article/view/id/2926 bardzo mnie zainteresowały ponieważ dowiedziałem się ,że znów postanowiły w okresie wakacje strajkować. Dziwi mnie to bardzo ponieważ pomimo niskich płac dostać pracę w szpitalu jako pielęgniarka jest naprawdę ciężko i trzeba mieć trochę znajomości. Pielęgniarki narzekają i marudzą ,a jednak z jakich powodów ciągle pchają się do tej pracy choć wiedzą ,że jest ciężka.
Obserwuj wątek
    • kelle1986 Re: Nie zadowolone pielęgniarki 15.03.11, 14:09
      hansfakir napisał:

> Dziwi mnie to bardzo ponieważ pomimo niskich płac dostać pracę w szpitalu jako pielęgniarka > jest naprawdę ciężko i trzeba mieć trochę znajomości.

Chyba zartujesz. Zapotrzebowanie na pielegniarki jest spore. Zdarzaja sie okresy kiedy wysycenie pielegniarkami jest wieksze i wtedy moze faktycznie trzeba poczekac pare miesiecy na zatrudnienie ale z tymi znajomosciami to gruba przesada. W tym zawodzie praca leze praktycznie na ulicy. Nie wiem, byc moze w mniejszych miejscowosciach tak jest ale w miastach na pewno nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka