ikcort Re: Bul i jóż 18.03.11, 08:50 > Poprzednik przynajmniej obiat zjadł. Strikemasterze kochany, to był istotnie poprzednik, i owszem, ale nie Komorowskiego, a Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Bul i jóż 18.03.11, 10:17 > Po czym poznałeś? :) Za rządów PiS-u byłem przekonany do tezy o "pełzającym totalitaryzmie". Dzisiaj nie mam pewności, czy słusznie, w każdym razie wtedy uważałem za swój obowiązek śledzenie sytuacji. Tak dogłębnie śledziłem sytuację, że Kaczyńskich rozróżniałem bez trudu i w sposób niezawodny. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 09:05 ale to, że Kaczyński był burakiem w żaden sposób nie usprawiedliwia buractwa Bula-Komorowskiego. Oj, nie ma ten kraj szczęścia do prezydentów, jedynie Jaruzel, chociaż na temat jego ortografii nic nie wiadomo :), coś sobą reprezentował, dalej już tylko staczanie Odpowiedz Link Zgłoś
ikcort Re: Bul i jóż 18.03.11, 09:15 > jedynie Jaruzel chociaż na temat jego ortografii nic nie wiadomo :), coś sobą reprezentował Jest na odwrót. Jaruzelski umie doskonale po polsku, dowiódł tego nieraz (przedwojenne solidne wykształcenie gimnazjalne), ale nic ponadto sobą nie reprezentuje. Po za tym powtórzę może, że "obiat" napisał Jarosław Kaczyński, a nie Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Bul i jóż 18.03.11, 09:40 A co Jaruzelski soba reprezentowal? Akurat swego czasu wniknalem w szczegoly jego biografii i nie ulega dla mnie watpliwosci, ze ten czlowiek w zlej sprawie wykorzystywal swoja nieprzecietna inteligencje. Poza ostatnim okresem jego politycznej aktywnosci nie da sie suchej nitki pozostawic na tym zyciorysie. Byl wychowany w zacnej rodzinie, a mimo to sprzeniewierzyl sie wszelkim zasadom jakie mu wpajano. Gorliwie sluzyl wladzy ludowej za Bieruta i Gomulki. Bral czynny udzial w nagonce antysemickiej w LWP. Pozbawial stanowisk a nawet stopni ludzi, z ktorymi sie wczesniej przyjaznil i ktorym zawdzieczal kariere w wojsku. Nie mial skrupulow, nie mial zadnych zasad moralnych, byl cynicznym oportunista, postacia moralnie odrazajaca. Dzieki zaslugom w tropieniu Zydow w wojsku i dzieki sluzalczosci wobec Moskwy objal stanowisko ministra obrony narodowej. Nastepnie silnie forsowal pomysl interwencji wojsk UW w Czechoslowacji. Obciazaja go tragiczne wydarzenia z 1970 roku i 1976. Byl niechetny negocjacjom z Solidarnoscia. Podkopywal pozycje Kani gotowego do ugody i kompromisu. Za zgoda Moskwy przejal od niego stanowisko. Nastepnie, niemalze od razu, nakazal opracowanie planow wprowadzenia stanu wojennego na wypadek, gdyby sytuacja wymknela sie spod kontroli. Byl totalnie lojalny wobec kierownictwa KPZR. Pytal Sowietow wprost czy moze liczyc na pomoc wojsk stacjonujacych w Polsce, NRD i na Bialorusi, gdyby trzeba bylo uzyc sily wobec polskiej opozycji. Wg wszelkich kryteriow byl zdrajca. On o interwencje obcych wojsk zabiegal, wrecz sie jej domagal. Mial w tym poparcie Ericha Honeckera. Gdy system sie walil, gospodarka byla w gruzach, a pieriestrojka w ZSRR wiercila dziure w systemie, przez ktora dostawal sie powiew jakiejs wolnosci, zgodzil sie na rozmowy z Walesa i Solidarnoscia. Przy czym wiadomo, ze do konca liczyl na to, ze uda sie Solidarnosc skompromitowac i obciazyc ja odpowiedzialnoscia za fiasko reform. Wyniki z 4 czerwca pokrzyzowaly te plany, jak rowniez okraglostolowe ustalenia by premierem rzadu porozumienia narodowego zostal Kiszczak. Otrzymal on tylko teke ministra spraw wewnetrznych i funkcje wicepremiera. Tadeusz Mazowiecki wytyczyl nowy kurs na demokracje i tego procesu sie juz powstrzymac nie dalo. Jaruzelski do konca staral sie jak najwiecej ugrac i zapewnic dawnej nomenklaturze godziwa odprawe. Poczatkowo chaotyczna restrukturyzacja i prywatyzacja dala mozliwosc ludziom dawnego systemu ustawic sie materialnie i wspolkszaltowac sfere rodzacego sie polskiego biznesu. Historia oceni te postac bardzo surowo. Nie ma zadnych dokumentow, ktore stawialyby Jaruzelskiego w pozytywnym swietle, a fakty go obciazaja ogromnie. Jedynym pozytywna postawa na jaka sie zdobyl to dobrowolne zrzeczenie sie prezydentury. To jest haniebne, ze taka szumowina piastowala w Polsce te funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 11:40 No przecież napisałem o prezydencie Jaruzelskim, ty , jak widzę obarczasz go o wszystkie winy PRLu, a mi wystarczy, że nie dopuścił do wojny domowej, a do tego mogło dojść, zważywszy na postawę typków takich jak Kaczyński czy Maciarewicz. Mam nadzieję, że również innych prezydentów potraktujesz w ten sam sposób i uczynisz winnymi różnych przekrętów i afer w trakcie ich kadencji. Nie popadajmy w paranooję Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Bul i jóż 18.03.11, 11:54 O czym Ty mowisz? Odnosze sie do jego zyciorysu, do niczego wiecej. Opieram sie tylko i wylacznie na faktach. Jaruzelski byl zdrajca. O prezydentach IIIRP mozna rozne rzeczy powiedziec, ale takiego kalibru przewinienia zaden z nich nie popelnil. Jaruzelski goruje nad nimi inteligencja, elokwencja i kultura osobista, ale jak widac, nigdy nic nie jest takie proste jak sie wydaje. Mozna byc osoba dobrze wychowana, miec "forme" i jednoczesnie byc skrajnym konformista. Nie nazywam Jaruzelskiego zbrodniarzem, ale z pewnoscia byl calkowicie wobec ZSRR lojalny, prawie do samego konca. Opierajac sie na jego zyciorysie nie sposob tego czlowieka ocenic pozytywnie. Wojna domowa? Znowu nic nie rozumiem z tego co piszesz. Jaka wojna domowa? Tylko garstka ludzi skupionych wokol Kornela Morawieckiego roila sobie o zbrojnym powstaniu przeciwko wladzom. To byla niemal doktryna Solidarnosci by absolutnie, pod zadnym pozorem, nie uzywac przemocy. Tylko jednej stronie tak naprawde przyszlo do glowy rozwiazanie silowe i byl ta strona Jaruzelski i wladza, na czele ktorej stal. To jest historia najnowsza, jak mozna nie znac tych wszystkich faktow? Jaruzelski zabiegal o interwencje Sowietow, ale ci go potraktowali dosc chlodno, po pierwsze dlatego, ze Armia Czerwona byla zaangazowana w Afganistanie i roznie jej tam szlo, po drugie dlatego, ze analitycy moskiewscy uznali, ze uzycie obcych wojsk w Polsce do pacyfikacji opozycji moze spowodowac katastrofe. Podaj jeszcze argument o kosmitach, to Twoje wypowiedzi nt Jaruzelskiiego nabiora wreszcie jakiegos sensu, bo to gadanie o wojnie domowej brzmi jak science-fiction. Zeby byla wojna domowa potrzebne sa do niej co najmniej dwie uzbrojone, gotowe przelewac krew strony. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:21 Wojska sowieckie stały w pełnej mobilizacji tuż obok miejsca w którym mieszka, więc nie mów o chłodnym traktowaniu, chyba, że masz dostęp do rosyjskich archiwów Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:23 a co do zadymiarzy, to wymieniłem Macierewicza, dodam Gwiazdów czy kapusia zKPNu, nie pamiętam nazwiska, z pewnością Kaczyńscy zza pleców innych równie mocno by powalczyli Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:58 33qq, poslugujesz sie mitami, a nie faktami. Mitologizujesz i demonizujesz. Nie ma w tym nawet grama wiedzy. Jaroslaw Kaczynski nie pelnil zbyt waznej funkcji w strukturach Solidarnosci, Lech Kaczynski byl doradca prawnym Solidarnosci na Pomorzu. Rowniez nie nalezal do scislego kierownictwa zwiazku. Moge ich krytykowac za dzialalnosc polityczna w IIIRP, ale ich znajomi z Solidarnosci, a dzisiejsi oponenci polityczni, mowia jednoznacznie, ze za w PRLu Kaczynscy nie byli dla nikogo zadnym problemem, robili swoje, poza tym nie podejmowali najwazniejszych decyzji w zwiazku. Macierewicz dzialal w KOR, pozniej rowniez w Solidarnosci, ale nie zwiazal sie z radykalami Morawieckiego, nie mial z nimi nic wspolnego. Uwazam, ze dzisiaj jest zwyczajnym psycholem, ale wowczas byl zwyklym dzialaczem, podporzadkowujacym sie dyrektywom centrali zwiazkowej. To co Ty robisz ociera sie o konfabulacje. Projektujesz na przeszlosc i historie swoje uprzedzenia do tych ludzi, fakty Ciebie nie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 19:40 Czy ty w ogóle nie masz wyobraźni? jeśli nawet opcja, że dojdzie do wojny domowej jest prawdopodobna w 10% , to i tak lepszą opcją est wzięcie ludzi za mordę na chwilę niż rozlew krwi. Takich "bohaterów" miała Warszawa w 44 i jak się skończyło, dobrze wiemy, Jaruzel to widział z bliska. Jak napisałeś to inteligentny człowiek, więc doskonale potrafił sobie to wyobrazić, ty, jak widzę, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 19:42 co do mitologizowania, to Sowieci pod bronią nie są żadnym mitem Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:51 To forum nie jest wlasciwym miejscem na takie dyskusje, ale powiem tak: wsrod badaczy historii najnowszej, wsrod historykow PRLu nie ma w zasadzie kontrowersji w tej sprawie - Sowieci nie chcieli interwencji, bo uwazali to za zbyt wielkie ryzyko, natomiast Jaruzelski o nia zabiegal. Zreszta caly zyciorys tego czlowieka wskazuje, ze gdzies w mlodosci zatracil calkowicie tzw kregoslup moralny. Lata 60-te, lata 70-te, wreszcie przynaleznosc do tzw partyjnego betonu, przejecie wladzy, stan wojenny itp. Nie byl zbrodniarzem, nigdy takiego okreslenia wobec niego nie uzyje, ale byl zwyczajnym zdrajca, ktory dzialal wbrew interesom Polski, natomiast zgodnie z interesami hegemona. Inaczej niz Gomulka, czy nawet Gierek, nie bronil przed Moskwa tychze interesow, calkowicie sie Moskwie podporzadkowujac. Choc sam nakazal spalic polskie archiwa peerelowskie, to na jego nieszczescie zachowaly sie dokumenty w archiwach moskiewskich i czesc z nich do polskich historykow przeciekla. One go w sposob jednoznaczny obciazaja, tak jak owczesne raporty KGB na temat sytuacji w Polsce. Swiadkowie tamtych wydarzen, wowczas wysoko postawieni urzednicy w KPZR rowniez wskazuja na to, ze Sowieci nie kwapili sie do zadnej interwencji. Powtarzaly sie argumenty o tym, ze Polska to nie Czechoslowacja. Dzialania wladz radzieckich byly pragmatyczne, zalecano Jaruzelskiemu wstrzemiezliwosc i ostroznosc. Chciano by sie uporal z Solidarnoscia i ja spacyfikowal, ale wylacznie z uzyciem srodkow wlasnych. Jaruzelski pytal czy w razie czego moze liczyc na wsparcie bratnich armii, na co mu kategorycznie odpowiedziano, ze nie. Wojska stacjonujace w Polsce mogly zostac postawione w stan wyzszej gotowosci operacyjnej ze wzgledu na skomplikowana sytuacje polityczna, ale nikt nie planowal ich uzycia przeciwko ludnosci cywilnej Polski. A Solidarnosc to przeciez byli bez wyjatku cywile, w dodatku calkowicie nieuzbrojeni. Z raportow KGB wynika tez, ze Sowieci obawiali sie reakcji czesci dowodcow garnizonow polskich w razie gdyby z terenu Bialorusi wkroczyly do Polski nastepne dywizje. Uwazano w Moskwie, ze istnieje ryzyko, ze czesc oficerow LWP wypowie posluszenstwo wladzom komunistycznym w obliczu obcego najazdu. LWP nie bylo az tak skomunizowane jak sie niektorym wydaje. Czesc oficerow starej daty wywodzila sie jeszcze z przedwojennej szkoly oficerskiej i holdowala etyce tamtych czasow. Wielu oficerow LWP miala do Sowietow stosunek co najmniej niechetny, pisal o tym m.in pulkownik Kuklinski. Jaruzelskiego nic nie broni, bo pograzaja go zwyczajnie fakty. Nie tylko z okresu stanu wojennego, ale z calego jego powojennego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Bul i jóż IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 14:03 Sowiecki kolaborant i zdrajca od lat 40-tych wyslugujacy sie Kremlowi.Stan Wojenny,gdzie naszczul wojsko na wlasny narod,jak Kaddafi teraz, i ktory kosztowal 56 Polakow zycie to byla tylko kulminacja jego zdradzieckiej kariery za ktora w 89 powinien dostac kule w leb i zostac pochowany na najblizszysm wysypisku smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:15 Gość portalu: Magnus napisał(a): > Sowiecki kolaborant i zdrajca od lat 40-tych wyslugujacy sie Kremlowi Ty i tobie podoni wysługujecie sie watykanowi , bo takie czasy ?? Stan Wojenny,gdzie naszczul wojsko na wlasny narod,jak Kaddafi teraz, i ktory kosztowal > 56 Polakow Piłsudski zabił z 10 razy więcej a czcicie go jak boga . > zycie to byla tylko kulminacja jego zdradzieckiej kariery za ktora > w 89 powinien dostac kule w leb i zostac pochowany na najblizszysm wysypisku smieci. Jakie to katolickie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Bul i jóż 18.03.11, 18:25 Ja czce kazdego, kto z namaszczeniem komuchom dupe skopal! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:25 Baranku, to właśnie dzięki temu, że Jaruzel rządził nie mieliśmy tego, co w Libii dziś, no może też dzięki temu, że wolimy ponarzekać niż działać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszerny Re: Bul i jóż IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.03.11, 14:32 33qq napisał: > Kaczyński był burakiem Jakieś przykłady 'buractwa' ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:17 Gość portalu: koszerny napisał(a): > 33qq napisał: > > > Kaczyński był burakiem > > Jakieś przykłady 'buractwa' ? A na :)) Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:31 nie chce mi się, doskonale wiesz o czym piszę, brak kindersztuby wielokrotnie obnażany, jeśli tego nie zauważyłeś, powinieneś nad swoim wychowaniem pomyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:04 33qq napisał: jedynie Jaruzel > , chociaż na temat jego ortografii nic nie wiadomo :), coś sobą reprezentował, > dalej już tylko staczanie Jeruzalem ci się marzy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:29 jeśli już to Jaruzalem ;) Nie, nie marzy mi się, SW to mroczny okres, ale wolę taki mrok niż testowanie na własnej skórze innych scenariuszy. A co do prezydentów, to nadal utrzymuję, że Jaruzel do tej pory miał najlepszą klasę, reszta mu do pięt nie dorastała Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:40 33qq napisał: > jeśli już to Jaruzalem ;) Nie ,Jaruzalem a Jeruzalem czyli raj na ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
gp2300 Re: Bul i jóż 18.03.11, 09:23 strikemaster napisał: > Poprzednik przynajmniej obiat zjadł. Hehe dobre :))) wypomnij coś nie zbyt oczytanemu i inteligentnemu Komorowskiemu, (który wygrał te wybory tylko dlatego, że nie był znienawidzonym przez ogłupioną hołotę Kaczyńskim, bo inaczej nie miałby szans), to obrońcy zaraz na poprzednika. Normalnie jak w tym dowcipie o biciu murzynów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Bul i jóż 18.03.11, 09:52 Jeden problem, Kaczyńscy sobie na swoje znienawidzenie uczciwie zapracowali wieloletnią ciężką pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
gp2300 Re: Bul i jóż 18.03.11, 10:01 strikemaster napisał: > Jeden problem, Kaczyńscy sobie na swoje znienawidzenie uczciwie zapracowali wie > loletnią ciężką pracą. Ja myślę, że najbardziej zapracowali sobie tym dzięki chęci przeprowadzenia gruntownej lustracji oraz dekomunizacji. A w 'narodzie', gdzie więcej niż połowa uważa wprowadzenie stanu wojennego za właściwą decyzję (vide post o Jaruzelskim) to po prostu samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Bul i jóż 18.03.11, 10:05 > Ja myślę, że najbardziej zapracowali sobie tym dzięki chęci przeprowadzenia gru > ntownej lustracji oraz dekomunizacji. Domyślam się, ze ta gruntowna lustracja i dekomunizacja polegała na opróżnieniu teczek Kaczyńskich ze znajdujących sie w nich dokumentów? > A w 'narodzie', gdzie więce > j niż połowa uważa wprowadzenie stanu wojennego za właściwą decyzję (vide post > o Jaruzelskim) to po prostu samobójstwo. A Ty byś wolał, by stan wojenny zrobili za niego Rosjanie? Wiem, ze wtedy byłoby łatwiej określić, kto jest swój, a kto wróg. Tylko, czy miałby jeszcze kto określać, biorąc pod uwagę, że nasze wojsko prawdopodobnie stawiłoby Rosjanom opór nawet wbrew rozkazom? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Bul i jóż 18.03.11, 11:43 Co by było gdyby nie SW łatwo przewidzeć, gdy się obserwuje oszołomów z pochodniami. A w tamtym czasie myślę, że cała młodzież, nie wyłączając piszącego te słowa, poszła by z butelkami na czołgi, gdyby tylko jakiś nawiedzony fanatyk powstań tak podpuścił Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:09 gp2300 napisał: > Ja myślę, Nie kłam. że najbardziej zapracowali sobie tym dzięki chęci przeprowadzenia gru > ntownej lustracji oraz dekomunizacji. Aha i stąd powszechna niechęć ?? A w 'narodzie', gdzie więcej niż połowa uważa wprowadzenie stanu wojennego za właściwą decyzję (vide post > o Jaruzelskim) to po prostu samobójstwo. No a to znaczy ze nieomylni Kwaczyńscy nie wstrzelili się z powodu swojej ignorancji w oczekiwania narodu ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:06 gp2300 napisał: Komorowskiemu > , (który wygrał te wybory tylko dlatego, że nie był znienawidzonym przez ogłupi > oną hołotę Kaczyńskim, bo inaczej nie miałby szans) Smerfetko a za co to wyborcy nienawidzili lecha ?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Bul i jóż 20.03.11, 22:01 strikemaster napisał: > Poprzednik przynajmniej obiat zjadł. ani nie poprzednik ani żaden "obiat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Bul i jóż IP: *.lukman.pl 18.03.11, 12:02 No i widzisz, kikut, z półanalfabetą twój wuc przegrał. Przed wyborami pisałem, że od kaczora lepszym kandydatem byłby nawet mój pies i nawet z moim psem kaczor wybory by przegrał. Tak też będzie w każdych kolejnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Bul i jóż 18.03.11, 12:04 no tośmy se prezia wybrali. Komorowski głupi jak Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Bul i jóż 18.03.11, 12:14 oszolom-z-radia-maryja napisał: > no tośmy se prezia wybrali. Komorowski głupi jak Wałęsa Widzę, że sprawa jest niezwykle poważna, skoro oszołom poświęcił się i przerwał zadeklarowany post. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Bul i jóż 18.03.11, 15:12 oszolom-z-radia-maryja napisał: > no tośmy se prezia wybrali. Komorowski głupi jak Wałęsa Edziu żeby nie było ;ja walę byki ,ale przy tobie to jestem profesorem polonistyki wiec nie warguj na innych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Przychodzi Jasiu zaplakany ze szkoly IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 13:57 Mama-Jasiu co sie stalo?? Jasiu-w dyktandzie zrobilem 54 Bronkow Mamo i cale jest czerwone. Mama-to swietnie,bedziesz Prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Przychodzi Jasiu zaplakany ze szkoly 18.03.11, 13:59 54 Wildsteiny? Czyli zamiast pisać tekst rysował buźki agentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Przychodzi Jasiu zaplakany ze szkoly IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 14:06 Bronisz BRONUSIA,bo glosowales na niego.Jacy wyborcy,taki Prezio-ten sam poziom wyksztalcenia i kultury.Tez nie potrafisz siadac do stolu jak on? Bronek jest teraz bezposrednim celem do zartow,ale tak naprawde ten smiech kierowany jest tez do jego debilnych wyborcow,bo to oni go wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Przychodzi Jasiu zaplakany ze szkoly 18.03.11, 14:30 Witam szanownego jasnowidza. No i, jak przystało na jasnowidza przywaliłeś kulą, czy też innym narzędziem w płot (czy też płod, jak to piszą POPISiaki). Odpowiedz Link Zgłoś
nazzilla Re: Bul i jóż 18.03.11, 14:25 I tu jest paradoks, potrafie znieczulic niemal kazdy mozliwy bol, a wlasnego nie potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Bul i jóż 18.03.11, 14:31 WIdać nie jesteś pewna swoich umiejętności medycznych i na sobie ich nie próbujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nazzilla Re: Bul i jóż 18.03.11, 14:57 strikemaster napisał: > WIdać nie jesteś pewna swoich umiejętności medycznych i na sobie ich nie próbujesz. Nigdy nie tknelam sie anestezji Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Bul i jóż 18.03.11, 18:20 A ten "prawie każdy rodzaj bólu" zwlaczasz u pacjentów tabletkami od Goździkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
nazzilla Re: Bul i jóż 18.03.11, 23:26 strikemaster napisał: > A ten "prawie każdy rodzaj bólu" zwlaczasz u pacjentów tabletkami od Goździkowej? Tak Feter, ale twojego smrodu nie zwalczac nawet tabletki od gozdzikowej Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Bul i jóż 19.03.11, 13:33 Przypominam, ze nie mówimy o smrodzie, a zwalczaniu bólu. Rzaczywiście, może tak być, ze smród jest w twoim przypadku bardziej dokuczliwy od bólu, ale twój wpis jest nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross fstyt? 18.03.11, 17:58 u-kikoo napisała: > oraz wstyd.... Wstyd to podobno kraść. Bledy ortograficzne są tylko zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ort Re: fstyt? IP: *.unknown.vectranet.pl 19.03.11, 18:32 >Wstyd to podobno kraść. Bledy ortograficzne są tylko zabawne.< jak ten? >o cfaniaczkach< forum.gazeta.pl/forum/w,29,123398151,123398151,auto_na_gaz_to_oszukiwania_naszego_panstwa_.html Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Bul i jóż 18.03.11, 17:58 u-kikoo napisała: > oraz wstyd.... i chańba :) Odpowiedz Link Zgłoś