29.04.11, 21:31
Osiedlowy market, godz. dwudziesta z hakiem

Wchodzę do sklepu ja i trzech jak mniemam Wietnamczyków, mówią łamaną polszczyzną "dzień dobry" witając się z ekspedientkami i lekko zginając ciała w ukłonie, jeden z nich trzyma w ręku gazetę.

5 min później....

Stoimy razem w kolejce do kasy, ja za nimi, nagle _ktoś_ odzywa się "na cały sklep" to pani z kasy "na alkoholach".
- Baśka a tą gazetę co ONI trzymają to ty kasowałaś czy nie?
- Nie.
- A ty czasem nie widziałaś czy ONI ją wnieśli ze sobą?
- Nie, nic nie widziałam.

i teraz Baśka do Wietnamczyka dzierżącego w ręce gazetę który widzę że
rozumie sytuację i maluje się na jego twarzy coraz to większe zmieszanie

- Ej ty a gazeta to co? Dawaj do skasowania!

Wietnamczyk położył gazetę na taśmie przy kasie i ja wtedy nie wytrzymałam nerwowo
co objawiło się zje.baniem Baśki, łącznie z wytknięciem jej że owi Wietnamczycy wszystko rozumieją, że ona (czyli Baśka) traktuje ich jak psów tylko dlatego że inaczej wyglądają... a skończywszy na tym że ma ich natychmiast przeprosić i że żądam aby kierowniczka sklepu pojawiła się tu w trybie natychmiastowym a jeśli jej nie ma to żądam telefonu do niej.

Stolica Polski, market to sieć ogólnopolska a ja się wciąż wstydzę.
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Wstyd mi 29.04.11, 21:40
      Teraz i ja sie wstydzę..
    • tomek.54321 Re: Wstyd mi 29.04.11, 21:48
      nie tylko ty sie wstydzisz. No niby stolica, ale "zasciankowe" zachowania przejawiaja sie jeszcze niezaleznie od miejscowosci...
      • y.agni.k Re: Wstyd mi 29.04.11, 22:00
        I to mnie zadziwia, nie chcę generalizować ale duże miasta jak dla mnie = więcej obcokrajowców zatem i większe obycie z nimi?
        Nie wiem jak nazwać sytuację w której się dzisiaj znalazłam, gdzie ją przypisać?
        Pod brak kultury?
        Pod rasizm?
        Czy może pod głupotę?
        Bywam w różnych miejscach, także w mniejszych miejscowościach i nie zdarzyło mi się spotkać z taką sytuacją, trudno jest mnie zaskoczyć ale dzisiaj po prosu "opadła mi kopara". Pocieszam się że być może to przypadek.
    • Gość: rol Re: Wstyd mi IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 21:50
      Chamska dzicz, jednym słowem.
    • mjot1 Re: Wstyd mi 29.04.11, 22:00
      Baśka miała fajny biust. I to (jej) wystarczało...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka