Dodaj do ulubionych

Pada śnieg

03.05.11, 08:38
pod Górami Sowimi czyli u mnie--czy mnie zasypie tak jak niektóre kurorty w górach np.Szkalrska Poręba ?
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:12
      Juz jest biało---robie zdięcia telefonem kom--umieszcze na swoim profilu bo tak najprosciej--co`s niezwyklego zielone liście kwitnace bzy wszystko przysypane pylem gwiezdnym chyba z Drogi Mlecznej :)
    • voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:38
      Kalka--wrzuca mój małż---ja juz wpisuje w profil swój
    • strikemaster Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:38
      Fajnie masz, u mnie tylko leje od rana.
      • voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:50
        Pada dalej------jeszcze beda zdięcia-----chłopina moja musi chyba odśnieżyć wejście do domu hi hi
        ..a jednak można żyć bez powietrza -Mari
    • piwi77 Re: Pada śnieg 03.05.11, 11:34
      W razie śniegu liczą się dwie rzeczy - czy musisz odsnieżać i czy warunki dojazdu są zapewnione. Jeżeli jestes wolna od obu problemów, to podziwiaj piękny widok.
      • voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 12:47
        Nic z tych rzeczy,które wymieniles nie musze--jutro może stopnieje snieg--ale jest go dużo,taki mokry i ciężki
        ByLam w odródku aby troche tego sniegu otrzasnąc z delikatnych gatunkow--połamało piwonie z takimi dużymi pąkami tak mi smutno....
    • voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 14:28
      Oj Kalka od rana pada śnieg obfity gałęzie sie łamia jest godz.14.25 i ciągle od rana pada
      za miesiąc w Wojslawicach pod Niemcza beda kwitły peonie--cos pięknego jakie odmiany to raj już się cieszę na taka wycieczkę--a wczesniej zakwitna azalie i rododendrony mniam
    • Gość: rossdarty Przegoniło do nas IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 15:47
      Już myślałem że kit wciskasz z tym śniegiem, a tu...
      Śnieżycą tego nazwać nie można, chociaż dosyć gęsto pada i b. grube, zbite śnieżynki.
      Ale nie zalega na rozgrzanych chodnikach, trawie czy drzewach. Topnieje natychmiast.

Mała ciekawostka: akurat w kuchni spojrzałem na termometr, taki elektroniczny z czujnikiem wystawionym za okno.
      W ciągu 5-cio minutowej obserwacji temp. spadła o ponad 7 st.
      Myślałem że termometr się zepsuł takie było wsteczne odliczanie. Obecnie 1,7 st.

Aha. Centralna Polska.
      I sypie coraz gęściej!!!!
      • voxave Re: Przegoniło do nas 03.05.11, 15:58
        Rossdarty--pada u mnie od rana i nadal jest na ogrodzie 10 -15 cm śniegu---pada nadal lamie gałęzie--poszlam do ogrodu i uwolnilam od śniegu piwonie bo połozyło pod cieżarem---nie wiem kiedy przestanie--przemrozilam dłonie bolą mnie przy odtajaniu
      • strikemaster Re: Przegoniło do nas 03.05.11, 17:30
        U mnie jeszcze 3,2 stopnia C ale dosć szybko spada, rano pewnie będzie biało.
        • gucio712 no to zobaczcie co nakręciłem rano 03.05.11, 18:04
          u mnie przed domem
          www.youtube.com/watch?v=_d3EDxodQ8Q

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka