voxave 03.05.11, 08:38 pod Górami Sowimi czyli u mnie--czy mnie zasypie tak jak niektóre kurorty w górach np.Szkalrska Poręba ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:12 Juz jest biało---robie zdięcia telefonem kom--umieszcze na swoim profilu bo tak najprosciej--co`s niezwyklego zielone liście kwitnace bzy wszystko przysypane pylem gwiezdnym chyba z Drogi Mlecznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:38 Kalka--wrzuca mój małż---ja juz wpisuje w profil swój Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:38 Fajnie masz, u mnie tylko leje od rana. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 10:50 Pada dalej------jeszcze beda zdięcia-----chłopina moja musi chyba odśnieżyć wejście do domu hi hi ..a jednak można żyć bez powietrza -Mari Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Pada śnieg 03.05.11, 11:34 W razie śniegu liczą się dwie rzeczy - czy musisz odsnieżać i czy warunki dojazdu są zapewnione. Jeżeli jestes wolna od obu problemów, to podziwiaj piękny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 12:47 Nic z tych rzeczy,które wymieniles nie musze--jutro może stopnieje snieg--ale jest go dużo,taki mokry i ciężki ByLam w odródku aby troche tego sniegu otrzasnąc z delikatnych gatunkow--połamało piwonie z takimi dużymi pąkami tak mi smutno.... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Pada śnieg 03.05.11, 14:28 Oj Kalka od rana pada śnieg obfity gałęzie sie łamia jest godz.14.25 i ciągle od rana pada za miesiąc w Wojslawicach pod Niemcza beda kwitły peonie--cos pięknego jakie odmiany to raj już się cieszę na taka wycieczkę--a wczesniej zakwitna azalie i rododendrony mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Przegoniło do nas IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 15:47 Już myślałem że kit wciskasz z tym śniegiem, a tu... Śnieżycą tego nazwać nie można, chociaż dosyć gęsto pada i b. grube, zbite śnieżynki. Ale nie zalega na rozgrzanych chodnikach, trawie czy drzewach. Topnieje natychmiast. Mała ciekawostka: akurat w kuchni spojrzałem na termometr, taki elektroniczny z czujnikiem wystawionym za okno. W ciągu 5-cio minutowej obserwacji temp. spadła o ponad 7 st. Myślałem że termometr się zepsuł takie było wsteczne odliczanie. Obecnie 1,7 st. Aha. Centralna Polska. I sypie coraz gęściej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Przegoniło do nas 03.05.11, 15:58 Rossdarty--pada u mnie od rana i nadal jest na ogrodzie 10 -15 cm śniegu---pada nadal lamie gałęzie--poszlam do ogrodu i uwolnilam od śniegu piwonie bo połozyło pod cieżarem---nie wiem kiedy przestanie--przemrozilam dłonie bolą mnie przy odtajaniu Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Przegoniło do nas 03.05.11, 17:30 U mnie jeszcze 3,2 stopnia C ale dosć szybko spada, rano pewnie będzie biało. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 no to zobaczcie co nakręciłem rano 03.05.11, 18:04 u mnie przed domem www.youtube.com/watch?v=_d3EDxodQ8Q Odpowiedz Link Zgłoś