Dodaj do ulubionych

Poproszono mnie o przekazanie listu

07.06.11, 19:03
Moi Forumowi Przyjaciele!

Gdy emocje nieco już opadły, mam jeszcze kilka słów do Was. Moja decyzja o odejściu z Forum jest ostateczna i nie ulegnie zmianie. Mój ostatni post napisałem 5.6.2011 o godz. 18:25 i tak zostanie. O reaktywowaniu lub zmianie nicka nie ma mowy - ten rozdział jest zamknięty. Po moim odejściu pojawiły się posty, niektóre o przychylnej mi treści, mogły więc powstać wątpliwości, czy to nie ja w jakimś innym wcieleniu. Powiem tak, 6 lat mojej tu obecności, to wystarczająco dużo czasu, aby stały się tu powszechnie znane, zarówno metody, które stosuję, jak i te, do których się nie uciekam.
Moi Kochani! Wielu z Was polubiłem, niektórych nawet bardzo, zaś do nikogo nie chowam żalu, czy urazy. Wszystkim Wam, w tym Administracji w osobie kropki, z której to przychylności teraz korzystam, życzę wielu sukcesów i zwykłego ludzkiego szczęścia.
Obserwuj wątek
    • shir-ker Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:10
      Kropko, jeśli możesz przekaż pozdrowienia Autorowi. : )
      • kropka Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:12
        mam nadzieję, że piwi zajrzy do tego wątku. Sami sobie go pozdrawiajcie :)
      • voxave Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:13
        Szkoda,to dla mnie strata :)
        • kolter-xxl Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 11:04
          voxave napisała:

> Szkoda,to dla mnie strata :)

Piwi bywał marudny ,ale ogólnie był /jest w porządku :)
      • klosowski334 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:19
        Przeciez on to czyta. Doslownie poziom opery mydlanej. To nie administracja na takie cos pozwala, to jednoosobowa decyzja Kropki, ktora publikuje to za posrednictwem swojego konta, po to by zycie towarzystkie kwitlo, a wiezi pomiedzy forumowiczami sie zaciesnialy.

Niestety miejsce to przynajmniej teoretycznie nie jest czatem towarzyskim a forum tematycznym, ktorego profil zdefiniowany jest slowem SPOLECZENSTWO.

Mnie tylko zastanawia ile razy mozna sie zegnac? No ale niech bedzie z fanfarami. Trzymaj sie, Piwi, o trzymaniu urazy nie ma mowy.

P.S. myslalem w pierwszym momencie z nadzieja, ze to Kropka sie zegna. Administracja niech tez sie dowie jakie ciekawe dyskusje z dziedziny Spoleczenstwo inicjuje nam tu moderatorka.
        • ka_p_pa Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:25
          Weź ty kozłowski nie śmieć, idź na forum moderowane objaśniać cierpliwym ludziom świat przy pomocy wikipedii.
        • imponeross Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:27
          klosowski334 napisał:

...> P.S. myslalem w pierwszym momencie z nadzieja, ze to Kropka sie zegna.

A to niestety nie Kropka... :) :) :)

• mjot1 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 20:04
          klosowski334 napisał:
          > by zycie towarzystkie kwitlo, a wiezi pomiedzy forumowiczami sie zaciesnialy.

Ta... Pojęcia „życie towarzyskie” jak też i „więzi pomiędzy” nie przystoją społeczeństwu. Absolutnie!
          A do „listu” nawiązując. Dziwne to jakieś takie... Miast „z angielska” zniknąć niepostrzeżenie lub normalnie trzasnąć drzwiami, to to takie (w mym odczuciu) „bezjajeczne”...
          W stylu „i chciałabym i boję się”...
        • ikcort Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 21:23
          > Doslownie poziom opery mydlanej.

Trafiłeś w dychę z tym porównaniem, Klos. Chociaż z drugiej strony? 6 lat na jednym forum... kawał czasu, trzeba przyznać.
    • imponeross dziwny list z zaswiatow 07.06.11, 19:14
      kropka napisała:

> Moi Forumowi Przyjaciele!
      >
      > Gdy emocje nieco już opadły, mam jeszcze kilka słów do Was. Moja decyzja o odej
      > ściu z Forum jest ostateczna i nie ulegnie zmianie. Mój ostatni post napisałem
      > 5.6.2011 o godz. 18:25 i tak zostanie. O reaktywowaniu lub zmianie nicka nie ma
      > mowy - ten rozdział jest zamknięty. Po moim odejściu pojawiły się posty, niekt
      > óre o przychylnej mi treści, mogły więc powstać wątpliwości, czy to nie ja w ja
      > kimś innym wcieleniu. Powiem tak, 6 lat mojej tu obecności, to wystarczająco du
      > żo czasu, aby stały się tu powszechnie znane, zarówno metody, które stosuję, ja
      > k i te, do których się nie uciekam.
      > Moi Kochani! Wielu z Was polubiłem, niektórych nawet bardzo, zaś do nikogo nie
      > chowam żalu, czy urazy. Wszystkim Wam, w tym Administracji w osobie kropki, z k
      > tórej to przychylności teraz korzystam, życzę wielu sukcesów i zwykłego ludzkie
      > go szczęścia.

Dziwny list. Niby fajny, ale miedzy wierszami widać jakąś niedojrzałość... I kropka jako pośrednik miedzy forumowym padołem a zaświatami :) Sorki, dla mnie to jakaś groteska.
      • migreniasta Re: dziwny list z zaswiatow/nie dziwny 07.06.11, 20:45
        To nie jest zupełnie tak jak w realu.Gdy się umiera raz na zawsze i nieodwołalnie tracąc tętno,oddech,temperaturę i świadomość. W przypadku Piwiego atrybuty życia pozostały.Pozostała też jak domniemuję nostalgia i żal po utracie możliwości uczestniczenia w życiu , w którym uczestniczył aktywnie i dawało mu to powody do zadowolenia.
        Nie podejrzewam go by liczył teraz posty sobie przychylne lub te w stylu Kłosowskiego,ale domyślam się ,że jest mu miło czytając te pierwsze.
        Dla niego i dla Kłosa FS okazało się zbyt ciasne.
        Czasami w realu po czyjeś śmierci słyszy się bolesne słowa: DLACZEGO ON ?

A teraz osobiście do Piwiego.
        Trzymaj się brachu dziarsko . Będzie mi brakowało Twojego pragmatyzmu ,trzeźwego spojrzenia ,oraz mężnej piersi zasłaniającej mnie przed inwektywami Największego Troglodyty FS......
        • imponeross Re: dziwny list z zaswiatow 07.06.11, 23:03
          migreniasta napisała:

> To nie jest zupełnie tak jak w realu.Gdy się umiera raz na zawsze i nieodwołaln
          > ie tracąc tętno,oddech,temperaturę i świadomość. W przypadku Piwiego atrybuty ż
          > ycia pozostały.Pozostała też jak domniemuję nostalgia i żal po utracie możliwoś
          > ci uczestniczenia w życiu , w którym uczestniczył aktywnie i dawało mu to powod
          > y do zadowolenia.
          > Nie podejrzewam go by liczył teraz posty sobie przychylne lub te w stylu Kłosow
          > skiego,ale domyślam się ,że jest mu miło czytając te pierwsze.
          > Dla niego i dla Kłosa FS okazało się zbyt ciasne.
          > Czasami w realu po czyjeś śmierci słyszy się bolesne słowa: DLACZEGO ON ?
          >
          > A teraz osobiście do Piwiego.
          > Trzymaj się brachu dziarsko . Będzie mi brakowało Twojego pragmatyzmu ,trzeźweg
          > o spojrzenia ,oraz mężnej piersi zasłaniającej mnie przed inwektywami Największ
          > ego Troglodyty FS......

Ta cala sprawa zalatuje jakims infantylizmem...
          • Gość: rossdarty I mnie... IP: *.opera-mini.net 07.06.11, 23:10
            imponeross napisał:
            > Ta cala sprawa zalatuje jakims infantylizmem...

Hmmm...
            Może nie wszystko wiem, może temat rozpoczęty przez Piwiego powstał w związku z innym wydarzeniem, ale byłem szczerze zaskoczony atakiem Piwiego na Klosa...

forum.gazeta.pl/forum/w,396,125843299,125843299,Wywalic_klosowski333_334_z_forum_.html

W mojej ocenie, na podstawie tego jednego wątku - sam sprowokował atak na siebie.

I sugestia kappy wydaje mi się mocno prawdopodobna, choć nie podejrzewam, aby Piwi wyreżyserował AŻ taką intrygę: kłótnia i wystawienie się na epitety by pożegnać się postem:

forum.gazeta.pl/forum/w,396,125849324,125849324,Skoro_jest_tu_miejsce_dla_chamstwa_.html

I listem pożegnalnym angażując jeszcze doręczyciela w osobie kropki.

To rzeczywiście wygląda jak scenariusz brazylijskiego serialu...
            A raczej ostatniego, (5960) odcinka...
            • imponeross groteska 07.06.11, 23:40
              Gość portalu: rossdarty napisał(a):

...
              > To rzeczywiście wygląda jak scenariusz brazylijskiego serialu...
              > A raczej ostatniego, (5960) odcinka...

Nie przesadzajmy. W porownaniu do brazylijskiego serialu to tylko mala groteska...
            • 33qq Re: I mnie... 08.06.11, 16:24
              Piwi atakował gburów i chamów, co znalazło potwierdzenie w odpowiedzi.
              Uważam , że motłoch, choćby najbardziej wyszczekany nigdy powyżej swojego prymitywnego poziomu nie wyrośnie i nie ma sobie co nim głowy zawracać.
            • 0ffka geneza konfliktu? 08.06.11, 16:30
              Zapewne tego dnia zaczęło się od tej wymiany zdań:
              forum.gazeta.pl/forum/w,29,125828818,125832721,_.html
              Zwróćcie uwagę na daty postów.
              Oczywiście konflikt zaczął się dużo wcześniej.
              Wiadoma osoba atakuje agresywnie forumowiczów, którzy mają inne zdanie niż ona.
              • imponeross delikatni forumowicze 08.06.11, 21:46
                0ffka napisała:

> Zapewne tego dnia zaczęło się od tej wymiany zdań:
                > forum.gazeta.pl/forum/w,29,125828818,125832721,_.html
                > Zwróćcie uwagę na daty postów.
                > Oczywiście konflikt zaczął się dużo wcześniej.
                > Wiadoma osoba atakuje agresywnie forumowiczów, którzy mają inne zdanie niż ona.

A ci forumowicze to tacy delikatni i tacy nadąsani...
              • Gość: rossdarty Don Kichoteria w forumowym wydaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 22:31
                A może forumowa wersja Batmana???

Niedawna debata na temat chamstwa objaśniła (chyba?) każdemu, że prędzej oddadzą do użytku wszystkie rozgrzebane inwestycje, wraz z autostradami:) na EURO 2012, niż wypleni się chamstwo i z życia realnego, i z tego czy innego forum.

Jedyny na to sposób to zgodzić się, że istnieje i nauczyć się je obchodzić, a nie potykać notorycznie...

Z podanego linka niewiele się dowiedziałem:D. Zbyt wiele jest tam znaczków [...]
                Jeśli nie dziwią mnie powyższe przed Klosem czy Kappą, to znów lekko dziwi mnie przed Piwim...
                Czyli nie do końca był taki "ogładny"?

Ale pozowanie na mimozę to lekka przesada...

• Gość: ka_p_pa Re: Don Kichoteria w forumowym wydaniu? IP: *.lukman.pl 08.06.11, 22:42
                  > Jeśli nie dziwią mnie powyższe przed Klosem czy Kappą, to znów lekko dziwi mnie
                  > przed Piwim...
                  > Czyli nie do końca był taki "ogładny"?

Nie pozwalaj sobie, łączenie mnie z tym szczurem kozłowskim w jednym zdaniu to niebywałe chamstwo.
                  • Gość: rossdarty Re: Don Kichoteria w forumowym wydaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 22:45
                    Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

> Nie pozwalaj sobie, łączenie mnie z tym szczurem kozłowskim w jednym zdaniu to
                    > niebywałe chamstwo.

No widzisz???
                    Ja tyż...
    • gucio712 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:14
      kropka napisała:

> Moi Forumowi Przyjaciele!
      >
      > Gdy emocje nieco już opadły, mam jeszcze kilka słów do Was. Moja decyzja o odej
      > ściu z Forum jest ostateczna i nie ulegnie zmianie. Mój ostatni post napisałem
      > 5.6.2011 o godz. 18:25 i tak zostanie. O reaktywowaniu lub zmianie nicka nie ma
      > mowy - ten rozdział jest zamknięty. Po moim odejściu pojawiły się posty, niekt
      > óre o przychylnej mi treści, mogły więc powstać wątpliwości, czy to nie ja w ja
      > kimś innym wcieleniu. Powiem tak, 6 lat mojej tu obecności, to wystarczająco du
      > żo czasu, aby stały się tu powszechnie znane, zarówno metody, które stosuję, ja
      > k i te, do których się nie uciekam.
      > Moi Kochani! Wielu z Was polubiłem, niektórych nawet bardzo, zaś do nikogo nie
      > chowam żalu, czy urazy. Wszystkim Wam, w tym Administracji w osobie kropki, z k
      > tórej to przychylności teraz korzystam, życzę wielu sukcesów i zwykłego ludzkie
      > go szczęścia.

może to i czas na mnie, może trza zostawić te forum dziwolągom i innym kłosowskim. Możliwe że to poprostu już inna generacja której ja zrozumieć nijakiej ochoty nie mam. Piwi bez ciebie te forum to jak wódka bez alkoholu. Serdecznie Cię pozdrawiam i rozumiem
      • strikemaster Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:17
        Piwi, pozdrawiam i życzę szczęścia.

A Ty, Gucio, ani mi się waż!
      • imponeross Co wy wlasciwe chcecie od klosowskiego?... 07.06.11, 19:20
        gucio712 napisał:

> może to i czas na mnie, może trza zostawić te forum dziwolągom i innym kłosow
        > skim. Możliwe że to poprostu już inna generacja której ja zrozumieć nijakiej oc
        > hoty nie mam. Piwi bez ciebie te forum to jak wódka bez alkoholu. Serdecznie Ci
        > ę pozdrawiam i rozumiem

Co wy wlasciwe chcecie od klosowskiego? To sie stala jakas czarna postac czy co? Nie czytam tu wszystkiego, ale z tego co przeczytalem to jego posty nie sa ani lepsze ani gorsze w porownaniu do reszty.
      • ka_p_pa Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:22

gucio712 napisał:

> może to i czas na mnie, może trza zostawić te forum dziwolągom i innym kłosow
        > skim. Możliwe że to poprostu już inna generacja której ja zrozumieć nijakiej oc
        > hoty nie mam. Piwi bez ciebie te forum to jak wódka bez alkoholu. Serdecznie Ci
        > ę pozdrawiam i rozumiem

Trafnie odgadłeś rzeczywiste motywacje jego trzaśnięcia drzwiami. Spalił mosty, zerwał z uzależnieniem. Kozłowski był tylko pretekstem.
    • angelfree Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 19:48
      Ojej, alle się zadyma zrobiła, będę musiala przeczytać te skasowane wątki na Oślej.
      Szkoda, Piwi, naprawdę szkoda.
    • qqazz Jejku 07.06.11, 19:51
      Chyba już pora przestawić się na "Modę na sukces".
      Bo nie ma potrzeby wbijac sie w kolejna wirtualną rzeczywistosć.

pozdrawiam
    • 0ffka Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 20:05
      Piwi77 pozdrawiam Cię serdecznie!
      Będzie mi brakować Twoich komentarzy na forum :(
      Trzymaj się cieplutko!
      • migreniasta Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 20:56
        A może powołamy komitet powrotu Piwiego z zaświatów????
        Wszakże cuda się zdarzają.....
        • ka_p_pa Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 21:06
          Wiedział co robi. To poważny człowiek i nie sądzę, by zadziałały emocje. Poszedł na odwyk. Jak inni przed nim i inni po nim.
          • 0ffka Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 21:10
            Chętnie namawiałabym Piwi77 do powrotu, ale sądzę, że jest tak, jak napisał Ka_p_pa. Zapewne to odwyk od netu. Być może to był pretekst do odpoczęcia od forum. Jest teraz odpowiednia pora roku ku temu.
            • migreniasta Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 21:17
              E tam.....Piwi nie chorował na chorobę netową. Był co prawda aktywnym uczestnikiem forum ale nie nałogowym.
              Mnie też swego czasu zarzucano ,że nie mam innego życia poza FS. Życzyłabym wszystkim takiej aktywności zawodowej,towarzyskiej i rodzinnej jaką prezentuję w realu. Najczęściej takie zarzuty padają z klawiatur osób dostrzegających u siebie symptomy wspomnianej przywary....
              • 0ffka Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 22:23
                Oki Migreniasta!
                Jak masz jakiś pomysł, aby sprowokować Piwi77 do powrotu to chętnie się do niego przyłączę.
    • Gość: 115 kropek Sto piętnaście kropek IP: 66.90.73.* 07.06.11, 21:57
      ...................................................................................................................
      • voxave Re: Sto piętnaście kropek 09.06.11, 13:39
        .
    • Gość: bunga Re: Poproszono mnie o przekazanie listu IP: *.com 07.06.11, 22:06
      We wtorki leciała niewolnica isaura.
      • mjot1 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 07.06.11, 22:30
        Gość portalu: bunga napisał(a):
        > We wtorki leciała niewolnica isaura.

"Dzieło" to wielce sobie ceniłem w miesiącu maju
    • matylda1001 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 00:30
      Piwi... wróć, proszę...
      • narfi Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 05:50
        Wyglada na to ,ze Gucio tez zlikwidowal konto.
        Kto nastepny ?
        • matylda1001 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 10:31
          narfi napisał:

> Wyglada na to ,ze Gucio tez zlikwidowal konto.<

Rzeczywiście! wielka szkoda, bo Gucio to jeden z najbardziej rozsądnych ludzi na Forum. I pomyśleć, że to wszystko z powodu jednego prostaka!
          • 0ffka Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 16:24
            Ja też miałam ochotę zrezygnować z pisania na tym forum przez wiadomą osobę, ale nie watro przez kogoś takiego wycofywać się. Najlepiej ignorować go i już! Szkoda, że szanowani forumowicze odchodzą... :(
    • Gość: i wszystko Re: Poproszono mnie o przekazanie listu IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.11, 12:57
      Moderator sie bawi
      PIASKOWNICA
    • lepian4 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 12:57
      Jak mawial wieli socjalistyczny uczony, Miller:
      " prawdziwego mezczyzne poznac, nie po tym, jak zaczyna, lecz jak konczy."
      • 33qq Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 19:10
        Tak, zacny autorytet
    • Gość: hehe zaręczyny na forum IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 14:26
      wkrótce szczegóły, na razie, hehe, spekulujcie
      • bling.bling Re: zaręczyny na forum 08.06.11, 18:00
        po takiej ilości grupowego pieprzenia bez zabezpieczeń to zaręczyny nie budzą większego zdziwienia.
        stawiam na związek partnerski. osioł z mgośką
    • seth.destructor Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 20:05
      Dziecinada. Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
      • 33qq Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 08.06.11, 20:37
        odróżnić trzeba krytykę od napaści
    • lolek_nie_bolek piwi? 09.06.11, 12:01
      piwi? przecież, to yoma ;)
      • 33qq Re: piwi? 09.06.11, 20:42
        Yoma jest twardsza niż ty miałeś kiedykolwiek, że o błaźnie forumowym nie wspomnę :)
    • wuzet21 Re: Poproszono mnie o przekazanie listu 09.06.11, 19:51
      Piwi, wiem że to czytasz - nie rozumiem zupełnie, jak dałeś się sprowokować osobie tak nikczemnej, i jeszcze zamierzasz odejść z forum - to nie jest właściwe rozwiązanie - Twój głos tutaj, oprócz humoru, wprowadzał tryb logicznego myślenia i odpowiedzialności za posty.
      Bez Ciebie to forum straci zęby, a Twoja postawa może spowodować podobne ruchy u innych forumowiczów (mam na myśli tych mądrych).
      Jeżeli zechcesz, będę - będziemy Cię prosić, abyś został i dzielił się z nami swoją niewątpliwą mądrością.
      Nie pozwól, aby kompleksy (!) kształtowały to forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka