yest.ok 18.10.11, 19:29 Proszę Państwa. Myślę, że dość już banalnych tematów. Pora się zastanowić jak ma wyglądać nowoczesne państwo. Państwo polskie w kolejnych dekadach XXI wieku. Prosze wyłącznie o poważne, kulturalne wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bling.bling Re: Nowoczesne państwo 18.10.11, 20:26 nowoczesne państwo to takie gdzie nie jedzenie mięsa jest zabronione tak samo jak picie wódy, krzyż wisi w każdej sali każdego budynku, geje podlegają obowiązkowemu leczeniu, lekcje religii wyparły lekcję z nauki, jest monarchią a królem jest Chrystus, gospodarka składa się tylko z kapitału narodowego i państwowego. A poza tym wszyscy żyją długo i szczęśliwie, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Nowoczesne państwo IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.11, 12:22 Instytucja"panstwo" w czasach globalizacji, internetu,tv satelitarnej ,UE bez granic,przestala byc wazna.Machanie szabelkami ,tfu szalikami,w imie patriotycznych banalow tylko na stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Nowoczesne państwo 19.10.11, 12:44 yest.ok napisał: jak ma wyglądać nowoczesne państwo. Państwo polskie w kolejnych dekadach XXI wieku. Mniej więcej tak jak wygląda teraz. Trzeba uważać ze zmianami, bo na tym etapie, na którym dziś jest Polska, łatwiej coś zepsuć niż ulepszyć. Polska zasługuje na miano kraju nowoczesnego i nie wątpię, że takim pozostanie. Parę drobiazgów trzeba jeszcze dokręcić, ale żadnych reform. Odpowiedz Link Zgłoś
passionati dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 13:18 dzięki za taka nowoczesność gdzie facet aż 188cm wzrostu 57lat szuka łachów dla kobiety by się przebierać www.fakt.pl/Dramat-poslanki-Grodzkiej-Nie-mam-co-na-siebie-wlozyc-FOTO,artykuly,134031,1.html normalnie śmiech na sali a raczej w sejmie hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 13:22 Jak dla niektórych to Polska jest nawet zbyt nowoczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
passionati Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 13:29 No tak to przecie ,,dramat" www.fakt.pl/Dramat-poslanki-Grodzkiej-Nie-mam-co-na-siebie-wlozyc-FOTO,artykuly,134031,1.html hahahahahaha dobre! ubawiłam się Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 13:40 Jestem od urodzenia kobietą, mam 180 cm wzrostu i faktycznie miewam problemy z kupnem np. spodni. No faktycznie, śmieszne do wypęku. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 14:04 > Jestem od urodzenia kobietą, mam 180 cm wzrostu i faktycznie miewam problemy z > kupnem np. spodni. A rozwiązanie jest takie proste... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 14:07 nie martw się yoma. Lepiej mieć problemy z doborem spodni w rozmiarze, niż za ciasne horyzonty na ogarnięcie złożoności świata który się zamieszkuje. Ty odrzucasz jedynie za ciasne spodnie, biedak z postu wyżej musi odrzucać cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
yest.ok Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 14:11 Jak rozumiem w nowoczesnym państwie, dla osób niewymiarowych, powinny być dotacje na krawca. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 14:15 yest.ok napisał: > Jak rozumiem w nowoczesnym państwie, dla osób niewymiarowych, powinny być dotac > je na krawca. wyjaśnij wnioskowanie, bo w tej formie, jest dowodem twojego braku aparatu kognitywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: dzięki za taką nowoczesność 19.10.11, 14:15 Jak widać, Passionati nie jest jedyną osoba mająca poważny problem ze zrozumieniem otaczającego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 230 kropek Dwieście trzydzieści kropek IP: 66.90.73.* 19.10.11, 14:20 ........................................................................................................................................................... ........................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś