albwu 31.10.11, 16:30 Wg dzisiejszej GW u kobiety w ciąży stwierdzono, ze płód ma poważną wadę - ma zespół Downa. Lekarze odmawiaja aborcji. GW prowadzi kampanię by zmusić lekarzy do aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 16:33 albwu napisał: > Wg dzisiejszej GW u kobiety w ciąży stwierdzono, ze płód ma poważną wadę - ma z > espół Downa. Lekarze odmawiaja aborcji. GW prowadzi kampanię by zmusić lekarzy > do aborcji. Pomyśl, że przy całej wiedzy medycznej umrze w okolicach 30 lat. Niszcząc wcześniej życie wszystkim do o koła. Odpowiedz Link Zgłoś
irrenna Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 16:39 Rzeczywiscie marnie bo jak ogolnie wiadomo, najwartosciowsze jest zycie po 70tce. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 16:44 irrenna napisał: > Rzeczywiscie marnie bo jak ogolnie wiadomo, najwartosciowsze jest zycie po 70tc > e. Można żyć i 33 lata jak Jezus, ale nie na garnuszku rodziców. Miałaś kiedyś styczność z ludźmi chorymi na zespół Downa? Straszne przeżycie, dla ludzi postronnych, a co dopiero dla rodziców, którzy dali im życie i patrzą, jak agonia postępuje. Tu nie można powiedzieć, Bóg tak chciał (młody chłopak wjeżdża w drzewo), to działanie z premedytacją złych ludzi, nie Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
partea Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 16:54 Mam sasiada z zespolem downa, w wieku troche nawet starszym. Chyba najszczesliwszy czlowiek jakiego w zyciu widzialem. A z tym utrzymywaniem to roznie bywa, bo i zdrowych znam niemalo co rodzice loza bardz dlugo. W wiekszosci rodzin polskich pieniadze ida ze starszych pokolen na mlodsze az do smierci, rzadko w druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 16:58 Jeżeli to taka frajda to może zaadoptujesz takiego downa ? Odpowiedz Link Zgłoś
partea Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 17:00 a czemu mam adoptowac? wypowiadalem sie przeciwko aborcji? wypowiadam sie przeciwko bredniom hummera. >takiego downa ? juz bardziej odczlowieczyc sie nie dalo? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 17:01 a na czym te brednie polegają? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 17:02 Pożyj sobie z zespołem Downa przez tydzień w domu, a nie mów mi o sąsiedzie za ścianą. Odpowiedz Link Zgłoś
partea Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 17:05 ty nawet w tej samej scianie nie pozyles. jak sie nie chce dzieci bo klopot to prosze sobie zawiazac na supelek Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Kilku znajomych ma Downów 31.10.11, 17:07 Kochane dzieci, ale żal patrzeć jak umierają. Odpowiedz Link Zgłoś
partea Re: Kilku znajomych ma Downów 31.10.11, 17:12 to mama jeszcze cie nie poinformowala ze ty tez umrzesz i ona a powsiegda budiet to klamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Kilku znajomych ma Downów 31.10.11, 17:42 partea napisał: > to mama jeszcze cie nie poinformowala ze ty tez umrzesz (---) Jak na taka piewczynie milosci do niepelnosprawnych to strasznie agresywna jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ile ma lat? 31.10.11, 16:59 partea napisał: > Mam sasiada z zespolem downa, w wieku troche nawet starszym. Chyba najszczesliw > szy czlowiek jakiego w zyciu widzialem. A z tym utrzymywaniem to roznie bywa, b > o i zdrowych znam niemalo co rodzice loza bardz dlugo. W wiekszosci rodzin pols > kich pieniadze ida ze starszych pokolen na mlodsze az do smierci, rzadko w drug > a strone. Zespół Downa prowadzi do przedwczesnej śmierci. Gdyby Bóg nie chciał, nie udostępniłby metody diagnozowania tej choroby letalnej, jeszcze w łonie matki. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ile ma lat? 31.10.11, 17:05 partea napisał: > przed czterdziestka jest A dwudziestolatek to pewnie po pięćdziesiątce jest. Z zespołem Downa jest jeszcze jeden problem. Potrzeba seksu ze wszystkim co na drzewo nie ucieknie. Instynkt i to cholernie silny. Odpowiedz Link Zgłoś
partea Re: Ile ma lat? 31.10.11, 17:09 nie wiem o co ci chodzi z tym wiekiem, ma 37 albo 38. zycie to problemy miedzy ludzkie hummer, a nie zabawka z ludzikami na komputerze. to ludzie a nie downy i zespoly humer Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Ile ma lat? 31.10.11, 18:54 > metody diagnozowania tej choroby letalnej, jeszcze w łonie matki. > Jaki jest margines błędu tej metody ?... Nie wiesz , że życie jest letalne (prowadzi do śmierci) ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 17:40 partea napisał: > Mam sasiada z zespolem downa, (...) Co innego miec sasiada a co innego byc w ciazy i dowiedziec sie, ze oczekiwane dziecko bedzie ciezko uposledzone. Na barki tej kobiety spadnie caly trud opieki nad uposledzonym i tylko ona moze zdecydowac czy sie tego trudu podejmie. Zwlaszcza ze prawo, nawet w obecnym, restrykcyjnym ksztalcoie, daje jej prawo do decyzji. Naciskanie na nia i zmuszanie jej do bohaterstwa jest nieludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nosisz ten płód w sobie? 31.10.11, 19:20 > Można żyć i 33 lata jak Jezus, ale nie na garnuszku rodziców Bzdurzysz - wielu downów pracuje. Są różne stopnie upośledzenia Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Nosisz ten płód w sobie? 01.11.11, 18:39 mg2005 napisał: > Bzdurzysz - wielu downów pracuje. Są różne stopnie upośledzenia< Wielu downów?? Taka Twoja logika, że bronisz prawa do życia ludzi, którymi pogardzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nosisz ten płód w sobie? 03.11.11, 21:57 > którymi poga > rdzasz. Bredzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Zmuszją do aborcji 31.10.11, 16:33 A opakowanie płodu jakoś się wypowiedziało ? Czy sprawa rozgrywa się tylko międy prasą a lekarzami ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zmuszją do aborcji 31.10.11, 16:50 Tutaj jest więcej: wyborcza.pl/1,75248,10565297,Fikcja_legalnej_aborcji__Anna_ma_rodzic_i_juz.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Oho, no to kataryna na pewno 31.10.11, 16:36 już odnalazła w internecie blog tej kobiety, zmuszanej przez GW do aborcji,na którym to blogu kobieta ta na pewno pisze, że chce urodzić to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nikogo zmusić nie można 31.10.11, 16:39 albwu napisał: > Wg dzisiejszej GW u kobiety w ciąży stwierdzono, ze płód ma poważną wadę - ma > zespół Downa. Lekarze odmawiaja aborcji. GW prowadzi kampanię by zmusić lekarzy > do aborcji. Lekarza nie można zmusić do tego zabiegu. Jednakże szpital ma obowiązek wykonania go. Jeśli więc nie dysponuje lekarzami gotowymi go przeprowadzić, to ma obowiązek wskazać inny szpital (polski lub zagraniczny) gotowy przeprowadzić aborcję albo sprowadzić personel z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nikogo zmusić nie można 31.10.11, 16:55 Katolicki postmenopauziany grajdół pod wodzą z sektą z pro life już dawno temu zaczeł zastraszać lekarzy. Z moich obserwacji wynika, że logarytmicznie rozwijają wzorce nakreślone przez twórców organizacji 'krew i "honor"' Odpowiedz Link Zgłoś
mambaker Na szczęście już po wszystkim. 31.10.11, 16:51 Inaczej zespół Downa ocenił Szpital Bielański w Warszawie, gdzie Anna miała aborcję. Więcej... wyborcza.pl/1,75248,10565297,Fikcja_legalnej_aborcji__Anna_ma_rodzic_i_juz.html#ixzz1cNJSeQXc Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Na szczęście już po wszystkim. 31.10.11, 19:08 Na czyje szczęście ?... Feministek ? mambaker napisała: > Inaczej zespół Downa ocenił Szpital Bielański Rozbieżność wynikła z błędu medycznego czy z nieprecyzyjnego prawa ?... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zmuszją do aborcji 31.10.11, 17:04 albwu napisał: > Wg dzisiejszej GW u kobiety w ciąży stwierdzono, ze płód ma poważną wadę - ma z > espół Downa. Lekarze odmawiaja aborcji. GW prowadzi kampanię by zmusić lekarzy > do aborcji. to bardzo dziwne stwierdzenie w parafialnym stylu.ja przeczytałem,że lekarze zmuszali pacjentkę żeby nie robiła aborcji.jak widać skrajna dewocja panuje i w szpitalach uniwersyteckich. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Zmuszją do aborcji 31.10.11, 17:13 venus99 napisał: > > to bardzo dziwne stwierdzenie w parafialnym stylu.ja przeczytałem,że lekarze zm > uszali pacjentkę żeby nie robiła aborcji.jak widać skrajna dewocja panuj > e i w szpitalach uniwersyteckich. to nie dewocja to walka o kasę ciekawe ile ta "pani"prof zrobiła skrobanek z kasę ,zanim prawomyślna się stała jak Piecha ,majątku się dorobił na skrobankach teraz go "sumienie" rusza:) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zmuszją do aborcji 31.10.11, 17:15 I bardzo słusznie! W imie czyjejs chorej ideologii kobieta ma byc skazana na wychowywanie dziecka, ktore dzieckiem bedzie przez cale zycie i wymagac nieustannej opieki. Jak na widok takich uposledzonych reagują ludzie wystarczy popatrzec na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Zmuszją do aborcji 31.10.11, 19:01 > W imie czyjejs chorej ideologii kobieta ma byc skazana na wy > chowywanie dziecka, A kto ją zmusza ?... Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: W czym problem? 31.10.11, 17:46 Dla ciebie w niczym. Watek nie jest o jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W czym problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 07:58 Problem w tym, żeby kobieta nie zawracała głowy z zabiegiem na NFZ tylko wybuliła 2 tys. za zabieg w prywatnym gabinecie. Wtedy klauzula sumienia nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: W czym problem? 01.11.11, 13:04 Gość portalu: x napisał(a): > Problem w tym, żeby kobieta nie zawracała głowy z zabiegiem na NFZ tylko wybul > iła 2 tys. za zabieg w prywatnym gabinecie. Wtedy klauzula sumienia nie działa. W kontekscie omawianego przypadku pudlo. Chodzilo o diagnoze zespolu Downa u plodu, diagnoza ta jest stawiana zwykle okolo 16-18 tygodnia ciazy (amniopunkcje mozna wykonac najwczesniej w 14 tygodniu a na wynik czeka sie okolo 2 tygodni, wady w USG wyraznie widac okolo 15-17 tygodnia lub pozniej, zaleznie od sprzetu), kiedy na abrazje jamy macicy (tzw. "skrobanke") juz jest za pozno. W tym okresie ciazy, w razie wskazan medycznych do jej przerwania (wady plodu, martwy plod itp.), trzeba wykonac tzw. terminacje ciazy czyli wywolac przedterminowy porod. Musi sie to odbyc w szpitalu, wiec dywagacje o gabinecie i 2 tysiacach w tym przypadku sa bezsensowne. Problem w PL polega na tym, ze w PL brakuje protokolow postepowania (podstawa pracy lekarza w cywilizowanych krajach) a w szpitalach poanuja stosunki feudalne, wiec wykonanie czegokolwiek na oddziale zalezy od dobrej lub zlej woli ordynatora. Jesli ten jest fanatykiem lub jest naciskany przez miejscowego purpurata i nie daje zgody, lekarze z oddzialu nie moga nic zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
imponeross No a ta kobieta? 31.10.11, 18:30 albwu napisał: > Wg dzisiejszej GW u kobiety w ciąży stwierdzono, ze płód ma poważną wadę - ma z > espół Downa. Lekarze odmawiaja aborcji. GW prowadzi kampanię by zmusić lekarzy > do aborcji. No a ta kobieta? Co chce? Urodzic czy nie? Dzieci z zespolem Downa sa bardzo wdzieczne i daja sie kochac, wymagaja jednak ogromnego wysilku. Dorastaja wieku doroslego, gina zwykle kiedy rodzic umiera. Pytanie, czy takie dziecko chcialoby przyjsc na swiat, gdyby moglo wybrac. Ja na pewno sam nie chcialbym zyc z zespolem Downa. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: No a ta kobieta? 01.11.11, 13:10 imponeross napisał: > > No a ta kobieta? Co chce? Urodzic czy nie? Z artukulu wynika, ze nie chce urodzic. > Dzieci z zespolem Downa sa bardzo wd > zieczne i daja sie kochac, Ludzie kochaja zarowno rodzicow w ostatniej fazie Alzheimera jak i "dzieci-roslinki" ale to nie zmienia faktu ze ich zycie jest pasmem goryczy i cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aborcyjnokoncepcyjnalustracja Wiecie co? 31.10.11, 18:59 Wiecie jaki mam stosunek do "aborcji"? Taki sam, jak do "lustracji". Oba tematy należą do sfery pseudosocjotechnicznych klekotań, sfrustrowanych niby upolitycznionych łobywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Wiecie co? 01.11.11, 13:12 aborcyjnokoncepcyjnalustracja napisała: > Wiecie jaki mam stosunek do "aborcji"? Jak chcesz to powiedz. > Oba tematy należą do sfery pseudosocjotechnicznych klekotań, sfrustrowanych nib > y upolitycznionych łobywateli. > Dla mnie pseudosocjotechnicznym klekotaniem sa opowiesci o wplywie jedzenia czy niejedzenia czegos na szczescie ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 31.10.11, 19:25 Co to znaczy "ciężkie uszkodzenie" ? Jeśli państwo uznaje , że down to powód do eksterminacji, to w jakiej pozycji stawia to [u]żyjących downów ?... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 31.10.11, 19:37 A jaki jest powód na przyzwolenie do eksterminacji kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... IP: *.pul.tke.pl 31.10.11, 20:35 Dlaczego nikt nie postawi się w sytuacji tego ew. przyszłego nieszczęsnego i nieszczęśliwego człowieka? Czy on sam chciałby żyć? Wątpię! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 07.11.11, 19:59 Gość portalu: Alma napisał(a): > Dlaczego nikt nie postawi się w sytuacji tego ew. przyszłego nieszczęsnego i ni > eszczęśliwego człowieka? Czy on sam chciałby żyć? Wątpię! Zapytaj żyjących downów czy chcą żyć !... Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 07.11.11, 20:10 mg2005 napisał: >Zapytaj żyjących downów czy chcą żyć ! Chore dzieci gwałcone w domach dziecka, albo bezdomne po śmierci rodziców, a prędzej matki jedynej opiekunki raczej nie chcą żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 08.11.11, 11:44 easz napisała: >raczej nie chcą żyć. > Więc pozabijaj ich, jeśli jesteś pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 08.11.11, 21:41 mg2005 napisał: > easz napisała: > > >raczej nie chcą żyć. > > > > Więc pozabijaj ich, jeśli jesteś pewna... Wolałabym umieć im pomóc, albo żeby nie były chore. Poza tym, no właśnie, one już żyją. Wolałabym też, żeby ci, co się tak zajmują potencjalnością, zajęli się dziećmi, które już są i ich ew. problemami, a to dziwnie nie idzie w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 01.11.11, 13:14 mg2005 napisał: > Prawo przyzwala ?... Na oslepianie kobiet, jak juz wiemy, przyzwala. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 03.11.11, 00:39 sabinac-0 napisała: > mg2005 napisał: > > > Prawo przyzwala ?... > > Na oslepianie kobiet, jak juz wiemy, przyzwala. Problem w tym, że nie przyzwala. Przyzwalają ludzie. Np. łamiący, czy naciągający prawo "lekarze" z "sumieniem". Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 06.11.11, 16:45 easz napisała: > > Problem w tym, że nie przyzwala. Przyzwalają ludzie. Np. łamiący, czy naciągają > cy prawo "lekarze" z "sumieniem". > Nie naciagaj faktow. Zarowno okulista, jak i ginekolozka prowadzaca pacjentke napisaly zaswiadczenie, ze ciaza zagraza jej zdrowiu. Tym, kto rozpetal to wszystko byl "lekarz wojewodzki" Kapera, ktory juz wieki temu rzucil medycyne dla polityki i "lekarzem" jest tylko na papierze. Oni stanowia najwiekszy problem - ludzie, ktorzy kiedys skonczyli medycyne ale chorego ostatni raz badali moze na stazu, bo od dawna sa li tylko urzednikami, profesorami, politykami, czlonkami rad i towarzystw i innymi piastowaczami stanowisk, oderwanymi od realnego zycia i robiacymi pod pioro i lekarzom (tym prawdziwym, co lecza chorych), i pacjentom. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 07.11.11, 00:33 sabinac-0 napisała: > easz napisała: > > > > > Problem w tym, że nie przyzwala. Przyzwalają ludzie. Np. łamiący, czy nac > iągają > > cy prawo "lekarze" z "sumieniem". > > > Nie naciagaj faktow. Nie ja naciągam fakty, nie ja się czepiam, ciebie. Napisałam na przykład, a wypowiedź dotyczyła ogółu podobnych spraw, których jak wiesz już się w Polsce trochę uzbierało i nie sama pani Tysiąc ma przewalone. Są też sprawy niemedialne, znane nie z pierwszych stron gazet. Pierwszy kontakt i pierwsze problemy są już z lekarzami, którzy nas prowadzą. Ponieważ sama miałam i mam do czynienia z lekarzami różnymi, tak jak różni są po prostu ludzie, to powtórzę ostatni raz - daj sobie na wstrzymanie i patrzaj trzeźwo. A nie widzisz tylko generalizacje, a jeszcze lepiej razy pod swoim adresem. Co, bierzesz na klatę krytykę w stosunku do każdego lekarza i lekarczyka pod słońcem? Poczemu? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 07.11.11, 19:57 sabinac-0 napisała: > Na oslepianie kobiet, jak juz wiemy, przyzwala. > Łżesz albo bredzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 20:46 mg2005 napisał: > Co to znaczy "ciężkie uszkodzenie" ? > Jeśli państwo uznaje , że down to powód do eksterminacji, to w jakiej pozycji s > tawia to [u]żyjących downów ?... Są na z góry przegranych pozycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 01.11.11, 12:45 Chodzi mi o coś innego: prawo traktuje ich jako podludzi, skoro pozwala na ich eksterminację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... IP: *.interwan.pl 01.11.11, 17:36 mg2005 napisał: > Chodzi mi o coś innego: prawo traktuje ich jako podludzi, skoro pozwala > na ich eksterminację... Wskaż paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 03.11.11, 21:56 > Wskaż paragraf. Na szczęście w polskim prawie tak nie jest ! Tu chodzi o zbrodniczą , "postępową" interpretację ustawy: "Zgodnie z prawem podstawą do legalnego usunięcia ciąży w Polsce jest "ciężkie i nieodwracalne upośledzenie płodu". Ustawa nie precyzuje, czy zespół Downa jest takim upośledzeniem." Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 03.11.11, 00:43 mg2005 napisał: > Chodzi mi o coś innego: prawo traktuje ich jako podludzi, skoro pozwala > na ich eksterminację... Owszem, to prawda, właśnie tak prawo i państwo polskie traktuje takich ludzi. Chroni tylko płody, do porodu, a czasem i wtedy już nie, potem - w dupie, radźta se same/i. Pieprzona konsekwencja. Szkoda, że po całości nie są tacy konsekwentni. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 01.11.11, 10:34 mg2005 napisał: Jeśli państwo uznaje , że down to powód do eksterminacji, to w jakiej pozycji stawia to [u]żyjących downów ?... Słusznie. Parytety więc zarówno dla kobiet jak i downów. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: "Ciężkie uszkodzenie płodu" ... 01.11.11, 13:15 piwi77.0 napisał: > Parytety więc zarówno dla kobiet jak i downów. Daj spokoj. Przesadziles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zmuszją do aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 07:51 No. Jak trafisz na lekarza Jehowę i on odmówi ci transfuzji, to ciekawe kto go do tego zmusi. A Ty sobie spokojnie umrzesz, bo lekarzowi sumienie i poglądy religijne nie pozwalają na transfuzję Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Zmuszją do aborcji 01.11.11, 13:16 Gość portalu: x napisał(a): > No. Jak trafisz na lekarza Jehowę... Nie trafisz. Jehowi nie studiuja medycyny. Na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Zmuszją do aborcji 01.11.11, 18:49 sabinac-0 napisała: > Gość portalu: x napisał(a): > > > No. Jak trafisz na lekarza Jehowę... > > Nie trafisz. Jehowi nie studiuja medycyny. Na szczescie. :) Wiesz, Sabinac? Dopiero w tej chwili, po tylu latach, uświadomiłam sobie, że nigdy nawet nie słyszalam o lekarzu - Świadku Jehowy?< Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Zmuszją do aborcji 03.11.11, 00:44 sabinac-0 napisała: > Gość portalu: x napisał(a): > > > No. Jak trafisz na lekarza Jehowę... > > Nie trafisz. Jehowi nie studiuja medycyny. Na szczescie. To przynajmniej są uczciwi, nie ściemniają potem jakimiś klauzulami. Ciekawe dlaczego 'niejehowi' tak nie mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Zmuszją do aborcji 06.11.11, 16:36 easz napisała: > > Jehowi nie studiuja medycyny. Na szczescie. > > To przynajmniej są uczciwi, Co chcesz przez to powiedziec? Ze bycie lekarzem = nieuczciwosc? Jesli tak, wez pod uwage, ze takie insynuacje obrazaja mnie osobiscie. Ale moze o to wlasnie ci chodzi. Druga sprawa, ze jedymnym sposobem by nie popelnic bledu lub nie zostac o cos posadzonym jest nic nie robic. I to mi sie wydaje motywacja swiadkow Jehowy by Akademie Medyczna omijac szerokim lukiem - bo co innego gardlowac ze "krew jest grzechem" a co innego wziac odpowiedzialnosc za wykrwawiajacego sie pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Zmuszją do aborcji 07.11.11, 00:25 sabinac-0 napisała: > easz napisała: > > > > Jehowi nie studiuja medycyny. Na szczescie. > > > > To przynajmniej są uczciwi, > > Co chcesz przez to powiedziec? > Ze bycie lekarzem = nieuczciwosc? Jesli tak, wez pod uwage, ze takie insynuacje > obrazaja mnie osobiscie. > Ale moze o to wlasnie ci chodzi. > > Druga sprawa, ze jedymnym sposobem by nie popelnic bledu lub nie zostac o cos p > osadzonym jest nic nie robic. > I to mi sie wydaje motywacja swiadkow Jehowy by Akademie Medyczna omijac szerok > im lukiem - bo co innego gardlowac ze "krew jest grzechem" a co innego wziac od > powiedzialnosc za wykrwawiajacego sie pacjenta. Kobieto, weź się opanuj, bo mam cię dość. Nic kuźwa powiedzieć już ci nie można, bo się dopatrujesz nie wiem czego. Ostatni raz i dużymi literami - skoro ktoś wie, że nie w smak mu będą pewne procedury i nie będzie mógł ich wykonywać, WIE to z góry, to co z nim nie tak, że tam lezie? Świadkowie, jak piszesz, tak nie robią, więc przynajmniej tu jest z nimi ok. Skąd się więc biorą lekarze z tzw. sumieniem, to sobie możesz sama odpowiedzieć i zapewne to zrobisz, cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Zmuszją do aborcji 07.11.11, 19:44 easz napisała: > Kobieto, weź się opanuj, bo mam cię dość. Jesli masz mnie dosc, to jest twoj problem, a nie moj. No chyba ze ktos cie zmusza do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Zmuszją do aborcji 07.11.11, 20:08 sabinac-0 napisała: > easz napisała: > > > Kobieto, weź się opanuj, bo mam cię dość. > > Jesli masz mnie dosc, to jest twoj problem, a nie moj. > No chyba ze ktos cie zmusza do czytania. > > Bożeeeeeeeeeee! <zgrzyta zębami> Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Zmuszją do aborcji 09.11.11, 15:26 easz napisała: > Bożeeeeeeeeeee! <zgrzyta zębami> > Coz, po tobie spodziewalam sie wiecej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Zmuszją do aborcji 10.11.11, 00:49 sabinac-0 napisała: > easz napisała: > > > Bożeeeeeeeeeee! <zgrzyta zębami> > > > Coz, po tobie spodziewalam sie wiecej kultury. No i co? Mam teraz tu napisać, czego się po tobie akurat NIE spodziewałam? Czy ty naprawdę nie rozumiesz? O co się żesz obrażasz i obraziłaś, jak nie było o co? Nic ci nie powiedziałam i nie zarzuciłam, na co ty się naburmuszyłaś, zaczęłaś sobie dopowiadać i obraza gotowa - na coś, co w ogóle nie padło, nie miało miejsca, a teraz w to brniesz, odporna na każdą moją próbę poluzowania. Podobnie było niedawno na ff. O coś ci chodzi, coś innego? To wal wprost. Nie wiem, przemyśl to może jeszcze raz, ja spadam. eote Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Zmuszją do aborcji 01.11.11, 20:21 > Lekarze odmawiaja aborcji. Łamia prawo, i tak już bardzo restrykcyjną ustawę antyaborcyjną. Powinien im za to grozić sąd koleżeński i ewentualna utrata prawa do wykonywania zawodu. Bazarowy sprzedawca pietruszki albo skarpetek nie jest w ramach obowiązków służbowych zobowiazany do wykonywania zabiegów medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Zmuszją do aborcji 03.11.11, 21:52 ultimate.strike napisał: > Łamia prawo, Udowodnij. "Zgodnie z prawem podstawą do legalnego usunięcia ciąży w Polsce jest "ciężkie i nieodwracalne upośledzenie płodu". Ustawa nie precyzuje, czy zespół Downa jest takim upośledzeniem. "u płodu nie stwierdza się ultrasonograficznie wad narządów wewnętrznych, a zespół Downa nie musi oznaczać ciężkiego upośledzenia ani nie jest zagrożeniem życia". Wskazaniami do zabiegu są wady letalne (prowadzące zwykle do śmierci w pierwszym roku życia), jak bezmózgowie, bezczaszkowie, zespół Edwardsa, czyli bardzo ciężkie upośledzenie umysłowe. W tym świetle zespół Downa nie spełnia wymogów ustawy antyaborcyjnej" Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Zmuszją do aborcji 03.11.11, 21:56 jest temat dla ciebie miligram: forum.gazeta.pl/forum/w,29,130341021,130341021,Znow_walcza_z_wolnoscia_slowa_totalniacy.html Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Zmuszją do aborcji 04.11.11, 21:54 bling.bling napisał: > jest temat dla ciebie Dla ciebie też :) forum.gazeta.pl/forum/w,29,130099132,130186407,Re_dlaczego_lewica_jest_antykoscielna_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Zmuszją do aborcji 06.11.11, 15:31 Ustawa mówi o cięzkiej i nieusuwalej wadzie płodu zdaje się. Niewatpliwie zespół Downa to nieusuwalna wada i cieżka. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Zmuszją do aborcji 02.11.11, 21:17 GW prowadzi kampanię by zmusić lekarzy > do aborcji.> Nie da się zmusić lekarza do aborcji, jest to tylko i wyłącznie wolą przyszłej matki, tylko ona może podjąć decyzję. A jeżeli nikt nie chce tego zrobić mimo odpowiedniej ustawy, ma prawo szukać pomocy, gdzie jej się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
1prom Re: Zmuszją do aborcji 07.11.11, 20:58 ja sie nie wypowiadam, ciezko jest zdecydowac w takiej sytuacji co zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Kto dzisiaj realizuje plan Himmlera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 01:17 Czyli o agresji demograficznej przeciwko Polakom i współczesnej twarzy neonazizmu Arcyciekawy wykład doc. Józefa Kosseckiego (polecam) komandir.wrzuta.pl/film/1MG3ulEhCJK/trendy_demograficzne_w_polsce_-_wyklad_jozefa_kosseckiego Odpowiedz Link Zgłoś