Dodaj do ulubionych

Czy myślenie krytyczne stanowi wartość?

31.10.11, 18:37
Większość odpowie, ależ oczywiście.
Ale tak naprawdę, takie myślenie jest przyczyną pychy i arogancji.
Wystarczy poczytać jakiekolwiek forum. Każdy ma absolutną rację. Mało tego, tupie nóżką i krzyczy na adwersarza, przeklina i obraża.
Może zatem wrócić do analfabetyzmu? Bo 4 klasy podstawówki, to już może być za dużo.
Obserwuj wątek
    • aborcyjnokoncepcyjnalustracja Myśleć można 31.10.11, 19:01
      Myśleć można, ale buzię należy trzymać w ciup ;)
      • p.is Re: Myśleć można 31.10.11, 19:07
        Wartość dla społeczeństwa ma praca, a nie krytyczne myślenie i wyrażanie swojej "niezaleznej" opinii na każdy temat.
        • ultimate.strike Re: Myśleć można 31.10.11, 19:51
          Z długopisu już chyba tylko końcówka została... :)
          • p.is Re: Myśleć można 31.10.11, 20:59
            ultimate.strike napisał:

> Z długopisu już chyba tylko końcówka została... :)

Stosujesz podobnie jak twoi koledzy CYBERPRZEMOC. Próbujesz zaatakować całą grupe ludzi popierających PIS. Masz problem z identyfikacją płciową i stąd inne problemy.
            • k_a_p_p_a Re: Myśleć można 31.10.11, 21:01
              p.is napisał:

> ultimate.strike napisał:
              >
              > > Z długopisu już chyba tylko końcówka została... :)
              >
              > Stosujesz podobnie jak twoi koledzy CYBERPRZEMOC. Próbujesz zaatakować całą gru
              > pe ludzi popierających PIS.

Całej na raz nie da rady. Rozłazicie się i chowacie po szparach.
            • ultimate.strike Re: Myśleć można 31.10.11, 21:15
              > Stosujesz podobnie jak twoi koledzy CYBERPRZEMOC. Próbujesz zaatakować całą gru
              > pe ludzi popierających PIS.

Jak liczna jest grupa ukryta pod Twoja serią nicków?
              BTW PISu już nie ma, musisz się pogodzić.
            • ultimate.strike Re: Myśleć można 31.10.11, 21:20
              > Masz problem z identyfikacją płciową i stąd inne pr
              > oblemy.

Na czym ten problem polega?
        • mjot1 Re: Myśleć można 31.10.11, 21:12
          Kolejny apologeta niewolnictwa się objawił.
          Mogę gratis dobra tego trochę na garb ci dorzucić ;-)
          Bez ukłonów! altruista M.J.
    • bling.bling Re: Czy myślenie krytyczne stanowi wartość? 31.10.11, 19:54
      Niektórym osobnikom jakiekolwiek próby myślenia sprawiają niespodziewane i niechciane efekty.
      Zaprzestań już tych prób. Poddaj się woli boga. On i jego prorocy już obmyślili jak ma wyglądać świat i jak ma wyglądać twoje życie.
      • p.is Re: Czy myślenie krytyczne stanowi wartość? 31.10.11, 20:01
        W ciągu 2 lat napisałes prawie 4 tys komentarzy, wykazując się pozornie myśleniem krytycznym. Co ma z tego społeczeństwo, czy chocby twoja rodzina? Nic. Gdybyś był analafabetą, to byś pasał i doił krowy, czyli robił coś pożytecznego, bo mniej głodnych by było na świecie dzięki tobie. A tak pisanie z pustego w próżne nic nie wnosi.
        • bling.bling Re: Czy myślenie krytyczne stanowi wartość? 31.10.11, 20:14
          wykazujesz się brakiem zrozumienia rzeczywistości. Mylisz publikowanie postów z myśleniem. Tak jak współcześni absolwenci szkół mylą formalne wykształcenie z kwalifikacjami, czy nawet ogólnie, z wiedzą.
          • p.is diagnostyka blinga 31.10.11, 20:26
            Generalnie to ja jestem pomylony, bo np. dyskutuje z tobą.
            Myslę, że nie chciało ci sie brac udziału w wyścigu szczurów, zatem poszedłeś na łatwiznę. Siedzisz przed kompem i silisz sie na niby błyskotliwe i smieszne komentarze. Robisz marne zdjęcia i publikujesz je w necie.
            Gdybyś był analfabetą, bo byłby z ciebie jakiś pożytek, co juz napisałem.
            Na farmie Mormonów mógłbys sie sprawdzić. Po prostu byłbyś zmuszony do pracy przez społecznośc.
            • bling.bling Re: diagnostyka blinga 31.10.11, 20:35
              p.is napisał:

> Generalnie to ja jestem pomylony, bo np. dyskutuje z tobą.
              > Myslę, że nie chciało ci sie brac udziału w wyścigu szczurów, zatem poszedłeś n
              > a łatwiznę. Siedzisz przed kompem i silisz sie na niby błyskotliwe i smieszne k
              > omentarze. Robisz marne zdjęcia i publikujesz je w necie.
              > Gdybyś był analfabetą, bo byłby z ciebie jakiś pożytek, co juz napisałem.
              > Na farmie Mormonów mógłbys sie sprawdzić. Po prostu byłbyś zmuszony do pracy pr
              > zez społecznośc.

Zaskoczyłeś mnie tu mistrzu. Wykazałeś się samodzielnym myśleniem. Muszę przyznać ci całkowitą rację. Moje silenie się na komentarze jest żałosne -na co mam certyfikat z administracji agory. Moje zdjęcia wołają o pomstę do nieba (cokolwiek to znaczy)
              A najważniejsze jest ta bezcelowość dyskusji w internecie.
              belieber.files.wordpress.com/2010/11/someoneiswrong.jpg
            • qqazz Re: diagnostyka blinga 31.10.11, 22:15
              Gdyby był analfabeta to by siedział pod sklepem i żłopał wino za zasiłek.
              Pomyśl czasem krytycznie nad tym co wypisujesz.

pozdrawiam
    • Gość: ka_p_pa Re: Czy myślenie krytyczne stanowi wartość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 20:30
      p.is napisał:
      > Może zatem wrócić do analfabetyzmu?

Wracaj, nie masz daleko.
      • p.is diagnostyka kappy 31.10.11, 20:34
        Patrz diagnostyka blinga. Ale wyraźnie cieńszy do blinga. Nadrabia pozorną inteligencje chamstwem.
        • Gość: ka_p_pa Re: diagnostyka kappy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 20:43
          Czy nie uważasz, że wysilając się na krytyczne myślenie bezproduktywnie marnujesz energię?
          • bling.bling Re: diagnostyka kappy 31.10.11, 20:52
            bohater naszego wątku właśnie strzela sobie w łeb... to znaczy strzelił by gdyby umiał. Tego jednak też nie potrafi...
            • k_a_p_p_a Re: diagnostyka kappy 31.10.11, 20:59
              Nieroztropnie zwiększa entopię. Albo zmniejsza, cholera go wie.
            • p.is cyberprzemoc 31.10.11, 21:01
              Napisałem o tym wyżej. Nakłaniasz do samobójstwa. Nie dosłownie, bo znasz granice prawne, ale podsuwasz taką myśl.
              • k_a_p_p_a Re: cyberprzemoc 31.10.11, 21:02
                A no właśnie, co myślisz o eutanazji?
              • bling.bling Re: cyberprzemoc 31.10.11, 21:05
                PS -bez i
                Ja cię namawiam oficjalnie do tego byś w sposób przez ciebie wybrany popełnił dowolnie wybrany przez ciebie czyn. Nawet jeśli jest to samobójstwo, samojebstwo czy samochwalstwo
                Podpie...mnie jeśli potrafisz.
    • Gość: 242 kropki Dwieście czterdzieści dwie kropki IP: 66.90.73.* 31.10.11, 21:44
      ...........................................................................................................................................................
      .......................................................................................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka